Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده»،هادی بیگی‌نژاد عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر لزوم مصرف بهینه و تولید بهینه در کشور اظهار داشت: نیت اصلی مصرف بهینه آن است که اگر از کالایی بیش از آن حدی که نیاز داریم استفاده کنیم کار صحیحی نیست و آن را اسراف دانسته و کاری غلط می‌پنداریم.

** از ظرفیت بهینه مخازن نفت استفاده نمی‌کنیم

وی افزود: وقتی می‌گوییم در مصرف مردم باید بهینه عمل کنند معنایش آن است که استفاده بهتر داشته و کارایی را بالاتر ببرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که معمولا در جامعه ما عرف آن است که واژه کم مصرف کردن را به کار می‌برند ولی اگر چنانچه ما از یک امکانی در کشور درست استفاده نکنیم شرایط غلط به وجود می‌آید.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس گفت:‌ تولید بهینه بخشی از وظایف ماست و اگر ما یک مخزن نفتی داشته باشیم که تولی نفت ذخیره در آنجا 24 درصد باشد ولی عملا 20 درصد این ظرفیت را استفاده کنیم اسراف بوده و حق آن تضییع می‌شود.

بیگی‌نژاد گفت‌:‌ هم اکنون مخازنی که در کشور وجود دارد امکان آن را دارد که با ظرفیت بهتر و با ضریب بیشتری از آنها برداشت داشته باشیم اما این کار را انجام نمی‌دهیم.

** انتقاد از تفاوت زیاد ضریب برداشت ایران از مخازن نفت با دنیا

وی افزود: طبق بررسی‌های صورت گرفته متوجه شدم که ضریب برداشت ایران از مخازن نفت حدود 24درصد است در صورتی که این رقم در دنیا بالای 35 درصد است.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس اضافه کرد:‌وقتی می‌توانیم از یک مخزن نفت یک میلیارد بشکه برداشت کنیم 600 تا 700 میلیون بشکه برداشت می‌شود که تفاوت زیادی داشته و ثروت زیادی از کف جامعه می‌رود.

بیگی‌نژاد گفت: برای بررسی این موضوع با وزیر نفت در کمیسیون انرژی نشستی داشتیم و او به صراحت اعلام کرد که یکی از اولویت‌هایم که برای آن برنامه‌ریزی کرده‌ام همین موضوع است لذا از کمیسیون انرژی هم توقع کمک دارم آن است که به دنبال افزایش ضریب برداشت از مخازن نفت باشیم.

** پرت شدن گاز مخازن از لوله تا پالایشگاه

وی تصریح کرد:‌ متاسفانه وضعیت در مورد مخازن گاز هم چنین است. به طوری که بخش زیادی از گازهای برداشت شده از این مخازن پِرت شده و سوزانده می‌شود و ما حتی گزارشاتی از نشتی گاز داریم و عملا نمی‌توانیم تولید خود را بهینه کرده و در مسیر انتقال منجر به از بین رفتن آن می‌شویم.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس گفت: ‌نبایستی کاری کنیم که سرمایه‌های نفتی و گازی که از مخازن برداشت می‌شود به راحتی از بین برود در حالی که زحمت زیادی برای آن کشیده و سختی زیادی برای تولید آن متحمل شده‌ایم. اما چون تولیدمان بهینه نیست ضرر زیادی از این ناحیه متقبل می‌شویم.

بیگی‌نژاد افزود:‌200 تا 300 میلیون بشکه در مخزن نفت یک میلیارد بشکه‌ای بسیار زیاد است و عملا سرمایه‌های کشور در اثر این اهمال از بین می‌رود.

** راندمان تولید برق در سیکل ترکیبی از 30 به 80 درصد می‌رسد

وی  گفت:‌ رقم بسیار بالایی به عنوان گاز فلر سوزانده می‌شود در حالی که ثروت بسیار عظیمی است و آیندگان ما را نمی‌بخشند که چرا نتوانسته‌ایم این موضوع را مدیریت کرده و از آن استفاده بهینه کرده و حتی این نعمت را به گاز خانگی آورده و یا به پروژه‌های پالایشگاهی یا سوخت خودروها ببریم.

نماینده مردم ملایر در مجلس افزود: ما وقتی برای تولید برق از سیستم خشک استفاده می‌کنیم گاز را سوزانده و در نهایت برق تولید می‌کنیم. ولی عملا فقط 30 درصد از انرژی گاز در نیروگاه‌های برق استفاده می‌شود و مابقی آن از بین می‌رود چرا که حرارت تولید شده منجر به از بین رفتن انرژی موجود در گاز خواهد شد.این در حالی است که بر اساس روشی‌ بهینه با حرارت گاز، آب را گرم کرده و آب تبخیری و بخار برای تولید برق مورد استفاده قرار می‌گیرد که اصطلاحا به آن سیکل ترکیبی می‌گویند؛ این در حالی است که استفاده از این روش باعث می‌شود ما با استفاده از انرژی حرارتی که از سوخت گازی به وجود می‌آید به جای 30 درصد راندمان به حدود 50 درصد راندمان می‌رسیم که کار بسیار خوبی است ولی ما از پِرتی موجود در این روش می‌توانیم آب دریا را شیرین کنیم که این کار موجب افزایش راندمان کار خواهد شد.

** باید راندمان تولید را بالا ببریم

بیگی‌نژاد تاکید کرد: استفاده از این روش منجر به آن خواهد شد که راندمان از حدود 50 درصد به حدود 80 درصد برسد؛ سیستان و بلوچستان مرز آبی دارد ولی از این ظرفیت استفاده نمی‌کند که این کار باعث می‌شود از این تولیدمان استفاده بهینه نکنیم.

وی افزود: تعدادی از شرکت‌های داخلی به نمایندگان عضو کمیسیون انرژی مجلس مراجعه کرده و خواسته‌اند تا به آنها اجازه داده شود تا در مناطق نزدیک به دریا با سرمایه‌گذاری شخصی نیروگاه بسازند به شرطی که برق تولیدی امکان صادرات را داشته باشد ولی آب شیرین تولیدی هم به استان سیستان و بلوچستان داده شود.

** کمیسیون انرژی تولید بهینه در نفت و گاز را بررسی می‌کند

عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: متاسفانه وضعیت آب شرب در استان سیستان و بلوچستان به گونه‌ای است که بایستی برای دریافت حقابه از هامون به افغانستانی‌ها التماس کنیم. در حالی که ما می‌توانیم با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و کمک گرفتن از آنها مشکلات آب و برق کشور را حل کنیم.

بیگی‌نژاد افزود: متاسفانه با ممانعت از توسعه کارها با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی به تولید کشور ضربه وارد می‌کنیم. ولی بنا داریم این موضوع را در کمیسیون انرژی مجلس دنبال کرده و تصمیم‌گیری لازم را اتخاذ کنیم.

منبع: نماینده

کلیدواژه: مجلس مخازن نفت نماینده مخازن نفت ضریب برداشت بیگی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۳۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید

به گزارش خبرنگار مهر، علیقلی ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندم‌کاران کشور طی نامه‌ای سرگشاده به رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، محیط زیست و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی نوشت؛

«جهش تولید با مشارکت مردم»

رهبر معظم انقلاب اسلامی

محضر مبارک جناب آقای دکتر عسگری

رئیس محترم کمیسیون کشاورزی، آب، محیط زیست و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی

به استحضار می‌رساند؛ همان طور که مطلع هستید بخش کشاورزی نقش بسزایی در امنیت غذایی، اشتغال، قطع وابستگی و حفظ استقلال کشور دارد.

کشاورزی اقتصادی است بسیار طاقت‌فرسا و با درآمد و سود کم نسبت به سایر بخش‌های اقتصادی کشور مانند خدمات و صنعت و دارای ریسک بالا در برابر حوادث قهری طبیعی چون سیل، سرما، خشکسالی، آفات و بیماری‌ها، تگرگ، طوفان و موارد دیگر و به همین دلیل انگیزه‌ای برای جوانان چه تحصیل کرده چه سایر اقشار برای ورود به این بخش وجود ندارد. افزایش سن بهره‌برداران در بخش کشاورزی خود موید این موضوع است لذا به همین دلیل کشاورزی در تمام دنیا مورد حمایت دولت‌هاست.

بر همین اساس امامین انقلاب در گفتمان‌های خود تاکید بر حمایت از بخش کشاورزی داشته و دارند اما با توجه به افزایش هزینه‌های تولید، نهاده‌ها، ماشین آلات، قطعات حمل و نقل دستمزدها و سایر موارد مرتبط با کشاورزی تحت تأثیر نرخ ارز پیوسته در حال افزایش بوده و هست چون کشاورزان به جز اندک کود یارانه‌ای که تکاپو نیاز آنها را نمی‌کند و باقی کود مورد نیاز را باید از بازار آزاد تهیه نماید تمام نیازهای خود را با ارز آزاد تهیه می‌کنند و در نرخ گذاری محصولات لحاظ نمی‌شود،

به همین دلیل کشاورزان زحمتکش و تلاشگر که با نرخ سود بالای بانکی و هزینه‌های گزاف تولید می‌کنند نرخ تضمینی گندم علی رغم اینکه در ابتدای فصل زراعی مطابق قانون خرید تضمینی ۱۹.۵۰۰ تومان تعیین گردیده بود ما بعد از گذشت چند ماه علی رغم افزایش نرخ نهاده‌ها به ویژه کود و سم و تورم متأسفانه نرخ به ۱۷.۵۰۰ تقلیل یافت که حضرت عالی هم بارها با ارسال نامه به ریاست محترم جمهوری و مصاحبه در شبکه‌های تلویزیونی و رادیو و مطبوعات و فضای مجازی نرخ ۱۷.۵۰۰ را خلاف قانون دانسته و از دولت خواستید که به قانون تمکین کند و نرخ ۱۹.۵۰۰ را بپذیرد یا در قالب جایزه تحویل کسری را جبران کند.

امروز که به فصل برداشت محصول گندم رسیده‌ایم خدا را شاکریم به دلیل نزولات جوی و تشکر از مسئولان محترم وزارت جهاد کشاورزی به دلیل تأمین نهاده‌های آموزش بهره‌برداران، بذور اصلاح شده، توسعه مکانیزاسیون، مبارزه به موقع با آفات و بیماری‌ها، تأمین سم مورد نیاز و موارد دیگر مرتبط با تولید و تلاش گندم‌کاران کشور را در تأمین گندم نان مردم بی‌نیاز نمودند، انتظار گندم‌کاران بر این است که حضرت عالی به عنوان رئیس کمیسیون کشاورزی در مجلس شورای اسلامی از بعد نظارتی به این موضوع ورود پیدا نموده و با اصلاح نرخ گندم که مورد تأیید دو عضو ناظر از طرف شما در شورای قیمت گذاری بوده بارقه‌ای امید در دل گندم‌کاران هم در سال جاری و هم برای سال آینده که امید به خودکفایی ۱۰۰ درصدی در تولید گندم داریم به وجود آمد.

از طرف دیگر تقاضا داریم که برای جلوگیری از ورود دلالان و واسطه‌ها و خروج گندم از چرخه خرید تضمینی ترتیبی اتخاذ شود که مطالبات گندم‌کاران در موعد مقرر پرداخت شود چون از ابتدای فصل برداشت ۷ فروردین ماه تا کنون نزدیک یک ماه بیش از ۶۰۰ هزار تن گندم تحویل سیلوهای دولتی شده هنوز ریالی بابت بهای گندم پرداخت نشده است که این موضوع موجبات نگرانی را در جامعه گندم‌کاران به وجود آورده و پای دلالان واسطه‌ها را به بازار گندم باز نموده لذا مجدداً تاکید می‌نماید که حضرت عالی و اعضای کمیسیون کشاورزی و سایر نمایندگان محترم مجلس تلاش نمائید تا با اقدامی شایسته و عملی رضایت گندم‌کاران جلب شود؛ انشاالله.

کد خبر 6089590 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • وزیر صمت: شرکت‌های ارزآور در اولویت تامین ارز هستند
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • سیاست‌های خلاف تولید، بازنگری شود