Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@15:45:39 GMT

مدیریت پسماندهای پزشکی و صنعتی بر عهده شهرداری نیست

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۳۶۸۸۰

مدیریت پسماندهای پزشکی و صنعتی بر عهده شهرداری نیست

معاون برنامه‌ریزی و پژوهش سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان گفت: این سازمان مطابق با قانون درخصوص جمع‌آوری پسماند عفونی بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی هیچ مسئولیتی نداشته و این مراکز به صورت مستقل با انعقاد قرارداد با شرکت‌های پیمانکار جهت جمع‌آوری پسماند عفونی اقدام می‌کنند.

فرشاد مستأجران در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به خبر منتشر شده در رسانه‌ها با عنوان «تولید روزانه ۹ تن زباله عفونی در اصفهان» و گفت و گوی مسئول بهداشت محیط بیمارستان‌های استان و بیان مواردی که بر همکاری نداشتن شهرداری با بیمارستان‌ها، کوتاهی در جمع آوری انواع پسماندها، اصرار شهرداری بر دریافت هزینه جمع آوری در کوتاه‌ترین زمان ممکن و رویکرد اقتصادی شهرداری در بحث جمع آوری پسماندها دلالت دارد، ضمن تکذیب این خبر، اظهار کرد: با توجه به ماده هفت قانون مدیریت پسماند، مدیریت پسماند پزشکی و صنعتی به عهده شهرداری نبوده و هیچ‌گونه ردیف اعتباری بابت این موضوع در شهرداری تعریف نشده، اما سازمان مدیریت پسماند نهایت همکاری در ارائه خدمات به بیمارستان‌های دارای قرارداد دفع پسماند پزشکی را داشته و متناسب با بضاعت بیمارستان‌ها و مشکلات مالی آنها، تا حد امکان ممانعتی در خصوص دفع پسماندهای پزشکی آنان به عمل نیاورده و حتی در جلسه کارگروه پسماند استان، مورخ ۲۴ شهریورماه سال‌جاری به ریاست مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری اصفهان سازمان مدیریت پسماند پیشنهاد کرد که بیمارستان‌های بدهکار، ظرف مدت شش ماه نسبت به تسویه بدهی‌های معوقه اقدام کنند و در واقع برای پرداخت بدهی‌های خود شش ماه فرصت پیدا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در مصوبات شورای اسلامی شهر اصفهان، به صراحت تاکید شده است که دفع پسماند پزشکی در سایت شرق اصفهان، باید حداکثر تا دی‌ماه سال ۹۸ متوقف شود و با وجود آنکه این موضوع چندین مرتبه طی نامه‌های متعدد به اطلاع استانداری و اداره کل محیط زیست استان رسیده است، افزود: در طول ماه‌های گذشته، از طرف دانشگاه علوم پزشکی هیچ‌گونه اقدامی در این راستا صورت نگرفته در حالی که شهرداری اصفهان پیشنهادات مؤثری جهت مدیریت این نوع پسماندها ارائه داشته که متأسفانه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این زمینه مساعدت لازم را به عمل نیاورده است.

معاون برنامه‌ریزی و پژوهش سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان در خصوص همکاری نداشتن دانشگاه علوم پزشکی در خصوص اجرای پروژه عظیم زباله سوز پزشکی، گفت: این دانشگاه از سال ۹۷ تاکنون تفاهم نامه تنظیم شده فی‌مابین سازمان مدیریت پسماند و دانشگاه علوم پزشکی مبنی بر اجرای پروژه زباله سوز پزشکی که به ارتقای سطح سلامت مردم و محیط زیست می‌انجامد را امضا نکرده و سازمان در این زمینه بلاتکلیف مانده که باید این موضوع هرچه سریع‌تر تعیین تکلیف شود و انتظار می‌رود دانشگاه علوم پزشکی که متولی اصلی و مستقیم سلامت مردم است، نسبت به این امر اهتمام بیشتری بورزد.

وی با اشاره به تلاش‌های شبانه‌روزی سازمان مدیریت پسماند در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا همگام با کادر بهداشت و درمان و همچنین خدمات رسانی شهرداری اصفهان در زمینه مدیریت پسماندهای پزشکی علی رغم نداشتن مسئولیت قانونی، تصریح کرد: بر همین اساس لازم است سایر ارگان‌های مربوطه، ضمن رعایت جانب حق و انصاف، همکاری لازم را جهت عمل به وظایف قانونی خود در زمینه مدیریت پسماندهای تولیدی و حفظ سلامت مردم داشته باشند و اجازه وقوع خطرات زیست محیطی و بهداشتی را ندهند.

کد خبر 453110

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان پسماند پزشکی شهر کلانشهر شهرداری اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سازمان مدیریت پسماند دانشگاه علوم پزشکی شهرداری اصفهان بیمارستان ها جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۶۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی برگزیدگان رویداد مدیریت مصرف آب در صنعت نساجی

نخستین رویداد «فناوری‌های نوین در مدیریت مصرف آب در صنعت نساجی» (فن‌آب) با هدف حمایت از ایده‌های برتر و با حمایت شرکت شهرک‌های صنعتی اصفهان در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد و در این رویداد ۲۹ طرح از سراسر کشور به دبیرخانه این رویداد ارسال شد که پس از ارزیابی‌ها اولیه ۹ طرح در بخش دانشجویی و ۲ طرح از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور به مرحله نهایی راه یافتند.

برگزیدگان رویداد فن‌آب پس از داوری نهایی مشخص شدند و مقام اول بخش دانشجویی به علی شاکر از دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان، رتبه دوم به فرزانه علی حسینی و عبدالله رحیمی از دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی اصفهان و جایگاه سوم به زینب بخشی نفوتی و گلنسا برادران کوکانی از دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تعلق گرفت.

همچنین شرکت تولیدی دانش‌بنیان توسعه فناوری ازن تجهیز نوین و شرکت مهندسی کاشفان نیلفام در این رویداد مورد تقدیر قرار گرفتند. 

مدیر اجرایی رویداد فن‌آب در مراسم تجلیل از برگزیدگان گفت: هدف اصلی از برگزاری این رویداد، رشد اقتصاد دانش‌بنیان در صنعت نساجی و حرکت در مسیر منافع ملی کشور است.

سید مهدی حجازی با بیان اینکه نساجی یکی از ۱۱ صنعت پیشران کشور است، افزود: اقتصاد دانش‌بنیان صنعت نساجی دچار ضعف‌هایی است و سرمایه‌های انسانی در دانشگاه‌ها می‌توانند این ضعف‌ها را برطرف کنند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی اصفهان هم گفت: این استان در صنعت نساجی به‌ویژه ابتدای زنجیره ارزش این صنعت سرآمد است، اما باید با کمک دانشگاه برای ارتقا و رفع محدودیت‌های آن تلاش شود.

رسول سواری با اشاره به اهمیت کمک‌های بخش دانش‌بنیان به صنعت، افزود: مشکلات صنعت با مشارکت اعضای هیات علمی و دانشجویان حل می‌شود.

او تصریح کرد: امکانات زیرساختی شهرک‌های صنعتی در حد نیاز ایجاد شده، اما همین توسعه در برخی موارد محدودیت‌هایی ایجاد کرده است به همین دلیل در بخش تامین زیرساخت‌ها به‌ویژه در بخش آب و برق با مشکلاتی مواجهیم.

سواری، یکی از راهکار‌های رفع این مشکل را بهینه‌سازی و مدیریت مصرف دانست و افزود: دانشجویان در بسیاری از موارد با ایده‌های خلاقانه خود، مسائل صنایع را حل کرده‌اند و در بخش مدیریت بهینه و همچنین فناوری پذیرای دانشگاه و افراد فعال در حوزه نوآوری و فناوری هستیم.

او خاطرنشان کرد: برگزیدگان رویداد فن‌آب مورد حمایت شرکت شهرک‌های صنعتی استان اصفهان مانند ارائه تسهیلات استقرار و کمک هزینه ثبت برند تجاری، تجاری‌سازی و ایجاد بازار ایده‌ها قرار می‌گیرند.


باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • پروژه شهرک بازیافت در مرحله واگذاری به پیمانکار قرار دارد
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • ثبت بیش از ۱۰۰۰ فرم شناسایی مشترکان سازمان پسماند اصفهان در سامانه سنا
  • ثبت بیش از ۱۰۰۰ فرم شناسایی مشترکین سازمان پسماند اصفهان در سامانه سنا
  • سهم ۱۲ درصدی نایلون‌ها در پسماندهای شهر قم
  • رفع تهدیدهای خطرناک زیست‌محیطی؛ اولویت شهرداری کرمان در مدیریت پسماند
  • تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌
  • راه‌اندازی بزرگ‌ترین نخاله‌گاه تبریز
  • آموزش تفکیک پسماند به بیش از ۱۰۰۰ دانش‌آموز پیش‌دبستانی در اصفهان
  • معرفی برگزیدگان رویداد مدیریت مصرف آب در صنعت نساجی