Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مهمترین رویدادهای خبری کوتاه سازمان جهاد کشاورزی فارس را در این بسته خبری بخوانید.

یک‌هزار تن خرما از نخلستان‌های فسا برداشت شد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا گفت: حدود یک هزار تن خرما از نخلستان‌های این شهرستان که در مجموع ۲۰۰ هکتار وسعت دارند، برداشت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناصر انصاری اظهار داشت: برداشت خرما از نخلستان‌های این شهرستان از اواسط مهرماه آغاز شد و تا اواسط آبان ماه ادامه داشت.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا گفت: عمده‌ترین ارقام خرمای شهرستان فسا شامل رقم‌های شاهانی و زاهدی یا قصب است.

به گفته انصاری، تغییر الگوی کشت محصولات باغی در دستور کار مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان فسا است از این رو در پی اقدامات ترویجی در این شهرستان سطح زیر کشت نخیلات در سال جاری نسبت به سال گذشته ۷۰ هکتار افزایش داشته است.

او بازار خوب خرما در سال‌های اخیر و تحمل بالای درخت خرما نسبت به شوری آب و هوای گرم در مناطق شیبکوه فسا را از دیگر علل افزایش سطح زیر کشت این محصول عنوان کرد.

انصاری بیان کرد: به علت شوری آب و گرمای هوا، درختان دیگر در این مناطق از عملکرد خوبی برخوردار نیستند.

او ادامه داد: با توجه موارد ذکر شده، تغییر الگوی کشت درخت خرما برای این منطقه در نظر گرفته شد و از طرف دیگر در سال گذشته بیش از ۸۰ میلیون تومان یارانه نهال به خرما کاران پرداخت شد.

لارستان مستعد پرورش میگو

کارشناس شیلات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان لارستان از برداشت میگو وانامی از دو استخر ذخیره آب کشاورزی واقع در روستای هرمود مهرخویی و دشت کریما خبر داد.

محمدرضا صادقی گفت: ذخیره سازی آزمایشی حدود شانزده هزار قطعه پست لارو (PL ۱۳) میگوی وانامی در استخر‌های ذخیره آب کشاورزی این شهرستان در مرداد ماه امسال انجام شد که پس از سپری شدن ۶۰ روز از دوره پرورش و به علت کاهش دما در منطقه و پیشگیری از بروز تلفات، عملیات برداشت در اواخر مهر ماه صورت گرفت.

او ابراز کرد: کل میزان برداشت از این دو استخر خاکی با مجموع مساحت ۵۵۰ مترمربع و با کیفیت آب لب شور، حدود ۱۱۰ کیلوگرم میگو با میانگین وزن ۹ گرم بود.

صادقی با اشاره به اینکه طول دوره مناسب پرورش میگو بین ۳ تا چهار ماه است، بیان کرد: به رغم اینکه دوره پرورش آزمایشی مذکور با حداقل امکانات در شهرستان و در زمان کوتاه ۶۰ روزه صورت گرفت است، با این حال وزن میگو‌های صید شده مناسب ارزیابی شد.

او تصریح کرد: با توجه به مقاومت گونه پرورشی میگوی وانامی نسبت به شوری آب و شرایط اقلیمی شهرستان لارستان در مقایسه با سایر مناطق استان، پرورش این گونه میگو انتخاب مناسبی برای استخر‌هایی با آب لب شور در لارستان است.

فارس رکورددار عملکرد پسته در کشور 

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی فارس گفت: میانگین تولید پسته در کشور ۷۵۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم در هکتار است در حالی که کشاورزان فارس از هر هکتار هزار کیلوگرم پسته خشک برداشت کرده اند.

پاکاری افزود: کشاورزان پیشرو در فارس نیز رکورد را بالاتر برده و در سال‌های اخیر با عملیات به باغی توانسته اند رکورد بالای ۱۵ تن پسته خشک را از آن خود کنند.

او با بیان این که از ۳۱ هزار هکتار باغ پسته ۲۰ هزار هکتار باغ بارور و بقیه در دوره نونهالی است، افزود: باغداران فارس امسال ۲۱ هزار تن پسته خشک برداشت کرده اند که پیش بینی افزایش ۵۳ درصدی برداشت داریم.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی فارس گفت: شهرستان‌های نی ریز، بختگان، سروستان و خرامه بزرگ‌ترین تولید کنندگان پسته فارس هستند.

پاکاری افزود: فارس سهم ۳ درصدی در صادرات پسته کشور دارد و امسال پیش بینی می‌شود، ۱۱ هزار تن پسته فارس معادل ۵۰ درصد پسته مازاد سرانه مصرف استان به کشور‌های حاشیه خلیج فارس، اروپا، چین، ژاپن و روسیه صادر شود.

مسئول اصلاح و توسعه باغ‌های مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی فارس هم با بیان این که پسته درخت مقاوم به خشکی و شوری آب است و جایگزین مناسب و سودآوری در مناطق نیمه کویری و خشک محسوب می‌شود، افزود: با وجود مقاوم بودن به شوری و خشکی، دما عامل مهمی در سودآوری محصول این درخت است.

ضیغمی گفت: دمای ۲۰ تا ۴۲ درجه سانتیگراد در یک دوره رشد تا گل دهی، گرده افشانی و ثمردهی سالانه درخت پسته عامل بسیار مهمی در ثمردهی و سود آوری این درخت است.

او گفت: در شهرستان‌هایی همچون لارستان، لامرد، زرین دشت و فراشبند به دلیل شدت گرما در فصول گرم به هیچ وجه نمی‌توان پسته کاشت و در شهرستان‌های شمالی مثل اقلید و آباده و یا داراب بهتر است حتما بر اساس راهنمایی کارشناسان جهاد کشاورزی و باغبانی برای کاشت درخت پسته اقدام شود.

خسارت سرمازدگی به باغات و مزارع منطقه بهمن

مسئول مرکز جهاد کشاورزی بهمن گفت: سرمای هوا در اواخر مهرماه و اوایل آبان ماه سال جاری به مزارع ذرت، لوبیا، کلزا، سیب زمینی و باغات سیب درختی و انگور از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت وارد کرده است.

یعقوبی افزود: بیش از ۹۰۰ هکتار از مزارع و باغات در این سرمازدگی از بین رفته و بیش از ۳۵۷ میلیارد ریال به کشاورزان این منطقه در شهرستان اباده خسارت وارد شده است.

آغاز کشت گندم آبی در شهرستان مهر

رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان مهر گفت: کاشت گندم آبی شهرستان مهر در سطح ۲۰ هکتار شهر خوزی بخش وراوی آغاز شد.

محمودی افزود: کاشت گندم در این شهرستان از اول آبان آغاز وتا ۱۵ آذرماه ادامه دارد.

او افزود: پیش بینی میشودکشاورزان این شهرستان بیش از ۸ هزار هکتار از اراضی خود را به زیر کشت گندم آبی و۲هزار هکتار گندم دیم ببرند و بیش از ۴۰هزارتن گندم تولید کنند.

رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان مهر اظهار داشت: تاکنون بیش از ۳۵۰ تن بذر اصلاح شده از ارقام سیروان، چمران، تیرگان مهرگان، برات و کریم بین تعاونی‌ها و عاملان در سطح چهار بخش وراوی مرکزی گله دار و اسیر توزیع شده و پیش بینی می‌شود این مقدار به بیش از ۲۵۰۰ تن افزایش یابد.

برداشت کنجد در شهرستان بختگان

برداشت دانه روغنی کنجد در شهرستان بختگان که از اواسط مهرماه آغاز شده همچنان ادامه دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بختگان گفت: میزان کنجد کاشته شده در این شهرستان را ۱۵۰ هکتار و متوسط برداشت این محصول در این شهرستان یک تن در هکتار می‌باشد که پیش بینی می‌شود امسال بیش از ۱۵۰ تن دانه روغنی کنجد برداشت وبه بازار‌های مصرف روانه شود.

صحت نیا، بیشترین میزان کاشت این محصول را در این شهرستان رادر بخش مرکزی ودر آباده طشک عنوان کرد و افزود: بیش از ۸۵ درصد کاشت کنجد در این منطقه انجام می‌شود.

شهرستان بختگان درشمال شرقی استان و فاصله مرکز آن (شهر آباده طشک) با مرکز استان ۱۷۰ کیلومتر است.

توزیع ۲۵ تن بذر گواهی شده گندم در نی ریز

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی ریز گفت: با شروع فصل کاشت گندم و جو، توزیع بذر گواهی شده در دستور کار این مدیریت قرار گرفته است که تا کنون ۲۵ تن بذر گندم از طریق تعاونی تولید به شهرستان حمل و توزیع شده است.

علیرضا بصیری تصریح کرد: در سال زراعی جاری، ۴۳ تن بذر گندم گواهی شده سیروان، مهرگان، چمران ۲ و پیشتاز و ۲۰ تن بذر گواهی شده جو "ریحان ۰۳" و جلگه به این شهرستان اختصاص یافته است.

