Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک فوق تخصص گوارش و کبد بالغین گفت: مصرف غذاها با کالری کمتر و فیبر بیشتر به بیماران کبد چرب توصیه می‌شود.

دکتر صالح آزادبخت در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه یکی از موارد شایعی که بیماران از آن شکایت دارند کبد چرب است، اظهار کرد: تجمع چربی در درون بافت کبد را کبد چرب گویند که ممکن است تجمع چربی باشد و یا گاه‌گاهی همراه با التهاب باشد و چنانچه مراحل پیشرفته آن را در نظر بگیریم ممکن است منجر به فیبروز کبد و یا نهایتاً بیماری سیروز در درصدی از موارد رخ دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کبد چرب با انجام سونوگرافی ساده تشخیص داده می‌شود

وی با اشاره به اینکه چاقی شکمی در بین مردان و زنان به‌عنوان سندرم متابولیک در نظر می‌گیریم که یکی از معیارهای این سندرم اندازه دور شکم است چنانچه در خانم‌ها بیش از ۸۸ و در مردان ۹۲ سانتی‌متر باشد غیرطبیعی (چربی شکمی) است، افزود: کبد چرب با انجام سونوگرافی ساده تشخیص داده می‌شود و در سونوگرافی برای بیماران مشکوک به کبد چرب را با اصطلاح گرید بیان می‌کنند که هر چه این گرید بالاتر باشد احتمال چربی کبد بیشتر است و امکان ایجاد اختلال در روند عملکرد کبد زیاد است.

این فوق تخصص گوارش و کبد بالغین با تأکید بر اینکه افزایش اختلال در روند عملکرد کبدی را با افزایش آنزیم‌های کبدی با عنوان AST و ALT می‌سنجیم؛ هرگاه مقدار این آنزیم‌ها از حد نرمال بالاتر باشد نشان‌دهنده آسیب سلول‌های کبدی است، ادامه داد: افرادی که کبد چرب با گرید ۱ تا ۳ دارند و درعین‌حال میزان آنزیم‌های بالایی داشته باشند یعنی اینکه صدمه کبدی جدی‌تر است و این صدمان در درازمدت خود را به‌صورت التهاب بافت کبد و فیبروز کبدی و ازکارافتادن کبد (سیروز) نشان می‌دهد.

مهم‌ترین درمان در بیماران کبد چرب تغییر سبک زندگی است

آزادبخت با تأکید بر اینکه مهم‌ترین درمان در بیماران کبد چرب تغییر سبک زندگی است و کسایی که کبد چرب دارند روش زندگی‌خود را باید تغییر دهند، اظهار کرد: فعالیت و ورزش مهم‌ترین درمان بیماران کبدی است و کسانی که فکر می‌کند با دارو و درمان این عارضه برطرف می‌شود راه بجایی نمی‌برند.

فوق تخصص گوارش و کبد بالغین با اشاره به اینکه اولین قدم و مهم‌ترین درمان فعالیت بدنی و ورزش مناسب مثل پیاده‌روی تند در بیماران کبدی است، گفت: ورزش منظم به‌صورت دویدن، دوچرخه‌سواری، دوچرخه ثابت، طناب زدن و ورزش‌های هوازی روزانه بین ۲۰ تا ۴۰ دقیقه توصیه می‌شود.

آزادبخت با بیان اینکه تعداد مواردی که منجر به سیروز می‌شوند زیاد نیستند حدود ۲۰ درصد موارد ممکن است منجر به ازکارافتادن کبد یا همان بیماری سیروز شود، افزود: ازکارافتادن کبد ناشی از بیماری فتی‌لیور یا کبد چرب این‌گونه نیست که در مدت‌زمان کوتاهی رخ دهد بلکه در مدت‌زمان طولانی بین ۱۰ تا ۲۰ سال رخ می‌دهد. در هر مرحله اگر به مرحله فیبروز غیرقابل‌برگشت نرسیده باشد احتمال بازگشت این بیماری وجود دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان اضافه کرد: خیلی از بیماران با بررسی‌های اولیه و سونوگرافی متوجه می‌شوند که دچار کبد چرب شدند و علائمی نظیر زردی، بزرگی کبد و ... که معمولاً بسیار ناشایع در کبد چرب هستند و ممکن است یک درد مبهم خفیفی در ناحیه فوقانی و راست شکم بیماران داشته باشند اما کم دیده می‌شود.

کبد چرب بیماری است که علائم بالینی آن‌چنانی ندارد

آزادبخت با بیان اینکه کبد چرب بیماری است که علائم بالینی آن‌چنانی ندارد و به‌صورت اتفاقی کشف می‌شود و اکثراً در افراد چاق دیده می‌شود، بیان کرد: این بیماری در اکثر موارد خاموش بوده و در افراد چاق و چاقی شکمی ممکن است کبد چرب داشته باشند و یک سری بیماری‌ها نظیر دیابت، افراد الکلی، هپاتیت نوع B و C، بیماری ژنتیکی و ... زمینه‌ساز کبد چرب است.

وی با اشاره به اینکه ارتباطی بین چربی خون و کبد چرب وجود ندارد اما در اکثر موارد دیده می‌شود افرادی که کبد چرب داشتند دچار چربی خون هم شدند، افزود: زندگی ماشینی مقدمه‌ای برای بروز کبد چرب شده که باید این روش اصلاح شود.

فوق تخصص گوارش و کبد بالغین با اشاره به اینکه دوچرخه‌سواری در کاهش آلودگی هوا و حفظ سلامت شهروندان می‌تواند مؤثر باشد، اظهار کرد: پیشنهاد می‌کنم شهرداری‌ها مسیرهای دوچرخه‌سواری در نقاط مختلف شهر ایجاد کنند تا شهروندان مسیرهای کوتاه را با دوچرخه طی کرده و دوچرخه را در ایستگاه‌های بعدی برای استفاده دیگر شهروندان قرار دهند.

فعالیت‌های بدنی و تغییر سبک زندگی راه‌های مقابله با کبد چرب

آزادبخت با افزایش فعالیت‌های بدنی و تغییر زندگی بدون تحرک از عوامل مقابله با کبد چرب عنوان کرد و با بیان اینکه رژیم غذایی خاصی برای این بیماران وجود نداشته باشد اما بیماران کبدی از فست‌فودها، غذاهای بسیار چرب و بسیار شیرین استفاده نکنند و بیشتر سبزیجات، میوه‌جات، لبنیات کم‌چرب مصرف کنند، بیان کرد: مصرف فست‌فودها به همراه نوشیدنی‌های گازدار کالری زیاد وارد بدن می‌کند که سبب ایجاد کبد چرب می‌شود.

وی گفت: در بسیاری از موارد علت خاصی برای بیماری سیروز پیدا نمی‌کنیم و پس از بررسی‌ها متوجه می‌شویم که این افراد کبد چرب داشتند که به آن رسیدگی نکردند.

کبد چرب پیش‌زمینه سرطان کبد نیست

این فوق تخصص گوارش و کبد بالغین با بیان اینکه مصرف غذاها با کالری کمتر و فیبر بیشتر به بیماران کبد چرب توصیه می‌شود، افزود: در حال حاضر نوجوانان و جوانان و افراد مسن به علت چاقی در ناحیه شکمی به کبد چرب مبتلا می‌شوند و این مسئله فرصت خوبی شده برای افرادی که بخواهند سودآوری کنند؛ درحالی‌که هنوز هیچ دارویی اثرات مفید و مشخصی برای درمان کبد چرب نداشته است.

آزادبخت گفت: انواع عرقیات و داروهای سنتی مورد تائید ما برای درمان کبد چرب نیستند و افراد

به دنبال دارودرمانی برای کبد چرب نروند و به سمت تغییر سبک زندگی و فعالیت‌های بدنی پیش روند.

این پزشک با تأکید بر اینکه کبد چرب پیش‌زمینه سرطان کبد نیست، بیان کرد: اما در بیمارانی که به هر دلیل به مرحله سیروز می‌رسند از جمله بیماری هپاتیتی نوع B و C، بیماران ژنتیکی و افراد الکلی به‌عنوان ریز فاکتور برای ابتلا به سرطان کبد قلمداد می‌شوند.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: کالری کبد چرب اختلال سبک زندگی سونوگرافی کالری کبد چرب فوق تخصص گوارش بیماران کبد چرب تغییر سبک زندگی مهم ترین درمان توصیه می شود کبد چرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۶۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد

متخصصان در تاریخ ۱۹ آوریل در مجله Nature Medicine گزارش دادند در یک مورد از هر ۱۰ مورد ابتلا به ام اس، بدن سال‌ها قبل از شروع علائم، شروع به تولید مجموعه مشخصی از آنتی بادی‌ها در خون می‌کند.

متخصصان دریافتند این الگوی آنتی بادی ۱۰۰ درصد تشخیص ام اس را پیش بینی می‌کند. هر بیمار حامل این مجموعه از آنتی بادی‌ها به ام اس مبتلا شد.

آن‌ها امیدوارند این آنتی بادی‌ها روزی مبنای یک آزمایش خون ساده برای غربالگری ام اس باشند.

دکتر «مایکل ویلسون»، متخصص ارشد مغز و اعصاب از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) گفت: در چند دهه اخیر، حرکت در زمینه درمان ام اس جدی‌تر و قوی‌تر صورت گرفته است.

ام اس زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و به غلاف محافظ اطراف رشته‌های عصبی به نام میلین آسیب می‌رساند. این امر سیگنال‌های ورودی و خروجی مغز را مختل می‌کند و باعث بروز علائم مختلفی می‌شود که حواس را مختل کرده و بر توانایی حرکت تأثیر می‌گذارد.

برای این مطالعه، متخصصان نمونه‌های خون گرفته شده از ۲۵۰ بیمار مبتلا به ام اس را که قبل و بعد از تشخیص آن‌ها جمع آوری شده بود، غربالگری و آنها را با نمونه خون افراد سالم مقایسه کردند.

متخصصان تصور می‌کردند با مشاهده اولین علائم بیماری در بیماران ام اس، شاهد جهش در آنتی‌بادی‌ها خواهند بود.

در عوض، آن‌ها دریافتند که ۱۰ درصد از بیماران ام اس سال‌ها قبل از تشخیص، سطوح بالایی از آنتی بادی‌های اتوآنتی بادی - آنتی بادی‌هایی که می‌توانند به خود بدن حمله کنند – داشتند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث ام اس در ۹۰ درصد دیگر بیماران می‌شود، اما متخصصان بر این باورند که آنها اکنون یک علامت هشدار اولیه قطعی مبنی بر بروز این بیماری، دارند.

علائم ام اس می‌تواند حاد یا مزمن باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مهم این است که از علائم مختلف این بیماری آگاه بود. علائم بیماری ام اس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- مشکلات حرکتی مانند احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن یا بلعیدن

- گزگز یا بی حسی در اندام‌ها

- اختلال عملکرد مثانه و روده

- اختلال شناختی

- تغییرات خلقی یا افسردگی

- لرزش یا اسپاسم

- سرگیجه

- اختلال بینایی

در موارد شدید، افراد مبتلا به ام‌اس ممکن است دچار نابینایی و یا فلج شوند.

در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده‌ای برای ام‌اس وجود ندارد. بنابراین، مدیریت علائم، فاکتوری ضروری برای داشتن یک زندگی سالم همراه با این بیماری است. پزشک ممکن است بسته به شدت علائم بیماری درمان‌های استروئیدی، تزریق خون یا فیزیوتراپی را انتخاب کند.

منبع: ایسنا 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟
  • ۵ ماده غذایی که می توانند اثری مشابه داروهای لاغری داشته باشند
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • کلید اصلی کاهش وزن مشخص شد!
  • این ربات سرطان ریه را تشخیص می دهد/ دقت بیشتر، آسیب کمتر (فیلم)
  • این ربات سرطان ریه را تشخیص می دهد/ دقت بیشتر، آسیب کمتر