Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- یک مبتکر جوان حوزه صنایع غذایی در قوچان موفق شده برای نخستین بار در کشور گوشت گیاهی تولید کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، تولید گوشت و فرآورده‌های دامی در دنیایی که هر روز رو به آلوده‌تر شدن و کوچک‌تر شدن می‌رود چیزی جز دردسر و بیماری به همراه ندارد. بیماری‌های قلبی و عروقی، فشار خون، دیابت و کبد چرب سبب شده تا کارشناسان و پزشکان درصدد جایگزین کردن پروتئین و گوشت گیاهی به جای پروتئین‌های دامی باشند، این تحول می‌تواند آینده نسل بشر را تضمین کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروتئین گیاهی یکی از مهم ترین گرایش‌های جدید در دنیای فناوری است. بزرگان این عرصه معتقدند در آینده‌ای نه چندان دور شاهد انقلابی در جایگزین کردن گوشت گیاهی به جای محصولات دامی و فرآورده‌های گوشتی خواهیم بود.

کشور‌های معدودی از جمله انگلستان توانسته‌اند به دانش تبدیل دانه‌های گیاهی به گوشت دست یابند اما جوانان پرتلاشی نیز در کشور وجود دارند که توانسته‌اند با تکیه بر همت و تلاش روزافزون کشور ما را هم به جرگه دارندگان این صنعت دانش‌بنیان پیوند دهند. این افتخار بهانه‌ای شد تا به گفت‌وگو با جوان خوش‌آتیه قوچانی بنشینیم.

میلاد حیاتی؛ فارغ التحصیل دکتری صنایع غذایی است و موفق به تولید گوشت گیاهی به اصطلاح کارشناسان صنایع تغذیه گوشت آنالوگ شده است.

وی در پاسخ به اینکه ایده فناوری گوشت گیاهی از چه زمان به ذهن وی رسیده می‌گوید: قبل از  شروع تحصیل در مقطع دکتری در واحد تولیدی فرآورده‌های گوشتی پروتئینی مشغول به‌ کار بودم که تمام محصولات تولیدی از گوشت قرمز و مرغ بود تا اینکه در ذهنم این جرقه ایجاد شد که برای قشری از مردم که توانایی استفاده از گوشت قرمز و حیوانی را ندارند و گیاهخوار هستند؛ نوعی گوشت تهیه کنیم که پروتئین‌های لازم برای بدن را دارا بوده و استاندار‌های غذایی را داشته باشد که این موضوع شروعی برای طرحی دانش‌بنیان به نام گوشت گیاهی برای اولین بار در کشور شد.

کلاچ اتوماتیک هوشمند توسط مخترع مازندرانی بومی‌سازی شددستور ویژه وزیر صمت برای همکاری با جوان مخترع کلاچ برقیابتکار جالب مخترع مشهدی سبب کاهش قیمت نهایی کاشی و سرامیک می‌شود

حیاتی ادامه می‌دهد: برای تولید گوشت گیاهی از از گیاه خُلَّر "سَنـگِـنَک سرده‌ای از گیاهان گلدار" استفاده کردیم، تحقیقات و آزمایشات اولیه تا به بهره‌برداری مورد نظر برسد چند سال طول کشید و چون تحقیقاتی که انجام دادم دقیق و کامل بود تمام آزمایشاتی که در این گیاه انجام شد موفقیت آمیز بود. حتی این طرح با مقاله‌ای با این عنوان در ژورنال‌های علمی بین‌المللی به ثبت رسیده است.

این مبتکر جوان در پاسخ به اینکه آیا تولیداتشان به دست مصرف کنندگان نیز رسیده است می‌گوید: بله، به صورت فرآورده‌های گوشتی نظیر سوسیس و کالباس از این فناوری استفاده شده که مورد استقبال نیز قرار گرفته است.

حیاتی عنوان می‌کند: در قرن اخیر با شیوع بیماری‌های حیوانی نظیر جنون گاوی و نیز افزایش تقاضا برای ارائه غذای سالم، بدون کلسترول و حاوی چربی‌های غیر اشباع فشار مثبتی بر کاهش مصرف گوشت مشاهده شده که افزایش گیاه‌خواری در میان جوامع سبب شده تا پروتئین گیاهی مورد توجه قرار گیرد، در مطالعات اخیر کارشناسان به پروتئین سویا، گلوتن گندم به عنوان مواد خام اولیه متمرکز شدند، اما تعدادی اشکال و حضور عوامل آلرژیکی و جهش‌های ژنتیکی در موجودات زنده مورد آزمایش در سویا و بیماری سیلیاک در نتیجه مصرف این گلوتن گندم باعث شد که به منابع دیگر از جمله گیاه خلر توجه کنم و این گیاه سالم و بدون عوارض انتخاب کنم.

