Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نیرو گفت: امروز ۲۶ میلیارد مترمکعب تخصیص آب بدون نمک زدایی به استان‌های هرمزگان، بوشهر و سیستان بلوچستان به منظور استفاده در بخش‌های پرورش ماهی و در بخش صنعت به منظور خنک کردن نیروگاه حرارتی تخصیص یافته است. خبرگزاری میزان - رضا اردکانیان در آیین بهره برداری از مرحله نخست طرح انتقال آب خلیج فارس به مناطق کویری که به صورت ویدئو کنفرانس با حضور رییس‌جمهور برگزار شد، اظهار کرد: وزارت نیرو از ابتدای سال قطاری را تحت عنوان پویش هر هفته الف ب ایران راه انداخت و در ادامه وزارت صمت، بخش خصوصی فعال و شرکت تامین انتقال آب خلیج فارس این امکان را برای وزارت نیرو فراهم کردند که با مشارکت تاثیرگذار در این پروژه بزرگ این روز مهم را در تاریخ صنعت آب کشور رقم بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وزیر نیرو تصریح کرد: امروز شیرین سازی آب دریا یکی از پروژه‌های مهم در سطح دنیا است و حدود ۷۵ درصد نمک زدایی در خاورمیانه صورت می‌گیرد و بیش از ۸۵۰ آب شیرین کن در منطقه خلیج فارس مشغول فعالیت هستند که حدود ۲۵ عدد از آن‌ها با ظرفیت بالای ۱۰۰ هزار متر مکعب در شبانه روز هستند و پروژه وزارت نیرو هم در زمره همین آب شیرین کن‌های بزرگ مقیاس است.
وی افزود: حدود ۶۷ سال پیش در این منطقه نمک زدایی توسط کشور‌های همسایه آغاز شد و به لحاظ رشد فناوری امکان اقتصادی کردن آن وجود دارد.
اردکانیان بیان کرد: در دولت تدبیر و امید در چند سال گذشته کار مطالعه تامین و انتقال آب از خلیج فارس و دریای خزر برای ۱۷ استان آماده و نهایی شده و این ۱۷ استان در سال ۶۰ میلیارد مترمکعب مصرف دارد و از این مقدار سهم بخش صنعت به ۲ میلیارد مترمکعب است که در برنامه ۳۰ سال آینده این میزان مصرف به ۳ میلیارد مترمکعب می‌رسد که این افزایش مصرف به دلیل وجود منابع غنی معدنی در فلات مرکزی است. بیشتر بخوانید: سرمایه‌گذاری ۱۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی در حوزه آب و برق وزیر نیرو تصریح کرد: با توجه به پیش بینی‌های صورت گرفته بخش صنعت با کمبود به میزان ۹۵۰ میلیون مترمکعب در سال مواجه خواهد شد و بنابراین استفاده از آب دریا یکی از شیوه‌های تامین نیاز در این بخش است.
وی ادامه داد: از مدتی پیش در این دولت کار مطالعه و تدوین ضوابط برای تخصیص آب دریا آغاز شده و امروز ۲۶ میلیارد مترمکعب تخصیص آب بدون نمک زدایی به استان‌های هرمزگان، بوشهر و سیستان بلوچستان به منظور استفاده در بخش‌های پرورش ماهی و در بخش صنعت به منظور خنک کردن نیروگاه حرارتی تخصیص یافته  و تاکنون از این ۲۶ میلیارد متر مکعب حدود ۱۳ میلیارد مترمکعب آب بدون نمک زدایی در حال بهره برداری است.
اردکانیان بیان کرد: برای بخش شرب و سایر بخش‌های دیگر که به آب بدون نمک نیاز دارد تاکنون ۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب به مجموعه این سه استان تخصیص یافته که از این مقدار، حدود ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب شیرین حاصل می‌شود که می‌تواند مصارف عمدتا صنعتی را جوابگو باشد.
وی افزود: بخش خصوصی به عنوان بخش هدف در سرمایه گذاری، حدود ۷۶۰ میلیون مترمکعب آب شور را در اختیار دارند که پروژه امروز یکی از پروژه‌های بزرگ است که از ۴۵۰ میلیون مترمکعب تخصیص به بخش خصوصی و صنعتی به نسبت سه به یک به میزان ۱۵۰ میلیون مترمکعب آب شیرین تهیه می‌شودکه برای شرب و مصرف استان هرمزگان و مصارف صنعتی در کرمان و یزد است.
اردکانیان بیان کرد: وزارت نیرو در در دولت تدبیر و امید علاوه بر بودجه عمومی دولت، از منابع غیر دولتی تجهیز منابع کنند برای اجرای طرح‌های خود به گونه‌ای که در طرح‌های صنعت برق ۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون یورو به علاوه ۲۸ هزار میلیارد تومان از بخش غیر دولتی تامین شده است.
وزیر نیرو ادامه داد: در بخش آب و فاضلاب ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار یورو به علاوه ۳۱ هزار میلیارد تومان در مجموع طی سال‌های اخیر ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو به علاوه ۵۹ هزار میلیارد تومان از بخش خصوصی، صندوق توسعه ملی، فایناس خارجی، بانک توسعه اسلامی و تسهیلات بانکی تجهیز کردیم.
وی با بیان اینکه تخصیص‌های مناسبی به ۱۷ استان در فلات مرکزی ادامه خواهد یافت، افزود: با وجود هزینه بر بودن انتقال آب به فلات مرکزی که برآورده می‌شود هزینه انتفال آب برای سیرجان کرمان حدود ۲ یورو باشد که این رقم ۲ درصد هزینه‌های فراوری فولاد شامل می‌شود که بسیار ناچیز است.
اردکانیان ادامه داد: منابع تجدیدپذیر کشور در سال حدود ۸۵ میلیارد متر مکعب است که با احتساب هزینه ذکر شده، سالی بیش از ۲۰۰ میلیارد یورو ارزش منابع آبی کشور است.
وزیر نیرودر پاسخ به سوال رئیس جمهور مبنی بر سابقه اجرای طرح نمک زدایی از آب کشور اظهار کرد: این طرح اولین بار طی ۴۰ سال اخیر به دلیل رونق در فناوری، مدیریت و جذب علاقمندی بخش خصوصی است و بزرگی این طرح ۸۲۰ کیلومتر خط انتقال و چندین دستگاه پمپاز و هزاران کیلووات برق صرف شده نیست و مهترین دستاورد آن توجه کشور به شرایط آبی کشور به دلیل کمبود بارش است و نباید از منابع آب در شمال و جنوب کشور غافل ماند.
اردکانیان در پاسخ به سوال دوم حجت السلام و مسلمین حسن روحانی در خصوص صرفه اقتصادی این طرح بیان کرد: این طرح نیازمند صنایعی است که اجرای این را توجیه اقتصادی کند، اما باید توجه کرد که با اجرای این طرح می‌توان صنایع را به استفاده از این منابع آب پایدار به جای آب شرب و حقابه‌های کشاورزی که به دلیل خشکسالی در نوسان است، توجیه کرد.   انتهای پیام/ برچسب ها: اخبار اقتصادی وزارت نیرو

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی وزارت نیرو میلیارد مترمکعب میلیون مترمکعب ۲۶ میلیارد وزارت نیرو مترمکعب آب خلیج فارس وزیر نیرو انتقال آب نمک زدایی بخش خصوصی آب شیرین بخش صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۶۹۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بر حمایت از شرکت‌های فناور این شهرک در حوزه مواد و ساخت تأکید کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مصطفی میلانی با اشاره به ظرفیت بالای اصفهان در زمینه مواد و ساخت، نقش ستاد‌های معاونت علمی به ویژه ستاد مواد را حمایت از فناوری‌های اولویت‌دار کشور عنوان کرد و گفت: تجاری‌سازی، تأمین مالی، ارتباط سازی بین شرکت‌ها با ارگان‌های دولتی و اطلاع رسانی دستاورد‌های فناوری از جمله اقدامات ستاد در جهت توسعه فناوری‌های حوزه مواد و ساخت است.

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به برگزاری نشست‌های نخبگانی و استفاده از ظرفیت‌ها و پیشنهاد‌های فعالان این حوزه اشاره کرد و خاطرنشان کرد: ستاد مواد آمادگی دارد تا با برگزاری جلسات و رویداد‌های تخصصی، در راستای رفع مشکلات شرکت‌های فناور و دانش بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گام بردارد.

تأکید بر اهمیت شیرین‌سازی آب و توسعه سرامیک‌های پیشرفته

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته، شیرین سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی، توسعه سرامیک‌های پیشرفته، تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و جلوگیری از خام‌فروشی را از جمله اولویت‌های ستاد برشمرد.

میلانی تصریح کرد: با توجه به خشکسالی‌های اخیر، فناوری‌های شیرین‌سازی آب از اهمیت بالایی برخوردار هستند و ستاد مواد آماده است تا از طرح‌های فناورانه در این زمینه حمایت کند.

همچنین وی بر آمادگی ستاد برای تسهیل فرآیند تأمین مالی، ضمانت قرارداد‌ها و پذیرش ریسک فناوری‌های نوین تأکید کرد و خواستار همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان شهرک برای توسعه فناوری‌های مواد و ساخت شد.

اصفهان، قطب توسعه فناوری‌های مواد و ساخت کشور

وی در ادامه با اشاره به حضور شرکت‌ها و مراکز فناور متعدد در اصفهان گفت: استان اصفهان به لحاظ زیرساخت‌های صنعتی و تحقیقاتی و ظرفیت نیروی انسانی متخصص، یکی از قطب‌های اصلی کشور در حوزه فناوری‌های مواد و ساخت محسوب می‌شود.

میلانی افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان یکی از موفق‌ترین مراکز رشد و پارک‌های فناوری کشور، نقش مهمی در توسعه فناوری‌های پیشرفته مواد و ساخت ایفا می‌کند و ستاد مواد آمادگی دارد تا با حمایت از شرکت‌های مستقر در این شهرک، زمینه تجاری‌سازی دستاورد‌های فناورانه آن‌ها را فراهم آورد.

لزوم توجه به مدیریت پسماند‌ها و پساب‌های صنعتی

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته با تأکید بر اهمیت مدیریت پسماند‌ها و پساب‌های صنعتی گفت: با توجه به تعدد صنایع مادر همچون فولاد، پتروشیمی و نیروگاه‌ها در اصفهان، لازم است تا فناوری‌های مربوط به مدیریت، تصفیه و بازیافت پسماند‌ها و پساب‌های صنعتی در اولویت قرار گیرد.

به گفته او، ستاد مواد علاوه بر حمایت‌های مالی، آماده است تا با برقراری ارتباط میان شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع، زمینه تجاری‌سازی و اجرای طرح‌های فناورانه در حوزه مدیریت پسماند را تسهیل کند.

میلانی در پایان بر لزوم تقویت زیست‌بوم نوآوری و فناوری در استان اصفهان تأکید کرد و مشارکت همه دستگاه‌ها و سازمان‌های متولی را در این زمینه خواستار شد.

دیگر خبرها

  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در خراسان جنوبی ذخیره شد
  • حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • ذخیره‌سازی بیش از ۳ میلیون مترمکعب رواناب در سد‌های خراسان جنوبی
  • تولید ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های پارس جنوبی
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • تولید بیش از ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های سیزده‌گانه پارس جنوبی
  • کارگران موتور محرک چرخه اقتصاد کشور هستند