Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-01@22:53:47 GMT

آشتی قریب الوقوع قطر و عربستان

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۳۴۳۸۳

آشتی قریب الوقوع قطر و عربستان

به گزارش افکارنیوز،

بحران روابط میان چهار کشور عربی با قطر از ژوئن ۲۰۱۷ با قطع کامل روابط دیپلماتیک عربستان سعودی ، مصر، امارات متحده عربی و بحرین با این کشور آغاز شد و هنوز حل نشده است.

در همین ارتباط، وبگاه «الخلیج الجدید» به نقل از منابع سیاسی آگاه زارش کرد، احتمالا آشتی کشورهای حاشیه خلیج فارس طی چند روز آینده اعلام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این گزارش آمده، کویت نقشی اساسی در تجدید رایزنی‌ها در این زمینه داشته و روزهای گذشته شاهد نشست‌های پی در پی میان مقامات کشورهای حاشیه خلیج فارس در کویت و عُمان بوده که نتیجه آن یک توافق بوده و بزودی اعلام خواهد شد.

این وبگاه افزود، این مذاکرات با میانجی‌گری کویت و آمریکا پیش‌تر نیز در لحظات آخر قرار داشته اما امارات در همین لحظات عقب‎نشینی کرده و در روند آن سنگ‌اندازی کرده است.

منابع آگاه اعلام کردند، انتظار می‌رود کشورهای محاصره‌کننده قطر به دلیل ترس از شکست «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در انتخابات ریاست‌جمهوری، از شدت مواضع خود علیه قطر بکاهند زیرا رقیب ترامپ «جو بایدن» روابطی به خوبی ترامپ با این کشورها ندارد «علاوه اینکه دستورکارهای بایدن در قبال ایران کمتر خصمانه است و وی تمایل به بازگشت به توافق هسته‌ای دارد و این موضوع ریاض را ملزم می‌کند اتحاد را به شورای همکاری برگرداند».

در همین ارتباط اخیرا «نواف الاحمد جابر الصباح» امیر کویت نامه‌ای برای «سلمان بن عبدالعزیز» شاه سعودی فرستاد و بر اساس گزارش «القبس» این نامه درباره حل اختلافات با قطر بوده است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: عربستان سعودی امارات متحده عربی امارات متحده عربی عربستان سعودی قطر روابط دیپلماتیک عربستان سعودی روابط دیپلماتیک عربستان سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۴۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار نمایندگان فتح و حماس در چین/ پیشرفت مذاکرات مثبت بود

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از جروزالم پست، چین امروز سه‌شنبه اعلام کرد که اخیراً پکن میزبانی هیئت‌هایی از دو گروه «حماس» و «فتح» را به عهده داشته است.

به گفته «لین جیان» سخنگوی وزارت خارجه چین، دو طرف برای انجام گفتگو‌های عمیق و صریح درباره پیشبرد مذاکرات آشتی گروه‌های فلسطینی، میهمان پکن بودند.

لین در ادامه افزود: نمایندگان جنبش آزادیبخش فلسطین (فتح) و جنبش مقاومت فلسطین (حماس) پیشرفت مثبتی در گفتگوهایشان داشته‌اند.

بنابر اعلام وزارت خارجه چین، دو هیئت تمایل سیاسی خود را برای تحقق آشتی از طریق مذاکره بیان و درباره ادامه گفتگو برای تحقق وحدت فلسطینی در نزدیک‌ترین زمان ممکن توافق کردند.

این وزارتخانه افزود: نمایندگان حماس و فتح به توافقی درباره ایده‌ها برای گفتگو‌های آینده دست یافتند.

چهار روز پیش که خبر برگزاری این نشست رسانه‌ای شد، «وانگ ونبین» سخنگوی ارشد وزارت خارجه چین، اعلام کرد: پکن از تقویت اقتدار حکومت ملی فلسطین و همچنین همه جناح‌های فلسطینی در راستای آشتی و افزایش همبستگی از راه گفتگو و مشورت حمایت می‌کند.

این در حالی است که واشینگتن بااحتیاط تلاش‌ها برای ادغام فتح و حماس را دنبال می‌کند؛ چراکه حامی گروه اول است و دومی را تروریست می‌داند. بااین‌حال، به نظر می‌رسد که در سایه درک این واقعیت که نابودی حماس غیرممکن است، آمریکا هم ادغام فتح و حماس را به چشم یک راه‌حل می‌بیند.

این اولین بار بعد از شروع جنگ غزه است که هیئتی از حماس به چین می‌رود، اما ماه میلادی گذشته، یک مقام رسمی دولت پکن در قطر با «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس دیدار کرد.

به نظر می‌آید که به‌رغم بی‌میلی، آمریکا هم رفته‌رفته با نقش چین در حل مناقشات خاورمیانه کنار می‌آید و ظاهراً در سفر هفته گذشته «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به پکن، یکی از موضوعات موردگفتگو این بوده است که چین چگونه می‌تواند نقشی سازنده در حل بحران‌های جهانی ازجمله مناقشه‌های خاورمیانه ایفا کند.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه و راه‌حل ۲دولتی در نشست ریاض
  • ویدیوی لو رفته جو بایدن؛ توافق قریب الوقوع با ایران؟!
  • حماس پیشنهاد مصر را پذیرفت؛ بهترین است | توافق قریب‌الوقوع است؟
  • دیدار نمایندگان فتح و حماس در چین/ پیشرفت مذاکرات مثبت بود
  • واکنش ترامپ به خیزش دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین
  • آشتی داخلی، محور نشست فتح و حماس در پکن
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • امیر کویت فردا عازم قاهره می‌شود
  • مشعل الصباح امیر کویت فردا عازم قاهره است
  • بازگشت قریب الوقوع بیت کوین به ۳۰ هزار دلار