Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-03@15:27:00 GMT

تهاتر واردات و صادرات راه گشای گره تولید

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۴۳۰۳۱

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: تهاتر واردات در مقابل صادرات علاوه بر حل مشکلات صادراتی چرخه تولید کشور را به سرعت بیشتری به پیش می برد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،   "حمید زادبوم" در گفتگو با ۱۸:۳۰ با اشاره به مصوبه جدید دولت درباره واردات و صادرات تهاتری کالا گفت: طبق این مصوبه همه گمرکات کشور موظف شدند از امروز (دوشنبه) به ترخیص کالا‌های وارداتی از محل ارز متقاضی یا ارز‌های صادراتی اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساده سازی در ورود مواد اولیه و نهادینه‌ها برای چرخه تولید از برنامه‌های این مصوبه است.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به متوقف شدنِ واردات از تیر ماه امسال افزود: در این مصوبه واردات کالا از محل صادرات کالا آزاد شد. صادرکنندگان می‌تواند برای رفع تعهدات خود با یک واردکننده یا یک تامین کننده کالا تهاتر، و از فردا (سه شنبه) برای واردات کالا اقدام کنند.
زادبوم گفت: جهش و توسعه تولید نیاز به مواد اولیه دارد. با وجود شرایط تحریمی، تجارت خارجی کشور امسال به ۳۸ میلیارد دلار رسیده است. برای تداوم این صادرات باید تجارت خارجی کشور باز باشد و تسهیلاتی ایجاد شود.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران به تعهدات ارزی صادرکنندگان در بازگشت ارز اشاره کرد و گفت: نیاز به مواد اولیه بیشتر نیاز به ارز صادراتی را می‌طلبد. در مقابل صادرات امتیاز واردات ایجاد شد. وارد کننده مواد اولیه تولید اجازه فعالیت بیشتری برای صادرکنندگان ایجاد شد. بر این اساس تعامل بخش‌های مختلف این تهاتر کالا بین صادرکنندگان و واردکنندگان مواد اولیه تولید ایجاد کرد. باید برای تولید ساده سازی کنیم. حدود ۲۵۰ نوع کالا در وزارت صمت برای تداوم تولید اولویت بندی شده است؛ و هیچ محدودیتی برای واردات از کشور‌های مختلف وجود ندارد.
او در توضیح تهاتر واردات در مقابل صادرات گفت: با تلاش بانک مرکزی و گمرک برای سرعت بخشی به روند ترخیص کالا‌های انباشت شده در گمرک امکان واردات کالا از محل ارز متقاضی نیز مهیا شد.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران افزود: اجرای این مصوبه بسیاری از مشکلات فعلی، همچون انباشت کالا‌های اساسی مانند روغن و برنج در گمرکات کشور را رفع می‌کند و سرعت صادرات را افزایش می‌دهد.
زادبوم گفت: در تعامل بخش‌های وزارت صمت و بانک مرکزی مسیر واردات و صادرات و تهاتر برای فراوانی کالا به کشور تسهیل شد. کسانیکه کالای آن‌ها در گمرک است و مشکل تامین ارز ندارند می‌توانند کالای خود را ترخیص کنند.

وی گفت: موضوع تهاتر در وزات صمت پیگیری خواهد شد و چراغ تولید کشور روشن خواهد شد.

"محمد لاهوتی" رئیس کنفدراسیون صادرات ایران (اسکایپ) هم در ارتباط تصوریری به مصوبه امروز دولت اشاره کرد و گفت: با تلاش وزارت صمت ارز حاصل از صادرات به چرخه تولید برمی گردد. تا پیش از 23 تیر ماه امسال روش واردات در مقابل صادرات بنا بر سیاست های ارزی بانک مرکزی بود. از این تاریخ به بعد کارت های بازرگانی غیر تولیدی بسته شد.

لاهوتی با اشاره به رسوب کالا‌های مختلف در گمرک کشور به دلایل کد رهگیری و تامین ارز گفت: این مصوبه دولت کار بزرگی در سهیل صادرات و واردات است. بر اساس فهرست وارداتی مواد اولیه وزارت صمت واردات در مقابل صادرات تسهیل خواهد شد و شفافیت در بازگشت ارز صادراتی ایجاد می کند. از این پس صادرات و واردات برای حمایت بیشتر از تولید کشور است.

معاون فنی گمرک با بیان اینکه بیش از ۴ میلیون تن کالای اساسی در انتظار ترخیص هستند، گفت: همه گمرکات کشور موظف شدند از فردا صبح به ترخیص کالا‌های وارداتی از محل ارز متقاضی یا ارز‌های صادراتی اقدام کنند.   "مهرداد ارونقی" افزود: جلسه شب گذشته وزارت صمت دست گمرک را برای ترخیص کالای دپو شده را باز کرد و امروز مصوبه جلسه ابلاغ شد.
ارونقی گفت: بیش از ۵۰ درصد شرکت‌های وارد کننده اعلام کردند که نیاز به تامین ارز ندارند و بدون کد رهگیری کالای آن‌ها ترخیص شود. این مهم امروز برای این شرکت‌ها مهیا شده است و از رسوب کالای بیشتر در انبارهای گمرک جلوگیری خواهد شد. برچسب ها: صادرات ، ارز ، واردات ، وزارت صمت

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: صادرات ارز واردات وزارت صمت رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران واردات در مقابل صادرات ترخیص کالا مواد اولیه وزارت صمت خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۴۳۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ارز برای واردات کالا‌های اساسی، صنایع و خدمات از ۴.۸ میلیارد دلار گذشت

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از بانک مرکزی، علی طرزعلی با اعلام اینکه از ابتدای امسال تا روز ۱۰ اردیبهشت ۴ میلیارد و ۸۴۵ میلیون دلار ارز برای واردات کالا‌های اساسی، دارو و کالا‌های تجاری و بازرگانی تامین شده است، اظهار داشت: از این میزان سهم کالا‌های اساسی و دارو در نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان، یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار، کالا‌های تجاری و بازرگانی با نرخ ۴۱ هزار تومان، ۲ میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار، بابت واردات در مقابل صادرات با نرخ توافقی ۸۲۴ میلیون دلار و بخش خدمات در نرخ ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، ۱۲۷ میلیون دلار ارز بوده است.

وی تأکید کرد: میزان تامین ارز بابت کالا‌های اساسی و دارو از ابتدای سال تاکنون یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار تخصیص یافته که از این میزان سهم کالا‌های اساسی و کشاورزی ۹۹۸ میلیون دلار بابت گندم، دانه‌های روغنی، نهاده‌های دامی و سایر کالا‌ها بوده است.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران ادامه داد: در خصوص دارو و تجهیزات پزشکی، ۱۱۴ میلیون دلار بابت مواد اولیه دارویی، دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافته است.

طرزعلی خاطرنشان کرد: میزان تأمین ارز در بخش صنایع از ابتدای سال تاکنون در سامانه نیما، ۲ میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار و در بخش واردات در مقابل صادرات ۸۲۴ میلیون دلار تخصیص یافته است.

وی افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۵۴۴ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۷۹ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۹۶ میلیون دلار، «ماشین‌آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۷۱ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۱۲ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه‌های صنایع همچنین به ترتیب ۲۳۸، ۳۵، ۲۰۴، ۱۱۴ و ۲ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز دهم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده‌اند.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران بیان کرد: علاوه بر این گروه‌ها، یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار ارز نیمایی و ۲۳۱ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

طرزعلی گفت: امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه نرخ ارز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در تالار اسکناس، دلار ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، یورو ۴۷ هزار و ۴۹۱ تومان و درهم ۱۲ هزار و ۶۶ تومان معامله شد.

وی در خصوص نرخ ارز در تالار حواله ارز اعلام کرد: دلار ۴۱ هزار و ۳۷۶ تومان، یورو ۴۴ هزار و ۳۴۲ تومان و درهم ۱۱ هزار و ۲۶۶ تومان معامله شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • سخنگوی دولت: تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • افزایش ۹ درصدی صادرات کالا از مازندران
  • رشد ۲۳ درصدی ارزش صادرات از استان مرکزی
  • چای ایرانی رنگ حمایت گرفت
  • لیست کالا‌های اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • وزیر صمت: تراکتورهای وارداتی توان رقابت با تولیدات داخلی را ندارند
  • تامین ارز برای واردات کالا‌های اساسی، صنایع و خدمات از ۴.۸ میلیارد دلار گذشت