Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، برای عراقی‌ها هم اهمیت دارد و آنها مایل هستند که بدانند که ساکن جدید کاخ سفید کیست. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، عراقیها همانند بسیاری دیگر به انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا نگاه ویژه ای دارند، رقابتی که در آستانه رسیدن به خط پایانی قرار دارد که احتمالا به شکست دونالد ترامپ و به قدرت رسیدن جوبایدن و ورود وی به کاخ سفید ختم خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

عراقیها باتوجه به بحرانهای اقتصادی و امنیتی که کشورشان با آن دست و پنجه نرم می کند، اهتمام ویژه ای به این انتخابات دارند و با وجود دور بودن مسافت جغرافیایی اما از نزدیک این انتخابات را رصد می کنند.برای آنها مهم است که چه کسی به کاخ سفید راه پیدا می کند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

با این حال دیدگاهها در عراق با یکدیگر متفاوت است و برخی آنرا منجر به تغییرات در سیاست خارجی آمریکا می دانند و برخی دیگر دیدگاه دیگری دارند.

برخی از تحلیلگران عراقی بر این باورند که روی کار آمدن بایدن تغییری در سیاست خارجی آمریکا ایجاد نخواهد شد اما به آرامش بیشتر در منطقه طی چهار سال آتی کمک می کند.

به طور کلی می توان نگاه تحلیلگران و سیاستمداران عراقی را به چند دسته تقسیم کرد؛

نخست: طرفداران عدم تغییر در سیاست آمریکا

از نگاه این دست از تحلیلگران، ماندن «دونالد ترامپ» نامزد حزب جمهوری خواه در کاخ سفید یا به قدرت رسیدن «جو بایدن» نامزد حزب دموکرات فرق چندانی با هم نمی کند.

این افراد می گویند که سیاست خارجی آمریکا به ویژه در خاورمیانه واحد است و با تغییر روسای جمهوری تغییر نمی کند و اختلاف در این است که یک رئیس جمهور اهل گفتمان و دیگری اهل ماجراجویی و برهم زدن اوضاع است.

به گفته این تحلیلگران و ناظران امور، اصول بنیادین سیاست آمریکا با تغییر رئیس جمهور تغییر نمی کند.

به طور مثال،فادی الشمری عضو دفتر سیاسی جریان حکمت ملی عراق گفت: در سیاست خارجی آمریکا و راهبرد آن برای سیطره بر جهان، تفاوت زیادی بین بایدن و ترامپ نیست، هرچند که گفتمان آنها و رفتار آنها متفاوت است. به ویژه برای ما عراقی ها.

الشمری بیان کرد: با این حال من تمایل دارم که ترامپ در این انتخابات شکست بخورد؛ برای اینکه او به قتل فرماندهان پیروزی افتخار می کرد.

دسته دوم: حامیان نظریه تغییر در سیاست خارجی آمریکا

از نگاه این دسته با روی کار آمدن بایدن، ممکن است که تغییراتی در سیاست خارجی آمریکا ایجاد شود. به نظر این گروه، اگر بایدن انتخاب شود، به کاهش تنشها در منطقه کمک خواهد کرد و وضعیت منطقه بهتر خواهد شد و تاثیر مثبتی هم بر عراق دارد.

از دیدگاه این گروه، پیروزی مجدد ترامپ به مثابه تداوم تنش و ویرانگری منطقه است؛ زیرا وی حامی رژیم صهیونیستی است و این بر کسی پوشیده نیست. ترامپ به طور حتم در مسیر فشار عادی سازی روابط میان عراق و رژیم صهیونیستی حرکت خواهد کرد و این در حالی است که مردم عراق به این موضوع حساسیت ویژه ای دارند و آنرا به شدت رد می کنند.

از نگاه این گروه ماندن ترامپ مساوی مشکلات زیاد برای عراق است. طبق دیدگاه این گروه از تحلیلگران و ناظران امور عراقی، اگر بنا بود تغییری ایجاد نشود که این همه جار و جنجال برای رقابت میان بایدن و ترامپ برای چیست؟

طبق نظر این گروه، جمهوری خواهان و دموکراتها نگاه یکسانی ندارند و دموکرتها به طور کلی میانه روتر و دیپلماتیک تر در قبال کشورها و خاورمیانه عمل می کنند.

دیدگاه سوم: نه ترامپ و نه بایدن هیچکدام مفید نیستند

از نگاه این دسته از تحلیلگران و سیاستمداران عراقی، نه دونالد ترامپ و نه جون بایدن فرقی با یکدیگر نمی کنند و هر دو برای عراق مخرب هستند. آنها به دنباله تحت سیطره درآوردن عراق و سرسپرده کردن آن هستند.

دسته چهارم: نگران روی کار آمدن بایدن هستند

از نگاه این دسته روی کار آمدن بایدن خطر زیادی برای عراق دارد. آنها بایدن را طراح تجزیه عراق و ایده پرداز طرح تجزیه این کشور می دانند. این دسته از تحلیلگران و ناظران امور عراقی، بر این باورند که امیدی به بایدن که طرح تجزیه عراق را دارد نیست.

این گروه نگران هستند که پس از انتخابات عراق تضعیف و تجزیه شود و نقش محوری برای عراق در منطقه و جهان قابل تصور نیست.

از دیدگاه این گروه، تجزیه عراق خواست رژیم صهیونیستی و برخی شیخ نشینان حوزه خلیج فارس است که منتظر هستند که با آمدن جو بایدن رخدادی خاص رخ دهد.

آمدن جو بایدن از نگاه این دسته از تحلیلگران و ناظران امور عراقی به مفهوم تجزیه عراق به سه اقلیم است. به اعتقاد اینها، اقلیم کردستان عراق که هم اینک از اختیارات زیادی برخوردار است و دولت و پارلمان برای خود دارد به دنبال رویای همیشگی خود یعنی مستقل شدن حرکت خواهد کرد و آنگاه باید شاهد حضور صهیونیستها و سرویس های جاسوسی آنها در مرزهای شمال عراق و نزدیکی بغداد بود. از نگاه این دسته از تحلیلگران، مناطق غربی عراق هم نیم نگاهی به آمدن بایدن و طرح اقلیم های سه گانه وی دارند تا شاید اقلیم سنی برپا شود.

در این راه یعنی تجزیه عراق همانطور که گفته شد تل آویو سردسته مشوقان و مروج تجزیه عراق خواهد بود. برخی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از جمله سعودی ها، بدشان نمی آید که عراق تجزیه شود تا قدرت شیعیان در آن کم شود و از این رو آمدن بایدن و دنبال کردن طرح تجزیه خواست آنها را محقق می سازد.

با توجه به چهار سناریویی که هرکدام از تحلیلگران عراقی متصور شده اند باید منتظر ماند تا چه فردی چهار سال رئیس جمهور آمریکا خواهد بود و در کاخ سفید ساکن خواهد شد و اینکه چه موضعی در قبال عراق اتخاذ خواهد کرد؛ اما آنچه نمی توان نسبت به آن بی توجه ماند این است که ایالات متحده آمریکا در هر نقطه ای از دنیا منافع خود را دنبال می کند و عراق هم خارج از این قاعده نیست. باید دید که آیا ترامپ می ماند و ادامه سیاست های ماجراجویانه و تنش زای او؛ یا بایدن قدرت را در دست می گیرد و ایده خود یعنی تجزیه عراق را پیاده خواهد کرد.

منابع:

ارم نیوز، صوت العراق، شبکه الفلوجه، الغد، عربی 21

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار آمریکا اخبار عراق اخبار آمریکا اخبار عراق سیاست خارجی آمریکا روی کار آمدن بایدن تجزیه عراق برای عراق خواهد شد کاخ سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۸۳۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم

ضیافت شام پر زرق و برق جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا با خبرنگاران و سیاستمداران و کمدین‌های سرشناس شنبه شب در حالی برگزار شد که مخالفان جنگ غزه در بیرون سالن شعار می‌دادند.

به گزارش یورونیوز، در حالی که بسیاری از میهمانان در میان شعار‌های «شرم بر شما» و «فلسطین را آزاد کنید»، خود را به محل رویداد رساندند، جو بایدن از در دیگری به مراسم رسید و در طول سخنرانی‌اش هیچ اشاره‌ای به جنگ اسرائیل با حماس نکرد.

