Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تاکنون بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد اهداف کمی تولید علم در کشور محقق شده است. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از وزارت علوم، غلامحسین رحیمی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در بیست و نهمین اجلاس روسای دانشگاه‌های بزرگ کشور که به میزبانی دانشگاه اصفهان و با حضور روسای ۱۳ دانشگاه بزرگ کشور به صورت مجازی و حضوری برگزار شد، اظهار داشت: این اجلاس درخصوص برنامه هفتم توسعه کشور و حکم‌ها و سیاستگذاری‌هایی است که برای توسعه علمی و فنی و گسترش نوآوری در کشور می‌تواند مندرج شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: در این راستا علاوه بر حفظ برنامه‌های ششم توسعه باید، حکم‌ها و موارد جدید متناسب با شرایط روز کشور و دنیا نیز به عنوان هدف اصلی ۶ سال آینده در نظر گرفته شود.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با اشاره به برخی محور‌های جدید پیشنهادی در حوزه علم و فناوری که در برنامه هفتم توسعه به آن توجه ویژه می‌شود، تصریح کرد: توجه ویژه به ارتقای دانش و علوم پایه، علوم انسانی، هنر و معماری در کشور بیش از پیش در برنامه هفتم گنجانده شده است، همچنین باید به موازات تحصیلات تکمیلی زمینه‌های پژوهشی را به گونه‌ای بگسترانیم که امکان فعالیت پژوهشی و تحقیقاتی توسط دانش آموختگان دوره دکتری در سطح کشور در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیق بر ریل توسعه قرار گیرد.

رحیمی افزود: برنامه‌های ویژه تحصیلات تکمیلی، در قالب دوره‌های پسادکتری، دستیار پژوهشی و ارائه دوره‌های کوتاه مدت ۶ تا ۹ ماه پژوهشی در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها، در برنامه هفتم برنامه‌ریزی شده است.

وی با تاکید بر فراهم بودن زیرساخت‌های اصلی و زیست بوم کشور که شامل دانشگاه ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری و مراکز نوآوری است، خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم به زیست بوم توجه ویژه شده است و به معنای واقعی از زیست بوم به تحقیق و نوآوری در کشور سخن می‌گوییم.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ابراز امیدواری کرد که این زیست بوم به صورت یکپارچه و هدفمند شود و از دستاورد‌های این مولفه‌ها بتوانیم استفاده کنیم.

رحیمی بر ضرورت ارتباط دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها با جامعه تاکید کرد و گفت: یکی از محور‌های اصلی مورد بحث در اجلاس امروز شامل این موضوع است که در حال پیگیری هستیم و این موضوع را در برنامه هفتم پیشنهاد می‌دهیم.

وی با بیان اینکه اهداف برنامه‌های ششم و پنجم تاحدی محقق شده است، توضیح داد: این اهداف دو دسته توصیفی و کیفی است که در بخش تولید علم و فناوری در کشور گام‌های بزرگ برداشته شده و دیگری اهداف کمی است که در آن سهم ایران در انتشار مقالات بین المللی، کیفیت مقالات و ثبت اختراعات داخلی و خارجی مشخص شده است که در این بخش نیز موفق بوده‌ایم.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم به بودجه اختصاص یافته در بخش پژوهش کشور اشاره کرد و گفت: البته بودجه اختصاص یافته به پژوهش‌های کشور در همه حوزه‌ها و دستگاه‌ها باید تا آخر برنامه ششم، یک و نیم درصد GDP کشور باشد که اکنون نیم درصد است و یک سوم آنچه در برنامه پیش‌بینی شده محقق شده است.

رحیمی بیان کرد: به رغم این محدودیت‌ها، تاکنون بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد اهداف کمی تولید علم در کشور را محقق کرده‌ایم.

وی با تاکید بر اینکه در طول ۱۰ سال اخیر نشان دادیم در حوزه علم در سطح بین المللی صاحب جایگاه هستیم، خاطر نشان کرد: در حال حاضر، بیش از ۲ درصد اسناد علمی دنیا در ایران نمایه شده و در دنیا رتبه ۱۵ از نظر کمیت مقالات را در اختیار داریم و از نظر میزان استناد‌ها نیز توانستیم به رتبه ۱۵ برسیم که این نشان از شتاب و رشد در حوزه علم است.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تاکید کرد: اکنون باید در حوزه توسعه فناوری اهتمام کنیم. به این معنی که در بخش فناوری‌های مورد نیاز، فناوری‌های پیشرفته و فناوری‌های نوپدید را باید در دستور کار قرار دهیم تا همان اهتمامی که برای توسعه علمی داشتیم و توانستیم در سطح بین المللی این جایگاه را به دست بیاوریم، در برنامه هفتم نیز جایگاه ممتازی در توسعه فناوری داشته باشیم.

رحیمی ابراز امیدواری کرد که این موضوع محقق خواهد شد چرا که زیرساخت‌ها فراهم شده و حمایت از فناوری‌های جدید و اقتصاد دانش به عنوان یک رویه در بین مدیران ارشد قرار گرفته است و می‌توانیم در توسعه فناوری هم همچون توسعه علم پیشرفت کنیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: غلامحسین رحیمی تولید علم وزارت علوم اجلاس روسای دانشگاه ها ارتباط صنعت و دانشگاه معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم برنامه هفتم تولید علم اهداف کمی زیست بوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۸۴۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه برنامه های هفتم توسعه، عملیاتی و مسئله محور است

 افشین کسالائی معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور در نشستی با حضور کارشناسان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، در تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور با تاکید بر تحلیل اهم شاخص‌های توسعه‌ای برنامه ششم، برنامه‌ریزی برای توسعه را ایجاد بستری دانست که در پهنه آن توسعه اجتماعی، اقتصادی، سیاسی کشور در چارچوب‌های مبتنی بر نظریه‌های علمی و تخصصی طراحی، تدوین و اجرا شود.

وی در تبیین نقشه راه برنامه هفتم توسعه کشور به تشریح پارادایم، اصول حاکم، ویژگی‌ها، اهداف و الزامات و پیش نیاز‌های تحقق آن سخن گفت و اظهار داشت: برنامه هفتم توسعه، عملیاتی و مسئله محور است و در تدوین آن تلاش شده سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب به عنوان محور‌های اصلی برنامه در نظر گرفته شود.

کسالائی با اشاره به اهم احکام قانونی با رویکرد استانی لایحه برنامه هفتم توسعه، گفت: تمرکززدایی و تقویت نقش استان‌ها در این برنامه مورد تاکید ویژه قرار گرفته است.

وی رویکرد اصلی برنامه هفتم توسعه را بر اساس موضوعات کلیدی و پیشران‌های کشور با رعایت ملاحظات اسناد آمایش سرزمین، سیاست‌ها، تمرکز بر پیشران‌های توسعه، مسایل بحران‌زا و بسترساز‌ها (ابر پروژه‌ها) عنوان کرد.

تبیین چارچوب تدوین سند توسعه و برنامه‌های عملیاتی استان و تبیین و تحلیل اصلی‌ترین موضوعات و تبصره‌های قانون بدجه مرتبط با استان از دیگر مباحث مطرح شده توسط معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور در این نشست بود که به آن پرداخته شد.

شایان ذکر است؛ این نشست با توجه به تصویب و ابلاغ قریب الوقوع برنامه هفتم توسعه و مبنای عمل قرار گرفتن در سال جاری و ضرورت تبیین مبانی و احکام آن به همت معاونت توسعه و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی برگزار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • تسریع در جهش تولید با مشارکت مردم با اجرای کامل برنامه هفتم توسعه
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای تجار و بازرگانان ایرانی/ضرورت صادرات برای تحقق جهش تولید
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای تجار و بازگانان ایرانی/ضرورت صادرات برای تحقق جهش تولید
  • همه برنامه های هفتم توسعه، عملیاتی و مسئله محور است
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود
  • مشکلات مردم تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور مرتفع خواهد شد
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به یاسوج سفر می کند