Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-02@15:55:33 GMT

عدم توافق طرفین در پایان نشست سد «النهضه»

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۷۰۱۶۷

عدم توافق طرفین در پایان نشست سد «النهضه»

به گزارش افکارنیوز،

وزارت منابع آبی مصر چهارشنبه شب (دیشب) درباره نشست وزاری آب مصر، اتیوپی و سودان با هدف بررسی بهترین چارچوب برای مذاکرات جاری بر سر سد «النهضه» -با نظارت اتحادیه آفریقا - بیانیه‌ای صادر کرد.

بر اساس گزارش روزنامه «الیوم السابع»، وزارتخانه مذکور پایان این نشست را اعلام و تصریح کرد، سه کشور یاد شده درباره شیوه تکمیل مذاکرات در مرحله آینده به نتیجه‌ای نرسیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این گزارش آمده، سه کشور مذکور توافق کردند که هر کدام گزارشی را برای آفریقای جنوبی به عنوان رئیس فعلی اتحادیه اروپا بفرستند؛ گزارشی که روند نشست‌ها و چشم‌انداز آنها درباره راه‌های اجرای برون‌رفت نشست سران اتحادیه آفریقا در این خصوص باشد، نشستی که در ۲۱ ژوئن و ۲۱ جولای برگزار و در آن قرار شد کشورهای سه‌گانه به توافق قانونی الزام‌آوری درباره پر کردن و راه‌اندازی سد النهضه برسند.

سه کشور آفریقایی مصر، سودان و اتیوپی نزدیک به یک سال است بر سر حق‌آبه خود از نیل و تقسیم آب این رودخانه به اختلاف رسیده‌ و تلاش‌ها برای رسیدن به مکانیزمی منصف به جایی نرسیده است و حتی نشست مجازی دیروز سران کشورهای مذکور با مشارکت چند کشور آفریقایی از جمله رئیس جمهور آفریقای جنوبی به نتیجه نرسید.

اتیوپی اصرار دارد که این سد را در سه سال پر کند؛ اقدامی که اگر صورت بگیرد دو کشور مصر و سودان با بی‌آبی و بیکاری گسترده‌ای گریبان‌گیر خواهند شد.

دولت مصر پیش از آغاز مذاکرات دور دوم بر سر تعیین و تقسیم حق‌آبه نیل، تهدید کرده بود که اگر آدیس‌‌آبابا به اقدامات یکجانبه خود ادامه دهد، با اقدام نظامی مواجه خواهد شد. اتیوپی نیز در واکنش به این تهدید‌ها، اعلام کرد که برای حفاظت از منافع ملی از هیچ اقدامی فروگذار نخواهد کرد.

در سال گذشته (۱۳۹۸) چندین دو نشست میان طرف‌های مربوطه در این پرونده در آمریکا برگزار شد اما هیچ کدام از آنها به نتیجه قابل ذکری نرسید

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: مصر اتحادیه آفریقا سودان مصر اتحادیه آفریقا اتیوپی النهضه سد النهضه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۷۰۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه عبری: نتانیاهو در محاصره ۳ میدان مین است

یک رسانه عبری زبان اعلام کرد نتانیاهو دیگر نمی‌تواند تصمیم گیری در مورد مسایل پیش روی خود را به تعویق انداخته و برای ادامه بقای سیاسی خود وقت بخرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، امیر بار شالوم در یادداشتی که در شماره امروز زیمان اسرائیل منتشر شد، اعلام کرد امروز السنوار هم همانند جامعه اسرائیل می‌داند که مانورهای نتانیاهو با توافق مبادله اسرا صرفا برای بقای سیاسی خویش است.

او در این زمینه نوشت: قدرت ضعیف شاید این توصیفی باشد که می‌توان برای شرایط فعلی یحی السنوار بکار گرفت، انتشار تصاویر ویدیویی از دو ربوده شده که خواستار انجام توافق مبادله هستند، جنگ روانی کاملا آشکار و مشخصی است اما با این حال این پرسش همچنان مطرح است که چرا اکنون و چرا با این ضرب آهنگ مطرح شد؟

السنوار هم همانند اسرائیلی‌ها می‌داند که نخست وزیر بنیامین نتانیاهو از مانور بر سر توافق برای ادامه بقای سیاسی خود و کابینه‌اش استفاده می‌کند، به بیانی واضح تر او در میدان مین سیاسی قرار دارد و هر لحظه دامنه فعالیتش کاسته می‌شود.

 میدان مین اول: توافق مبادله اسرا 

حماس با قساوت شدیدی جامعه اسرائیل را مورد خطاب قرار داده است و صدایش فراتر از رهبران اسرائیل است، زیرا امروز تمام تمرکز بر روی سر نتانیاهو است، همه به نتانیاهو برای پذیرش توافق مبادله اسرا فشار می‌آورند و فقط بلوک راستگرای کابینه یعنی بتسلئیل سموتریچ و ایتمار بن گویر در نقطه مقابل آن قرار دارند، آنها پایان هفته گذشته با تمام زحمت تلاش کردند تا به نتانیاهو گوشزد کنند تا بین توافق مبادله اسرا و ادامه بقای کابینه یکی را انتخاب کند.

السنوار از ابزاری استفاده می‌کند که به آن تسلط کافی دارد، همان ابزاری که اسماعیل هنیه سلف او در نوار غزه هم در زمان خود از این حربه استفاده کرده بود، پیام‌های ویدیویی مربوط به شالیط فشارهای مردمی‌شدیدی را برای آزادی وی به راه انداخت، خود السنوار هم آزادی خود را در سال 2011 مدیون همین حربه و توافق مبادله اسرا است.

میدان مین دوم: انجام عملیات در رفح

بار دیگر خطی مرزی در کابینه کشیده شده است که در یک طرف آن سموتریچ و بن گویر قرار دارند و در سوی دیگر آن بقیه وزرای کابینه و اعضای نهادهای امنیتی حضور دارند، ارتش اسرائیل، شاباک و موساد هم به نفع انجام توافق و تاخیر عملیات در رفح فشار وارد می‌آورد.

هرتسی هالیوی رئیس ستاد ارتش اعلام کرد، ارتش اسرائیل می‌داند چگونه عملا با هر تصمیمی از سوی بخش سیاسی تعامل کند، اما در کابینه جنگ پیامی که برای نخست وزیر ارسال شد کاملا شفاف و مشخص بود، اکنون در به توافق برسید و بقیه مسایل می‌توانند منتظر بمانند، این در حالی است که آرییه درعی رهبر شاص هم که می‌تواند مهم‌‌ترین نظر را در کابینه داشته باشد نیز این رویکرد را تایید می‌کند.

آمریکایی‌ها فشارهای خود را برای جلوگیری از انجام عملیات در رفح افزایش دادند.

به اندازه‌ای که همه از آن آگاهی دارند، واشنگتن به دنبال کسب سلسله موفقیت‌‌هایی است که پیش نیاز تحقق هر یک از آنها تحقق امر دیگری است.

به بیانی دیگر اگر توافق آزادی گروگان‌ها به انجام برسد، این کار منجر به آتش بس در غزه خواهد شد و آتش بس در غزه زمینه را برای امضای توافق آتش بس توسط حزب الله فراهم خواهد کرد و باعث می‌شود تا آرایش استقرار نیروهای این گروه هم دستخوش تغییر شود در حالیکه در مرحله آخر سازش با ریاض قرار دارد.

میدان مین سوم: روز بعد از پایان جنگ

به رغم شدت درگیری‌های و به رغم تبدیل شدن شمال نوار غزه به منطقه‌ای مناسب برای عملیات نظامی و سیاسی اسرائیل اما در تمامی گفتگوها و مناقشات اخیر در کابینه اشاره‌ای به روز بعد از پایان جنگ نشده است، نهادهای نظامی و منیتی به طور مستمر این مسئله را بررسی می‌کنند و تلاش دارند که از نقطه‌ای باید این روند صورت بگیرد اما نخست وزیر تا به حال جلسه‌ای برای این امر تشکیل نداده است.

به بیانی دیگر بعد از گذشت بیش از شش ماه از جنگ، کابینه اسرائیل هنوز هدف سیاسی این جنگ را اعلام نکرده است.

نویسنده این نوشتار در پایان آورده است: در سایه این روند، راه به سوی تشکیل کابینه موقت نظامی چندان طولانی نیست، حتی در جنگ اول لبنان برنامه در سال 1985 آن بود که برای مدت زمان کوتی در جنوب لیطانی مستقر باشیم تا بتوانیم ازنیروهای متحد خود حمایت کنیم اما در پایان چه شد، به هر شکل همه از این امر اطلاع دارند.

تخریب فنس‌های اطراف اقامتگاه نتانیاهونتانیاهو از صدور حکم بازداشتش وحشت‌زده استشنبه اعتراض؛ هزاران صهیونیست خواهان برکناری نتانیاهو شدندوضعیت نتانیاهو 200 روز بعد از طوفان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رانگنیک سرمربی بایرن مونیخ نمی‌شود!
  • امضای ۲ سند توسط روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • نتانیاهو: با هیچ توافقی برای پایان جنگ غزه موافقت نخواهیم کرد
  • رایزنی‌های مصر برای حل اختلافات ۲ طرف درباره آتش‌بس در غزه
  • تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه و راه‌حل ۲دولتی در نشست ریاض
  • قول نتانیاهو به بن گویر برای حمله به رفح
  • آغاز اعزام راهیان نور غرب از اول مرداد
  • اعزام راهیان نور غرب از اول مرداد آغاز می‌شود
  • چند کشور غربی به دنبال کاهش فروش تسلیحات نظامی به اسراییل هستند
  • رسانه عبری: نتانیاهو در محاصره ۳ میدان مین است