Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، با مشکلاتی که برای دامداران و به خصوص مرغداران استان سمنان در خصوص تأمین نهاده‌های دامی پیش آمده این شائبه مطرح شده که برخی از مرغداران جوجه‌های یک روزه را پس از دریافت سهمیه خوراک دولتی، به چاه ریخته و سهمیه‌ای که از بابت تعداد جوجه یک روزه دریافت کرده‌اند را در بازار سیاه می‌فروشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی‌های میدانی نیز تا حدی این موضوع را تأیید می‌کند، چرا که مرغداران اعتقاد دارند با فروش سهمیه غذای ۵ هزار جوجه یک روزه در بازار آزاد به مراتب بیشتر سود می‌کنند تا این جوجه‌ها بزرگ شده و به مرغ تبدیل شوند و سپس به بازار روانه گردند.

چاه عمیق جلوی مرغداری

در نزدیکی یکی از همین مرغداری‌ها چاه عمیقی حفر شده است که از آن بوی تعفن می‌آید. نزدیک شدن به آن نیازمند استفاده از ماسک و دستمالی برای قرار دادن در مقابل مجاری تنفسی است. مسئول مرغداری می‌گوید این چاه برای تلفاتمان است.

وقتی می‌بیند برای انعکاس مشکلات‌شان آمده‌ایم یخ صحبت‌های خود را اینگونه آب می‌کند: پنج هزار جوجه می‌گیریم و برابر آن به ما دانه می‌دهند نیمی از دانه‌ها را مجبوریم به مرغ‌هایمان بدهیم که فقط زنده بمانند، چون خوراک نیست و اگر هم باشد آنقدر گران است که اصلاً نمی‌صرفد و مابقی را نیز در بازار آزاد می‌فروشیم تا هم قسط وام تسهیل رونق را بدهیم و هم بتوانیم بخشی از مکمل‌ها، هزینه‌های کارگران و … را جبران کنیم.

این مرغدار با بیان اینکه مرغ‌ها برایمان کیلویی ۱۵ هزار تومان تمام می‌شوند، اما با یک هزار تومان سود آن را از ما می‌خرند، می‌افزاید: یک مسئول در سطح استان سمنان به ما بگوید ما چه راه جز این کار داریم.

او گفت: سابقاً دغدغه ما این بودند که از ویتامین‌ها، مکمل‌ها و غذا‌های طیور شرکت‌های مختلف که بهترین بازده را دارند استفاده کنیم که محصول نهایی مرغ نزدیک به سبز و بدون هورمون و با قیمت کمتر باشد، اما امروز دغدغه ما فقط این است که یک وعده غذا جلوی مرغ‌ها بریزیم که نمیرند!

ضرر تولید کننده

این مرغدار گفت: شرایطی را برای ما پدید آورده که گویا ما گناه کرده‌ایم تولیدکننده شده‌ایم. از ابتدای سال من ۵۰۰ میلیون تومان ضرر کرده‌ام.

او با دست گاوداری را در همان حوالی نشان داد و گفت: این گاوداری با ۸۰ رأس ۱۷ سال پیش شروع به کار کرد امروز ۱۳ رأس گاو دارد کنار آن سیلویی در خاک کنده شده که درونش ذرت ریخته شده است آن هم بدون اینکه رویش را بپوشانند. کدام یک از مسئولان استان سمنان می‌دانند روی سیلو را نپوشاندن یعنی چه؟

این مرغدار ادامه ‌داد: من این عبارت را معنی می‌کنم تا مسئولان هم بدانند وقتی سیلویی یک هزار تنی در خاک کنده شده و مملو از ذرت بی خاصیت است و رویش پوشیده نشده یعنی دامدار هیچ چیز جز همین ذرت ندارد که به گاوش بدهد. این ذرت یعنی آخرین دارایی او برای اینکه این دام فقط زنده بماند شیر و گوشت هیچ! مگر با ذرت می‌شود شیر و گوشت گرفت؟

تأمین غذای مرغ و دام

به سراغ دیگر مرغدار می‌رویم که به گفته محلی‌ها مرغداری‌اش روزگاری در منطقه تک بوده است. او که علی محمدی نام دارد، گفت: می‌خواهید بدانید چه بر سر ما آمده؟ جوابش یک کلمه است بدبخت شدیم.

این مرغدار بیان کرد: مرغداران امروز پنج هزار قطعه جوجه درخواست می‌کنند که بتوانند غذایش را به همان نسبت تحویل بگیرند سپس جوجه‌ها را مجبورند در چاه بریزند که فقط بقیه مرغ‌ها سیر شوند در حقیقت دارند جوجه‌های یک روزه را فدای مرغداری می‌کنند که فقط مرغ‌ها زنده بمانند، گوشت دادن هم پیشکش مسئولان استان سمنان باشد.

علی محمدی که تلفن همراه خود را بر روی بلندگو گذاشته و با سه شرکت خوراک دام تماس می‌گیرد، گفت: خوراک دام و طیور وجود دارد، اما در وهله اول بسیار ناچیز و نامرغوب، یعنی می‌توان گفت هر چه آشغال ته انبار‌های جهاد بوده به مرغ داری من و شما می‌رسد و ثانیاً گران!

پشت خط تلفن این مرغدار یکی از شرکت‌های خوراک دام واقع در دامغان است که درباره خوراک دام و طیور می‌گوید:  حرفش جو را نزنید که اصلاً نیست. سویا هم آن‌قدری نیاورده‌اند، اول‌ها خوب بود تا ۷ هزار و ۸۰۰ تومان و الان ۹ هزار تومان هم می‌شود، اما کم است و به اندازه نیست.

خوراک دام کم است

مسئول این شرکت ادامه ‌داد: خوراک به ما می‌دهند (از سوی جهاد کشاورزی استان سمنان) تقریباً می‌توان گفت مستمر هم می‌دهند، اما کم است و هرچه هم می‌گوئیم می‌گویند همین قدر را در انبار داریم یکی از مسئولان جهاد هم گفت ته همه انبار‌ها را جارو کرده‌ایم، همین قدر خوراک است و صحبت بیشتر نکنید. ما مشتریان خودمان را هم نتوانسته‌ایم خوراک بدهیم.

این مسئول که با ناراحتی صحبت می‌کند، گفت: شما فکر می‌کنید دامدار و مرغدار ضربه خورده‌اند، خیر ما خوراک دامی‌ها هم بیچاره شده‌ایم یک کامیون سویا برای ما آمده یکی از کارمندان جهاد به دامغان آمد آن را آزمایش کرد و معلوم شد ۲۱ درصدش خاک است! بقیه هم بوی تعفن می‌داد و معلوم بود که خراب است اگر این خوراک به مصرف مرغ برسد چه می‌شود؟

خوراک با خاک!

تماس تلفنی با کارشناس مرتبط جهاد کشاورزی که این آنالیز را انجام داده موضوع را تأیید می‌کند، اما این کارمند اکیداً توصیه می‌کند نامی از او برده نشود.

این کارمند می‌افزاید: در صورتی که این خوراک‌های فاسد و همچنین پر از خاک به مصرف مرغداری‌ها و دامداری‌ها برسد می‌تواند اثرات ناخوشایندی را بر روی سیستم گوارش و سلامتی مرغ‌ها و طیور و دام‌ها بگذارد.

او افزود: البته مشکل به مسئولان استان سمنان نیز باز نمی‌گردد، این امر در کل کشور است. متأسفانه موضوع تخصیص ارز و نوسانات آن در کنار مصرف و تقاضای بالا در کنار عدم مدیریت درست در سطح کلان باعث شد تا بسیاری از دامداران و مرغداران با کمبود خوراک روبرو شوند، در نتیجه قیمت آن افزایش یافت و جهاد هم با وجود کمبود‌ها باز هم سعی کرده تا کمترین آسیب به مرغداران برسد، اما به هر حال باید خوراکی باشد که ما توزیع کنیم.

توزیع خوراک

رئیس کشاورزی استان سمنان، اما در سخنان خود از عدم نگرانی دامداران و مرغداران صحبت کرد و گفت: تا آغاز مهرماه ۲۶ هزار تن سویا برای مصرف دام و طیور استان تهیه شده و خوشبختانه توانسته‌ایم امسال ۳۸ هزار تن ذرت را نیز برای مصرف استان تأمین کنیم.

سید حسن میرعماد بیان کرد: ۶ هزار و ۷۰۰ تن ذرت، ۹۰۴ تن سویا و ۸ هزار و ۹۲۰ تن جو ذخیره شده که در زمان مقتضی توزیع می‌شود. تولیدکنندگان نگران تأمین نهاده‌ها نباشند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با تأکید بر اینکه ۹۰ درصد فرآیند تأمین نهاده‌های دامی در ایران به دیگر کشور‌ها وابسته است، تصریح کرد: تحریم و فشار‌های خارجی در افزایش قیمت و کمبود نهاده ‌های دامی طی ماه‌های گذشته تأثیر قابل‌توجهی داشته است.

میرعماد با بیان اینکه هشت هزار و ۵۰۰ تن جو، ۵۷۰ تن سویا و ۵۵ هزار تن ذرت در انبار‌های راهبردی استان سمنان ذخیره‌ شده است، خاطر نشان کرد: مبنای توزیع استانی نهاده‌های دامی بر اساس میزان تولید در بخش دام و طیور است، همچنین مجوز برداشت از انبار‌های استراتژیک نیز در نامه استاندار درخواست شده است.

نظارت بر توزیع

پس مشکل کجا است؟ آیا جهاد کشاورزی آمار‌های اشتباهی از داشته‌های استان می‌دهد؟ یا این داشته‌ها به واقع وجود دارند و اما در توزیع سر از جا‌های دیگری به جز نیاز دامداران و مرغداران در می‌آورند؟ آیا مشکل نظارت است؟ آیا جهاد به تنهایی می‌تواند بر روی استان سمنان نظارت داشته باشد؟

به صورت قطع نمی‌توان در این باره اظهار نظر کرد، اما باید گفت نهاده‌های دام و طیور تابعی از شرایط اقتصادی است و مسئولان استان سمنان نیز در تأمین آن دچار قصوری نیستند، اما در نظارت باید کار‌های بیشتری صورت گیرد. آنطور که محمد علی همتیان فعال بازار دام و طیور می‌گوید: متأسفانه نظارت بر عرضه نهاده‌های دام و طیور اصلاً مناسب نبود و اکنون تقریباً یک ماهی می‌شود که این شرایط بهتر شده، اما بسیار دیر است.

همتیان با بیان اینکه وقتی جهاد تصمیم به تقویت نظارت‌ها گرفت که متأسفانه بخش اعظمی از خوراک دام و طیور مصرفی بهره برداران استان در بازار آزاد فروخته شد، گفت: امروز هر چند دیر، اما باز هم می‌بایست نظارت‌ها را گسترش داد تا همین میزان موجود نیز به دست مصرف کنندگان واقعی برسد.

او با بیان اینکه افزایش قیمت خوراک دام متأسفانه ضرر‌های سنگینی به دامداران و به خصوص مرغداران زد، گفت: شما در کل استان سمنان حتی یک مورد مرغدار نمی‌یابید که در یکسال و نیم اخیر متضرر نشده باشد، حال این ضرر می‌تواند از ۵۰ میلیون تومان تا پنج میلیارد تومان باشد. لذا در وهله دوم مدیریت بحران و جهاد باید به فکر جبران خسارات این حوزه هم باشند.

منبع: مهر

انتهای پیام/ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نهاده های دامی جوجه یکروزه خوراک دام مرغ زنده مسئولان استان سمنان نهاده های دام جهاد کشاورزی خوراک دام دام و طیور انبار ها نهاده ها هزار تن جوجه ها یک روزه مرغ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۶۸۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجود بیش از ۲۰ نوع خوراک دارویی و بیش از ۸۰ نوع خوراک بومی در کرمانشاه

ایمان درخشی رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری کرمانشاه با بیان اینکه منطقه دالاهو به عنوان یکی از مناطق هدف برای معرفی گیاهان دارویی معرفی می‌شود، گفت : در مجموع ظرفیت‌های ویژه استان کرمانشاه، چهار فصل بودن و تنوع‌های قومیتی و خلاقیت مردم در طبخ غذا سبب معرفی آن به عنوان شهر خلاق خوراک شده است.

وی با بیان اینکه ظرفیت خوراک کرمانشاه به انزوا رفته و مغفول مانده است، افزود: رویداد‌هایی به منظور معرفی ظرفیت‌های خوراک و غذا در کرمانشاه برنامه‌ریزی شده و برنامه‌هایی نیز از جمله جشنواره آش زمستانی تاکنون برگزار شده است.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه گفت: این ظرفیت‌ها در زمینه خوراک و غذا باید تقویت و به رستوران‌ها و چرخه اقتصادی منتقل شود و در این راستا مشوق‌هایی برای رستوران‌ها در نظر گرفته شده که از غذا‌های بومی استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از مردم دلیل و مفهوم شهر خلاق خوراک را نمی‌دانند، عنوان کرد: خبرنگاران به عنوان یک ظرفیتی در جامعه می‌توانند مبلغ شهر خلاق خوراک باشند و از طرفی همه ما باید سفیرانی در این راستا باشیم.

درخشی با بیان اینکه در استان کرمانشاه بیش از ۲۰ نوع خوراک دارویی وجود دارد گفت: بیش از ۸۰ نوع خوراک بومی در کرمانشاه وجود دارد که این ۸۰ نوع در وعده‌های صبحانه، میان وعده و غذای اصلی قرار دارند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • ادعای وزیر امور خارجه انگلیس درباره پیشنهاد آتش‌بس ۴۰ روزه به حماس
  • ادعای کامرون درباره پیشنهاد آتش‌بس ۴۰ روزه به حماس
  • برادران وارنر موفق‌ترین استودیوی سال/فروش قابل توجه۲ فیلم فانتزی
  • سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران: سکه‌ های حراج شده کاملاً استاندارد بانک مرکزی است/ مراقب فریب سودجویان باشید
  • سخنگوی مرکز مبادله طلا و ارز:سکه‌های حراج شده استاندارد بانک مرکزی هستند/مراقب فریب سودجویان باشید
  • محموله ۱۵ تنی خوراک ماهی قاچاق در الیگودرز توقیف شد
  • درآمدهای نفت و گاز روسیه ۲ برابر شد
  • اعلام آمار فروش تماشاخانه‌های دولتی
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • وجود بیش از ۲۰ نوع خوراک دارویی و بیش از ۸۰ نوع خوراک بومی در کرمانشاه