به گفته وی؛ امسال با هدف کاهش میزان بذر مصرفی، کاشت مکانیزه گندم در نی ریز در حال انجام است.

بصیری در پایان تاکید کرد: با توجه به اهمیت ضد عفونی بذور به منظور جلوگیری از شیوع بیماری‌های قارچی نظیر انواع سیاهک‌ها کشاورزان در صورت استفاده از بذور خود مصرفی حتما نسبت به ضدعفونی آن‌ها اقدام کنند.

برداشت کنجد از ۲۰۰ هکتار از مزارع بنارویه آغاز شد

رئیس جهاد کشاورزی بنارویه لارستان گفت: پارسال ۱۲۰ هکتار از مزارع این بخش زیر کشت این دانه روغنی کنجد بود که امسال با افزایش ۸۰ درصدی ۲۰۰ هکتار از مزارع بخش زیر کشت این دانه رفته است.

کاظمی افزود: برداشت محصول به طور متوسط یک تن در هر هکتار است که پیش بینی می‌شود ۲۰۰ تن بر داشت شود.

او گفت: علت افزایش کشت توسط کشاورزان احتیاج کم این دانه روغنی به آب، صرفه جویی در امکانات و مواد شیمیایی و قیمت مناسب این گیاه است.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی محصولات کشاورزی پرورش میگو برداشت خرما مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خرما از نخلستان جهاد کشاورزی فارس شهرستان بختگان پیش بینی می شود هکتار از مزارع شهرستان مهر شهرستان فسا هزار هکتار دانه روغنی گواهی شده آغاز شد زیر کشت شوری آب هزار تن نی ریز تن بذر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۷۶۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل و تگرگ، جان مزارع کازرون را گرفت + تصاویر

حمید رشیدی مدیر جهادکشاورزی شهرستان کازرون بیان کرد: بر اثر بارندگی و تگرگ روز جمعه ۱۴ اردیبهشت ماه، محصولات و زیر ساخت‌های کشاورزی شهرستان همچون مزارع گندم، سبزی و صیفی و جاده‌های بین مزارع دچار آسیب‌های شدید شده اند.

او تصریح کرد: برابر بازدید‌های به عمل آمده توسط کارشناسان جهاد کشاورزی، سطوح خسارت دیده شامل گندم آبی ۶ هزار هکتار، گندم دیم ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار، گوجه فرنگی ۸۰۰ هکتار، هندوانه ۱۷۰ هکتار، احمدی ۱۵۶ هکتار، سایر سبزیجات و صیفی جات ۵۰۷ هکتار، مرکبات ۱۷۰ هکتار، انار ۸۴ هکتار و زیتون ۱۷ هکتار است.

مدیر جهاد کشاورزی کازرون اضافه کرد: همچنین خسارت جاده بین مزارع ۳ کیلومتر، کانال آبرسانی ۶ کیلومتر و ۹۰۰ متر قنات که از ۵۰ تا ۱۰۰ درصد برآورد شده است.  

رشیدی گفت: برای سهولت در امر برداشت محصولات کشاورزی لازم است در کوتاه‌ترین زمان ممکن، کار ترمیم و مرمت جاده‌های بین مزارع به سرعت انجام گیرد تا کشاورزان بتوانند محصول خود را به موقع برداشت کنند.

او افزود: لازم است بهره برداران بخش کشاورزی در زمان اعلام هشدار درخصوص میزان بارندگی و احتمال سیل توجه کرده و همه موارد کنترلی را رعایت کنند تا شاهد کمترین خسارت باشیم.

کازرون در فاصله ۱۲۰ کیلومتری غرب شیراز قرار دارد.

دیگر خبرها

  • امحای ۹۰ هکتار از مزارع آبیاری شده با فاضلاب در شیراز آغاز شد
  • صادرات سیر پارس‌آباد به روسیه و آذربایجان
  • مبارزه با سوسک خرما در ۷۰ هکتار از نخلستان‌ها
  • خسارت ۳۹ میلیارد تومانی سیلاب به حوزه کشاورزی خراسان شمالی
  • سیل و تگرگ، جان مزارع کازرون را گرفت + تصاویر
  • جهاد کشاورزی یزد درباره تنش گرمایی درختان پسته هشدار داد
  • گندم‌های ذخیره شده در مراکز روباز خوزستان خسارت ندیدند
  • بارندگی‌های اخیر خسارتی به گندم‌های برداشت شده در خنج وارد نکرده است
  • برداشت گل محمدی از ۵۰۰ هکتار از گلزار‌های خراسان شمالی
  • یکپارچه سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی شمال کشور با سرمایه گذاری چینی‌ها