Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: طبق آمار‌های موجود ایران در سال‌های گذشته بین ۹۰ تا ۱۲۰ هزار تن موز تولید کرده که در صدد توسعه باغ‌های این محصول هستیم. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «زهرا جلیلی مقدم» افزود: براساس آمار سال ۹۸ میزان تولید موز کشور ۹۰ هزارتن از سطح زیرکشت چهار هزار و ۸۸۱ هکتار بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی اضافه کرد: موز در پنج استان کشور در حال کشت است و ۹۸ درصد این محصول در استان سیستان و بلوچستان تولید می‌شود و بقیه آن در باغ‌های هرمزگان، جنوب استان کرمان، فارس و بوشهر به بار می‌نشیند.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: بیشترین سطح زیرکشت با چهار هزار و ۸۳۵ هکتار مربوط به استان سیستان و بلوچستان است.
وی گفت: ۱۰ هکتار باغ موز در استان هرمزگان، ۲۲.۳ هکتار در جنوب استان کرمان، ۱۲ هکتار در فارس و ۲.۳ هکتار در بوشهر مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

جلیلی مقدم افزود: اکنون برنامه توسعه باغ‌های موز برای افزایش تولید و جلوگیری خروج ارز از کشور در دستور کار قرار دارد که باید این توسعه با روش‌های نوین باغداری همانند بکارگیری از روش آبیاری تحت فشار و ایجاد سایبان انجام شود تا بهره وری آب افزایش پیدا کند.

وی معتقد است: شرایط آبی کشور، تولید و توسعه تولیدات باغی با روش‌های سنتی با مشکل روبرو می‌شود و باید به سمت توسعه با روش‌های مدرن گام برداریم.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه توسعه برخی محصولات باغی سودآور است، گفت: به منظور صیانت از منابع ارزی، توسعه برخی محصولات باغی، با بکارگیری روش‌های جدید باغداری، از جمله موز مقرون به صرفه است.

وی افزود: اکنون ارز کشور باید بجای مواد مصرفی برای نهاده‌های اصلی که در چرخه تولید نقش دارند، مصرف شود و برای کاهش حجم واردات، توسعه باغ‌های جدید و اصلاح و نوسازی باغات موجود موز را در استان‌های مستعد از جمله سیستان و بلوچستان با روش‌های آبیاری تحت فشار و ایجاد سایبان در دستور کار داریم.

به گفته جلیلی مقدم، اکنون برای اجرای این طرح به دنبال ردیف اعتباری مشخصی هستیم که در صورت تصویب به توسعه باغ‌های موز در استان‌های مستعد کشور کمک می‌کند.

گفتنی است اکنون بخش عمده موز مورد نیاز کشور از محل واردات تامین می‌شود و در ابتدای امسال با شیوع ویروس کرونا و افزایش تقاضا، قیمت هر کیلوگرم موز در بازار به ۴۰ هزار تومان رسید، که اکنون بین ۱۸ هزار تا ۲۷ هزارتومان به فروش می‌رسد.

ابتدای دولت دوازدهم وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: دولت با اختصاص پنج هزار ریال یارانه به تولیدکنندگان در ازای تولید هر کیلوگرم کشمش و همچنین تعیین و برخورداری از تعرفه ترجیحی برای واردات موز در ازای صادرات کشمش، از باغداران و صادرکنندگان این محصول حمایت می‌کند.

همچنین اعلام شد: دولت دوازدهم به منظور حمایت از صادرات سیب، واردات موز را به صادرات سیب گره زد و تعرفه ترکیبی گذاشت تا به این ترتیب از صادرات سیب پشتیبانی شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد، از سه میلیون و ۷۰۰ هزارتن تولید سیب در کشور ۱۰ تا ۱۵ درصد صادر و بقیه در داخل کشور مصرف می‌شود.

تولید و صادرات عمده سیب در جهان در دست ۱۲ کشور است و جمهوری اسلامی ایران یکی از کشور‌های عمده تولیدکننده سیب در جهان است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تولید موز جلیلی مقدم میوه های گرمسیری محصولات باغی وزارت جهاد کشاورزی توسعه باغ جلیلی مقدم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۲۹۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی و تصویب ۵ طرح بهبود و توسعه میادین نفت و گاز کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین جلسه شورای اقتصاد در سال ۱۴۰۳ بعدازظهر امروز (چهارشنبه) به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار و ۵ درخواست وزارت نفت برای توسعه میادین نفت و گاز خصوصاً در مناطق مشترک با کشورهای همسایه مورد بررسی و تصمیم گیری قرار گرفت.

محمد مخبر در این جلسه با تأکید بر لزوم ارائه مباحثی اساسی و زیرساختی در شورای اقتصاد گفت: مهمترین معیار برای برنامه‌ریزی اقتصادی کشور انتخاب شعار سال توسط مقام معظم رهبری است که باید ریل گذاری اقتصادی در این راستا انجام پذیرد.

معاون اول رئیس جمهور ضمن تاکید بر ارائه گزارشی دقیق از وضعیت اجرای شعار سال گذشته در جلسه آتی، ادامه داد: در دولت برنامه‌ای برای تحقق شعار امسال با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» تهیه و تصویب شده که باید در جلسات آتی شورای اقتصاد نحوه اجرای آن مورد بررسی قرار گرفته و به صورت دائم پایش شود.

وی با تأکید بر اینکه در زمینه تحقق جهش تولید اقدامات و تصمیمات بسیار خوبی در دولت اتخاذ شده، تصریح کرد: باید برای افزایش مشارکت مردمی در راستای جهش تولید نیز با کمک مجلس شورای اسلامی برنامه‌ها و طرح‌های لازم پیش بینی شود تا مردم بدانند مشارکت مردمی در اقتصاد و تولید چگونه امکان پذیر و عملیاتی است.

وی خاطرنشان کرد دولت سیزدهم در ابتدای سال جاری با همکاری اتاق بازرگانی، اتاق تعاون، سازمان‌های مردم نهاد و جریان‌های فعال اقتصادی در حال تسریع و آماده سازی بسترهای لازم برای حضور مردم در اقتصاد و بهره گیری از امکانات و ظرفیت‌های موجود است.

مخبر در این جلسه که رئیس دفتر رئیس جمهور، وزرای جهاد کشاورزی، نفت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رؤسای سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسئولان مربوطه حضور داشتند، بر ضرورت اجرای هر چه سریع‌تر طرح‌های توسعه‌ای میادین مشترک نفت و گاز تاکید کرد و در ادامه طرح «افزایش سقف اعتباری و زمانی قراردادهای طرح توسعه میدان گاز پارس جنوبی» و همچنین طرح «احداث مخزنگاه شهید مهدوی بندرعباس» تصویب شد.

همچنین کلیات طرح «توسعه و بهره برداری میادین نفت سامان و دلاوران»، طرح «بهبود بازیافت، افزایش تولید و انجام عملیات بهره برداری یکپارچه میدان مشترک نفتی آزداگان» و طرح «بهبود بازیافت و افزایش تولید و بهره برداری میدان مشترک نفتی آذر» مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد پس از برگزاری جلسات مشترک وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه در خصوص جزئیات طرح‌های مذکور، تصمیمات جلسه ابلاغ شود.

گفتنی است درخصوص طرح توسعه میدان گاز پارس جنوبی با افزایش مبلغ اعتباری به میزان ۳/۰۷ میلیارد دلار، ۲۱ حلقه چاه تکمیل و ۴۲ میلیون متر مکعب گاز روزانه به ظرفیت کشور اضافه می‌شود.

کد خبر 6094537 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟
  • گزیده‌های نفتی هفته
  • توسعه همگانی رشته‌های زیرمجموعه بدنسازی در اولویت قرارگیرد
  • زنجیره تولید دارو در البرز باید توسعه یابد
  • تصویب ۵ طرح بهبود و توسعه میادین نفت و گاز کشور
  • سالانه ۲۵ درصد تولید برق به واسطه ناترازی‌ها کم می‌شود
  • جهش تولید بدون تکیه بر نیروی کار میسر نیست
  • بررسی و تصویب ۵ طرح بهبود و توسعه میادین نفت و گاز کشور
  • تولید ۲۹ درصد از پیله ابریشم کشور در گیلان
  • تولید سالانه ۴۰۰ هزار اکسل خودرو در واحد صنعتی دانش بنیان چهارمحال و بختیاری