حیاتی تصریح می‌کند: مسئولین ذیر ربط از پروژه‌های اقتصادی حمایت لازم را ندارند، اتفاقات اخیر مانند افزایش قیمت دلار و تحریم‌ها باعث شده تا کارآفرینان دچار مشکلات اقتصادی شوند و نیاز به حمایت همه جانبه دارند، متاسفانه حمایتی که لازم است از طرح‌های دانش بنیان نمی‌شود و فقط بخش خصوصی با توجه به برآورد طرح‌ها سرمایه گذاری می‌کنند.

وی با اشاره به مشکلات موجود برای تولید انبوه این محصول دانش‌بنیان تاکید می‌کند: هیچ قانون الزام آوری برای حمایت از مخترعین وجود ندارد؛ اگر قانونی وجود دارد اما اجرایی نمی‌شود به عنوان مثال طبق قانون 2 درصد از بودجه شرکت‌ها و موسسات دولتی باید به طرح‌های پژوهشی اختصاص یابد، اما وقتی مراجعه می‌کنیم می‌گویند ما طرح‌های پژوهشی انجام نمی‌دهیم و اصلا اهمیتی برای کار تحقیقاتی قائل نیستند این امر با وجود تاکیدات رهبر معظم انقلاب و حمایت قاطع ایشان از مسیر علمی بسیار آزار دهنده‌ است.

این مبتکر جوان در توصیه خود به جوانان تاکید می‌کند: سعی کنید کار سعی کنید همواره تلاش و پشتکار را سرلوحه کار خود قرار دهید و هیچ‌گاه ناامید نشوید. در کلام آخر از تمام کسانی که همراه من بودند، خصوصا پدر و مادرم کمال تشکر را دارم؛ دعای خیر والدین پشتوانه محکمی برای موفقیت هرکاری است.

انتهای پیام/282/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تولید گوشت گوشت گیاهی دانش بنیان طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۴۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای ۳۰۸ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی

به گزارش خبرگزاری مهر، احمد وحیدی ظهر پنجشنبه طی بازدیدی از یکی از کارخانه‌های احیا شده در مشهد مقدس اظهار کرد: از ابتدای دولت در استان خراسان رضوی تعداد ۳۰۸ کارخانه راکد به چرخه تولید بازگشتند و این اقدام استاندار برای حمایت از تولید تا پایان دولت، توسط ایشان باید پیگیری و ادامه پیدا کند.

وزیر کشور بیان کرد: خراسان رضوی در حوزه احیای بنگاه‌های اقتصادی راکد عملکرد خوبی داشته است.

وی با اشاره به آمار این کارخانه‌ها افزود: از ابتدای دولت در استان خراسان رضوی تعداد ۳۰۸ کارخانه راکد به چرخه تولید بازگشتند و احیا شدند.

وحیدی اظهار کرد: این بنگاه‌های اقتصادی در حوزه صنعت «صنوف تولیدی و واحدهای تولیدی»، معدن، کشاورزی، گردشگری و صنایع دستی بودند که به چرخه تولید برگشتند.

وزیر کشور خطاب به نماینده عالی دولت در خراسان رضوی تاکید کرد: جای دارد استاندار خراسان رضوی با همین رویه و روش که منجر به احیای واحدهای تولیدی شد، حمایت خود را از کارخانه‌ها تا پایان دولت ادامه دهد.

وی تصریح کرد: در سال جهش تولید با مشارکت مردم، همه ما باید دست به دست هم دهیم تا کارنامه‌ای ماندگار از این عرصه به یادگار بگذاریم.

کد خبر 6088655

دیگر خبرها

  • اجماع شورای وحدت برای حمایت از یک نامزد دور دوم انتخابات مجلس در مشهد
  • اجرای ۴۰ ویژه برنامه دهه کرامت در گیلان
  • بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد
  • پرداخت ۸۰۰ میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان
  • ۱۵۰۰ واحد مسکونی ویژه محرومان مشهد در حال ساخت است
  • احیای بیش از ۳۰۰ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی
  • طی دو سال گذشته، ۳۰۸ کارخانه در خراسان رضوی احیا شده است
  • رشد صددرصدی صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی
  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • احیای ۳۰۸ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی