Web Analytics Made Easy - Statcounter

احتمال آلودگی به کرونا در اماکن مختلف، متفاوت است و محل‌های انتقال ویروس در موج دوم با موج اول تفاوت دارد.

به گزارش گروه روی خط رسانه‌های خبرگزاری برنا به نقل از دویچه وله فارسی در آلمان بحث بر سر این که در چه مکان‌هایی خطر ابتلا به کرونا بیشتر است، هر روز داغ‌تر می‌شود. خیلی‌ها این پرسش را مطرح می‌کنند که چرا سالن‌های نمایش و غذاخوری تعطیل می‌شوند، اما مراکز آموزشی به کارشان ادامه می‌دهند؟

صدراعظم آلمان می‌گوید، زمستان سختی در راه است، به همین دلیل باید با اقدامات گوناگون جلوی گسترش بی‌رویه ویروس کرونای جدید (سارس‌کوو۲) را گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله اقدامات مهم دولتی، تعطیلی مراکز تفریحی و فرهنگی و ورزشی، رستوران‌ها و مهمان‌پذیرهاست که از دوم نوامبر به مدت یک ماه اعمال می‌شود.

به گفته هلگه براون، وزیر مشاور آنگلا مرکل، در محدودیت‌های ماه نوامبر خانه‌های شخصی به طور مستقیم کنترل نخواهند شد، اما دولت بر پایبندی شهروندان به محدودیت‌ها در اماکن عمومی نظارت خواهد کرد.

تنها محدودیت برای دورهمی‌های شهروندان، سقف ۱۰ نفر است. براون از مردم خواست، داوطلبانه برای مقابله با کرونا اقدام کنند و تا جایی که ممکن است از دید و بازدید‌های شخصی در ماه نوامبر بپرهیزند.

بر اساس یک نطرسنجی هفته‌نامه اشپیگل بیش از ۶۲ درصد پرسش‌شوندگان سختگیری‌ها و تعطیلی‌ها را ضروری می‌دانند.

بسیاری از شهروندان و گروه‌های اجتماعی که با این اقدامات مخالفند، اخبار و اطلاعات گوناگونی پخش می‌کنند که نمی‌توان تشخیص داد، کدام جعلی است و کدام صحت دارد، از جمله در این زمینه که در کدامیک از اماکن عمومی امکان آلودگی به کووید۱۹، بیماری ناشی از سارس‌کوو ۲، بیشتر یا کمتر است.

تعطیلی مراکز فرهنگی و تفریحی در آلمان می‌تواند بهانه تازه‌ای باشد برای تبلیغات بیشتر مخالفان محدودیت‌ها، زیرا طبق داد‌ه‌های موسسه روبرت کُخ (مرجع معتبر آمار‌های رسمی آلمان در باره کرونا) تنها ۲۵ درصد بیماران، در جا‌هایی که دو نفر یا بیشتر حضور داشته‌اند مبتلا شده‌اند.

مشکل اینجاست که در رابطه با ۷۵ درصد باقیمانده نمی‌توان تشخیص داد که محل ابتلای آنان کجا بوده است.

در حال حاضر بیشتر مبتلایانی که در آلمان منشا ابتلایشان مشخص است، در اماکن خصوصی آلوده شده‌اند. به‌ویژه منزل شخصی محل مناسبی برای انتقال ویروس به‌شمار می‌رود.

علاوه بر این، خانه‌های سالمندان و محل کار، منشا ابتلای شمار قابل توجهی از بیماران است.

در میان بیمارانی که محل ابتلایشان در آلمان مشخص شده، کمتر کسی در مراکز تفریحی و فرهنگی دچار ویروس شده است.

تعداد کسانی که در بیمارستان و مطب پزشک یا در مراکز آموزشی، از کودکستان گرفته تا دانشگاه و مراکز کارآموزی، مبتلا شده‌اند نیز در ماه‌های گذشته بسیار پایین بود، اما اخیرا افزایش یافته است.

درصد مبتلایانی که در رستوران یا مهمان خانه بیمار شده‌اند نیز ناچیز است.

حالا پرسش این است که چرا دولت فدرال و دولت‌های ایالتی برای بستن مراکزی که به طور مستند منشا اصلی انتقال ویروس نیستد، تصمیم گرفته‌اند؟

تاکنون سیاستمداران و کارشناسان تاکید کرده‌اند که تجمع شهروندان در اماکن عمومی، امکان انتقال ویروس را بیشتر می‌کند.

شاید اکثر کسانی که محل انتقال ویروس به بدنشان نامعلوم است، در همین اماکن مبتلا شده باشند.

مشکل اصلی برای تشخیص دقیق محل ابتلا، دوره نهفتگی یا نقاهت ویروس است که دست‌کم چهار روز طول می‌کشد.

