Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-28@22:35:46 GMT

چه بلایی بر سر برنج‌های رسوبی در گمرک می‌آید؟

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۲۷۱۲۰

چه بلایی بر سر برنج‌های رسوبی در گمرک می‌آید؟

به گزارش افکارنیوز،

بعد از حواشی و بحث هایی که در رابطه با برنج های دپو شده در گمرک که تا بیش از ۲۳۰ هزار تن برآورد می‌شود مطرح شد و واردکنندگان خواهان ترخیص کالای خود از گمرک به دلیل رو به فساد رفتن و کمبود آن در بازار، شده بودند اخیرا رئیس انجمن واردکنندگان برنج از حل شدن مشکل ارزی و صدور کد تخصیص ارز خبر داده و در یکی از مواضع خود اعلام کرده بود که فعلا تمایلی به ترخیص این کالا از گمرک ندارند چرا که به نوعی برای آن ها به صرفه نبوده و قیمت برنج وارداتی با برنج داخلی برابری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی بود که وی و برخی دیگر از واردکنندگان و صاحبان برنج های دپو شده در گمرک و بنادر از چندی پیش با انتقاد از رویه تخصیص و تأمین ارز نسبت به کمبود برنج در بازار و ترخیص فوری آن هشدار داده بود.

اما به دنبال مسائل مطرح شده پیگیری موضوع از گمرک ایران با اعلام مهرداد جمال ارونقی - معاون فنی گمرک ایران- در رابطه با متروکه شده برنج های رسوبی در گمرک همراه بود.

با کد تخصیص برنجی ترخیص نمی شود

این مقام مسئول در گمرک ایران چند نکته را در رابطه با مسائل مطرح شده توضیح داد و گفت: صدور کد تخصیص ارز به هیچ عنوان به معنای مجوزی برای ترخیص برنج های دپو شده در گمرک نیست و ما هیچ اختیاری برای ترخیص این برنج ها با صدور کد تخصیص نداریم و فقط باید کد رهگیری بانک (کد ساتا) صادر شود، بنابراین با صدور کد تخصیص مشکلی برای ترخیص برنج‌ها حل نخواهد شد.

ارونقی یادآور شد:تا پیش از این با وجود مصوبه شورای عالی امنیت ملی برای ترخیص درصدی کالای اساسی از جمله برنج، با توجه به اینکه احراز و اعلام اینکه ثبت سفارشی در صف تأمین ارز است یا خیر، به عهده بانک‌های عامل است، این بانک‌ها براساس بخشنامه بانک مرکزی از صدور گواهی مبنی بر قرارگیری کالا در صف تامین ارز امتناع کرده و امکان ترخیص درصدی از محموله‌های کالاهای وارداتی وجود نداشته است.

نگفتیم برنج‌ها فاسد شدند

وی در رابطه با تشخیص فاسد شدن برنج های مانده در گمرک نیز گفت: ما در گمرک هیچ گاه اعلام نکرده ایم که برنج ها فاسد شده اند بلکه تأکید کرده‌ایم که با توجه به شرایط موجود در بنادر و کانتینرها این برنج ها رو به فاسد شدن هستند. در عین حال که تشخیص فاسد و یا سالم ماندن برنج ها بر عهده دستگاه های مربوطه از جمله سازمان کشاورزی و سازمان ملی استاندارد است و تا زمانی که مجوز معتبر آن ها به ما اعلام نشود ترخیص صورت نخواهد گرفت.

طبق قانون برنج ها متروکه می شود

معاون فنی گمرک ایران  با اشاره به اینکه برنج ها از مدت ها قبل به گمرک اظهار شده اند و ترخیص آن ها صورت نگرفته و در حال حاضر انجمن واردکنندگان برنج عدم تمایل خود برای ترخیص را اعلام کرده است گفت: بر این اساس گمرک ایران طبق قوانین امور گمرکی اقدام کرده و قانون متروکه را با رعایت مقررات مربوطه برای برنج های رسوبی در گمرک اعمال خواهد کرد.

وی یادآور شد:در صورتی که گمرک برنج های دپو شده که حدود ۲۳۰ هزار تن برآورد می شود را متروکه اعلام کند آنگاه این برنج ها برای تعیین تکلیف به سازمان اموال تملیکی سپرده می شود.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: گمرک قیمت برنج ارز برنج های رسوبی ارز برنج کشاورزی گمرک قیمت برنج برنج های رسوبی برنج های دپو شده برای ترخیص گمرک ایران برنج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۲۷۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۹۰ درصدی رصد کامل دارو‌های استراتژیک در سامانه تیتک

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ ­مهندس سعید کاظمی افزود: از ابتدای راه‌اندازی سامانه تیتک در سال ۹۳ حدود ۹۲۲ قلم دارو از ابتدای زنجیره تا انتهای زنجیره قابل رصد بود که این تعداد در سال اخیر با ۹۰ درصد رشد به ۱۷۲۵ قلم رسیده است. وی افزود: با رصد دارو‌های حیاتی و استراتژیک در سامانه تیتک می‌توان تا حد قابل ملاحظه‌ای میزان نشت از زنجیره تامین را کاهش داد تا دارو به دست مصرف کننده اصلی برسد. مدیر کل فناوری اطلاعات و سامانه‌های سلامت سازمان غذا و دارو با اشاره به راه اندازی داشبورد‌های عمومی و مدیریتی در حوزه دارو تسریع کرد: داشبورد‌های عمومی شامل ترخیص، آمارنامه بر اساس تامین، آمارنامه دارویی سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ و داشبورد‌های مدیریتی شامل ترخیص، قیمت گذاری، جزئیات سیاست گذاری و قیمت مبنای بیمه در دسترس عموم مردم ذینفعان نخبگان و فعالان این حوزه قرار گرفته است.

دیگر خبرها

  • رشد ۹۰ درصدی رصد زنجیره تأمین دارو در سامانه تیتک
  • اجرای طرح ترخیص فوری موتور شارژی‌های توقیفی در کیش
  • آغاز برنج‌کاری در گیلان
  • سیگار چه بلایی بر سر پوست می‌آورد؟
  • رشد ۹۰ درصدی رصد کامل دارو‌های استراتژیک در سامانه تیتک
  • گمرک لیست دریافت‌کننده‌های ارز را منتشر کرد
  • سوسانو چگونه از دنیا رفت و جومونگ چه بلایی سر او آورد؟
  • این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی
  • (تصاویر) آغاز برنج‌کاری در گیلان