Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@05:46:36 GMT

اثر مستقیم کاهش تست و جداسازی در انتشار آلودگی

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۴۰۱۷۷

اثر مستقیم کاهش تست و جداسازی در انتشار آلودگی

ایسنا/خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه انجام تست و جداسازی افراد آلوده، درمان سریع مبتلایان، بستری بیمارانی که نیاز به بستری دارند و ردیابی موارد تماس نقش مهمی در کنترل بیماری دارد، گفت: در برخی کشورها به دلیل محدودیت منابع مالی اهمیت این موارد کمرنگ می‌شود در حالی که در اکثر کشورهایی که توانسته‌اند بیماری را کنترل کنند، تست و جداسازی را به خوبی انجام داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر سیدمحمد علوی در نشست خبری که امروز (۱۲ آبان‌ماه) برگزار شد، با اشاره به ادامه روند افزایش موارد بیماری در خوزستان اظهار کرد: همچنان کروناویروس برای ما ناشناخته است؛ گرچه یک سری اطلاعات جدید در خصوص این ویروس کسب کرده‌ایم اما یک سری نادانسته‌ها نیز به نادانسته‌هایمان افزوده شده است.

به گزارش ایسنا وی افزود: وضعیت بیماری طبق پیش‌بینی‌ها پیش نرفت و سرنوشت بیماری بنا بر سناریوهای مطرح‌شده تحقق پیدا نکرد. با وجود شوری که در خصوص واکسن کرونا ایجاد شد، اکنون می‌بینیم در مورد این واکسن سر و صدایی وجود ندارد و علی‌رغم اینکه داروهای متعددی نیز در خصوص این بیماری به کار برده شد اما هنوز سازمان جهانی بهداشت، داروی مؤثری برای این بیماری معرفی نکرده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز عنوان کرد: همچنان کرونا و گرفتاری وسیع ناشی از آن وجود دارد و تاکنون حدود ۵۰ میلیون نفر به کرونا مبتلا شده‌اند. چه کسی فکر می‌کرد این همه مرگ بر اثر این بیماری رخ دهد در حالی که ابتدا فکر می‌کردند مرگ و میر آن کمتر از آنفلوآنزا باشد. اوایل گفته می‌شد افراد زیر ۲۰ سال به کرونا مبتلا نمی‌شوند اما اکنون مشاهده می‌کنیم که کودکان و زنان باردار و افراد بدون بیماری زمینه‌ای هم مبتلا شده‌اند.

وی افزود: همچنان این بیماری ناشناخته است و در جهان یکه‌تازی می‌کند بنابراین در هر مرحله باید هوشیاری خود را حفظ کنیم. زمانی که خبر ناامیدکننده‌ای منتشر می‌شود نباید ناامید شویم و زمانی که خبری در خصوص مهار بیماری منتشر می‌شود نباید هوشیاری خود را از دست دهیم و علی‌رغم همه رنگ‌ها باید بدانیم همیشه کرونا با ما است. باید بدانیم زیر سایه کرونا زندگی می‌کنیم و مواظب باشیم.

علوی بیان کرد: برای کنترل بیماری چند کار باید انجام شود. نخست باید مواجهه افراد با کرونا به حداقل برسد. در هر جایی که تجمعات زیاد باشد، کرونا فراوان‌تر است بنابراین باید از حضور در هر گونه تجمع مذهبی، سیاسی، ورزشی، شادی و عزا پرهیز شود.

وی افزود: امروزه تجمعات، خانگی شده‌اند و زمانی که خانواده در یک جشن تولد حضور پیدا می‌کنند بعد از دو سه هفته، همان خانواده عزادار شده‌اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: دومین اقدام در این زمینه، مراقبت از افراد آسیب‌پذیرتر است زیرا ابتلا و مرگ و میر در آن‌ها بیشتر است. افراد بالای ۶۰ سال، افرادی که شرایط خاص فیزیولوژیک دارند مانند زنان باردار، کودکان و افراد دارای بیماری زمینه‌ای و همچنین کسانی که به مردم خدمات ارائه می‌دهند مانند کادر بهداشت و درمان باید در اولویت مراقبت باشند. کادر بهداشت و درمان باید سالم باشند تا خدمات را ارائه دهند و باید از آن‌ها باید مراقبت کنیم.

وی افزود: باید از ابتلا به عفونت جلوگیری شود که در این راستا، نسخه‌ شفا یعنی شیوه‌های بهداشتی شامل رعایت آداب سرفه، ترشحات تنفسی و شست‌وشوی دست‌ها، فاصله‌گذاری یعنی پرهیز از حضور در تجمعات و حفظ فاصله دو متر و استفاده از ماسک رعایت شود.

علوی با بیان اینکه قطرات تنفسی سنگین هستند و در فاصله ۱.۸ متری رسوب می‌کنند، گفت: از زمان خروج از خانه تا زمان برگشت به منزل باید از ماسک استفاده شود و حتی برای لحظاتی ماسک از روی صورت خارج نشود. مشاهده می‌شود در یک جمع یک شخص چای یا آب می‌خورد و این در حالی است که فرد مجاز نیست از خروج از خانه تا بازگشت به خانه ماسک را خارج کند.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: چهارمین گام این است که در مکانی که حضور پیدا می‌کنیم باید تهویه وجود داشته باشد یعنی در یک ساعت ۶ تا ۱۰ بار هوای یک فضای بسته تغییر پیدا کند. در صورتی که تهویه وجود نداشته باشد باید پنجره‌ها باز باشند. گندزدایی سطوح مشترک نیز باید انجام شود. منظور ما از گندزدایی این نیست که آب ژاول به در و دیوار و خیابان بزنند، منظور ما سطوح مشترک دستگیره در، کیبورد، دکمه آسانسور و موبایل است.

وی افزود: گام بعدی، شناسایی بیماران یا غربالگری آن‌ها است. انجام تست و جداسازی افراد آلوده، درمان سریع مبتلایان، بستری بیمارانی که نیاز به بستری دارند و ردیابی موارد تماس نقش مهمی در کنترل بیماری دارد. در برخی کشورها به دلیل محدودیت منابع مالی اهمیت این موارد کمرنگ می‌شود در حالی که در اکثر کشورهایی که توانسته‌اند بیماری را کنترل کنند، تست و جداسازی را به خوبی انجام داده‌اند. در برخی کشورهایی که موفق هستند، به ازای هر بیماری ۱۰۰ فرد پیگیری شده‌اند اما برخی کشورها به ازای هر بیمار دو تا سه نفر را ردیابی کرده‌اند.

علوی بیان کرد: باید از فرد بیمار سوال شود که کجا بوده و با چه کسانی دیدار داشته و با چه کسانی به مسافرت رفته و در چه مکان‌هایی بیشتر از ۱۵ دقیقه حضور پیدا کرده است تا ردیابی موارد تماس به درستی انجام شود اما این کار الزاماتی دارد و باید پول، پرسنل و تجهیزات به اندازه کافی وجود داشته باشد. همچنین زمانی که بیمار قرنطینه می‌شود باید معیشت وی تامین شود.

وی افزود: گاهی همه این کارها انجام می‌شود اما باز هم به موفقیت نمی‌رسد و به تعطیلی روی می‌آوردند. ما در ابتدا در خوزستان خوب جلو رفتیم اما بعد وزارت بهداشت اعلام کرد که انجام تست محدود شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: افرادی که دارای بیماری زمینه‌ای هستند، مستعد ابتلا به نوع علامت‌دار بیماری کرونا هستند و اکثر کسانی که بر اثر بیماری جان باخته‌اند نیز بیماری زمینه‌ای داشته‌اند.

وی افزود: قبل از شیوع کرونا، از سال‌ها قبل به پیشنهاد سازمان جهانی بهداشت، سند ملی کنترل و مراقبت بیماری‌های واگیر را داشتیم. این برنامه،‌ بسته مراقبتی برای بیماری‌های غیرواگیر اساسی است. بیماری‌های غیرواگیر اساسی همان بیماری‌هایی هستند که در کووید - ۱۹ می‌توانند مساله‌ساز شوند یعنی بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، سرطان، بیماری‌های تنفسی و موارد دیگر. اگر این برنامه به خوبی در ایران انجام شود، یکی از اثرات آن کاهش مرگ و میر بیماری کووید - ۱۹ خواهد بود زیرا حدود ۸۳ درصد موارد مرگ بیماران کووید - ۱۹ در خوزستان در بیماران زمینه‌ای و یا سن بالا رخ داده است که اگر این بیماری‌ها کنترل شود مرگ و میر نیز کاهش می‌یابد.

علوی با اشاره به اقداماتی که برای زنان باردار انجام می‌شود، گفت: زنان باردار جزو گروه‌های پرخطر هستند که به ‌آن‌ها توجه ویژه‌ای می‌شود و کمیته ویژه‌ای در خصوص مرگ و میر آن‌ها داریم. بیش از ۲۶ هزار مادر باردار تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هستند که در مرحله اول غربالگری صددرصد، در مرحله دوم ۹۸.۶ درصد و در مرحله سوم نیز صددرصد غربالگری‌ شده‌اند و تزریق واکسن آنفلوآنزا نیز برای این مادران باردار در حال انجام است.

وی در خصوص استفاده از ظرفیت دورکاری برای کنترل بیماری، گفت: در این خصوص ستاد ملی مقابله با کرونا باید تصمیم‌گیری کند. یکی از راهکارها برای کاهش تجمع، اعمال دورکاری است البته لازمه آن دولت الکترونیک است. ما بعضی اوقات صحبت می‌کنیم اما الزامات آن وجود ندارد. اکنون شاهد کمبود شدید پرستار در بیمارستان‌ها هستیم. اگر این پرستاران آلوده شوند چه کسی باید جایگزین آن‌ها در بیمارستان باشد؟

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس همه باهم علیه کرونا معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیماری زمینه ای تست و جداسازی کنترل بیماری زنان باردار بیماری ها انجام شود مرگ و میر شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۴۰۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ صفحه مجازی به دلیل انتشار محتویات خلاف اخلاق و عفت عمومی مسدود شد

رضا یعقوبی گفت: پیرو گزارش پلیس فتای شهرستان زرند در خصوص انتشار محتوای مجرمانه و تصاویر نامتعارف در فضای مجازی، دستور مسدود سازی ۵ صفحه مجازی صادر ‌و گردانندگان آن ها تحت تعقیب کیفری قرار گرفتند.

وی با اعلام اینکه ایجاد بستری امن و سالم در فضای مجازی از اولویت‌های دستگاه قضایی است، افزود: برابر رصد و پایش فضای مجازی که به طور مستمر از طریق پلیس امنیت اخلاقی شهرستان و دیگر نهادهای امنیتی انجام می شود، با دریافت گزارش فعالیت غیر اخلاقی ۵ صفحه که در شبکه های اجتماعی اقدام به ترویج رفتارهای خلاف اخلاق و عفت عمومی در بین جوانان می کردند، شناسایی شدند و فورا صاحبان این صفحات برای پاسخگویی به دادسرای زرند احضار شدند.

وی ادامه داد: با تشکیل پرونده قضایی و احضار متهمین، ضمن تفهیم اتهام، قرار تامین متناسب برای متهمین صادر و با صدور قرار نظارت قضایی، از فعالیت این صفحات با لحاظ مقررات قانونی جلوگیری به عمل آمده تا روند رسیدگی قانونی به جرائم ارتکابی ادامه یابد‌.

وی با اشاره به اینکه بایستی سلامت ذهن و روح افراد و به ویژه کودکان و نوجوانان به هر طریق ممکن از آلودگی‌های فضای مجازی حفظ شود، به کاربران فضاهای مجازی هشدار داد: فعالیت آن ها در فضای مجازی مورد رصد و ردیابی مستمر واقع شده و با هر عمل غیر اخلاقی و مجرمانه از قبیل انتشار تصاویر مستهجن، مبتذل، توهین و تهدید و قدرت نمایی در فضای مجازی که امنیت روحی، روانی، اخلاقی و جسمانی افراد و جامعه را به خطر بیندازد، برابر قانون برخورد می شود. 

یعقوبی با اشاره به ماده ۷۴۲ کتاب تعزیرات قانون مجازات اسلامی افزود: دستگاه قضایی به هیچ وجه اجازه نخواهد داد تا عده‌ای اندک فضای مجازی را بستری برای فروپاشی بنیان خانواده‌ها و ترویج انحرافات اخلاقی و آلودگی اذهان قرار دهند و به طور قطع قضات محاکم قضایی زرند نیز آرای بازدارنده ای برای مجازات این افراد صادر خواهند کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • چرا برای کاهش ‌وزن‌ نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت
  • نیاز ۱۵۷ میلیارد تومانی اعتبار برای ۳۷ پروژه نیمه‌کاره حوزه بهداشت
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • ۵ صفحه مجازی به دلیل انتشار محتویات خلاف اخلاق و عفت عمومی مسدود شد
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن