Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره مصوبه مجلس مبنی بر الزام دولت برای پرداخت یارانه کالاهای اساسی گفت: فشار بر گروه‌هایی است که بعضا شغل خود را از دست داده و برخی نیز با رشد قیمت‌ها قدرت خرید خود را از دست داده‌اند، این‌کار حتما باید انجام بگیرد. - اخبار سیاسی -

حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، درباره تصویب قانون «الزام دولت به پرداخت یارانه تأمین کالاهای اساسی» در مجلس که طبق آن دولت موظف به پرداخت یارانه خرید کالاهای اساسی به 60 میلیون نفر می‌شود و دولت در عین حال اجرای این طرح را امکان‌پذیر نمی‌داند، اظهار داشت: در شرایطی که قیمت‌ها مردم را خصوصاً درباره کالاهای ضروری و معیشتی‌شان به‌شدت در رنج قرار داده، اقدام مجلس یک اقدام به‌موقع و خوبی است و نباید مورد مناقشه بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

وی افزود: فشار بر گروه‌هایی است که بعضاً شغل خود را از دست داده‌اند و برخی با رشد قیمت‌ها قدرت خرید خود را از دست داده‌اند، این‌کار حتما باید انجام بگیرد و جبران وضعیت مالی مردم بشود تا بتوانند حداقل معیشت را برای مردم به‌مدت شش‌ماه تامین کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر این اقدام مورد موافقت دولت هم قرار بگیرد خوب است ولی باید تأمین مالی آن را بپذیرد و اعلام کند که از عهده پرداخت آن بر می‌آید؛ و الّا مجلس باید آدرس بدهد که از کجا می‌تواند چنین منابعی را برای مدت شش‌ماه تأمین کنند تا کالاهای اساسی با قیمت بهتری در اختیار مردم قرار بگیرد.

مصباحی‌مقدم هم‌چنین اظهار داشت: باید دولت رأسا چنین کاری را انجام می‌داد و پیش‌قدم می‌شد و آن‌موقع اگر نیازی به تصویب مجلس داشت، به مجلس لایحه می‌داد تا تصویب شود. شرایط واقعا غیرقابل تحمل برای خانواده‌های کم‌درآمد جامعه و خصوصا کسانی که زیر خط فقر هستند، می‌باشد و دولت باید در این‌زمینه پیشگام می‌شد.

وی خاطر نشان کرد: البته تأمین منابع بسیار مهم است و درباره اینکه در این طرح از تنخواه خزانه نام برده شده، مقداری نگران هستم؛ معنی تنخواه خزانه این است که در آغاز سال مالی، خزانه 3 درصد از بودجه عمومی را به‌صورت تنخواه در اختیار دولت قرار می‌دهد و اگر بنا باشد شرایط خاصی باشد، این 3 درصد تا دو برابر هم قابل افزایش است، اگر این‌کار را کرده‌اند و بخواهند علاوه بر این تنخواه، از خزانه برداشت کنند به‌معنای ایجاد نقدینگی بیشتر است و این خود فشار دوباره‌ای بر مردم از باب افزایش نقدینگی  وارد می‌کند ولی دولت باید از راه‌های دیگری که مطرح شده‌اند اگر قابل اجرا باشد را استقبال کند. اگر کاری با مشارکت دولت و مجلس انجام بگیرد، چه‌بهتر؛ الان شرایطی است که دولت حداکثر مساعدت را باید در این چنین موارد داشته باشد.

طرح تأمین کالاهای اساسی تورم زا نیست

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دولت دوازدهم کالاهای اساسی مجلس حجت الاسلام مصباحی مقدم دولت دوازدهم کالاهای اساسی مجلس حجت الاسلام مصباحی مقدم خود را از دست داده کالاهای اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۲۹۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟

از اول فروردین ماه تا هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم؛‌ علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ 28500 تومان یک میلیارد و 27 میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ 41 هزار تومان مبلغ 2 میلیارد و 549  میلیون دلار و برای خدمات 121 میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  به نرخ توافقی 747 میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

ریزش دلار به‌سمت کانال 50هزار


طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی 930 میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 97 میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و 27 میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل 509 میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل 249 میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل 176 میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل 149 میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل 201 میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب 228، 33، 188، 108 و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هشتمم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و 266 میلیون دلار ارز نیمایی و 189 میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

گفتنی است، در روز نهم اردیبهشت ماه 1403 در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ 44 هزار و 359 تومان، یورو با نرخ 47 هزار و 456 تومان و درهم با نرخ 12 هزار و 78 تومان مورد مبادله قرار گرفت. به همین ترتیب تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ 41 هزار و 418 تومان، یورور با نرخ 44 هزار و 308 تومان و درهم با نرخ 11 هزار و 278 تومان بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی