Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «سعید نمکی»‌روز دوشنبه در حاشیه نشست مشترک خود با وزیر کشور و استانداران و روسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور در جمع خبرنگاران افزود: ساخت واکسن در دنیا ابهامات زیادی دارد که یکی از ابهامات، تغییرات و جهش ژنتیکی کووید ۱۹ است. 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: پاستور و رازی ۲ مجموعه واکسن ساز قدیمی هستند که همگام با آنها، چند شرکت دانش بنیان و مجموعه برکت، کمیته ملی واکسن را تشکیل دادند و از بین ۱۲ گروه تولید واکسن سه گروه اقدام خوبی داشتند و ۲ گروه مدلهای حیوانی را پاس کردند و به سمت مدل انسانی می‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمکی با قدردانی از اصحاب رسانه که از نخستین روزهای شیوع ویروس با کادر درمان همراه بودند، اظهارداشت: پس از اتفاق مبارک و میمونی که در محضر رهبر معظم انقلاب افتاد و دستورات قاطع و تقسیم کار از سوی ایشان در ایجاد یک قرارگاه عملیاتی برای اجرای مصوبات ستاد ملی، رئیس‌جمهور یکی از بهترین گزینه‌های ممکن یعنی وزیر کشور را به عنوان فرمانده قرارگاه تعیین کرد که این امر برای ما بسیار خوشحال کننده بود.

وزیر بهداشت درمان وآموزش پزشکی با اشاره به همکاری‌های قبلی وزارت کشور با وزارت بهداشت ادامه داد: وزیر کشور در کمیته امنیتی انتظامی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا با مجموعه وزارت بهداشت، درمان و پزشکی همکاری و همراهی خوبی داشت و این قرارگاه حتما کار را تسهیل و تسریع خواهد کرد.

وی درباره نشست مشترک وزیر کشور با استانداران و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور گفت: در نشست امروز روسای دانشگاه‌ها و استانداران مطالبی را بی پروا بیان کرده و از موفقیت‌ها و ناکامی‌ها در راه مقابله با کرونا گفتند و امیدواریم در روزهای آتی با همدلی و وفاق قبلی و همچنین وفاق تشدید شده فعلی و با توجه به ساختار جدید گام‌های خوبی برداشته شود.

نمکی با غیرمنصفانه خواندن این جمله که "مسئولان مبتلا به کرونا درمان می‌شوند اما مردم عادی جان خود را از دست می‌دهند"، گفت: من در نظام سلامت سردارانی را از دست دادم که خودشان آگاه‌ترین افراد به دانش روز بودند. هفته گذشته سه عزیز در نظام سلامت از دست دادیم.

وی ادامه داد: متاسفانه برخی از بیماران بسیار دیر به بیمارستان مراجعه می‌کنند. یکی از گرفتاری ما در آمار مرگ و میر این است که برخی از افراد سهل‌انگارانه و ساده‌انگارانه با بیماری برخورد می‌کنند اما مسئولان و پزشکان به محض ابتلا به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند.

 وزیر بهداشت، درمان و ‌آموزش پزشکی درباره طرح جامع خانواده محور هم گفت: این طرح با کمک سازمان بسیج، ‌هلال احمر و بقیه سازمان‌های مردم نهاد دنبال می‌شود تا از ظرفیت خانواده‌ها استفاده کنیم.

برچسب‌ها ویروس کرونا وزارت کشور سعید نمکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا وزارت کشور سعید نمکی ویروس کرونا وزارت کشور سعید نمکی اخبار کنکور وزیر کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۷۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا قانون افزایش ظرفیت پزشکی متوقف می‌شود؟

اردیبهشت سال جاری بود که رئیس سازمان سنجش در گفت و گویی خبری، در مورد افزایش ظرفیت پزشکی اظهار داشت: «ما دو سال متوالی با هماهنگی کاملی که با وزارت بهداشت داشتیم قانون را اجرا کردیم؛ یعنی سال نخست ۲۰ درصد و سال دوم ۲۰ درصد. امسال سال سوم است. طبعاً تا نیمه دوم مرداد که دفترچه انتخاب رشته آماده شود، وقت هست».

وی در پاسخ به اینکه آیا امسال نیز ٢٠ درصد ظرفیت ورود به پزشکی افزایش خواهد یافت؟، افزود:« طبق قانون باید محقق شود؛ مگر اینکه قانون عوض شود، قانون هم که فعلاً عوض نشده، پس ان‌شاالله محقق خواهد شد».

اظهارات رئیس سازمان سنجش در شرایطی صورت گرفته که در هفته‌ گذشته مرحله‌ اول کنکور ۱۴۰۳ برگزار شده است. داوطلبان در حالی به استقبال مرحله‌ دوم کنکور می‌روند که هنوز تکلیف یکی از مهم‌ترین رشته‌های دانشگاهی مشخص نشده است. حال آن‌که اظهاراتی از این دست، جز افزایش سردرگمی، نتیجه دیگری در پی ندارد.

قانون‌گذاران مشغول کارند

بهمن سال ۱۴۰۰ بود که شورای عالی انقلاب فرهنگی برای جبران کمبود پزشک در کشور، قانون افزایش ظرفیت پزشکی را تصویب کرد. بر اساس این قانون باید طی چهار سال ظرفیت پذیرش پزشکی در کشور، دوبرابر شود.

قانونی که از اواسط دهه‌ ۹۰ در کشور مطرح و مورد بررسی موافقان و مخالفان زیادی قرار گرفته بود. با روی کار آمدن خسروپناه، دبیر جدید شورا، زمزمه‌هایی در مورد اجرا نشدن قانون بوجود آمد.

وی در روزهای گذشته نیز بار دیگر به این موضوع پرداخته و افزود:«مقرر شده بود که سازمان برنامه و بودجه، زیرساخت‌ها را فراهم کند اما به دلایلی انجام نشد. بزودی گزارش اجرای دوساله‌ این قانون را در جلسه علنی شورا مورد بررسی قرار خواهیم داد و در مورد تداوم اجرای آن تصمیم خواهیم گرفت.»

پیش از این نیز خسروپناه به عنوان نخستین مهمان شورای‌عالی نظام پزشکی در جمع پزشکان حاضر و از دغدغه‌های صنفی آنان مطلع شده بود. در این جلسه سازمان نظام پزشکی با اهدای تندیس ابوعلی سینا از  دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تجلیل کرد.

از سوی دیگر وزارت بهداشت نیز تمایل خاصی به اجرای این قانون نشان نداده است. در سال گذشته عین اللهی، وزیر بهداشت، از تلاش برای تعلیق قانون مصوب شورای عالی به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم خبر داده بود. حال در آستانه تعیین ظرفیت پذیرش پزشکی در سال تحصیلی جدید، مشخص نیست که چه تصمیمی در این باره گرفته شده است. چرا که در چند هفته‌ اخیر وزارت بهداشت، هیچ اظهار نظری در این‌باره نداشته است. تنها پاسخ وزیر بهداشت به پیگیری‌ها نیز این بوده که باید منتظر تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی ماند.

جدی نبودن وزارت بهداشت در عمل به مصوبه افزایش ظرفیت، سبب شده که زمینه برای فعالیت بیش از پیش نهادهای صنفی نیز فراهم شود. این نهادها نیز بواسطه جایگاهی که دارند بطور مداوم از لزوم توقف قانون افزایش ظرفیت پزشکی سخن به میان می‌آورند.

این اظهارات موجب شده که شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در فاصله‌ کوتاهی که تا اعلام نتایج کنکور باقی مانده دست به تغییر قانون بزند. اقدامی که نه تنها سبب سردرگمی داوطلبان و خانواده‌هایشان می‌شود، بلکه امکان تصمیم‌گیری درست را از شورا می‌گیرد. این در حالی است که تربیت پزشک تاثیر مستقیمی در سلامت جامعه داشته و بسرعت خود را نشان خواهد داد. در صورت هرگونه کم‌توجهی یا اشتباه در قانون‌گذاری، ممکن است نظام سلامت را با چالش‌هایی روبرو کند که به آسانی قابل حل نباشد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • دخالت نابجا در حوزه سلامت از دست وزارت بهداشت خارج شده است
  • طب ایرانی می تواند در پیشگیری و درمان چاره ساز باشد
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • پروژه‌های سلامت محور گیلان در انتظار اعتبار ۱۰۲۵ میلیارد تومانی
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • ایران در سایه تهدید بحران سالخوردگی
  • آیا قانون افزایش ظرفیت پزشکی متوقف می‌شود؟
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد