Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-29@14:57:35 GMT

آمار‌های شنیدنی ایران از فرزندخواندگی

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۵۵۲۳۶

ویروس کرونا هنوز نتوانسته ردپای اتفاقات خوب را کمرنگ کند و با وجود سایه سنگین این ویروس از ابتدای سال ۹۹ تا امروز، رویای صد‌ها کودک بی سرپرست برای داشتن خانواده تعبیر شد و ۷۵۰ کودک به فرزندخواندگی پذیرفته شدند.

خبرگزاری میزان - فارس نوشت: هیچ کس فکرش را نمی‌کرد ویروس کرونا نهمین ماه بعد از ورودش، اینطور بی رحمانه قربانی بگیرد و نمی‌دانستیم سایه سنگین کرونا قرار است همه محاسبات زندگی روزمره مان را برهم بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این ویروس با همه بدشگونی ردپای اتفاقات خوب را کمرنگ نکرد.

حالا شاید خبر‌های مسؤولان سازمان بهزیستی از آمار‌های مربوط به فرزندخواندگی در همین سال کرونایی، کمی از زهر تلخی خبر‌های کرونایی را بگیرد. تحریم، مشکلات اقتصادی، کرونا و همه تبعات سخت و تلخش نتوانست سنت زیبای فرزندخواندگی را تحت تاثیر قرار دهد.

سعید بابایی مدیر کل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی اظهار کرد: از ابتدای سال ۹۹ تا این لحظه، ۷۵۰ کودک بی سرپرست به فرزندخواندگی پذیرفته شدند. کودکان تنهایی که زخم خورده آسیب‌های اجتماعی هستند و در مراکز بهزیستی نگهداری می‌شوند.

*نه دخترچشم آبی نه پسر موفرفری، به ما کودک معلول بدهید.

اما اگر تصور می‌کنید همه خانواده‌های طالب فرزندخواندگی فقط برای جبران خلا ناشی از ناباروری و نداشتن فرزند به سازمان بهزیستی مراجعه می‌کنند، سخت در اشتباهید. در حال حاضر بسیاری از خانواده‌ها برایشان مهم نیست کودکی که قرار است آن را به فرزند خواندگی بپذیرند چه شکل و ظاهری داشته باشد. مهم نیست دختر بور چشم آبی یا پسر موفرفری را به فرزندی بپذیرند.

این حرف ما نیست. بابایی در این خصوص گفت: در چهار سال گذشته، پس از اصلاح قانون فرزندخواندگی مصوب سال ۱۳۵۳ و برداشته شدن موانع قانونی دست و پاگیر برای فرزندخواندگی، خانواده‌های نیکوکار، ۶۰۲ کودک بی سرپرست معلول و ۷۹۷ کودک دارای بیماری خاص را به فرزندی پذیرفته اند. بسیاری از این خانواده ها، خودشان فرزند دارند و بسیاری از این خانواده‌ها با اینکه فرزندی ندارند، با دید معنوی سراغ فرزندخواندگی می‌آیند و گرنه هیچ اهرم اجباری برای آنکه خانواده ای، فرزندی معلول یا دارای بیماری را به سرپرستی قبول کند وجود ندارد.

*سال کرونایی و فرزندخواندگی ۶۴ کودک معلول و ۸۳ کودک بیمار

بابایی اضافه کرد: کودکان بی سرپرست معلول بسیار مظلومند و ما خوشحالیم که تقاضا برای فرزندخواندگی این کودکان افزایش پیدا کرده است. در سال ۹۹ تا این لحظه ۶۴ کودک معلول و ۸۳ کودک دارای بیماری خاص و صعب العلاج به فرزندخواندگی پذیرفته شدند.

*فرزندخواندگی ۵۴۷۸ کودک از سال ۹۶ تا امروز/ لحظه زیبای تحویل فرزندخوانده‌ها به خانواده

بابایی گفت: بعضی از خانواده‌ها خواهان فرزندانی هستند که معلولیت شدید دارند و قادر به راه رفتن نیستند. بعضی از خانواده‌ها کودکانی را برای سرپرستی انتخاب کردند که مشکلات و بیماری‌های خاص و مزمن دارند. این حس نیکوکاری و احساس مسؤولیت بسیار ستودنی است. حس کودک و حس پدر و مادر در روزی که قرار است فرزندان را از بهزیستی تحویل بگیرند و به خانه ببرند دیدنی است. مددکاران ما هم در آن لحظه اشک شوق می‌ریزند، وقتی قرار است کودکی را که تا آن زمان محبت پدر و آغوش گرم مادر به خود ندیده را به پناه امن خانواده‌ای بسپرند.

مدیر کل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی در ادامه صحبت‌ها آمار‌هایی امیدوارکننده از فرزندخواندگی در چهارسال گذشته ارائه داد و گفت: از سال ۹۶ تا امروز ۵۴۷۸ کودک به فرزندخواندگی پذیرفته شدند.

*امسال ۱۳۰ خانم مجرد بالای ۳۰ سال مادر شدند

سال ۱۳۹۲ برای خانواده‌هایی که سال‌ها پشت سد محکم قانون سفت و سخت فرزندخواندگی مانده بودند سال خوبی بود. در این سال پیش نویس لایحه اصلاح قانون فرزندخواندگی مصوب سال ۱۳۵۳ در مجلس تصویب شد و مدتی بعد آیین نامه اجرایی آن به سازمان بهزیستی، قوه قضاییه و سازمان‌های مربوطه ابلاغ شد.

حبیب الله مسعودی فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی در این خصوص گفت: اصلاح قانون فرزندخواندگی و تصویب لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست در سال ۱۳۹۲ اتفاق مبارکی بود. از آن زمان به بعد بسیاری از محدودیت‌ها برداشته شد. حالا دختران یا بانوان مجرد بالای ۳۰ سال هم می‌توانند سرپرستی فرزندی را بر عهده بگیرند و همه موانع قانونی آن هم در این لایحه برداشته شده است. همین امسال حدود ۱۳۰ کودک بی سرپرست فرزندخوانده خانم‌های مجرد بالای ۳۰ سال شدند.

*افزایش ۳۰ درصدی آمار فرزندخواندگی

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی با بیان اینکه اصلاح قانون فرزندخواندگی و تصویب لایحه جدید منجر به افزایش ۳۰ درصدی فرزند خواندگی در سال‌های اخیر شده است، گفت: واگذاری فرزند به خانوده‌های دارای اولاد، جایگزین‌های ارث، واگذاری فرزندخوانده به خانواده‌هایی که خارج از ایران زندگی می‌کنند، امکان فرزندخواندگی برای کودکان بالای ۱۲ سال از تغییرات دیگری بود که در قانون فرزندخواندگی اعمال شد و اتفاقات خوبی را رقم زد. راه اندازی سامانه اینترنتی فرزندخواندگی هم کار را برای خانواده‌هایی که متقاضی فرزند خواندگی هستند راحت‌تر کرده است و در مراحل اولیه نیازی به مراجعه به سازمان بهزیستی نیست.

فرید در پایان آماری از فرزندخواندگی در چند سال گذشته داد و اظهار کرد: پس از ابلاغ آیین نامه اصلاح قانون فرزندخواندگی، در سال ۱۳۹۶، ۱۶۱۱ حکم فرزند خواندگی صادر شد، در سال ۹۷، ۱۴۶۰ کودک به فرزندخواندگی پذیرفته شدند، در سال ۹۸ هم حکم فرزندخواندگی برای ۱۶۵۷ کودک بی سرپرست صادر شد. امیدواریم با مهر بی پایان مردم ایران تعداد کودکان بی سرپرست هر روز کمتر از قبل شود.

