Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@10:08:46 GMT

آمریکا به سمت جنگ داخلی می‎رود؟

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۳۳۴۷۳

آمریکا به سمت جنگ داخلی می‎رود؟

یک روز مانده تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گمانه زنی ها درباره وضعیت پسا انتخاباتی در این کشور در جریان است

به گزارش مشرق، همزمان با موعد انتخابات آمریکا هر روز که می‌گذرد نشانه‌هایی از وخامت اوضاع در این کشور مشاهده شده تا جایی که حتی احتمال «جنگ داخلی» نیز پیش بینی می‌شود.

آیا انتخابات باعث خواهد شد آمریکا به نقطه جوش برسد؟!

بیشتر بخوانید: وقتی سنت‌های سیاسی آمریکا زیر پا گذاشته می‌شود

دونالد ترامپ، باعث شده تا شرایط داخلی آمریکا از عادی به غیر عادی تغییر وضعیت بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر روز که می‌گذرد نشانه‌هایی از وخامت اوضاع در این کشور دیده می‌شود تا جایی که حتی احتمال «جنگ داخلی» نیز پیش بینی می‌شود.

البته به این نکته باید توجه داشت که اگر اخبار و گزارش‌هایی که از اوضاع داخلی آمریکا منتشر می‌شود، واقعی باشد باید در انتظار یک اتفاق مهم و البته همراه با خطر بزرگ در آمریکا برای مردم این کشور بود.

بیشتر بخوانید: رسانه حامی ترامپ: بایدن با اعتماد تر است

گزارش‌هایی از افزایش خرید سلاح از سوی مردم در رسانه‌های آمریکایی منتشر می‌شود که زنگ خطر را برای امنیت داخلی این کشور به صدا در آورده است.

احتمال زیاد می‌رود که سوم نوامبر، یک «بمب خبری» در آمریکا منفجر شود که صدای آن به گوش همه جهان خواهد رسید.

این «بمب خبری»، دو چاشنی دارد؛ چاشنی اصلی آن ترامپ است، در هر دو حالت پیروزی یا شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بمب خبری در آمریکا منفجر خواهد شد و خبرسازترین واقعه را در این کشور رقم خواهد زد.

بیشتر بخوانید: هشدار ترامپ درباره امکان بروز آشفتگی بعد از انتخابات

حتی همپیمانان آمریکا نیز تمایل ندارند ترامپ را بار دیگر در کاخ سفید ببینند و بسیاری از مردم آمریکا که شاید اکثریت را تشکیل دهند از اعلام پیروزی وی در انتخابات شوکه خواهند شد؛ مردم آمریکا با خود فکر می‌کنند که آیا باید دونالد ترامپ را برای چهار سال دیگر تحمل کنند؟!

پیروزی یا شکست دونالد ترامپ، در رقابت انتخاباتی برای آمریکا تبعات همراه با هزینه خواهد داشت.

خرید سلاح از سوی هر دو طرف همچنان ادامه دارد، هم هواداران ترامپ خود را مسلح کرده‌اند و هم هواداران بایدن؛ اما نکته‌ای که در این میان وجود دارد، خشونت افراطی است که در میان هواداران دونالد ترامپ، دیده می‌شود.

آنها منتظرند تا نتایج انتخابات اعلام شود و اگر شکست ترامپ رقم بخورد، سلاح‌های خریداری شده از غلاف‌ها بیرون خواهد آمد و جنگی شهری آمریکا را فرا خواهد گرفت.

هواداران افراطی ترامپ منتظر اشاره وی هستند، اشاره‌ای که می‌تواند یادآور جنگ‌های داخلی معروف به جنگ‌های شمال و جنوب باشد.

مردم ایالت‌های گوناگون آمریکا با تصور اینکه اوضاع بسیار وخیم خواهد شد، علاوه بر خرید سلاح و مهمات، به خرید جنون آمیز مواد غذایی رو آورده‌اند، چرا که گمان می‌کنند امنیت در کشور به هم خواهد ریخت و چه بسا اعتصابات گسترده از سوی کارگران و کارمندان دولتی شکل گیرد که باعث اختلال در تولید و توزیع مواد غذایی شود.

هر گونه احتمالی را برای آینده آمریکا با توجه به شرایط سیاسی و اجتماعی در این کشور می‌توان متصور بود.

هواداران ترامپ که خود را وفادار به وی می‌دانند آماده جنگ شده‌اند و گروه‌های مسلح را تشکیل داده‌اند و نام خود را «قسم خوردگان» گذاشته‌اند؛این گروه با تشکیل دسته‌های مسلح در انتظار اعلام نتایج انتخابات در سوم نوامبر نشسته‌اند و انگشت روی ماشه هدف را نشانه رفته‌اند.

اما در سوی دیگر رقابت انتخاباتی آمریکا جو بایدن قرار دارد، وی نیز یکی از چاشنی‌های بمبی است که منفجر خواهد شد.

جو بایدن، نامزد حزب دموکرات به نظر نمی‌رسد ظرفیت ترامپ را داشته باشد؛ هواداران وی در صورت بروز جنگ داخلی به مانند وفاداران ترامپ نخواهند بود؛ شاید از نظر عده بیشتر از هواداران ترامپ باشند، اما ظرفیت آنها محدود است چرا که دولت در دست ترامپ است.

آیا ارتش و نیروهای امنیتی آمریکا نیز در بحرانی که به خاطر انتخابات آمریکا اتفاق خواهد افتاد، هوادار ترامپ خواهند بود؟ ارتش می‌تواند در بحران درون آمریکا نقش آفرین و سرنوشت ساز باشد.

مهمترین تهدیدی که ترامپ انجام داده، تشکیک در نتایج انتخابات است، در واقع وی همه سیستم انتخاباتی در آمریکا را بر اساس تقلب تلقی کرده در حالی که چهار سال پیش با همین سیستم وارد کاخ سفید شد.

ترامپ را نباید عامل اصلی اتفاقات و بحران‌هایی دانست که اکنون بروز کرده است، شرایط حاکم در آمریکا ریشه دار است و ریشه آنها به نظام حاکم در این کشور باز می‌گردد.

به نظر می‌رسد ترامپ تنها باعث شده تا «دمل‌های چرکین» جامعه آمریکا سر باز کند و بیرون بزند.

تبعیض نژادی و کشتار سیاه پوستان و سرخپوستان، سال‌های طولانی است که در آمریکا وجود دارد.

نبود عدالت و فساد ساختاری در آمریکا به واسطه نظام لیبرال سرمایه داری حاکم بر این کشور، سرانجام ماهیت خود را آشکار کرد و مردم نیز چهره بدون آرایش آن را دیدند.

مشکل شخص و شخصیت ترامپ نیست، مشکل ریشه‌ای است و ریشه آن نیز به نظام سیاسی موجود در آمریکا باز می‌گردد، حتی اگر جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شود و ترامپ نیز مسالمت آمیز و با ژست متمدنانه کاخ سفید را تحویل وی بدهد، نمی‌توان تصور کرد که بایدن فرشته نجات است.

مردم آمریکا هم نباید به فرد دیگری دل خوش باشند؛ آنها اگر خواهان یک آمریکای با شرایط کشوری منطقی، معقول و عادی هستند باید دست به تغییر ساختار نظام سیاسی در این کشور بزنند.

اما شاید اتفاقات پیش رو برای مردم آمریکا باعث شکل گیری اتفاقاتی شود که برای آن‌ها مفیدتر باشد؛ شاید بهتر است، ایالت‌ها استقلال پیدا کنند.

میخاییل گورباچف آخرین رییس اتحاد جماهیر شوروی سابق، نتوانست با «گلاسنوست» و «پروستریکا»ی خود، شوروی را نجات دهد.

مردم آمریکا پروستریکای خود را از نظام سرمایه داری به چه نظامی می‌خواهند تغییر دهند؟

انتخابات آمریکا نزدیک است؛ روزی که اتفاقات مهمی می‌تواند درون آمریکا بیفتد.

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ انتخابات آمریکا دونالد ترامپ جو بایدن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کاخ سفید حزب دموکرات آمریکا دونالد ترامپ مردم آمریکا جنگ داخلی خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۳۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوبت مکافات جنایت

نتانیاهو این روزها به شکلی کاملا غیر عادی وحشت زده و متشنج است. او به شدت از احتمال صدور حکم بازداشتش توسط دادگاه عالی کیفری لاهه وحشت زده شده است و از این رو طی روزهای اخیر ماراتنی از مکالمات تلفنی را برای فشار بر کلیه طرف‌های تاثیر گذار در این مسئله انجام داده است که در این میان به شکل ویژه‌ای این تماس‌ها به بایدن ختم می‌شوند.

به گزارش ایسنا، نورنیوز نوشت: آبان ماه ۱۴۰۱ وقتی نتیجه انتخابات پارلمانی در رژیم اسرائیل اعلام و معلوم شد که ائتلاف به رهبری بنیامین نتانیاهو به پیروزی رسیده، خیلی ها در سرزمین های اشغالی امیدوار شدند که دوران بی ثباتی سیاسی و دولت های ائتلافی شکننده به پایان خواهد رسید.

اگر چه این امیدواری ها با شروع تجمعات و اعتراضات داخلی نسبت به لوایح مربوط به اصلاحات قضایی، خیلی زود با تردیدهای جدی روبرو شد، اما حالا دیگر تردیدی نمانده که نتانیاهو نه تنها ثبات و امنیتی برای ساکنان سرزمین های اشغالی به ارمغان نیاورده بلکه آینده سیاسی خود را نیز تیره و تار تر از پیش کرده است.

 او پیش از این در ارتباط با چندین پرونده فساد، بازجویی شده و به نوشته رسانه های عبری زبان در برخی از این پرونده های مربوط به رشوه، اتهامات قابل اثبات است. بر همین اساس احتمال بازداشت و اخراج از عرصه سیاسی همراه با یک رسوایی داخلی همواره بر سر او سایه داشته است.

حالا اما بر اساس خبرهای اعلام شده، یک رسوایی حقوقی بین المللی هم در انتظار نتانیاهو است. بنابر اعلام رسانه ها، دیوان بین المللی دادگستری در پی شکایت آفریقای جنوبی از رژیم اسرائیل به اتهام نسل کشی در غزه، به احتمال زیاد قرار بازداشت مقامات ارشد رژیم اسرائیل شامل بنیامین نتانیاهو نخست وزیر، یوآو گالانت وزیر جنگ و هرتزی هالیوی رئیس ستاد مشترک ارتش را به اتهام ارتکاب نسل کشی و جنایات جنگی در غزه صادر خواهد کرد.

روی دیگر رجز خوانی بی بی

احتمال صدور رای بازداشت مقامات اسرائیل به نظر آنقدر جدی هست که شورای امنیت داخلی این رژیم چهارشنبه گذشته یک نشست اضطراری در همین باره برگزار کرده است. کانال ۱۳ اسرائیل در این باره خبر داده که شورای امنیت داخلی این رژیم سناریوهای مربوط به قرار بازداشت بین المللی سران سیاسی و نظامی این رژیم را مخفیانه بررسی کرده است.

واکنش نتانیاهو به احتمال صدور چنین رأیی نیز نشان از آن دارد که نگرانی مقامات اسرائیل بی دلیل نیست. او  مدعی شده که « اسرائیل تحت رهبری من با هرگونه تلاش از سوی دادگاه لاهه به منظور تضییع حقوق اسرائیل در دفاع از خود مقابله خواهد کرد.​ ما در برابر تهدیدات علیه نظامیان و مسئولین کابینه خود از سوی دادگاه لاهه سر خم نخواهیم کرد.»

این رجز خوانی های رسانه ای البته روی دیگری هم دارد که یک خبرنگار اسرائیلی به آن اشاره کرده است. «بن کاسپیت» از روزنامه نگاران شناخته شده اسرائیلی در شبکه ایکس نوشته است: « نتانیاهو این روزها به شکلی کاملا غیر عادی وحشت زده و متشنج است، او به شدت از احتمال صدور حکم بازداشتش توسط دادگاه عالی کیفری لاهه وحشت زده شده است و از این رو طی روزهای اخیر ماراتنی از مکالمات تلفنی را برای فشار بر کلیه طرف‌های تاثیر گذار در این مسئله انجام داده است که در این میان به شکل ویژه‌ای این تماس‌ها به بایدن ختم می‌شوند.»

کابینه شرور باید برود

صدور چنین حکمی و حتی تاثیرات روانی اعلام چنین خبری، قطعا جبهه منتقدان داخلی و خارجی کابینه تندروی رژیم اسرائیل را تقویت خواهد کرد. خواست انتخابات زودهنگام و برکناری نتانیاهو ماه هاست که هم در سرزمین های اشغالی و هم از سوی سیاستمداران داخلی و خارجی شنیده می شود و در هفته های گذشته طنین رسا تری هم به خود گرفته است.

۱۹ فروردین ماه، روزنامه عبری هاآرتص نوشت: « ۶ ماه از جنگ در غزه می‌گذرد و از هفتم اکتبر گذشته تا کنون وضع اسرائیل هر روز بدتر می‌شود. باید به جنگ پایان دهیم و اسرا را بازگردانیم و باید بنیامین نتانیاهو برود.»

«شیمون شفر» تحلیلگر سیاسی روزنامه «یدیعوت آحارونوت» هم گفته است: « پیدا کردن کلمات برایم سخت است. به همین دلیل تنها می‌گویم، کافی است وقت آن رسیده که ما مردم، این کابینه شرور به ریاست بنیامین نتانیاهو را که از پذیرش مسؤولیت نقش خود در فاجعه هفتم اکتبر امتناع کرده و همچنان ما را به سمت پرتگاه می‌برد، جایگزین کنیم.»

 هیلاری کلینتون و ویلیام هیگ، وزرای خارجه پیشین آمریکا و انگلیس هم از جمله شخصیت هایی هستند که رفتن نتانیاهو را ضروری دانسته اند. خواست انتخابات زودهنگام به درون کابینه جنگ طلب فعلی هم رسوخ یافته است. چنانکه « بنی گانتس» عضو شورا یا کابینه جنگ اسرائیل هم گفته است : «ما باید بر سر تعیین تاریخ برگزاری انتخابات در ماه سپتامبر ، یعنی قبل از یک ساله شدن جنگ (غزه)، به توافق برسیم.»

چرغ سبز آمریکا!؟

در حقیقت به نظر می رسد صدور چنین حکمی هم کنار رفتن نتانیاهو را تسهیل کند و هم تلاش ها برای برقراری آتس بس را. ایالات متحده آمریکا در طول ۷ ماه گذشته جدی ترین حامی رژیم اسرائیل در جنگ بوده است. با این حال وجود اختلافات میان دولت بایدن و کابینه نتانیاهو چیز پنهانی نبوده است.

بعید نیست دولت آمریکا هم بی میل نباشد که کابینه فعلی اسرائیل کنار زده شود. مهمترین طرح اعلامی آمریکایی ها برای آینده بحران خاورمیانه  - فارغ از درست یا غلط بودن آن- تشکیل دو دولت مستقل فلسطینی و اسرائیلی است که قاعدتا حضور نتانیاهو و اعضای تندرو کابینه وی مانع تحقق چنین طرحی خواهند بود.

در همین باره حتی شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل، صدور احتمالی رای بازداشت نتانیاهو در دادگاه لاهه را بی ارتباط با چراغ سبز و موافقت آمریکا ندانسته است. این شبکه در گزارشی به نقل از برخی مسوولان در لاهه اعلام کرده بود:«  صدور چنین دستوراتی همانند این اقدام چشمگیر، بدون موافقت آمریکا ممکن نبود و سه سال قبل نیز «کریم‌خان» دادستان کل لاهه با کمک آمریکا در این سمت انتخاب شد، پس از آن، کریم‌خان دو پرونده که تا حد زیادی موجب نگرانی آمریکایی‌ها شده بود، مختومه کرد، یکی پرونده مربوط به سلول‌های بازداشت اعلام نشده مربوط به افغانستان در اروپا و دیگری جنایات جنگی انجام شده در افغانستان».

این شبکه عبری زبان مدعی شد، «غیرممکن است دادستان در جنگی که هنوز ادامه دارد، اگر دستکم چراغ‌سبزی از سوی آمریکایی‌ها وجود نداشته باشد، چنین اقدام چشمگیری را با شواهد و مدارک بسیار اندک در پیش بگیرد. اگر این مساله درست باشد، به منزله کاهش دوباره و بی‌سابقه روابط میان اسرائیل و آمریکا آن هم در شرایطی بسیار حساس در آستانه یورش زمینی به رفح است.»

فارغ از صحت و سقم ادعای این رسانه صهیونیستی، نکته قابل تامل در مواجهه آمریکا با چنین حکمی این است که روابط راهبردی واشنگتن- تل آویو به کابینه فعلی و شخص نتانیاهو هم قابل تعمیم است یا نه؟ به تعبیر دیگر اگر موجودیت رژیم اسرائیل خط قرمز آمریکاست آیا وجود کابینه فعلی هم شامل چنین وضعیتی است؟

  حمایت های آمریکا از اسرائیل و کابینه نتانیاهو تا همینجا هم اعتبار و جایگاه ایالات متحده را مخدوش کرده است. خانم «آنیل شیلین»، مسوول روابط خارجی در دفتر دموکراسی، حقوق بشر و کار آمریکا  که در اعتراض به ادامه فروش تسلیحات آمریکایی به اسرائیل استعفا داده تاکید داشته : «آمریکا هر چقدر اعتبار به عنوان مروج حقوق بشر داشته تقریبا از زمان آغاز جنگ در غزه از دست داده است.»

 اعتراضات دانشجویی اخیر ضد حمایت های آمریکا از اسرائیل هم مزید بر علت شده تا تصمیم سازان آمریکایی بیش از پیش برای برقراری آتش بس تحت فشار قرار گیرند.

 با این وصف و با توجه به ایده اعلامی آمریکایی ها برای آتش بس پایدار که همان ایده دو دولتی است، حکم احتمالی دادگاه لاهه مبنی بر بازداشت نتانیاهو، می تواند فرصت مناسبی باشد برای واشنگتن که هم روابط راهبردی خود با رژیم اسرائیل را محفوظ بدارد و هم نتانیاهو را وادار یا مجاب به کناره گیری کند تا دولت بایدن هم تا حدی از زیر فشارهای داخلی و جهانی خارج شود و البته یک دستاورد انتخاباتی هم دشت کند.

تجربه رایزنی ها و تلاش های دیپلماتیک چند ماهه گذشته حکایت از آن دارد که هیچ طرح و پیشنهادی برای توقف جنگ و آتش بس پایدار با وجود نتانیاهو و کابینه فعلی قرین موفقیت نخواهد بود. لذا به نظر می رسد همه آماده بدرقه جلاد غزه هستند. جنایات آقای شرور به نقطه ای رسیده که جایی برای دفاع از او باقی نمانده است. حالا نوبت مکافات فرا رسیده است. اینکه صدور چنین حکمی در نهایت منجر به بازداشت بی بی خواهد شد یا نه، جواب روشنی الان ندارد اما ناکامی و بدنامی شاید مکافات کمی برای یک سیاستمدار نباشد. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکنش ترامپ به خیزش دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین
  • مجلس آینده آمیخته‌ای از تجربه و نگاه‌ نو است
  • ترامپ خطاب به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا: اعتراضات را متوقف کنید، همین الان!
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • نوبت مکافات جنایت
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