آیا محل‌های انتقال ویروس در موج دوم، همان محل‌های موج اول است؟

خیر. در این زمینه تفاوت‌های قابل توجهی وجود دارد: در اوج اولین موج آلمان، در خانه‌های سالمندان به مراتب شمار بیشتری به کرونا آلوده شدند. این روند در مورد اقامتگاه‌های پناهجویان و بخش درمان، به‌ویژه بیمارستان‌ها نیز صادق است.

در موج اول اماکن آموزشی نقشی نداشتند، زیرا به‌موقع تعطیل شده بودند.

محل کار هم نقش قابل توجهی نداشت، اما در اواسط بهار آمار ابتلا در محل کار بالا رفت، به‌ویژه در چند کشتارگاه و کارخانه فرآورده‌های گوشتی.

بر اساس مطالعاتی که در کره جنوبی و چین انجام شده هم مانند آلمان، منازل شخصی در مرکز فرآیند عفونت قرار دارند.

در کره جنوبی احتمال آلوده‌شدن به سارس‌کووید۲ در خانه‌های شخصی شش برابر بیشتر از احتمال آلودگی از طریق دیگر تماس‌های نزدیک است.

در چین، ۶۹ درصد بیماران از طریق روابط خانوادگی مبتلا شده‌اند.

چرا مراکز آموزشی تعطیل نمی‌شوند؟

برای عدم تعطیلی مراکز آموزشی چند دلیل عمده مطرح است. یکی این که اماکن آموزشی تاکنون در انتقال ویروس نقش کم‌اهمیتی داشته‌اند، دیگر این که دولت برای آموزش اهمیت ویژه‌ای قائل است. علاوه بر این، درصد ابتلا بین کودکان و نوجوانان به‌مراتب پایین‌تر از بزرگسالان است.در سطح اروپا حدود ۱۵ درصد مبتلایان زیر ۱۸ سال هستند.

بر اساس آمار رسمی، در ایرلند تنها هفت درصد موارد ابتلا در مدارس رخ داده است و در اسپانیا شش درصد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا کووید 19 انتقال کرونا مراکز آموزشی انتقال ویروس مبتلا شده شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۷۶۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!

پژوهشگران می‌گویند سطوح بالاتر کربن دی اکسید(CO2) به این معنی است که ویروس‌ها طول عمر بیشتری خواهند داشت و افراد بیشتری را آلوده می‌کنند، بنابراین باز کردن پنجره می‌تواند یک راه موثر برای کم کردن ویروس‌های معلق در هوا باشد.

به گزارش ایسنا، کربن دی اکسید یک عمل کلیدی برای بیشتر زنده ماندن ویروس‌های معلق در هوا و در نتیجه احتمال انتشار بیشتر آنهاست. بنابراین باز کردن پنجره می‌تواند یک راه علمی برای جلوگیری از انتشار ویروس‌های تنفسی نسبت به آنچه که در ابتدا پیش‌بینی شده بود، باشد.

به نقل از ان‌ای، با ظهور کووید-19، جهان یاد گرفت که بودن در فضای نزدیک با فرد یا افراد دیگر چگونه می‌تواند خطر ابتلا به این ویروس را افزایش دهد.

اکنون تحقیقات جدید به رهبری پژوهشگران دانشگاه بریستول در بریتانیا یک پاسخی به این پرسش داده است که چگونه و چرا ویروس‌های تنفسی موجود در هوا برای مدت طولانی‌تری در فضاهای بسته باقی می‌مانند. آنها می‌گویند پای کربن دی اکسید در میان است.

آلن هادرل، سرپرست و نویسنده ارشد این مطالعه و محقق ارشد علوم هواپخش در دانشکده شیمی دانشگاه بریستول می‌گوید: ما می‌دانستیم که ویروس عامل کووید-19 موسوم به SARS-CoV-2 مانند سایر ویروس‌ها،  از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم، پخش می‌شود، اما این مطالعه نشان‌دهنده پیشرفت بزرگی در درک ما از این است که دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد و مهم‌تر اینکه چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد.

کربن دی اکسید(CO2) یک شاخص خوب برای سنجش تهویه در یک فضای داخلی است. تعداد افراد در یک اتاق بر غلظت CO2 تأثیر می‌گذارد و از آنجایی که هم کربن دی اکسید و هم ویروس‌های تنفسی دیگر در هوای بازدمی وجود دارند، منطقی است که از غلظت CO2 به عنوان شاخصی برای خطر انتقال ویروس استفاده شود.

