Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران از تدوین لایحه ای برای ساماندهی و نظم بخشی به فعالیت دفاتر 110 گانه خدمات الکترونیک شهر خبرداد و گفت: با توجه به تغییرات شتابنده عصر کنونی و انتظارات و مطالبات شهروندان برای دریافت خدمات غیرحضوری، باید مدیریت تغییر مبتنی بر فناوری اطلاعات در موسسه فناوران شهر حاکم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی معاونت برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران، حامد مظاهریان در آیین تکریم و معارفه مدیر عامل موسسه فناوران شهر، کارکردهای این موسسه را نیازمند بازتعریف دانست و افزود: گذر زمان و تحولات آینده ناشی از آن ایجاب می کند نوع فعالیت و کارکرد موسسه فناوران شهر در ساختار کلان شهرداری تهران باز تعریف شود و این نیازمند شجاعت در تصمیم گیری است.
او از فناوری اطلاعات به عنوان مهمترین سازمان مکمل موسسه فناوران شهر در شهرداری تهران یاد کرد و افزود: با توجه به شرایط کنونی جامعه، اگر موسسه فناوران شهر شرایط خود را به سرعت بازنگری نکند و نقش اصلی خود را در ارائه خدمات کیفی تر و سریع تر به مردم بازیابی و تعریف نکند دچار آسیب هایی چون رکود و روزمرگی و افت کیفیت خدمات رسانی خواهد شد. البته بهبود شیوه های خدمت رسانی به شهروندان شجاعت در تصمیم گیری را می طلبد.
معاون شهردار تهران، با اشاره به سرعت بالای تغییرات در حرفه های متصل به فناوری گفت: به نظر می رسد شهرداری تهران باید به عنوان نهادی خدمت رسان، ضمن همگامی با عصر توأم با تغییرات شتابنده، رهیافت هایی را برای بازتعریف نقش ها و جایگاه های خود در این زمینه پیدا کند. باید خود تغییری از درون رقم زده شود و در این میان موسسه فناوران شهر می تواند پیشگام باشد.
او از تصمیم شهردار تهران برای انجام ممیزی املاک تهران توسط دفاتر خدمات الکترونیک شهر خبر داد و به تدوین لایحه ای برای ساماندهی و نظم بخشی به فعالیت 110 دفتر خدمات الکترونیک شهر اشاره کرد و افزود: شهرداری های موفق در جهان با بهره گیری از روش های روز فناورانه خدمات خود را به شهروندان از طریق سامانه های مجازی بر بستر وب و تلفن همراه ارائه می دهند. استفاده از این الگو می تواند مدیریت شهری را در تحقق رویکرد شفافیت، رضایتمندی مردم بر اساس شعار تهران شهری برای همه، یاری رساند.
معاون برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران با تاکید بر لزوم پرهیز از روش های گذشته و تصورات سنتی اداره شهر گفت: باید از شیوه های روز برای ارائه خدمات نوین به شهروندان در بستر اینترنت استفاده کنیم. این امر، ضمن کمک به کاهش ترددهای غیرضروری در شهر و کاهش ترافیک و آلودگی هوا، به ارتقای سطح رضایتمندی مردم نیز منجر خواهد شد.
مظاهریان در بخش دیگر سخنان خود ضمن تقدیر از تلاش های داوود لطفی مدیرعامل سابق موسسه فناوران شهر در پویایی و شفاف سازی این موسسه، برای وی در جایگاه شهردار منطقه 17 آرزوی توفیق کرد.
او همچنین از مهدی شریفیان سرپرست موسسه فناوران شهر خواستار ایجاد ثبات بر مبنای پیش بینی دورنمای کلان از ماموریت های این موسسه شد و گفت: فرصت پایه ریزی و انجام اقدامات نهادی در موسسه فناوران شهر فراهم است و می تواند به عنوان ثمره مدیریت شهری در خدمت رسانی کیفی به شهروندان ماندگار شود.
در ادامه نشست، محمد فرجود مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران نیز بیان کرد: خوشبختانه مسیر تحول در موسسه فناوران شهر با موضوع ممیزی ها و بازنگری در آیین نامه ها ودستورالعمل ها آغاز شده است. اکنون که مردم نیز بر اساس تغییرات اناشی از شرایط روز جامعه، خدمات متفاوتی را مطالبه می کنند؛ دفاتر خدمات الکترونیک نیز باید به این تحول بپیوندند.
او با تاکید بر لزوم تغییر نوع کار دفاتر خدمات الکترونیک به اقتضای تغییر شرایط، افزود: هم اکنون بخشی از خدمات دفاتر کاهش یافته و به بخشی دیگر افزوده شده است. با توجه به رغبت بیشتر شهروندان برای دریافت خدمات غیرحضوری، به نظر می‌رسد نقش دفاتر خدمات الکترونیک بسیار پررنگ شده و دچار دگردیسی جدی است.
فرجود، پاسخگویی به انتظارات و مطالبات روز مردم را از جمله اقدامات مهم دفاتر خدمات الکترونیک دانست و افزود: موسسه فناوران شهر نهادی جدی برای ایجاد تحول در خط مقدم ارتباط با شهروندان به شمار می رود و دفاتر خدمات الکترونیک می توانند به عنوان یکی از بهترین جایگاه ها در ارائه خدمات نسل جدید به شهروندان و مکمل خدمات الکترونیکی شهر بکوشند.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران، همکاری و حمایت سازمان فاوا را از موسسه فناوران شهر و دفاتر خدمات الکترونیک برای ارتقای خدمت رسانی به شهروندان اعلام کرد.
سجاد احمدوند مدیرکل تشکیلات و بهبود روش‌های شهرداری تهران نیز به نمایندگی از مدیران کل حوزه معاونت برنامه ریزی و توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران نیز با اظهار خشنودی از انتخاب مدیران از درون سازمان، این شیوه را موجب دلگرمی کارکنان، تقویت ظرفیت های درون سازمانی و در نهایت ارتقای بهره وری سازمان شهرداری تهران دانست.
او، از تلاش های داوود لطفی مدیرعامل سبق موسسه فناوران شهر که با بهره گیری از روحیه تیم سازی در بین همکاران، امور این موسسه را تا رسیدن به نتیجه راهبری کرده قدردانی کرد و ویژگی هایی چون ممارست و پشتکار و جدیت مدیرعامل جدید این موسسه را عامل توفیق وی برای پیشبرد اهداف سازمانی عنوان و برای مهدی شریفیان آرزوی موفقیت کرد.
داوود لطفی مدیرعامل سابق موسسه فناوران شهر شهردار کنونی منطقه 17 نیز با اشاره به تشکیل گروه تحول در اداره کل تبیین با موضوع بهبود فرایند شهرسازی، آیین نامه اجرایی و انضباطی، آینده نگاری و ارزیابی عملکرد دفاتر خدمات الکترونیک را از جمله اقدامات فاخری دانست که باید در تداوم مسیر کاری این موسسه به ثمر برسد.
مهدی شریفیان سرپرست موسسه فناوران شهر نیز دیدگاه استفاده از توانمندی‌های بدنه شهرداری تهران در پست های مدیریتی را قابل تقدیر دانست و بر لزوم تصویب و اجرای لایحه ساماندهی دفاتر خدمات الکترونیک و اصلاح فرایندهای سازمانی تاکید کرد.
سرپرست موسسه فناوران شهر همچنین با تاکید بر لزوم تغییر پارادایم در حوزه سیاستگذاری برای بازطراحی ماموریت های این موسسه، بیان کرد: استقرار دفاتر خدمات الکترونیک در خط اول خدمت رسانی به مردم نیازمند نگاه فرابخشی، بازتعریف و سیاستگذاری در سطح کلان در قالب پروژه مشترک با شهر هوشمند است و به نوعی ریل گذاری برای دستیابی به شهرداری چابک، در دسترس و شفاف محسوب می شود.
در پایان این نشست ضمن اهدای لوح سپاس به داود عباسی مدیرعامل سابق موسسه فناوران شهر، حکم مهدی شریفیان سرپرست موسسه فناوران شهر اعطا شد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران دفاتر خدمات الکترونیک خدمات الکترونیک شهر فناوری اطلاعات برنامه ریزی خدمت رسانی بر لزوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۶۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست‌ هم‌افزایی مسئولان بنیاد ملی نخبگان و جمعی از نمایندگان خانه ملت به منظور ایجاد بسترهای مناسب برای افزایش حمایت از نخبگان در محل این بنیاد برگزار شد.