بیشتر بخوانید: صفر تا صد شرایط فرزند خواندگی

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: فرزندخواندگی بهزیستی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: فرزندخواندگی بهزیستی فرزندخواندگی پذیرفته شدند سازمان بهزیستی کودک بی سرپرست فرزند خواندگی خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۵۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله اعرافی: فرهنگ‌سازی در تغییر آمار تصادفات مؤثر است

آیت الله اعرافی با بیان اینکه توجه به این فرهنگ‌سازی در آمارهایی مانند تصادفات اثرگذار است، تصریح کرد: یک بخش مهم و پایه‌ای در فرهنگ‌سازی خانواده‌ها است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار رئیس پلیس راهور استان قم که در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه کشور برگزار شد، گفت: فراجا مسئولیت‌های متعدد و ترکیبی دارد که از این رو باید از آن‌ها حمایت شود. اقداماتی مانند «طرح نور» از جمله کارهای ویژه است که به عنوان حوزه از آن حمایت می‌کنیم و به طور ویژه از فعالیت های فراجا در عرصه امنیت اخلاقی تقدیر و تشکر داریم.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه کار در قم حساس، سخت و ارزشمند است، عنوان کرد: مسئله فرهنگ ترافیک در رعایت قوانین بسیار مهم است که حوزه، دانشگاه، آموزش و پرورش، خانواده و نهادهای مختلف اجتماعی در آن مسئولیت دارند.

وی با اشاره به اینکه همه باید به گونه‌ای تربیت شویم که قانون را رعایت کنیم، خاطرنشان کرد: تربیت از خانواده آغاز شده، در مدرسه به تثبیت رسیده و در ادامه در سایر نهادها تقویت می‌شود.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه توجه به این فرهنگ‌سازی در آمارهایی مانند تصادفات اثرگذار است، تصریح کرد: یک بخش مهم و پایه‌ای در فرهنگ‌سازی خانواده‌ها است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه بخش مهم دوم آموزش و پرورش است، یادآور شد: فرهنگ‌سازی در آموزش و پرورش باید توسط معلمان و کادر مدرسه انجام شود و این جزو وظایف آن‌ها است.

امام جمعه قم با بیان اینکه باید هم‌افزایی برای کاهش آسیب‌ها صورت بگیرد، گفت: همچنین نقاط حادثه‌خیز شهری نیز باید اصلاح شده و تغییر پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ ایجاد پارکینگ نیز یک موجود مهم است، بیان کرد: باید هر مسجد و مدرسه‌ای که ساخته می‌شود در کنار آن یک پارکینگ نیز احداث شود.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه استفاده از فناوری‌های پیشرفته نیز اهمیت ویژه‌ای دارد، اظهار داشت: گاهی بسیاری از مشکلات با استفاده از این فناوری‌ها حل خواهد شد.

وی افزود: مقوله راهنمایی و رانندگی یکی از نمادهای فرهنگی شهر است و از این جهت مردم و مسئولین نسبت به این موضوع باید اهتمام لازم را داشته باشند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به اینکه اخلاق برخوردی ماموران راهنمایی و رانندگی نیز بسیار مهم است، گفت: همچنین اقدامات مطالعاتی، تحقیقاتی و ارزیابی نقش بسیار موثری دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانلود نماهنگ شنیدنی «روز ملی خلیج فارس» + علت نامگذاری
  • لزوم اتحاد کشورهای اسلامی در برابر ظلم و جنایت رژیم صهیونیستی
  • آیت‌الله اعرافی: فرهنگ‌سازی در تغییر آمار تصادفات مؤثر است
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • ارائه ۸۲ تیم مشاوره به خانواده‌های شهدا و مجروحین حادثه تروریستی کرمان 
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • تسهیلات خاص برای خانواده‌های دارای فرزند چندقلو
  • بهزیستی چه خدماتی به «خانواده‌های دارای فرزند چندقلو» می دهد؟
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد