Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@04:19:31 GMT

افتتاح طرح ملی انتقال آب خلیج فارس به مناطق کویری

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۶۸۲۶۷

افتتاح طرح ملی انتقال آب خلیج فارس به مناطق کویری

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مراسم بهره‌برداری از مرحله نخست طرح ملی انتقال آب خلیج فارس به مناطق کویری صبح امروز مورخ 15 آبان ماه برگزار شد. در این مراسم، رضا اردکانیان، وزیر نیرو ضمن ابراز خرسندی از حرکت قطار افتتاح پروژه‌ها در قالب پویش هر هفته الف ب ایران، گفت: امروز شیرین‌سازی آب دریا یکی از مهمترین پروژه‌های انجام شده در سطح دنیا است و حدود 75 درصد از این نمک‌زدایی در منطقه خاورمیانه صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از 850 آب‌شیرین‌کن در منطقه خلیج فارس درحال فعالیت هستند که 25 عدد از این آب‌شیرین‌کن‌ها با ظرفیت بالای 100 هزار متر مکعب در شبانه روز هستند.

وزیر نیرو در تشریح این نکته که پروژه ملی انتقال آب خلیج فارس از آب شیرین‌کن با ظرفیت بیش از 100 هزار متر مکعب در شبانه روز استفاده می‌کند، گفت: نمک‌زدایی از آب دریا از 67 سال پیش در خلیج فارس آغاز شده و درحال حاضر توجیه اقتصادی برای این پروژه‌ها وجود دارد.

*کمبود 950 میلیون متر مکعبی بخش صنعت در آینده

وی با اشاره به اینکه پروژه انتقال آب از خلیج فارس در دولت تدبیر و امید 17 استان را در بر می‌گیرد، گفت: این 17 استان در هر سال 60 میلیارد متر مکعب آب مصرف می‌کنند که حدود 2 میلیارد متر مکعب از کل مصرف این استان‌ها مرتبط با حوزه صنعت است. محاسبات ما نشان می‌دهد در آینده بخش صنعت با کمبود 950 میلیون متر مکعبی مواجه می‌شود که این آب باید از محل شیرین‌سازی تامین شود.

اردکانیان، در توضیح اینکه کار مطالعه تخصیص آب از دریا مدتی پیش در دولت تدبیر و امید آغاز شده است، گفت: امروز 26 میلیارد متر مکعب از نیاز آبی استان‌های نوار ساحلی بدون شیرین‌سازی در فعالیت‌هایی نظیر آبزی پروری و خنک‌سازی صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین 8.2 میلیارد متر مکعب آب شیرین‌سازی شده نیز به این مناطق اختصاص یافته است.

*150 میلیون متر مکعب از آب صنعتی کشور از طریق دریا تامین می‌شود

این مقام مسئول، با اشاره به بهره‌برداری از آب شیرین‌سازی در کشور گفت: امروز 150 میلیون متر مکعب آب شیرین‌سازی شده برای مصارف صنعتی استان کرمان، یزد و هرمزگان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی در بیان تامین مالی وزارت نیرو گفت: علاوه بر بودجه عمومی وزارت نیرو توانسته است بخشی از نیاز مالی خود را از منابع بخش خصوصی تامین کند.

*انتقال آب با نگاه به هزینه تمام شده صنعت اقتصادی است

اردکانیان ادامه داد: وزارت نیرو در بخش برق 4 میلیارد 100 میلیون یورو به اضافه 28 میلیارد تومان و در  بخش آب و فاضلاب، 2 میلیارد 600 میلیون یورو به اضافه 13 میلیارد تومان نیاز خود را از بخش خصوصی، فاینانس خارجی، صندوق توسعه ملی و بانک توسعه اسلامی تامین کرده است.

وزیر نیرو با اشاره به قیمت تمام شده آب گفت: هزینه تمام شده هر متر مکعب آب معادل 2 یورو در شهرستان سیرجان است. این هزینه تنها 2 درصد از کل هزینه مورد نیاز صنعت فولاد را شامل می‌شود و اگر با این نگاه به اقتصاد پروژه نگاه کنیم کار بسیار اقتصادی انجام داده‌ایم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: رضا اردکانیان وزیر نیرو انتقال آب میلیارد متر مکعب میلیون متر مکعب متر مکعب آب شیرین سازی خلیج فارس انتقال آب آب شیرین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۶۸۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار سازمان هواشناسی نسبت به افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج دریای خلیج فارس

سازمان هواشناسی کشور به دنبال افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج دریای خلیج فارس نسبت به اختلال در ترددها و فعالیت دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک و قایق‌های صیادی و تفریحی، خطر غرق‌شدن شناورها به‌ویژه شناورهای سبک و نیمه‌ سنگین، خطر غرق‌شدن شناگران در مناطق تحت تأثیر هشدار داده است.

به گزارش ایسنا، سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار هواشناسی دریایی سطح زردرنگ از افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج دریا خبر داده و آورده است: طی روز پنجشنبه (۱۳ اردیبهشت) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر، در شمال خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان و در روز شنبه (۱۵ اردیبهشت‌ماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر و در شمال خلیج فارس، افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظه‌ای ۲۴ تا ۲۶ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج در سواحل تا ۱/۸ و دور از سواحل بیش از ۱/۸ پیش‌بینی می‌شود.

از این رو افزایش ارتفاع موج در خلیج فارس، اختلال در ترددها و فعالیت دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک و قایق‌های صیادی و تفریحی، خطر غرق‌شدن شناورها به‌ویژه شناورهای سبک و نیمه‌ سنگین، خطر غرق‌شدن شناگران در مناطق تحت تأثیر وجود دارد.

در همین راستا سازمان هواشناسی نسبت به اجتناب از ترددهای دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک و قایق‌های صیادی و تفریحی در مناطق تحت تأثیر، ممنوعیت شنا، تمهیدات لازم جهت پیشگیری از هرگونه خسارت احتمالی توصیه کرده است.

به گزارش ایسنا، هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هشدار زرد هواشناسی به این مناطق و استان‌ها
  • هشدار سازمان هواشناسی نسبت به افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج دریای خلیج فارس
  • اولین خوابگاه متاهلی دانشگاه خلیج فارس افتتاح شد
  • معاون نیروی دریایی سپاه: مسکونی سازی برخی جزایر خلیج فارس با جدیت دنبال می‌شود
  • پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۱۲ اردیبهشت
  • بانک ذخایر دریایی افتتاح شد
  • توافق خصوصی‌سازی و هلدینگ خلیج فارس بر تغییر نام استقلال
  • دو نمایشگاه فرهنگی و اجتماعی در ماهشهر افتتاح شد
  • معاون نیروی دریایی سپاه: مسکونی سازی برخی جزایر خلیج فارس با جدیت دنبال می شود
  • وظیفه یگان‌های تکاوری در مناطق کویری، تامین امنیت است