Web Analytics Made Easy - Statcounter

کلانتر گفت: سردرگمی که در ماه‌های اخیر در وزارت صمت در تصمیم گیری خصوصا در حوزه بازرگانی داخلی و ستاد تنظیم بازار وجود داشته همه علتی بر گرانی‌های اخیر است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سجاد کلانتر در گفتگو با خبرنگار یزدرسا با اشاره به بیانات رهبری مبنی بر اینکه گرانی‌های اخیر هیچ توجیهی ندارد، گفت: فرمایشات رهبری ناظر بر این  است که با توجه به تخصیص سهم از ارز دولتی و سبد ارزی کشور به کالاهای اساسی قاعدتا کالاهای اساسی باید فارغ از الگوی اقتصاد باز نگه داشته و قیمت‌گذاری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در اقتصاد ایران ارز هم علت تورم و هم معلول تورم است اما با توجه به اینکه در سال‌های اخیر برای کالاهای اساسی تدابیر ویژه‌ای شده و ارز دولتی برای کالاهای اساسی اختصاص یافته و معاون بازرگانی داخلی در وزارت صمت به عنوان مسئول تنظیم بازار بوده و جلسات تنظیم بازار نیز به صورت منظم و با حضور سازمان‌های زیربط در حوزه اقتصاد، تصمیم‌گیر و امنیت برگزار شده است، بنابراین این نکته که افزایش نرخ ارز باعث افزایش تورم می‌شود برای کالاهای اساسی که ارز دولتی برای آنها تخصیص یافته نباید صادق باشد و این کالاها از این موضوع باید مستثنی باشند.

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: متأسفانه یکی از اتفاقاتی که در ماه‌های اخیر افتاده است سردرگمی تولید کنندگان در زمینه تامین نهاده‌های دامی بوده است و احتکارهای زیادی که در این زمینه صورت گرفته یکی از دلایل جدی مشکلات و این سردرگمی تولیدکنندگان در بخش فرآورده‌های لبنی و پروتئینی بوده است.

وی ادامه داد: متاسفانه ما نظامنامه جدی برای تولید کنندگان نداریم و با تصمیمات خلق الساعه تولیدکنندگان را دچار ابهامات جدی می کنیم، برای نمونه هنوز کسی نمی‌تواند به صورت قطعی بگوید که آیا در زمینه نهاده‌های دامی ارز دولتی تخصیص پیدا می‌کند یا خیر، این ارز به چه کسانی تخصیص می‌یابد و مبنای تامین نهاده‌های دامی برای تولید کنندگان چه هست.

کلانتر افزود: در مصوبه جدیدی که معاون اقتصادی رئیس جمهور در هفته گذشته به دستگاه‌های ذیربط ابلاغ کرد مدل جدیدی از تخصیص ارز ارائه شده بود اما شاهد این بودیم که بخش زیادی از کالاهای اساسی ما در گمرک منتظر گواهی ترخیص هست، بخشی از آنها فاسد شده‌اند و ... و به نظر می آید سردرگمی که در ماه‌های اخیر در وزارت صمت در تصمیم گیری خصوصا در حوزه بازرگانی داخلی و ستاد تنظیم بازار وجود داشته همه علتی بر گرانی‌های اخیر است.

وی تصریح کرد: در واقع هزینه لازم برای تامین اعتبار کالاهای اساسی از سبد محدود ارزی کشور تخصیص داده شده است اما در نظامنامه توزیع و چرخه انجام این کار اشکال وجود دارد و امروز میزان قابل توجهی از واردات ما در گمرک گیر کرده و دچار بوروکراسی اداری شده است.

این پژوهشگر مسائل اقتصادی عنوان گرد: به نظر می‌آید بانک مرکزی به عنوان یکی از متولیان امر رسالت ذاتی خود را درست انجام نمی‌دهد و عملا با بسته بودن درب مراجعات، هم اکنون کسی پاسخگوی بسیاری از واردات کنندگان، تامین کنندگان کالاهای اساسی و تامین کنندگان مواد اولیه برای تامین کالاهای اساسی نیست و امیدواریم با تعیین وزات جدید صمت و تغییر و تحولاتی که اتفاق افتاده و تعیین متولی در حوزه  معاونت بازرگانی داخلی بتوان با قوت کارها را در پیش گرفت و خواسته رهبری مبنی بر بی دلیل بودن افزایش قیمت‌ها در ماه‌های اخیر محقق شود.

کلانتر تصریح کرد: در  پروسه‌ای که برای تامین کالاهای اساسی وجود دارد استناد به موضوع تحریم موضوع اولویت داری نیست و وارد کنندگان برای ثبت سفارش و تامین کالاهای اساسی خصوصا مواد اولیه که منجر به تولید کالاهای اساسی می‌شود تحریم را کوچکترین مشکل خود می‌دانند و بزرگترین مشکلاتشان بوروکراسی داخلی و سردرگرمی آنها در بحث گمرگ و ترخیص کالا است.

وی ادامه داد: وارد کنندگان تامین کالا را از تامین کنندگان خارجی با ترفندهای مختلف انجام می‌دهند اما این خود تحریمی ناشی از بوروکراسی پیچییده‌ای که ایجاد شده است بزرگترین مشکل برای آنهاست، چرا که در مراحل ثبت سفارس محدودیت برای تامین کنندگانمان محدودیت قرار داده نمی‌شود اما بعد از از اینکه تمام مراحل را انجام می‌دهند و به مرحله تخصیص منابع می‌رسند، آنها را سردرگم کرده و هیچ پاسخی به آنها داده نمی‌شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: بازرگانی داخلی ماه های اخیر گرانی های اخیر تامین کنندگان کالاهای اساسی وزارت صمت تنظیم بازار برای تامین ارز دولتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۸۹۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی طرزعلی در گفتگو با خبر ۱۴ گفت: برای کالا‌های اساسی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار، برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ ۲ میلیارد و ۳۸۳ میلیون دلار و برای خدمات ۱۱۷ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات به نرخ توافقی ۶۸۹ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۹۳۰ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۹۶ میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۴۶۲ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۲۳ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۶۷ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۳۸ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۱۹۴ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه‌های صنایع همچنین به ترتیب ۱۹۷، ۲۹، ۱۷۴، ۱۰۳ و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هفتم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۱۹۹ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۸۳ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

طرزعلی در پایان افزود: تاکنون بیست مرحله حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام شده است و در مجموع ۲۷۱۶ کیلوگرم طلا عرضه و فروخته شده است.

دیگر خبرها

  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • کشف بیش از ۴۸ میلیارد ریال کالای قاچاق در ایلام
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • تامین ۴ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار برای کالا‌های اساسی در مرکز مبادله
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • مانور نظارت بر مراکز تامین، تولید و توزیع کالا‌های اساسی در شهرستان یزد