سید سلمان سیدافقهی؛ قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه این بنیاد خانه نخبگان است، گفت: افتخار می‌کنیم که بنیاد ملی نخبگان با تدبیر مقام معظم رهبری و دغدغه‌مندی ایشان نسبت به موضوع نخبگان شکل گرفته و بعد از دو دهه به بلوغ رسیده و منشا اثر است و برخی از افرادی که در سال‌های گذشته از حمایت‌های این بنیاد بهره‌مند شدند، حالا در زمره مسئولان کشور و مدیران میانی قرار دارند.

وی افزود: بنیاد ملی نخبگان یک شجره طیبه است که عرض و طول بسیار زیادی پیدا کرده و در آینده، انقلاب و نظام را بیش از پیش منتفع خواهد کرد.

ضرورت وجود هسته‌های اندیشه‌ورزی در کنار کمیسیون‌های مختلف مجلس شورای اسلامی

سیدافقهی با بیان اینکه محور فعالیت‌های بنیاد ملی نخبگان سند راهبردی کشور در امور نخبگان است، اظهار داشت: این سند به حدی از نظر حضرت آقا اهمیت دارد که ایشان در دیدار با نخبگان و مسئولان در سال ۹۸ فرمودند که یکی از مشکلات مهم در حوزه علم و فناوری کشور عمل نشدن به این سند است و اجرایی شدن سند را مطالبه کردند.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه بنیاد ملی نخبگان مسئول مستقیم نظارت بر اجرای سند راهبردی کشور در امور نخبگان است، ادامه داد: طبق بندها و بخش‌های مختلف این سند، بنیاد ملی نخبگان باید در همه سطوح حاکمیتی و قوای سه گانه و حتی نیروهای مسلح پشتیبانی فکری و اندیشه‌ورزی نخبگان را محقق کند. مصداق دیگر از اجرایی شدن این سند اینست که در کنار کمیسیون‌های مختلف مجلس شورای اسلامی باید هسته‌های اندیشه‌ورزی با حضور نخبگان تشکیل شود تا این افراد به تناسب و فراخور موضوعات مختلف به مجلس شورای اسلامی کمک فکری دهند.

لزوم تشکیل هیئت‌های اندیشه‌ورزی در تمام دستگاه‎های اجرایی کشور

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان یادآور شد: البته این مورد در حال حاضر توسط مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی محقق شده است، اما فراموش نکنیم بنیاد ملی نخبگان مسئولیت ایجاد چنین فضایی در تمام کشور را بر عهده دارد و باید در تمام دستگاه‌ها هیئت‌های اندیشه‌ورزی را تشکیل دهد.

وی با اشاره به لزوم شناسایی استعدادهای برتر در سراسر کشور، تصریح کرد: مسئله شناسایی به حدی مهم است که رهبر معظم انقلاب بارها بر آن تاکید داشته و فرمودند فرایندها باید به گونه‌ای طراحی شوند که هیچ استعدادی حتی در دورترین نقاط کشور مورد غفلت قرار نگیرد. ایشان فرمودند اگر فردی استعداد ویژه داشته باشد، به دنیا بیاید، رشد کند و بدون آن که استعداد او شناسایی شود از دنیا برود، در حق او ظلم شده است. به همین دلیل است که حضرت آقا تاکید دارند از بین میلیون‌ها جوان ایرانی حتی یک استعداد هم نباید هدر رود. این مطالبه ایشان تکلیفی سنگین بر ذمه بنیاد ملی نخبگان است تا توان خود را برای شناسایی استعدادهای متنوع در سراسر کشور به کار بگیرد.

تعامل و همکاری بنیاد ملی نخبگان با اتاق بازرگانی

سیدافقهی اضافه کرد: در حوزه کارآفرینی نیز بنیاد ملی نخبگان برنامه ویژه طراحی کرده و تلاش دارد در تعامل و همکاری با اتاق بازرگانی، نخبگان بخش خصوصی را شناسایی کند تا به عنوان استاد راهبر، مستعدان برتر این حوزه را در مسیر نخبگی تا تبدیل شدن به کارآفرینان برتر آینده هدایت کنند. البته بستر اصلی برای اثربخشی نخبگان در اقتصاد، دستگاه‌های اجرایی هستند؛ چراکه بیش از ۷۰ شرکت‌ بزرگ کشور دولتی مدیریت می‌شوند. به همین دلیل مسیر اثربخشی نخبگان در اقتصاد نیز باید از دولت بگذرد.

نهادها، دستگاه‌های دولتی در قبال نخبگان مسئولیت دارند/ تشکیل کمیته پیگیری امور نخبگان

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: بر همین مبنا، رئیس جمهور وظایف محوله هر دستگاه در قبال نخبگان را به تفکیک ماموریت‌ها و رسالت‌های هر وزارتخانه و دستگاه ابلاغ کردند. این یعنی هر نهاد دستگاه و وزارتخانه دولتی با توجه به ماموریت‌ها و وظایف خود در قبال نخبگان مسئولیت دارد. از طرفی، طبق این ابلاغیه در هر وزارتخانه نیز کمیته پیگیری امور نخبگان به ریاست شخص وزیر و دبیری یکی از معاونان تشکیل خواهد شد تا اموری مانند پایش و رصد فعالیت نخبگان جذب‌شده در وزارتخانه مذکور و نگهداشت آنان و همچنین ایجاد زمینه برای اثربخشی حداکثری نخبگان را محقق کند. این دو هدف طبق آسیب‌شناسی از مرحله اول جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی تعیین شده‌اند.

همراهی دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها با نخبگان نیاز به قانون مصوب مجلس دارد

 قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: گرچه سند راهبردی کشور در امور نخبگان، مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و یک سند بالادستی و به مثابه قانون است، اما واقعیت این است که این سند از الزام کافی برای همراهی وزارتخانه‌های مختلف به جز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برخوردار نیست و همراهی دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌ها نیاز به قانون مصوب مجلس شورای اسلامی دارد. 

وی  ادامه داد: بر اساس همین نیاز، بنیاد ملی نخبگان پیش‌نویس لایحه قانون حمایت جامع از نخبگان ایرانی را در ۵۵ ماده و با تمرکز بر اثر بخش کردن نخبگان و ایجاد زمینه برای استفاده از ظرفیت ایشان در دستگاه‌های اجرایی، آماده کرده است که در صورت تصویب در مجلس شورای اسلامی می‌تواند بسیاری از مشکلات موجود را رفع کند. 

احکامی پیشنهادی برای برنامه هفتم توسعه

سیدافقهی در ادامه با بیان اینکه این قانون بر حمایت مستقیم از نخبگان تاکید ندارد، گفت: این مسئله یک تجربه شکست‌خورده است. از طرفی بنیاد ملی اعتقاد دارد اگر فرد نخبه به اثربخشی برسد از حمایت مالی مستقیم بی‌نیاز خواهد بود. همچنین تصویب احکام پیشنهادی در برنامه هفتم توسعه نیز یکی دیگر از زمینه‌هایی است که مجلس شورای اسلامی می‌تواند نظام نخبگانی کشور را همراهی کند؛ به خصوص اینکه در سال‌های اخیر رهبر معظم انقلاب بر استفاده از نخبگان تاکید کرده و آن را مطالبه کردند.

ضرورت حمایت مجلس شورای اسلامی از بنیاد ملی نخبگان

 وی با اشاره به مشکلات بودجه بنیاد ملی نخبگان، نیز یادآور شد: در سال گذشته تنها ۴۷ درصد بودجه بنیاد ملی نخبگان محقق شد و همین امر سبب شد بخش زیادی از تعهدات سال گذشته انجام نشوند. با توجه به اینکه بنیاد ملی نخبگان برنامه‌های تحولی متنوع و متعددی دارد و این بنیاد با تاکید مقام معظم رهبری ایجاد شده و ایشان همواره بر نقش مهم و راهبردی آن اشاره کردند و رئیس جمهور نیز بارها موضوع نخبگان را از الزامات کشور دانسته،‌ انتظار می‌رود مجلس شورای اسلامی در بخش بودجه بنیاد ملی نخبگان را بیش از گذشته حمایت کند. 

برنامه گفتاورد ملی نخبگان اجرایی می‌شود

قائم مقام بنیاد ملی در پایان با بیان اینکه حمایت از نخبگان در لایه اندیشکده‌ای هزینه‌بر نیست اما به شدت برای کشور اثربخش است، گفت: در لایه اندیشکده‌ای، بنیاد ملی نخبگان برنامه گفتاورد ملی نخبگان را در سال جاری به صورت رقابت ملی اجرا می‌کند تا نخبگان حول مسائل کلان کشور با یکدیگر مناظره کنند. قطعاً رسانه‌ای شدن نظرات نخبگان سبب پیدا شدن راهکارهای برون‌رفت از مشکلات فعلی کشور خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری علم وفناوری آنا، علیرضا سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات،  محمدحسین حسین زاده بحرینی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، عبدالحسین روح الامینی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، سمیه رفیعی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس، ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه مجلس شورای اسلامی، مهدی شریفیان، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از جمله نمایندگان مدعو در این نشست بودند که به بیان نظرات و دیدگاه‌های خود پرداختند.

همچنین، پیگیری مطالبات نخبگان در رسانه‌های کشور و ارتباط مرتب و مشخص میان دولت و مجلس، لزوم ایجاد جهش مطلوب در حوزه نخبگانی کشور، افزایش انعکاس صدای نخبگان و بنیاد ملی نخبگان و توجه بیشتر به بانوان نخبه و به ویژه بانوان متخصص و مهارت‌محور، جلوگیری از محصور شدن در قالب‌ها و شاخص‌های شناسایی نخبگان، ایجاد مطالبات جدید از سوی بنیاد ملی و لزوم شکل‌گیری ساز و کار ارتباط جدی بنیاد ملی نخبگان با مجلس شورای اسلامی در قالب ارتباطی منسجم و قوی و به ویژه ارتباط با کمیسیون‌های مجلس از جمله دیگر مباحث عنوان شده در این نشست توسط نمایندگان خانه ملت بود.

 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعلام برنامه‌های عبور از اوج مصرف برق در تهران
  • تدوین لایحه حمایت از حقوق پرستاران با هدف بهبود معیشت
  • پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد
  • شهرداری به دنبال کاهش آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا
  • طرح‌های یادگار امام و آزاد راه شهید شوشتری زیر ذره بین شورا
  • منطقه پردیسان قم صاحب مجتمع نانوایی می‌شود
  • جمع‌آوری ۱۱۹۶ کودک کار در طرح مقابله با کلونی‌های آسیب‌پذیر
  • آخرین آمار جمع آوری متکدیان و معتادان در تهران
  • برخورد قاطع با تور‌های گردشگری غیرمجاز در کردستان
  • پروژه شهرداری الکترونیک به صورت ۱۰۰ درصدی در سنندج انجام شده است