Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@21:55:05 GMT

صدای خرد شدن لیبرالیسم به گوش می رسد

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۳۴۰۶۲

صدای خرد شدن لیبرالیسم به گوش می رسد

خبرگزاری مهر، گروه استان ها- مهدی پارسا*: وقتی دانشجویان انقلابی پیرو خط امام از دیوار سفارت ایالات متحده آمریکا در تهران بالا رفتند و کارکنان آن را که به عبارت بهتر می‌توان به جاسوس تعبیر کرد به گروگان گرفتند، به فرموده امام، انقلاب دوم را رقم زدند.

در آن روز ابرقدرت غربی دنیا برای دومین بار دستش از چنگ زدن به آرمان بلند این ملت کوتاه شد و به مانند انقلاب ۵۷ در رسیدن به اهداف شوم خود ناکام ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمریکایی‌ها همانند دیگر کشورهای جهان که از طریق سیاسی و نظامی اقدام به مداخله در آنها و به عبارتی استعمار آنها می‌پرداختند سعی در سیطره سیاسی بر حاکمیت نوپای جمهوری اسلامی داشتند، اما دانشجویان پیرو خط امام آنها را در رسیدن به این هدف شوم ناکام گذاشتند. آنچه که در ابتدای انقلاب رخ داد، ابهت پوشالی آمریکا را در سطح جهان شکست و نور امید را در دل ملت‌ها و دولت‌های آزاده و مستقل دنیا روشن کرد

«پیتر پاریس» نویسنده آمریکایی در مقاله‌ای که در مجله نشنال این ترست آمریکا چاپ کرد در نوشته‌ای اعتراف می‌کند که اکثر کارشناسان سیاست بین‌المللی بر این باورند که قدرت آمریکا در جهان رو به افول است. بر اساس گزارش اندیشکده آمریکایی یو اس سی برای دیپلماسی عمومی موسوم به سی پی دی آمریکا در رتبه چهارم قدرت نرم قرار گرفته است، در صورتی که در سال ۲۰۱۶ آمریکا در رتبه اول این جایگاه قرار داشت.

مقام معظم رهبری در دیداری که با دانش‌آموزان و دانشجویان داشتند فرمودند: در یک نگاه وسیع‌تر وضعیت آمریکا را وقتی که نگاه می‌کنیم می‌بینیم که قدرت آمریکا و اقتدار و هیمنه آمریکا در دنیا رو به افول و رو به زوال است. آمریکای امروز از آمریکای ۴۰ سال قبل که انقلاب پیروز شد به مراتب ضعیف‌تر است.

این از آن رو قابل تعمق است که در تصمیم گیری های جهانی، چین، اروپا، روسیه، هند و حتی آفریقا و آمریکای لاتین نیز با تصمیمات یک جانبه آمریکا در راهبری جهان و سلطه و نفوذ بر و در کشورها و مناسبات جهانی بین‌المللی و منطقه‌ای مخالفت می‌کنند در صورتی که در ابتدای پیروزی انقلاب و پایان جنگ سرد تصمیم گیرنده نهایی در تحولات جهانی ایالات متحده آمریکا بود.

مدعی کنشگری اصلی و مهم در رویدادهای جهانی (ایالات متحده آمریکا) در طی ۵ سال اخیر در عراق، سوریه، لبنان، پاکستان و حتی افغانستان شکست خورده و سیاست‌هایش ثمری برای دولتمردان کاخ سفید نداشته است. آمریکایی‌ها با هزینه‌ای ۷ تریلیون دلاری در غرب آسیا امروز دارای ۱۵ تریلیون دلار بدهی و ۸۰۰ میلیارد دلار کسری بودجه هستند. این در حالی است که بوش پدر پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی هژمونی آمریکا و یک قرن آمریکایی را اعلام کرد که جهان با فرهنگ، نظم و ارزش‌های آمریکا زندگی می‌کند.

دوره جدید رهبری در ایالات متحده آمریکا نیز به زعم بسیاری از نخبگان سیاسی این کشور مقدمه فروپاشی آنها شده است، «هنری کسینجر» سیاستمدار مطرح آمریکایی در اظهارنظری اعلام کرد؛ فکر می‌کنم ترامپ یکی از شخصیت‌های تاریخی باشد که نشان دهنده پایان یک دوره است.

حتی خود ترامپ نیز در سند امنیت ملی ۲۰۱۷ به تحلیل قدرت آمریکا اعتراف می‌کند. به عبارتی می‌توان گفت اتخاذ این استراتژی نشانه مشخص و بارزی از دوران افول و مقدمه فروپاشی آمریکاست. جالب اینکه تد گالن کار پنتر عضو اندیشکده کاتو برای اولین بار از واژه‌ای به نام افول موریانه‌ای نام می‌برد که نشانگر زوال تدریجی قدرت آمریکا است، وی مؤلفه مهم این زوال را نیز جنگ‌های متعدد ایالات متحده آمریکا و عقب افتادن از رقبایش نام می‌برد.

«فرید زکریا» از تحلیل‌گران رسانه‌ای این کشور نیز معتقد است که افول آمریکا مسئله‌ای است که به دست خود آمریکا رقم خورده است. تمام این وقایع و اتفاقات و اظهار نظرهای سیاستمداران و نخبگان سیاسی ایالات متحده آمریکا نشان دهنده افول آمریکا و رفتن در سراشیبی سقوط است.

به طور حتم صدای خرد شدن استخوان‌های لیبرالیسم به رهبری ایالات متحده آمریکا نیز همانند شوروی که به فرموده امام و بر اساس پیش‌بینی وی صدای شکسته شدن استخوان‌های کمونیسم را شنیده بود، هم اکنون به گوش می‌رسد.

*رئیس سازمان بسیج رسانه استان گیلان

کد خبر 5061836

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری یادداشت مهدی پارسا افول آمریکا ویروس کرونا شیوع کرونا شیراز آمار کرونا توهین به پیامبر بوشهر هفته وحدت گرگان کرمانشاه شهرکرد پدافند غیرعامل نیروی انتظامی یوم الله 13 آبان محدودیت های کرونایی ایالات متحده آمریکا قدرت آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۴۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است

به نوشته رسانه پر تیراژ رژیم صهیونیستی، اسرائیل جوانان آمریکا را از دست داده است و بدون تغییر ساختار رهبری اسرائیل، حمایت دولت ایالات متحده را هم از دست خواهد داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، آورات ریتان عضو کنست از حزب کار رژیم صهیونیستی در یادداشتی که در واکنش به تظاهرات گسترده دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا علیه سیاست‌های رژیم صهیونیستی منتشر شده اعتراف کرد، اسرائیل حمایت نه تنها دانشجویان بلکه جوانان آمریکایی را از دست داده است.

در مقدمه این نوشتار آمده است: روز 7 اکتبر ما با یک اقدام نظامی غافلگیر شدیم، روز 8 اکتبر بود که فهمیدیم کابینه‌ای  داریم که قادر به هیچ کاری نیست، و امروز هم شاهد سومین شکست خود هستیم، تا متوجه شویم اسرائیل در بخش رسانه‌ای هم شکست خورده است.

در ادامه این یادداشت نویسنده اعتراف می‌کند، آنچه که با یک کمپ حمایت از فلسطینیان در داخل دانشگاه کلمبیا آغاز و پلیس نیویورک ده‌ها نفر از آنها را دستگیر کرد، به سرعت و بدون هیچ کنترلی به بسیاری از دانشگاه‌های دیگر ایالات متحده و حتی خارج از آن سرایت کرده است، موجی مبهم با شعارهایی همچون تل‌آویو و اسرائیل را منفجر کنید یا گردان‌های قسام ما به شما افتخار می‌کنیم سرتاسر این دانشگاه‌ها را فرا گرفته است و حباب اسرائیل برای دانشجویان آمریکایی را منفجر کرد.

به اعتقاد نویسنده، درست است که فقط مدت کوتاهی است که ایالات متحده با تصویب بسته کمک‌های نظامی خود با اکثریت آرا در مجلس سنا حمایت قدرتمندانه خود را از اسرائیل به اثبات رسانده اما تصاویر رسیده از دانشگاه‌ها در کنار رویکردهای بلند مدت موجود در دولت، رسانه‌ها و جامعه آمریکا ادامه این پشتیبانی را تهدید می‌کند.

سپس نویسنده اعتراف می‌کند: اسرائیل دانشگاه‌ها را از دست داده است، این روند در چارچوب یک عملیات بلند مدت از مبارزات اجتماعی و سیاسی در جامعه آمریکا به وقوع پیوست، در حالی که مفاهیم حمایت از اسرائیل تا حدود زیادی در فرهنگ جوانان ایالات متحده ریشه دوانده بود، امروز به نقطه تغییر رسیده است و تا انکار حق دولت اسرائیل در ادامه بقا و ارتباط یهودیان با سرزمین اسرائیل هم رسیده است.

در بخش دیگری از این نوشتار آمده است، میزان حمایت از اسرائیل در نظر سنجی‌‌هایی که بعد از 7 اکتبر انجام گرفته در میان جوانان بین 18 تا 24 سال به شدت کاهش یافته است.

50 درصد از آنها از حماس حمایت کرده و اکثر آنها هم مخالفت خود را با سیاست‌های بایدن در قبال اسرائیل ابراز داشتند.

آنها همان جوانانی هستند که امروز پلاکاردهای "از دریا تا رودخانه " را برافراشته‌اند و خوستار انتفاضه در دانشگاه‌های بزرگ هستند، و شاید در آینده آنها را در پست‌های کلیدی و تاثیر گذار در مجلس سنا و در دادگاه‌ها و ساختارهای اقتصادی و حتی کاخ سفید ببینیم.

آنچه مشخص است آن است که موضع ضد اسرائیلی و سامی ستیز در حال رخنه به سیاست‌های ایالات متحده هم هست و به ویژه در سال انتخابات نامزدها نمی‌توانند آرای این رای دهندگان احتمالی را نادیده بگیرند.

نویسنده سپس تاکید می‌کند که هشدار اولیه در رابطه با از دست رفتن احتمالی حمایت آمریکا یک ماه پیش نمایان شد، زمانی که ایالات متحده به شکل دراماتیکی حاضر به استفاده از حق وتو علیه طرح پیشنهادی در شورای امنیت سازمان ملل نشد، امری که باعث شد نخست وزیر سفر هیئت اسرائیلی به واشنگتن را لغو کرد.

خیزش دانشگاه‌های آمریکا؛ حرف حساب دانشجویان چیست؟سیل انتقادها به رئیس دانشگاه کلمبیا به‌دلیل سرکوب معترضانخیزش سراسری دانشگاه‌های آمریکا علیه صهیونیست‌ها/گزارش ویژه

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • آیا اعتراضات دانشجویی باعث تغییر سیاست آمریکا می‌شود؟
  • به وقتِ بیداری
  • اوکراین تانکهای پیشرفته آمریکایی را از جبهه عقب می برد
  • دعوای «تیک تاک» و جو بایدن بالا گرفت
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر؛ پیروزی استراتژیک برای روسیه
  • واکنش عجیب مدیرعامل تیک تاک به اقدام جو بایدن
  • پاسخ قاطع پیونگ‌یانگ به نسخه تحریمی آمریکا
  • پیونگ‌یانگ به آمریکا درخصوص «اقدامات عملی قدرتمند» برای تقویت قدرت نظامی خود هشدار داد
  • اکثر آمریکایی‌ها معتقدند حمایت بیش از حد واشنگتن از تل‌آویو هدر دادن دلارهایشان است