Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-30@22:27:20 GMT

کدام گروه خونی در برابر کرونا مقاوم است؟

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۲۶۷۴۶

کدام گروه خونی در برابر کرونا مقاوم است؟

به تازگی نتایج منتشر شده از تحقیقات دانشمندان نشانگر ان است که برخی از گروه های خونی در برابر ویروس کرونا مقاوم ترند و ریسک ابتلای افرادی که دارای گوه خونی O هستند کمتر است. این افراد همچنین در صورت ابتلا به کووید 19 مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند. در ادامه با افکارنیوز همراه باشید تا جزئیات بیشتر از تاثیر گروه های خونی در ابتلا به بیماری خطرناک کووید 19 را بخوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش افکارنیوز،  از روزی که ویروس کرونا پایش به جوامع بشری باز شد، عفونت با این ویروس در افراد مختلف به شکل‌های متفاوتی ظاهر شد، برخی علائم بسیار خفیفی از این بیماری را تجربه کردند و عده‌ای نیز به شکلی حاد با این بیماری دست‌وپنجه نرم کردند.

اطلاعات اولیه به دست آمده در تحقیقی جدید نشان می دهد گروه خونی افراد در مقاومت بدن آنها نسبت به ویروس کرونا تاثیر گذار است.

محققان شرکت ۲۳andMe ادعا می کنند احتمال ابتلای افرادی با گروه خونی «O» به ویروس کرونا ۱۸ درصد کمتر از بقیه گروه های خونی است. این شرکت در حوزه تست ژنتیک فعالیت می کند.

علاوه بر آن، افرادی با این گروه خونی که در برابر ویروس کرونا قرار می گیرند ۲۶ درصد کمتر از بقیه گروه های خونی احتمال دارد به کووید۱۹ مبتلا شوند.

رابطه گروه خونی و ویروس کرونا

محققان معتقدند این امر نشان می دهد با توجه به گروه خونی و ویروس، رابطه ای میان ژن ها وجود دارد.

​برای این پژوهش محققان بیش از ۷۵۰ هزار شرکت کننده از جمله ۱۰ هزار نفر را استخدام کردند که به کووید۱۹ مبتلا  بودند.

تست ابتلا به کووید۱۹ افرادی با گروه خون O، تا ۱۸ درصد کمتر از بقیه گروه های خونی، مثبت اعلام شد. همچنین حدود ۱.۳ درصد از شرکت کنندگان در تحقیق ۲۳andMe با گروه خونی «O» به ویروس کرونا مبتلا شدند.

 

از سوی دیگر ۱.۴ درصد از افراد با گروه خونی «A» به کووید۱۹ مبتلا شدند. تست ویروس کرونای  ۱.۵ درصد از افراد با گروه خونی «B » یا «AB» نیز  مثبت اعلام شد.

از سوی دیگر افراد با گروه‌ خونی «O» که در معرض ویروس قرار گرفته بودند( مانند کادر درمان) ۱۳تا ۲۶ درصد از کمتر از بقیه گروه های خونی به ویروس کرونا مبتلا شده بودند.

البته این یافته ها هنوز توسط محققان دیگر بررسی یا در ژورنال پزشکی منتشر نشده است.

چرا گروه‌ خونی O در مقابل کرونا مقاوم‌تر است؟

اگرچه پیشرفت یک بیماری به عوامل زیادی بستگی دارد، در مورد ویروس‌های کرونا این موضوع شامل انواع مختلف پیوندهای فیزیکی و شیمیایی است که بین ویروس و سلول‌های میزبان ایجاد می‌شود. در عفونت قبلی SARS-CoV، محققان دریافتند که گلیکوزیلاسیون O یا اتصال کربوهیدرات‌ها به گروه اکسیژن موجود در پروتئین‌ها، نقشی اساسی در ایجاد بیماری دارد. برای ۲-SARS-CoV، محققان پیش‌بینی می‌کنند که ممکن است اتفاق مشابهی رخ دهد و گلیکوپروتئوم O یکی از اجزای مهم عفونت است.


اگرچه به نظر می‌رسد گیرنده تبدیل‌کننده آنژیوتانسین ۲ انسان (۲ ACE) گیرنده اصلی ویروس در سلول‌های میزبان باشد، ویروس احتمالاً از طریق تشکیل یک گلیکان متوسط، تحت سلطه آمینو اسید ویروس متصل می‌شود. در انسان، ساختار میانی حاصل، مستقل از گروه خونی ممکن است با کربوهیدرات‌های اختصاصی گروه‌های خونی (ABO (H جایگزین شود.

 


 در یک مطالعه جدید، پیتر آرند از دانشگاه فیلیپس ماربورگ در آلمان نظریه‌ای را درباره چگونگی رخ دادن عفونت ۲-SARS-CoV از طریق اتصال کربوهیدرات به گروه‌های خونی پیشنهاد کرد. مطالعات نشان داده‌اند پس از اتصال ویروس از طریق پروتئین۲ ACE به سلول‌های انسانی طی فرآیند همجوشی ویروس میزبان، آمینو اسید سرین ویروس حیاتی است. با توجه به آنچه از مطالعات قبلی در مورد سرین شناخته شده است، احتمالاً اتصال از طریق گلیکوزیلاسیون O به سلول‌های میزبان رخ می‌دهد. به نظر می‌رسد علائم بیماری بیشتر در بیماران با گروه‌های خونی غیر O رخ می‌دهد که نقش سرین ویروسی ساکاریدهای گروه‌های خونی A، B و AB را در روند گلیکوزیلاسیون هدف قرار می‌دهد. بنابراین سیستم ایمنی ذاتی و ارتباط آن با گروه‌های خونی (ABO (H ممکن است نقشی اساسی در عفونت ۲-SARS-CoV داشته باشد.
در مقابل، تولید آنتی‌بادی غیر ایمنی IgM به سلول‌های B محدود نمی‌شود که می‌تواند خود به خود در سلول‌های اپیتلیال موش و انسان ایجاد شود. مطالعات قبلی IgM را به آنتی‌ژن A-like / Tn ، ساکارید GalNAc مرتبط با سرین یا ترئونین مرتبط کرده‌اند. IgM تحت تشکیل فنوتیپ( ABO (H قرار می‌گیرد و در سطوح سلول و پروتئین‌های پلاسما ایجاد می‌شود. به نظر می‌رسد سرین به تنهایی بر واکنش این آنتی‌بادی تأثیر می‌گذارد و اپی توپ‌های مختلف را متصل می‌کند. نویسنده این مقاله می‌نویسد: «بقایای سرین همچنین ممکن است به عنوان پذیرنده در محل استقرار فنوتیپی فعالیت آنتی‌بادی فعال عمل کند».


براساس این فرضیه، فرضی در پروتئین محلول در گروه خونی فعال در خون، مانند مولکول ۲ α- ماکروگلوبولین که فعالیت گروه خونی آن کاملاً با نوع گروه خونی فرد مرتبط است، رخ دهد. این مولکول از نظر ساختاری مربوط به IgM است و به ترتیب در تنظیم پایین فعالیت ضد A و B در گروه‌های خونی A و B نقش دارد. گروه خونی O فعالیت‌های بسیار ضد گلیکان ضد A و ضد B را حفظ کرده و ضد H را از دست می‌دهد. سطح ضد A در گروه خونی B و ضد B در گروه خونی A کمتر از گروه خونی O است. آنتی‌بادی‌های ضد A و ضد B فقط در گروه خونی O تولید می‌شوند. به علاوه به نظر می‌رسد IgG ، آنتی‌بادی ثانویه فقط در این گروه خونی محدود به ضد A و B باشد. نویسنده این مقاله می نویسد: ۲-SARS-CoV احتمالاً با ترکیبی از گروه‌های خونی (ABO (H یا با تقلید از مسیرهای متابولیک گلیکوزیلاسیون از سیستم ایمنی بدن انسان عمل می‌کند.


در تمام گروه‌های خونی، عفونت با اتصال میانی A-like / Tn رخ می‌دهد. در گروه خونی O، این مورد با فوکوزیلاسیون نوع موسین جایگزین می‌شود و یک آنتی‌ژن ترکیبی از نوع H تولید می‌شود. بنابراین در گروه‌های خونیA ، B و AB این امکان وجود دارد که اتصال A-like / Tn میانی با تشکیل نوع موسین A و / یا B و anti-A-isoagglutinin یا anti-B جایگزین شود و سطح کاهش یابد.
در گروه خونی O، کمترین تماس با ویروس وجود دارد که فقط با تشکیل آنتی‌ژن نوع H به ویروس متصل می‌شود. هنگامی که فقط ایزواگلوتینین ضد H را از دست می‌دهد اما پاسخ‌های ثانویه IgG را حفظ می‌کند، بیشترین محافظت از این گروه رخ می‌دهد.
در گروه خونی A، تشکیلات ضد A و ضد H مسدود شده، سطح ضد B کم است و IgG تولید نمی‌شود. در گروه خونی B، ضد B و ضد H مسدود می‌شوند، ضد A کم است و IgG تولید نمی‌شود. گروه خونی AB نیز حداقل در برابر عوامل بیماری زا محافظت می‌شود و بیشترین تماس را با ویروس دارد.


بنابراین عدم وجود آنتی‌بادی‌های ضد A و B در گروه‌های خونی A ، B و AB ، سلول‌ها را از خود واکنش‌پذیری در برابر ساختارهای مکمل محافظت می‌کند و نمی‌توانند از تشکیل ساختارهای ترکیبی در مراحل بعدی روند عفونت جلوگیری کند.
به احتمال زیاد در عفونت ۲-SARS-CoV، فرایندهای خودایمنی، به ویژه در گروه‌های خونی غیر O، ممکن است در بروز علائم شدید نقش داشته باشند. با وجود این نویسنده این مقاله تاکید می‌کند که خطر فردی برای آلوده شدن به ۲-SARS-CoV یا بیماری جدی را نمی‌توان تنها براساس وابستگی به گروه خونی (ABO (H فرد پیش‌بینی کرد، زیرا بسیاری از خطرات دیگر نیز وجود دارد.

 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ویروس کرونا گروه های خونی کووید۱۹ گروه خونی ویروس های کرونا ویروس گروه خونی کرونا آمار کرونا کووید ۱۹ ویروس های کرونا گروه خونی و کرونا کمتر از بقیه گروه های خونی گروه های خونی ویروس کرونا نظر می رسد گروه خونی گروه خونی گروه خونی O آنتی بادی رخ می دهد سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۲۶۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال

به گزارش همشهری آنلاین،‌ کوویشیلد را این شرکت بریتانیایی‌ـ‌سوئدی با همکاری دانشگاه آکسفورد بریتانیا ساخت و موسسه سرم هند تولید کرد. این واکسن در سطح گسترده‌ای در بیش از ۱۵۰ کشور، از جمله بریتانیا و هند، تزریق شد.

یافته‌های برخی پژوهش‌های انجام‌شده در دوره همه‌گیری نشان می‌داد که این واکسن در محافظت مقابل ویروس کرونای جدید بین ۶۰ تا ۸۰ درصد موثر است.

با وجود این، یافته‌های پژوهش‌های بعدی نشان داده که کوویشیلد ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد لخته خون شود، که شاید مرگبار باشد.

یک شکایت جمعی در بریتانیا ثبت شده و این ادعا را مطرح کرده است که این واکسن به مرگ و آسیب‌دیدگی‌های شدید منجر شده و در پی دریافت غرامت تا ۱۰۰ میلیون پوند برای حدود ۵۰ قربانی است.

احتمال لختگی خون در بیماران کرونا بسیار بالاتر از دریافت کنندگان واکسن است

در حالی که آسترازنکا این ادعاها را رد می‌کند، برای اولین بار در یکی از مدارک دادگاه تایید کرده است که این واکسن «در موارد بسیار نادر، باعث تی‌تی‌اس (TTS)» یا سندرم ترومبوز همراه با ترومبوسیتوپنی می‌شود، که مشخصه‌اش ایجاد لخته خون و تعداد پایین پلاکت خون در انسان است.

به گزارش نشریه تلگراف، این شرکت در فوریه سال جاری در مدارک دادگاه گفته است: «تایید می‌شود که واکسن آز [آسترازنکا] می‌تواند، در موارد بسیار نادر، سبب تی‌تی‌اس شود. مکانیسم عامل این مسئله هنوز مشخص نیست.»

منبع: نورنیوز

کد خبر 848429 برچسب‌ها خبر مهم كرونا در ايران واکسن کرونا

دیگر خبرها

  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • انتقال خون فارغ از گروه خونی ممکن می‌شود
  • باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی
  • هشدار رئیس دانشگاه آزاد به ناهنجاری در انتخاب رشته دانشگاهی
  • آیا منجمد کردن نان آن را سالم‌تر می‌کند؟
  • آیا قرار دادن نان در فریزر آن را سالم‌تر می‌کند؟
  • اجرای نوبت اول طرح ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت