Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@14:57:27 GMT

سایه ساخت‌وسازهای غیرمجاز بر ریه‌های تنفسی شیراز

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۵۴۱۰۶

سایه ساخت‌وسازهای غیرمجاز بر ریه‌های تنفسی شیراز

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، پرداختن به مشکلات باغ‌های قصردشت به‌عنوان ریه‌های تنفسی برای تولید اکسیژن در کلان‌شهر شیراز، موضوع مهمی است که باغداران قصردشتی سال‌ها است با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. پرونده‌ای که اکنون توسط خبرگزاری فارس در حال پیگیری است و تا رسیدن به نتیجه دنبال خواهد شد.

هفته پیش پرداختن به اهمیت محدوده باغات قصردشت و مطرح شدن بحث الحاق آن به شهرداری منطقه شش بررسی شد و در این بخش پای درد دل باغدارانی می‌نشینیم که سال‌های سال خون دل خورده‌اند و جوانی‌شان را در این باغ‌ها گذرانده‌اند، اما امروز مورد بی‌مهری‌های بسیاری قرار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی‌مهری‌هایی که به اسم حمایت به خوردشان داده می‌شود اما تا آنها را از پای نیندازد دست بردار نیست.

بنابر گفته عضو شورای شهر شیراز ستاد آبادگری باغات با هدف حفظ باغات و نگهداری از فضای بکر آنها جهت تامین اکسیژن موردنیاز شهر تشکیل شده است.

محمدتقی تذروی با اشاره به اینکه طی سال‌های متمادی این باغ‌ها مورد تهاجم‌های بسیاری قرار گرفته‌اند، گفت: هر شهرداری بر سر کار آمده مدعی حفاظت و صیانت از باغات بوده است در حالی که امروز نه باغدار از وضع موجود راضی است، نه مردم و نه شهرداری!

وی افزود: به تازگی بحثی درباره الحاق ستاد باغات به شهرداری منطقه شش مطرح شده است که بسیار جای سوال دارد و این پیش فرض به وجود می آید که شاید موضوع دست‌درازی به باغات مطرح است.

به تازگی الحاق ستاد باغات به شهرداری منطقه شش مطرح شده است که بسیار جای سوال دارد و این پیش فرض به وجود می‌آید که شاید موضوع دست‌درازی به باغات مطرح است

عضو شورای شهر شیراز گفت: ما از ستاد باغات انتظار درآمد نداریم درحالی که از شهرداری انتظار درآمد وجود دارد، پس این ادغام شاید موضوع منبع درآمد شدن باغات را مطرح کند.

تذروی با تاکید بر اینکه باغ‌ها به پنج گروه مختلف تقسیم می‌شوند، گفت: در این میان تنها باغ‌های گروه پنج که در حاشیه قرار گرفته‌اند اجازه ساخت‌وساز دارند و درآمد احتمالی حاصل از آنها باید برای گروه شش هزینه شود.

اینها در حالی است که علی‌رغم وجود منع قانونی و محدودیت ساخت‌وساز برای باغ‌های بکری که باغ‌های قصردشت هم از همین دسته است، برخی که اکثرا بومی قصردشت هم نیستند، باغ‌ها را خریداری کرده و با ذی‌نفوذ بودن و زد و بند ساختمان‌های ویلایی پر زرق و برقی در این منطقه ساخته‌اند، اما باغداران زحمت‌کشی که میراث داران آبا و اجدادشان هستند اجازه کشیدن هیچ دیوار یا حتی فنسی برای محافظت از باغ‌شان ندارند و حتی اجازه انشعاب آب و برق نیز به آنها داده نمی‌شود.

به‌گونه‌ای که بسیاری از رهگذران به‌راحتی می‌توانند وارد باغ‌ها شده و از محصولاتی که حاصل دسترنج سال‌های طولانی این باغداران است استفاده کرده و حتی آن را حیف و میل کنند.

باغداران در انتظار شنیدن پاسخی درست و واضح از مسئولان شهرداری هستند که چرا امکان ساخت‌وسازهای آنچنانی برای برخی مجاز است و ساخت یک سرویس بهداشتی برای دیگران غیرمجاز؟!

چرا برخی فقط برای تعطیلات و خوشگذرانی به باغ‌هایشان سر می‌زنند و حمایت می‌شوند، اما باغدارانی که سالها درختان باغ‌شان را مثل فرزند نگه داشته‌اند، هیچ‌گونه حمایتی نمی‌شوند

چرا برخی دیوارهای سر به فلک کشیده می‌کشند و برخی اجازه ترمیم دیوار کاه‌گلی فروریخته ملک‌شان را ندارند؟! چرا برخی فقط برای تعطیلات و خوشگذرانی به باغ‌هایشان سر می‌زنند و حمایت می‌شوند، اما باغدارانی که سالها درختان باغ‌شان را مثل فرزند نگه داشته‌اند، هیچ‌گونه حمایتی نمی‌شوند؟

چرا شهرداری برخی باغ‌ها را به زور و علی‌رغم میل مالکان، تملک می‌کند و با شکستن درختان آن را به مکانی برای کارگاه ابزارآلات یا موارد دیگر مورد استفاده قرار می‌دهد و برای دیگران از لزوم حفظ باغات دم می‌زند؟ اینها سوالاتی است که مسئولان شهرداری باید به آنها به‌صورت شفاف پاسخ بدهند.

پیاده‌راه سلامت، راهی که به بیراهه می‌رود

بحث دیگری که این روزها به‌عنوان دغدغه اصلی باغداران مطرح می‌شود، بحث پیاده راه سلامت در میان باغ‌های قصردشت است، راهی که بدون اظهارنظر هیچ‌یک از باغداران تصویب شده و هم‌اکنون در حال اجرا است.

طرحی که هیچ‌یک از باغداران از آن راضی نبوده و احساس خوشایندی نسبت به آن ندارند. شاید در مرحله اول بعد اقتصادی این پیاده‌راه مدنظر باشد، اما سوال اینجاست که با ساخت این پیاده‌راه سلامت که از دل باغات می‌گذرد و عموم را به عبور از این مسیر تشویق می‌کند، چه تضمینی برای حفاظت از باغاتی که مجوز هیچ ساخت و سازی نداشته و به راحتی در دسترس شهروندان هستند، وجود دارد؟!

ساخت پیاده‌راه سلامت علاوه بر بستن مسیر عبور و مرور باغداران و کم‌عرض کردن مسیر، راه دسترسی شهروندان را به باغ‌ها باز می‌کند

آنچه مسلم است ساخت این پیاده‌راه علاوه بر بستن مسیر عبور و مرور باغداران و کم‌عرض کردن مسیر، راه دسترسی شهروندان را به باغ‌ها باز می‌کند و باغ‌های بدون حریم مورد دست‌درازی قرار خواهند گرفت. موضوعی که این روزها دغدغه اصلی باغداران قصردشتی است.

پس لازم است به دغدغه باغداران پاسخ داده شود بر این مبنا که یا اجازه دیوارسازی و ایجاد حریم به آنها داده شده و در کنار آن بر باغات نظارت شود و یا در ساخت پیاده‌راه تجدیدنظری شود تا از بروز آسیب‌هایی که در آینده نزدیک گریبان این منطقه را می‌گیرد، جلوگیری شود.

خبرگزاری فارس آماده انعکاس پاسخ مسئولان مربوطه و رفع ابهام‌های احتمالی در این حوزه به مردم و باغداران است.

انتهای پیام/ س

منبع: فارس

کلیدواژه: شیراز سلامت باغداران فارس عضو شورای شهر شیراز تذروی حریم دغدغه ساخت و ساز پیاده راه سلامت باغ ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۴۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت اصلی ساخت‌وساز غیرمجاز در مازندران چیست؟


به گزارش تابناک به نقل از تسنیم ، محمد رنجکش معاون امور روستایی و شوراهای استانداری مازندران در همایش  روز شوراهای روستاها در حسینیه روستای " کریکلا" بخش مرکزی سوادکوه با بیان اینکه "هدف ما ارتقاء سطح کیفی زندگی مردم روستا‌ها است."، اظهار داشت: خرداد 1375 اولین قانون شوراها تصویب شد و وظیفه خطیری به‌عهده شوراها قرار گرفت.

رنجکش داشتن برنامه برای شوراهای روستا را مهم برشمرد و گفت: اگر برنامه و بودجه نباشد از دهیار کاری برنمی‌آید و در برخی نقاط شوراها در زمان تعیین‌شده برنامه و بودجه ارائه نمی‌دهند، شوراها باید به‌صورت تخصصی ورود کنند و نظر بدهند و باتوجه به نیاز مردم روستا موضوعات را بررسی کنند.

معاون امور روستایی و شوراهای استانداری مازندران نظارت بر عملکرد دهیار را از وظایف  مهم شوراهای روستا برشمرد و تصریح کرد: شوراها به‌عنوان سیاست‌گذار یک روستا به‌عنوان ناظر بر عملکرد دهیار اقدام کنند نه اینکه در امور دهیاری دخالت داشته باشند، شورای روستا باید حداقل هر سه ماه از دهیار گزارش عملکرد بخواهد.

رنجکش یکی از مشکلات در مازندران را ساخت‌وساز غیر مجاز دانست و ناظر نبودن شوراها بر عملکرد دهیار را یکی از دلایل آن برشمرد و ابراز کرد: غالباً نبود نظارت شورا بر عملکرد دهیار عاملی در ساخت‌وساز غیرمجاز در مازندران است، بی‌تفاوتی شوراهای روستا‌ها بر ساخت‌وساز غیرمجاز باعث می‌شود دهیاران خودسرانه چشم بر ساخت وساز غیرمجاز ببندند.

وی اضافه کرد: سوادکوه از جمله شهرستان‌‌های مازندران است که در دل منابع طبیعی واقع شده است و وظیفه شوراهای سوادکوه نسبت به سایر شهرستان‌ها مهم‌تر است.

رنجکش موضوع پسماند را موضوع مهم دیگر در روستاها عنوان کرد و با تأکید بر ایجاد درآمد پایدار برای پیشبرد اهداف روستاها، گفت: دهیاری یک نهاد غیردولتی است و با درآمد پایدار باید به خودکفایی برسد، جذب سرمایه‌گذار راهی برای ایجاد درآمد پایدار است و اهالی روستا منتفع خواهند شد و عوارض کاهش می‌یابد.

دیگر خبرها

  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • کرمان/ فوت پسربچه ۵ ساله در سایه اهمال کاری‌ ها
  • برنامه‌های گرامیداشت روز و هفته شیراز اعلام شد
  • پلمب ۱۷ انبار غیرمجاز جمع‌آوری و فروش ضایعات در شیراز
  • علت اصلی ساخت‌وساز غیرمجاز در مازندران چیست؟
  • جلوگیری از تخلفات ساختمانی نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌های مسئول است
  • علت اصلی ساخت و ساز غیرمجاز در مازندران چیست؟
  • سایه برج ها از سر باغ گیاه شناسی کوتاه می شود
  • تاکید بر مبارزه با ساخت و ساز‌های غیرمجاز دماوند
  • فناوری‌های نوین برای مقابله با ساخت‌وسازهای غیرمجاز استفاده شود