Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-01@02:31:31 GMT

تهران در محاصره گسل‌های فعال و خطرناک

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۸۹۴۹۸

 رضا کرمی محمدی در مراسم رونمایی و بهره‌برداری از سامانه هشدار سریع زلزله ، فاز دوم سامانه پیش بینی و هشدار سیل و سامانه پیش بینی یخبندان در شهر تهران که پیش از ظهر امروز در محل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد، اظهارکرد: حدود یک دهه پیش با کمک جایکا ژاپن و در مقاطعی از گسل مشا، چهار سنسور و شتابنگار زلزله نصب شده و سامانه هشدار سریع زلزله در تهران به صورت پایلوت راه اندازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه در اطراف تهران گسل های فعال و  خطرناک داریم، گفت: تعداد چهار دستگاه برای این تعداد گسل بسیار کم بود. چرا که علاوه بر تعدادگسل ها، طول هرگسل نیز زیاد و چندین کیلومتر بود که در تمام مسیر و طول گسل ها نیز ممکن است گسیختگی رخ دهد. به همین دلیل نیز لازم بود که تعداد شتابنگارها و حس‌گرها را افزایش دهیم. 

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه اگر بخواهیم مانند بسیاری از شهرها در کشورهای عمدتا توسعه یافته جهان سامانه هشدار سریع داشته باشیم، باید مجموعه کامل داشته باشیم، گفت: در همین راستا نیز طبق برآوردهای ما به حدود  ۲۰۰ شتاب نگار نیاز داریم که ۲۲ دستگاه جدید به چهار مورد قبلی در فاز اول اضافه شد. 

کرمی محمدی با بیان اینکه پیدا کردن محل مناسب برای این ایستگاه‌ها با کمک استانداری تهران و وزارت کشور انجام شد، گفت: ما تلاش کردیم که در فواصل طولی مناسب این ایستگاه ها را فعال کنیم. 

وی ویژگی استفاده از سامانه هشدار سریع زلزله را باز شدن در ایستگاه های آتش نشانی و آماده باش نیروهای آتش نشانی و امدادی در تهران،  قطع جریان اصلی گاز، افزایش آمادگی نیروهای امدادی در شهر و ... دانست و گفت: یکی از مواردی که در زلزله ها رخ می دهد، قطعی  برق است. اگر ما نتوانیم برق اضطراری را تامین کنیم، بیمارستان های ما بلااستفاده خواهند شد، در حالی که می توان با استفاده از این سامانه قبل از رسیدن زلزله برق اضطراری را در بیمارستان ها راه اندازی کرد. 

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اضافه کرد: مردم هم می توانند این هشدارها را در منزل یا محل کار خود در یافت کرده و خود را به محل امن برسانند. از طرف دیگر این سامانه در شهرها و استان های اطراف هم موثر است، چراکه می تواند در صورت اتصال آنان به سامانه این ارتباط و هشدار سریع برای آنان نیز فراهم و ارسال شود. 

کرمی محمدی در عین حال بر ضرورت نظارت و سنجش دائمی این شتابنگارها تاکید کرد و گفت: این سامانه ها ممکن است چندین سال فعال باشند و در عرض تنها چند ثانیه شهری را نجات داده و موثر باشند، ازاین رو همواره باید بر فعالیت آنها و نیز نحوه کارکردشان نظارت شود. این نظارت هم باید بر سیستم های سخت افزاری باشد و هم سیستم های نرم افزاری تا در صورت وقوع حادثه بهترین عملکرد را داشته باشد. حفظ امنیت این ایستگاه ها نیز بسیار مهم است.

وی در عین حال تاکید کرد که برای بازدهی و اثربخشی بهتر لازم است که دیگر سیستم ها نیز به این سامانه وصل شوند، مثلا بیمارستان ها و شرکت ها و ... تا زمانی که به این سامانه متصل نشوند، نمی توانند موارد گفته شده را انجام دهند. 

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه سامانه پیش بینی سیل احتمال وقوع سیل در رود دره های بالای تهران را پیش بینی می کند، گفت: سامانه برف سنجی را پس از غافلگیری در برف آبان ماه سال گذشته، اجرایی کردیم. در واقع پس از آن روز تصمیم گرفتیم که ما هم در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران فعالیت کنیم و در همین راستا نیز امروز سامانه های سنجش ارتفاع برف را در چهار نقطه  از شهر تهران راه اندازی کردیم تا  اگر ارتفاع برف از حدی بالاتر رفت در همان لحظه هشدار داد و یخبندان را نیز پیش بینی کند. 

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: زلزله سیل مدیریت بحران زلزله تهران کرونا گسل های فعال و خطرناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۸۹۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود سامانه بارشی فعال به خوزستان

مدیرکل هواشناسی خوزستان با اشاره به ورود سامانه بارشی فعال به خوزستان گفت: بیشترین شدت بارش‌ها طی روزهای پنجشنبه و جمعه و بیشترین حجم بارش‌ها در مناطق مرکزی، جنوبی، مناطق مرتفع شرقی، شمال شرقی، شرقی و شمالی خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان، محمد سبزه‌زاری امروز _ سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در جمع رسانه‌ها اظهار کرد: در بررسی نقشه های پیش یابی تاثیرات سامانه بارشی به تناوب تا اواخر روز شنبه بر روی استان مشاهده می شود که سبب رگبار و رعد و برق، وزش بادهای متوسط همراه با تندباد لحظه ای خواهد شد.

وی افزود: بیشترین شدت بارش‌ها طی روزهای پنجشنبه و جمعه و بیشترین حجم بارش‌ها در مناطق مرکزی، جنوبی و مناطق مرتفع شرقی، شمال ِشرقی و شرقی و شمالی خواهد بود. همچنین ریزش تگرگ نیز در بعضی مناطق دور از انتظار نیست. روند کاهش دما تا جمعه ادامه دارد.

مدیرکل هواشناسی خوزستان با بیان اینکه روند کاهش دما تا جمعه ادامه دارد، ادامه داد: شمال خلیج فارس نیز تا پایان هفته مواج و بعضی ساعات همراه با رگبار و رعد و برق پیش بینی می شود.

سبزه‌زاری تصریح کرد: در شبانه‌روز گذشته گتوند با ۳۸.۲ و ایذه با ۱۳.۱ درجه سانتیگراد به ترتیب گرمترین وخنکترین نقاط گزارش شده و حداکثر دمای اهواز به ۳۶.۵ وحداقل به ۲۳.۴ د رجه سانتیگرا د رسیده است.

کد خبر 749435

دیگر خبرها

  • هشدار رئیس سابق به رئال: گول بایرن را نخورید!
  • ورود سامانه بارشی فعال به خوزستان
  • هشدار نارنجی هواشناسی برای استان چهارمحال و بختیاری
  • نفوذ سامانه بارشی از جمعه در اردبیل
  • هشدار به ایرانی‌ها؛ بد‌افزار خطرناک PlugX در حال نفوذ به کامپیوتر‌ها است
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • هشدار به ایرانی‌ها؛ یک بد‌افزار خطرناک در کمین کامپیوترها
  • هشدار سایبری: از USB نامطمئن استفاده نکنید، بدافزار خطرناک PlugX در حال گسترش است
  • هشدار به ایرانی‌ها؛ بد‌افزار خطرناک PlugX در حال نفوذ به کامپیوترها است
  • سامانه بارشی بهاری چهارشنبه فعال می‌شود