در اینجا ما باید کمی عمیق‌تر به بررسی تنفس بپردازیم. PH بالای (قلیایی) بازدم ناشی از ترشحات تنفسی است که از آن منشاء می‌گیرد. به عنوان مثال، بزاق و مایع ریه حاوی سطوح بالایی از بی‌کربنات قلیایی هستند. pH قطرات خارج شده در تنفس با تبخیر بی‌کربنات به گاز CO2 تغییر می‌کند، اما تحت تأثیر عواملی مانند رطوبت نسبی، اندازه قطرات و غلظت CO2 در محیط قرار می‌گیرد.

از آنجایی که تصور می‌شود PH محرک عفونت‌پذیری ویروس‌های معلق در هوا باشد، پژوهشگران بررسی می‌کنند که آیا غلظت CO2 محیط بر پایداری ویروس‌های موجود در هوا (هوا پایداری) و خطر انتقال آنها تأثیر می‌گذارد یا خیر.

در شرایط همه‌گیری کووید-19 از مانیتورهای سنجش CO2 برای تخمین تهویه ساختمان استفاده شد. هوای معمولی خارج از منزل حاوی حدود 400 قسمت در میلیون(ppm) کربن دی اکسید است. در فضاهای داخلی معمولی و دارای تهویه مناسب، غلظت بین 400 تا 1000 ppm است. در فضاهای دارای تهویه ضعیف، غلظت CO2 می‌تواند از 2000 ppm بیشتر شود و در محیط‌های شلوغ‌تر از 5000 ppm بالاتر رود.

پژوهشگران با تغییر غلظت CO2 در هوا بین 400 ppm و 6500 ppm، ارتباط بین غلظت CO2 و مدت زمانی که ویروس‌های موجود در هوا عفونی می‌مانند را تأیید کردند.

در مقایسه با CO2 معمولی جو که حدود 500 ppm است، افزایش متوسط در CO2 از 400 ppm به 800 ppm در محدوده یک اتاق با تهویه خوب منجر به افزایش قابل توجهی در هواپایداری ویروس برای همه سویه‌های ویروس SARS-CoV-2 از جمله دلتا، بتا و اومیکرون پس از دو دقیقه شد. ضمن اینکه تفاوتی در میزان عفونت و سرایت‌پذیری بین 800 و 6500 ppm مشاهده نشد.

افزایش غلظت CO2 عمیقاً بر سرایت‌پذیری SARS-CoV-2 در طول زمان تأثیر گذاشت. در مقایسه با هوای معمولی، زمانی که غلظت کربن دی اکسید 3000 ppm بود (مشابه غلظت یک اتاق شلوغ) ویروس‌ها پس از 40 دقیقه تقریباً 10 برابر بیشتر عفونی باقی ماندند.

هادرل می‌گوید: این رابطه روشن می‌کند که چرا رویدادهای اَبَرپخش‌کننده ممکن است تحت شرایط خاصی رخ دهند. PH بالای قطرات بازدمی حاوی ویروس SARS-CoV-2 احتمالاً عامل اصلی عفونت است. CO2 هنگامی که با قطرات برهمکنش می‌کند مانند یک اسید عمل می‌کند. این باعث می‌شود که pH قطرات کمتر قلیایی شود و در نتیجه ویروس درون آنها با سرعت کمتری غیرفعال شود.

خوشبختانه توصیه پژوهشگران برای کاهش عفونت ویروسی یک توصیه ساده است.

هادرل می‌گوید: به همین دلیل است که باز کردن یک پنجره یک استراتژی کاهش موثر است، زیرا هم از نظر فیزیکی ویروس را از اتاق خارج می‌کند و هم باعث می‌شود قطرات هواپخش برای ویروس سمی‌تر شوند.

با توجه به تمرکز جهانی بر کاهش CO2 جو که دانشمندان اقلیم پیش‌بینی می‌کنند در دهه‌های آینده به بیش از 550 ppm افزایش یابد، پژوهشگران می‌گویند یافته‌های آنها پیامدهای گسترده‌تری دارد.

هادرل می‌گوید: بنابراین، این یافته‌ها پیامدهای گسترده‌تری نه تنها در درک ما از انتقال ویروس‌های تنفسی، بلکه اینکه چگونه تغییرات در محیط ما ممکن است احتمال همه‌گیری‌های آینده را تشدید کند، دارد.

وی افزود: داده‌های مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO2 در جو می‌تواند با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.

این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حقایق جالب درباره چپ دست‌ها که احتمالا نمی دانستید
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • ذاکری: تنها ۱۸ درصد دارایی ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است/ سرمایه‌ها در دست اقلیتی متمرکز شده که امروز امکان کنترل آنها نیست / هشدار نسبت به تهی سازی ظرفیت دولت با خصوصی سازی رانتی
  • حیله غیراخلاقی تولیدکنندگان معروف تنقلات برای فروش بیشتر
  • حقایق جالب درباره چپ دست‌ها
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • ثبت فوت مردان ‌در استان زنجان بیشتر از زنان بوده است‌
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