روز شنبه ۲۷ آوریل (۸ اردیبهشت) معترضان در بیرون محل برگزاری مراسم در هتل هیلتون واشنگتن تجمع کرده بودند و تصاویر ۱۲۵ خبرنگار کشته شده در جنگ غزه را در بیرون ساختمان به نمایش گذاشتند.

معترضان یک پرچم بزرگ فلسطین را نیز از پنجره‌ای بر روی نمای بیرونی هتل به نمایش درآوردند.

اما شرکت‌کنندگان در ضیافت سالانه رئیس جمهوری نیز حرفی از جنگ غزه نزدند. بایدن نیز از این فرصت تنها برای شوخی و هشداردهی در مورد مبارزه دونالد ترامپ برای بازپس‌گیری منصب ریاست جمهوری استفاده کرد.

او در بخشی از سخنانش با اشاره به رئیس جمهوری پیشین آمریکا، او را «دون چُرتی» نامید و گفت: «بله، سن هم مطرح است. من آدم بالغی هستم که دارم با یک بچه شش ساله رقابت می‌کنم.»

«چرتی» لفظی است که دونالد ترامپ برای خود بایدن به کار می‌برد.

بایدن ۸۱ ساله افزود: «معاون من در واقع از من حمایت می‌کند، اما مایک پنس، معاون پیشین ترامپ، ازتأیید او برای نامزدی در انتخابات خودداری کرده است.»

وی در سخنرانی ده دقیقه‌ای‌اش، با اشاره به خطر روی کار آمدن دوباره ترامپ ۷۷ ساله، بخش مهمی از اظهارات غیرشوخی‌اش را به «تهدید جدی علیه دموکراسی» اختصاص داد. او با یادآوری پرونده اتهامی ترامپ در پیوند با پرداخت حق‌السکوت به استورمی دنیلز، هنرپیشه پورن، گفت: «دونالد اخیرا روز‌های سختی را پشت سر گذاشته است که می‌شود اسمش را گذاشت طوفانی.»

«استورمی» در زبان انگلیسی به معنی «طوفانی» است.

دونالد ترامپ که بر خلاف سنت رایج، هیچ گاه در طول حضورش در کاخ سفید این مراسم شرکت نمی‌کرد، در ضیافت شنبه شب نیز حضور نداشت.

در این مراسم، یکی از معدود موارد اشاره به جنگ غزه از سوی کلی اودانل، رئیس انجمن خبرنگاران مطرح شد که به طور گذرا کشته شدن حدود صد خبرنگار در جنگ ۶ ماهه اسرائیل علیه حماس در غزه را یادآوری کرد. اودانل در شبی که تا حد زیادی به روزنامه‌نگاری اختصاص داشت، از خبرنگارانی که در سرتاسر جهان بازداشت شده‌اند، از جمله ایوان گرشکویچ در روسیه و آستین تایس که گمان می‌رود در سوریه بازداشت شده باشد، یاد کرد. خانواده‌های هر دو خبرنگار مانند ضیافت‌های قبلی در این مراسم حضور داشتند.

سازمان‌دهندگان تظاهرات در بیرون هتل هیلتون گفتند که هدف آن‌ها جلب توجه به تعداد بالای روزنامه‌نگاران فلسطینی و سایر روزنامه‌نگاران عرب است که از زمان آغاز جنگ در ماه اکتبر توسط ارتش اسرائیل کشته شده‌اند. بیش از ده‌ها روزنامه‌نگار در غزه هفته گذشته نامه‌ای نوشتند و از همکاران خود در واشنگتن خواستند که این ضیافت شام را به طور کامل تحریم کنند.

در آن نامه آمده بود: «تلفاتی که صرفا به خاطر انجام وظایف خبرنگاری به ما تحمیل می‌شود، سرسام‌آور است. ما در معرض بازداشت، بازجویی و شکنجه توسط ارتش اسرائیل هستیم، همه این‌ها به دلیل "جنایت" صداقت روزنامه‌نگاری است.»

دیگر خبرها

  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • فیلم لو رفته از بایدن درباره احتمال توافق با ایران؛ پای ترامپ وسط است؟
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • جدایی کاپیتان تیم ملی عراق از تیم لیگ برترمس رفسنجان
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید