Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@14:48:15 GMT

ماجرای کشف داروی کرونا در کرمانشاه چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۸۷۹۴۸

ماجرای کشف داروی کرونا در کرمانشاه چیست؟

به گزارش خبرنگار مهر، خبری با عنوان صدور مجوز نخستین داروی درمان قطعی کرونا تا یک هفته دیگر در تاریخ ۱۶ آبان در خبرگزاری مهر منتشر شد که به دنبال آن برخی رسانه‌ها نیز اخبار مشابهی به پیروی از خبر خبرگزاری مهر منتشر کردند.

پس از انتشار این خبر واکنش‌هایی از سوی برخی مسئولان مشاهده شد که در آن نسبت به کلمه درمان قطعی توضیحاتی بیان کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرا از این قرار است که متخصص کرمانشاهی به پشتوانه شرکت دانش بنیان زیست تولید رازی و سابقه ثبت چند داروی اثرگذار در بیماری‌های مختلف، از چند ماه پیش با بررسی اثر ویروس کرونا روی بیماران و بر اساس دانش خود، دارویی را به مرحله تولید رسانده است.

این دارو به صورت بالینی برای بیماران بستری و سرپایی زیادی تجویز و مصرف شده است که بر اساس مشاهدات متعدد این دارو هیچ عارضه‌ای نداشته و مورد ناموفقی نیز در خصوص استفاده از این دارو گزارش نشده است و همه شواهد مبنی بر اثربخش بودن این دارو است.

محمودرضا مرادی، رئیس د️انشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تولید این دارو و تأیید آن از سوی مراجع مربوطه را افتخاری بزرگ نه تنها برای پدیدآورنده آن، بلکه برای دانشگاه علوم پزشکی، استان کرمانشاه و کشور جمهوری اسلامی دانست.

قباد محمدی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات بهداشتی‌، درمانی کرمانشاه نیز در این‌باره اظهار کرد: دارویی که دکتر مصطفایی بر روی آن کار کرده و آزمایش‌های بالینی را نیز انجام داده است، در درمان بیماری کرونا کمک کننده و مؤثر بوده و ️برای صدور مجوز این دارو، مدارک لازم به سازمان غذا و دارو ارسال شده و احتمالاً ظرف ۲ هفته آینده مجوز آن صادر شود.

کسانی که با ادبیات خبر آشنا هستند می‌دانند که یک خبر پیکره‌ای واحد دارد و از آنجا که تیتر یک خبر به واسطه محدودیت نمی‌تواند کل خبر را در بر گیرد در متن خبر توضیح داده شده که تأثیر این دارو در مراحل اولیه بیماری به ادعای پدیدآورنده این دارو تأثیر کامل در درمان دارد و حتی خبرگزاری مهر عنوان داشته است که در سایر مراحل پیشرفته این بیماری تأثیر صد درصدی ندارد.

تأثیرگذاری این دارو همچون سایر داروهایی که برای بیماری‌های مختلف موجود است، بسته به میزان پیشرفت بیماری تفاوت دارد و قطعاً استفاده از یک دارو در همه مراحل بیماری یکسان نیست و توضیح خبرگزاری مهر در خصوص اثربخشی این دارو دقیق و بر اساس اصول حرفه‌ای اطلاع رسانی بوده است.

واکنش عجولانه به یک کلمه از تیتر خبر نشان دهنده عدم آشنایی خبرنگار با مفاهیم پزشکی نمی‌تواند باشد، بلکه نشان دهنده آن است که آن مسئولان خبر را کامل نخوانده یا با اصول خبرنویسی آشنایی ندارند، زیرا همه محتوای یک خبر در تیتر نمی گنجد.

اثربخشی این دارو به گواه چند هزار نفر بیماری که در بیمارستان یا منزل از آن استفاده کرده‌اند مورد تأیید و قابل مشاهده است و در این خصوص هیچ گزارشی از رد تأثیرگذاری این دارو دریافت نشده است و سازنده این دارو اثربخشی داروی پدید آمده را از هر دارویی دیگر در این زمینه بالاتر می‌داند.

در ادامه واکنش‌ها به گزارش خبرگزاری مهر، کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو به ادعای کشف داروی قطعی کرونا در کرمانشاه واکنش نشان داد و اعلام کرد: اظهارات در مورد ساخت داروی قطعی کرونا از سوی وزارت بهداشت در حال پیگیری و بررسی‌های بیشتر است.

طبق گفته جهانپور، باید اجازه داد بررسی اثر بخشی این دارو انجام شود و اثر این دارو بر افراد مبتلا مشخص شود که در این خصوص مخاطبان به این نتیجه خواهند رسید هیچ تناقضی در اطلاع رسانی خبرگزاری مهر با واقعیت ماجرا وجود نداشته است.

خبرگزاری مهر به زودی از افراد مبتلا به ویروس کرونا که در بیمارستان یا منزل از این دارو استفاده و اثربخشی آن را تأیید کرده‌اند، به صورت مستند و تصویری گزارشی تهیه و به اطلاع مخاطبان خواهد رساند و البته در گفته سازنده دارو و مسئولان وزارت بهداشت نیز این موضوع مشخص است.

البته برخی واکنش‌های تند نسبت به این خبر و نگرانی برخی افراد از اثربخشی این دارو حکایت دیگری دارد که توضیح آن در این گزارش نمی‌گنجد و به اختصار می‌توان گفت متخصصان بهداشتی و درمانی این موضوع را نگرانی مافیای واردات دارو، حساسیت مبتنی بر رقابت برخی شرکت‌های دنبال کننده ساخت داروی درمان کرونا و… می‌دانند.

کد خبر 5065377

منبع: مهر

کلیدواژه: ویروس کرونا کرمانشاه سازمان غذا و دارو ویروس کرونا شیوع کرونا شیراز توهین به پیامبر آمار کرونا یوم الله 13 آبان هفته وحدت بوشهر کرمانشاه محدودیت های کرونایی گرگان ستاد ملی مقابله با کرونا ایلام اردبیل خبرگزاری مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۸۷۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه

رضا تحویلیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر مهمترین خدمت ارزشمند و شاهکار دولت سیزدهم به بیماران را ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در سال ۱۴۰۱ دانست و اظهار کرد: تا پیش از ایجاد این صندوق تنها هزینه‌های درمانی پنج نوع بیماری از جمله دیالیزی، هموفیلی و ام‌اس تحت پوشش بیمه قرار داشت.

وی با بیان اینکه با ایجاد این صندوق تعداد بیماری‌های تحت پوشش از پنج به ۱۰۷ نوع افزایش یافته است، افزود: این بیماری‌ها شامل انواع سرطان‌ها، ژنتیکی، فلج مغزی، معلولیت، اوتیسم، آلزایمیر، پارکینسون، قلبی و عروقی، دیابت، سوختگی‌ها، مزمن اعصاب و روان و… است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه از نشان‌دار شدن ۳۳ هزار و ۱۰۰ بیمار خاص و صعب العلاج در این استان از زمان ایجاد این صندوق تا کنون خبر داد و گفت: این بیماران خدمات ویژه‌ای دریافت می‌کند.

تحویلیان با بیان اینکه هزینه‌های درمانی برخی از بیماری‌های صعب العلاج حتی برای خانواده‌های توانمند نیز بالا است، بیان کرد: این بیماران بعد از نشان دار شدن، دارو و خدمات درمانی در مراکز دولتی را به صورت رایگان دریافت خواهند کرد.

به گفته وی، این خدمات شامل تصویربرداری، سونوگرافی، آزمایش، جراحی، نمونه برداری و حتی فیزیوتراپی و گفتار درمانی‌های مرتبط با بیماری است.

پرداخت ۸۵۰ میلیارد ریال بابت هزینه‌های درمانی بیماران صعب العلاج در کرمانشاه

تحویلیان با اشاره به اینکه بعضی از این بیماران تمایل مراجعه به بخش خصوصی دارند، بیان کرد: ارائه خدمات درمانی در مراکز خصوصی با تعرفه خصوصی اعمال خواهد شد، اما درصد قابل ملاحظه‌ای از این تعرفه با ارائه فاکتور و بعد از بررسی تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال در سال بر اساس سرفصل خارج از شمول صندوق بیماری‌های خاص به حساب بیمار واریز می‌شود.

وی اعتبار در نظر گرفته شده برای این سرفصل به استان کرمانشاه را در سال گذشته ۱۴۰ میلیارد ریال اعلام کرد که توسط بیمه سلامت بابت خدمات خارج از شمول بیماران خاص و صعب العلاج پرداخت شده است و مابقی هزینه‌ها نیز در دست پرداخت است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه تصریح کرد: این اعتبار به غیر از مبلغی است که در سامانه‌های الکترونیک به صورت اتوماتیک به حساب شرکای طرف قرارداد این سازمان همانند پزشکان، کلینیک‌ها، درمانگاه‌ها و یا داروخانه‌ها واریز می‌شود.

تحویلیان اضافه کرد: تا به امروز ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار خارج از شمول در سر فصل خسارت متفرقه به حساب بیماران خاص و صعب العلاج در این استان پرداخت شده و در مجموع نیز برای همه هزینه‌های درمانی این بیماران به مراکز درمانی ۸۵۰ میلیارد ریال اعتبار پرداخت شده است.

به گفته وی، همچنین از محل صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج تا کنون به ۹ هزار بیمار در این استان تسهیلات پرداخت شده است.

تحویلیان خاطر نشان کرد: از زمان ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ تا پایان سال ۱۴۰۲ دولت ۱۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار به این صندوق اختصاص داده که سهم استان کرمانشاه از جذب این اعتبار حدود یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال بوده است.

وی تاکید کرد: در این زمینه کرمانشاه جز استان‌های برتر در جذب اعتبار و هزینه کرده آن برای بیماران خاص و صعب العلاج است.

تحویلیان در پایان سخنانش گفت: لیست کامل بیماری‌هایی که تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج قرار گرفته است در پرتال بیمه سلامت به آدرس https://ks.ihio.gov.ir قابل مشاهده است و این بیماران می‌توانند با مراجعه به دفاتر بیمه سلامت در مرکز استان و شهرستان‌ها نسبت به ثبت‌نام و نشان‌دار شدن خود اقدام کند.

کد خبر 6093918

دیگر خبرها

  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • یک فایده جالب داروی کاهش وزن
  • مصوبه ارائه خدمات پزشکی رایگان به کودکان زیر ۷ سال ابلاغ شد
  • خدمات رایگان وزارت بهداشت برای درمان کودکان
  • جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه
  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند
  • معاینات زائران ایرانی برای حج تمتع پایان یافت
  • ورزش باید مثل دارو تجویز شود
  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت