Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-01@03:03:49 GMT

350 هزار تن کنجاله مفقود شد

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۳۲۰۶۴

ساعت 24 - در سال گذشته کارخانجات تولید روغن 350 هزار تن دانه‌های روغنی به کشور وارد کردند و امروز معلوم نیست کنجاله این دانه‌های روغنی که به عنوان نهاده دامی استفاده می‌شود کجا رفته و در اختیار چه کسی است که این یک تخلف آشکار است و باید مورد بررسی قرار گرفته و با آن برخورد شد.

این دانه‌های روغنی با ارز 4200 تومانی به کشور وارد شده و روغنش برای خوراکی استفاده می‌شود و کنجاله آن هم باید در چرخه توزیع نهاده‌های دامی قرار گیرد که این کنجاله‌ها در واقع مفقود شده و در این باره کسی پاسخگو نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعضی از واردکنندگان حدود 300 هزار تن کنجاله سویا را در سامانه بازارگاه عرضه نکردند و ما اسامی این افراد را هم در اختیار داریم و گزارش‌مان را در این باره به دستگاه‌های امنیتی می‌فرستیم تا با این افراد برخورد قضایی لازم صورت گیرد. وقتی مجموعه دولت که رئیس جمهور در رأس آن قرار دارد به فریاد وزارت اطلاعات که می‌گوید باید امروز برای نهاده‌های دامی تأمین ارز انجام شود و اقدامات صورتی گیرد توجهی نمی‌کند یا دولت در نظارت بر عملکرد وزارتخانه‌ها چه وزارت صنعت و چه وزارت جهاد کشاورزی درست عمل نمی‌کند و یا بر بانک مرکزی نظارتی ندارد طبیعی است که مشکل بروز می‌کند. موضوع دیگر کاهش ذخایر استراتژی ما است که وقتی این کار صورت می‌گیرد دولت به آن بی‌توجهی می‌کند باعث مشکل در حوزه نهاده‌ها می‌شودذخایر استراتژیک برای روز مبادای ما است و متأسفانه امروز بخش قابل توجهی از این ذخایر در حوزه نهاده‌های دامی برداشت شده که این اتفاق بسیار نگران‌کننده‌ای است.

عامل بعدی خود وزارت صمت است. وزارت صنعت، معدن و تجارت مراحل واردات نهاده‌ها را بسیار پیچیده کرده است؛ مراحل واردات گاهی برای یک ثبت سفارش که با بانک مرکزی انجام می‌دهد کمتر از یک هفته طول می‌کشد اما برای نهاده‌های دامی فرایند کار به طور میانگین سه ماه به طول می‌انجامد و این در حالی است که توزیع نهاده‌های دامی را گاهی یک ساعت هم نمی‌توان به تأخیر انداخت.موضوع دیگری که وزارت صنعت، معدن و تجارت در آن تقصیر زیادی دارد تعیین حداکثر قیمت برای واردات است و وزارت صنعت در این بخش قیمتی غیرکارشناسی را مبنای کار قرار داد و این باعث شد در واردات همه وارد نشود و کار جنبه انحصاری پیدا کرد و عده‌ای معدود اقدام به واردات نهاده کردند که خود این موضوع موجب ایجاد رانت شد.وزارت صنعت و معدن و تجارت چون مشکلات بخش کشاورزی را نمی‌شناسد تصمیماتی هم که در این حوزه اتخاذ می‌کند، غیرکارشناسی است و مسئولین در این حوزه احساس مسئولیت در بخش نهاده‌ها نمی‌کردند بر موضوع اشراف نداشتند و با وزارت جهاد کشاورزی هماهنگی نداشتند و نسبت به حساسیت موضوع نهاده‌های دامی و ... بی‌توجهی کردند که اینها باعث بروز مشکلات در بحث نهاده‌های دامی شد.

آمارهای ساختگی مسئولان

نکته بعدی در ارتباط با آمارهایی که در این زمینه از سوی مسئولین ارائه می‌شود که آمارهای غیر واقعی و ساختگی است و طبق بررسی‌هایی که در کمیسیون اصل 90 انجام شده این آمارها دارای تناقضاتی نیز است و این جزو مسائلی است که باید در روند رسیدگی به پرونده‌ها مورد توجه قرار گیرد و باید برای این موضوع پرونده قضایی تشکیل شود.بانک مرکزی نیز در این موضوع کوتاهی‌هایی داشته که بخشی از مشکلات به آنها بازمی‌گردد. میزان ارز تخصیصی که از طرف بانک مرکزی در این مدت بوده در ماه چهار ماه ابتدای سال که باید این ارز پرداخت می‌شده نسبت به مدت مشابه در سال قبل 50 درصد کاهش پیدا کرده است. وقتی ارز تخصیصی 50 درصد کاهش پیدا می‌کند نتیجه این می‌شود که در بازار 50 درصد نهاده‌های دامی کم می‌شود و بازار با یک شوک شدید مواجه می‌شود.اما پس از وارد شدن شوک به بازار یک ارز تخصیصی اضافه‌تر هم به بحث تأمین نهاده‌ها تخصیص یافت که در زمانی که تخصیص این ارز 50 درصد کاهش پیدا یافت این کار موجب افت تولید شده و بعد از آن هم که بیشتر از حد معمول تخصیص یافته باعث وقوع فساد شده است

. نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس -فارس

منبع: ساعت24

کلیدواژه: نهاده های دامی بانک مرکزی وزارت صنعت نهاده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۲۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد

به گزارش خبرنگار مهر، امیر جمشیدی ظهر سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران افزود: در فروردین ماه ۱۴۰۳، ۴۳۵ هزار و ۲۲۹ تن کالا به ارزش ۱۵۵ میلیون و ۶۲۴ هزار دلار از طریق گمرکات مازندران وارد کشور شد.

جمشیدی اظهار داشت: ذرت دامی با ارزش ۹۶ میلیون دلار، جو دامی با ارزش ۲۰ میلیون دلار، چربی‌ها و روغن های حیوانی و نباتی با ۲۵ میلیون دلار، کک نفتی با ارزش ۳ میلیون دلار و چوب با۳ میلیون دلار مهم‌ترین اقلام عمده وارداتی به گمرکات مازندران در مدت یادشده هستند.

وی بیان داشت: امارات حدوداً ۲۲۶ هزار تن کالا به ارزش ۷۸ میلیون دلار، روسیه ۷۷ هزار تن کالا به ارزش ۳۴ دلارمیلیون، ترکیه با ۱۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۳۱ میلیون دلار، انگلستان با سه هزار تن کالا به ارزش ۳ میلیون و ۵۹۱ هزار دلار و سنگاپور با ۸ هزار تن کالا به ارزش ۲میلیون دلار پنج کشور اول طرف معامله در حوزه واردات به گمرکات مازندران بودند که در مجموع ۴۱۵ هزار تن از وزن و ۱۴۹ میلیون دلار از ارزش کالاهای وارداتی گمرکات مازندران در فروردین ماه سال‌جاری مربوط به این کشورها است.

واردات کالا از این پنج کشور ۹۵ درصد از کل وزن و ۹۶ درصد از کل ارزش واردات گمرکات مازندران را دربرمی‌گیرد.

وی با اشاره به واردات کالاهای اساسی از گمرکات مازندران اظهار داشت طی این مدت ۴۱۳ هزارتن کالای اساسی شامل ذرت دامی، جو دامی، چربی ها وروغن های حیوانی و نباتی و خوراک آماده دام به ارزش ۱۴۲ میلیون و ۶۶۶ هزار دلار از طریق کمرکات نوشهر، امیرآباد و فریدونکنار وارد کشور شده که از نظر وزنی ۶۳ درصد و از نظر ارزشی ۲۷ درصد رشد را نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ نشان می دهند.

کد خبر 6093106

دیگر خبرها

  • ۳ روز از مفقود شدن یسنا گذشت؛ اعزام بالگرد به منطقه
  • ۳۰ تُن مکمل و افزودنی‌های غیرمجاز دامی در پردیس کشف شد
  • بیش از ۱۰ هزار نفر زیر آوارهای غزه مفقود هستند
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • انجام کارهای بی‌منت در گرو داشتن تفکر بسیجی است
  • انجام کارهای بی‌منت در گروه داشتن تفکر بسیجی است
  • شکسته شدن سد در کنیا با ۴۹ کشته و ۱۰۹ زخمی
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • رتبه سوم مهاباد درتولید گوشت دراستان
  • مفقود شدن ۲ نفر در سمیرم