Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضاخواه گفت: آمریکا کشوری است که اعتبار خود را از زور و قدرت سخت می گیرد لذا انتظار وفای به عهد و اخلاق در سیاست خارجی دولتمردان این کشور اصلا جایی ندارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علیرضا رضاخواه کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با خبرنگار صبح توس؛ ضمن مقایسه انقلاب اسلامی با نظام سیاسی حاکم بر آمریکا اظهار کرد: به فرموده امام راحل (ره) رابطه این دو به مانند رابطه گرگ و میش است؛ ایران و آمریکا از منظر هویتی و ایدئولوژیک دچار تعرض بنیادین بوده و هیچ وقت با یکدیگر جمع نمی‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: البته این موضوع یک مساله کاملا طبیعیست چرا که آمریکاییها سالها منافع خیلی جدی را در سرزمین ما داشتند، قبل از انقلاب شاه در خدمت آمریکا بوده و ایران در کنار شوروی سابق برای اینها اهمیت خیلی کلان داشته؛ اما با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، تمام منافع خود را از دست دادند و طبیعتا تمام تلاش آنها بر این است که دوباره این نفوذ را برگردانند.

کارشناس مسائل آمریکا تصریح کرد: آمریکا کشوری است که اعتبار خود را از زور و قدرت سخت می گیرد لذا انتظار وفای به عهد و اخلاق در سیاست خارجی این کشور اصلا جایی ندارد.

رضاخواه در ادامه ضمن بازخوانی موارد متعدد بدعهدی های آمریکا عنوان کرد: ایالت متحده قبل از انقلاب تعهداتی به ایران داشته که باید بر اساس قوانین بین الملل به تعهدات خود عمل می کرد، اما به واسطه انقلاب زیر این تعهدات زد و پولهای ایران را بلوکه کرد؛ این تعهدات نه در قبال ما بلکه در قبال ساختارها و قوانین بین المللی بود.

استثناگرایی مولفه تمدنی هویتی آمریکا!

وی با اشاره به بحث استثناگرایی به عنوان مولفه هویتی آمریکایی ها گفت: آمریکایی ها خود را تافته جدا بافته و برتر از دنیا می دانند؛ این مساله آنقدر جدی است که یکی از برنامه های اصلی ترامپ برای انتخابات، آموزش استثناگرایی در حوزه مدارس است؛ استثناگرایی مولفه تمدنی هویتی آمریکاست.

کارشناس مسائل آمریکا توضیح داد: استثناگرایی یعنی اینکه لازم نیست آمریکاییها به تعهدات خود پایبند باشند، بلکه این دیگران هستند که باید به تعهدات خود در برابر آمریکا پایبندی نشان دهند؛ برای مثال تمام کشورها عضو دادگاه لاهه می شوند اما آمریکا هیچ نظام حقوقی را برتر از خود قبول نداشته و وارد هیچ دادگاه بین المللی نمی شود.

رضاخواه ابراز کرد: البته آمریکا در مواضعی وارد فضاهای ساختارهای بین المللی می شود که دست خودش بالاست؛ مثلا شورای امنیت زمانی معنا دارد که بتواند منافع آمریکا را تامین کند، از آن لحظه ای که شورای امنیت منافع آمریکا را تامین نکند، آمریکا آنجا حضور نخواهد داشت.

پارادایم بالاتر از منافع ملی ما، اعتقادات و باورهای دینی است

وی تاکید کرد: این اخلاق حاکم بر سیاست آمریکا کاملا برعکس رفتاری است که ما در حوزه سیاست خارجی خود داریم؛ برای ما یک پارادایم بالاتری از منافع ملی وجود دارد و آن اعتقادات و باورهای دینی است و نگاهی است که هدف وسیله را توجیه نمی کند.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به بحث حرام بودن استفاده، نگهداری و حتی تلاش برای رسیدن به بمب هسته ای از نظر مقام معظم رهبری تبیین کرد: وقتی بمب هسته ای در جنگی مورد استفاده قرار گیرد باعث یک قتل عام می شود؛ طبق آیات قرآن کشتن یک انسان بی گناه برابر است با کشتن همه دنیا، بنابراین نگاه دینی ما این است که اینطور جنگیدن حرام است و هیچ گاه به سمت آن نمی رویم.

آمریکایی ها حتی به خودشان هم رحم نمی کنند

رضاخواه افزود: اما در مقابل آمریکا در جنگ با ژاپن برای تسلیم طرف مقابل از بمب هیدروژنی و اتمی استفاده می کند؛ حتی برای تهدید کره هم از عبارت استفاده از بمب اتمی یاد می کنند.

وی در ادامه با ارائه مثالهایی از بدعهدی آمریکا با کشورهای همسو و غیرهمسوی این نظام تصریح کرد: نقض قرارداد اقتصادی با کشورهای آمریکای شمالی، نقض قرارداد پاریس، وضعیت رابطه با لیبی، ناتو، صدام حسین و دیگر افراد و کشورها نشان از این است که آمریکا به هیچ قرارداد و تعهدی وفادار نیست.

کارشناس مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: نکته جالب این است که آمریکاییها حتی به خودشان هم رحم نمی کنند؛ آن نظم آمریکایی که اینها بعد از جنگ جهانی دوم شکل دادند در برخی موارد به ضرر خودشان بود، بنابراین به راحتی از این نظم خارج شدند و برخلاف تعهداتشان عمل کردند؛ بنابراین اخلاق در سیاست خارجه آمریکا جایی ندارد و ما نباید از این نظام انتظار خوش قولی و تعهد داشته باشیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کارشناس مسائل آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۴۱۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم تیک‌تاک برای مقابله با فشار دولت آمریکا

جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، اخیراً مصوبه‌ای را امضا و تبدیل به قانون کرد که فعالیت تیک‌تاک در این کشور را در صورت عدم واگذاری آن از سوی شرکت بایت‌دنس، ممنوع می‌کند.

قانون جدید به بایت‌دنس، شرکت مادر تیک‌تاک، ۲۷۰ روز مهلت می‌دهد تا مالکیت و دارایی‌های تیک‌تاک در ایالات متحده را واگذار کند. شو زی چو، مدیرعامل این پلتفرم اجتماعی در واکنش به این قانون گفت: «مطمئن باشید که ما جایی نمی‌رویم. حقایق و قانون اساسی به نفع ما هستند و انتظار داریم که دوباره پیروز شویم.»

قانون امضا شده از سوی بایدن تا روز ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵، یک روز پیش از پایان دوره او، به این شرکت فرصت می‌دهد که برای فروش تیک‌تاک اقدام کند؛ اما اگر تشخیص داده شود که بایت‌دنس در حال طی فرایند اجرای این قانون است، مهلت مذکور می‌تواند تا سه ماه تمدید گردد.

این در حالی است که دادگاه ایالات متحده پیش‌تر و در سال ۲۰۲۰، تصمیم ترامپ برای ممنوعیت تیک‌تاک و وی چت را رد و ملغی کرد.

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید در این خصوص گفت: «ما نمی‌خواهیم شاهد ممنوعیت این پلتفرم باشیم. مسئله مالکیت دولت چین است.»

چو با تأکید بر اینکه تیک‌تاک همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد و محدودیت‌ها را به چالش می‌کشد، گفت: «اشتباه نکنید این یک ممنوعیت برای تیک‌تاک است.»

اکنون بسیاری از کارشناسان این پرسش را مطرح می‌کنند که در صورت تلاش بایت‌دنس برای واگذاری تیک‌تاک، آیا خریدار بالقوه منابع مالی لازم برای خرید این پلتفرم را دارد و آیا چین و سازمان‌های دولتی ایالات متحده فروش آن را تأیید می‌کنند؟

بر اساس برآورد‌های صورت گرفته، تیک‌تاک قصد دارد، این مصوبه را با استناد به متمم اول قانون اساسی آمریکا به چالش بکشد و انتظار می‌رود که کاربران این برنامه نیز مجدداً اقدامات قانونی را علیه تصمیم دولت به کار گیرند.

اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا اعلام کرد: «ممنوعیت یا الزام واگذاری تیک‌تاک یک سابقه جهانی نگران‌کننده برای کنترل بیش از حد دولت بر پلتفرم‌های اجتماعی ایجاد می‌کند.»

دلیل این اقدام قانون‌گذاران ایالات متحده نگرانی گسترده از دسترسی چین به داده‌های آمریکایی‌ها و نظارت بر آن اعلام شده است. نبرد چهار ساله بر سر تیک‌تاک جبهه مهمی در جنگ بر سر اینترنت و فناوری بین واشنگتن و پکن محسوب می‌شود. از سوی دیگر، هفته گذشته نیز اپل اعلام کرد که چین به دلیل نگرانی‌های امنیت ملی خواستار حذف واتس‌اپ و پلتفرم‌های متا از اپ استور این شرکت در چین شده است.

منبع: زاویه

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • آیا اعتراضات دانشجویی باعث تغییر سیاست آمریکا می‌شود؟
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد
  • به وقتِ بیداری
  • هاله غریط استعفا داد + جزئیات
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود
  • پاسخ قاطع پیونگ‌یانگ به نسخه تحریمی آمریکا
  • عزم تیک‌تاک برای مقابله با فشار دولت آمریکا