Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماه ها از شیوع بیماری کرونا می گذرد اما به جای اینکه مردم به خطر این بیماری آگاه باشند آمار مبتلایان و مرگ و میر روز به روز افزایش پیدا می کند و خانواده های زیادی داغدار می شوند اما نیاز به بررسی دارد که چرا مردم در مقابل رعایت نکات اصولی کرونا که بسیار هم راحت است، کوتاهی می کنند و باعث آسیب به خود و سایر افراد جامعه می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غلامرضا لطیفی ، جامعه شناس روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در ارزیابی رفتار مردم جامعه در مقابل شیوع ویروس کرونا پس از ۹ ماه اظهار داشت: کرونا در کشور ما روز به روز جدی تر می شود و آمار آن رو به افزایش است.نیاز است تمهیدات لازم از سوی مسوولان اندیشیده شود و خود مردم نیز نکات لازم را ارائه کنند و خطر برای آنها جدی تر باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت: در مکان ها و شهرهای بزرگ که تراکم جمعیت وجود دارد و وسایل نقلیه عمومی بیشتری استفاده می شود امکان شیوع کرونا بیشتر است بنابراین باید دورکاری بسیاری از ادارات صورت گیرد تا کارمندان در منزل بمانند و از وسایل نقلیه کمتری استفاده شود و حضور حداقلی در اماکن و شهرها داشته باشیم.

لطیفی در ادامه گفت: با وجود اینکه حضور در منزل باعث خستگی و کلافگی می شود اما برای حفظ سلامتی باید رعایت شود و آموزش های لازم از طریق صدا و سیما برای سرگرمی در منزل ارائه شود.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: گروه های کم درآمد جامعه که کارهای روزانه دارند و هیچ نوع حمایتی ندارند باید مورد پشتیبانی لازم قرار بگیرند و خیرین نیز توجه ویژه به این خانواده ها داشته باشند.

وی با بیان اینکه آموزش جامعه در جلوگیری از شیوع کرونا نکته بسیار مهمی است، افزود: نیاز است آمارهای مرگ و میر و ابتلا توسط دانشگاهیان بررسی شود تا سن افراد مبتلا، جنسیت و سایر موارد مشخص شود و از طریق اطلاعات آماری اطلاع رسانی لازم انجام شود.

لطیفی با بیان اینکه باید بپذیریم که این ویروس جزو جامعه ما است، تصریح کرد: جامعه در این بازه زمانی حساس باید تاب آوری خود را بالا ببرد و پیوسته آموزش ادواری مردم انجام شود و به صورت فرآیند پیوسته از طریق رسانه ها اطلاع رسانی مستمر انجام شود به عنوان مثال ماسک زدن دائما به مردم آموزش داده شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی عنوان کرد: نیاز است با گروه هایی که سهل انگاری می کنند صورت گیرد.

مردم خطر کرونا را جدی نگرفته‌اند

این جامعه شناس در پاسخ به چرایی رعایت نکردن نکات مقابله با کرونا توضیح داد:  مردم در زمان همه گیری بیماری طاعون و وبا نیز آن بیماری ها را جدی نمی‌گرفتند و زمانی که بیماری گسترش پیدا کرد و به اپیدمی تبدیل شد خطر برای همه محرز شد. آموزش زیر بنای توسعه است. در گروه های مردم که از سواد کمتری برخوردار هستند کمتر نکات بهداشتی را رعایت می کنند. هرچقدر سواد و آگاهی بالاتر باشد خطرپذیری کاهش پیدا می کند.

لطیفی اظهار داشت: مثل آمار تصادفات که هنوز در سال بیشترین آمار مرگ و میر را دارد و رفتار مردم در رانندگی با استاندارها فاصله زیادی دارد، مردم کرونا را نیز جدی نگرفته اند و تصور می کنند که برای آنها اتفاق نمی افتد.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: مردم باید شرایط افراد مبتلا را ببینند و خطر کرونا برای آنها ملموس شود خانواده هایی که اعضای آنها به کرونا مبتلا شده اند زنگ خطری شده تا رعایت کنند. بنابراین باید به صورت عینی بیماران کرونا را از طریق رسانه های جمعی ببینند.

وی تاکید کرد: همچنین دستورالعمل حقوقی ارائه شود تا افرادی که دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نمی کنند مواخذه و جریمه شوند تا به خود و سایر مردم آسیب نزنند. فصل زمستان خطر کرونا بیشتر می شود بنابراین نیاز به برنامه ریزی سریعتری برای پیشگیری از شیوع روزافزون کرونا داریم.

برچسب‌ها کرونا ویروس کرونا ماسک دانشگاه علامه طباطبایی فاصله گذاری اجتماعی پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا ماسک دانشگاه علامه طباطبایی فاصله گذاری اجتماعی کرونا ویروس کرونا ماسک دانشگاه علامه طباطبایی فاصله گذاری اجتماعی اخبار کنکور دانشگاه علامه طباطبایی خطر کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۲۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد

نادیا زکالوند: این مرد ۷۲ ساله هلندی، که نام او فاش نشده است، به نقص ایمنی شدیدی مبتلا بود و سال ۲۰۲۲ گرفتار یکی از گونه‌های ویروس کرونای اُ-میکرون شد. او پیش از ابتلا چند بار واکسن کوید۱۹ هم زده بود. از همان زمان او هر بار که آزمایش کرونا می‌داد، مثبت می‌شد و این بیماری آنقدر ادامه یافت تا سرانجام مرد نگون‌بخت اکتبر سال گذشته فوت کرد.

بیماری کرونای این مرد ۲۰ ماه طول کشید که طولانی‌ترین مورد در نوع خود بوده است. پزشکان برای کمک به او درمان‌های گوناگونی را پیشنهاد داده بودند که متاسفانه هیچ‌کدام فایده نداشت.

سیستم ایمنی بدن او آنقدر قوی نبود تا بتواند با ویروس کرونا مبارزه کند. حتی داروهای پادتن هم به‌کارش نیامدند.

بیماران مبتلا به کرونا معمولا پس از گذشت چند روز یا نهایت چند هفته درمان می‌شوند اما این مرد ۷۲ ساله، ۶۱۳ روز گرفتار این بیماری بود.

محققان در بررسی‌های این بیمار متوجه وجود حدود ۵۰ جهش ویروس کرونا در بدن شده بودند. این جهش‌ها توانسته بودند در سیستم ایمنی بدن این مرد اختلال ایجاد کنند که در نهایت جان او را گرفتند.

منبع:

odditycentral

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899244

دیگر خبرها

  • دهه کرامت؛ فرصتی برای افزایش معرفت مردم به اهل بیت (ع)
  • دهه کرامت؛ فرصتی برای افزایش معرفت مردم به اهل بیت(ع)
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • طرح نور باید با قاطعیت تداوم پیدا کند
  • چرا باید به روان‌شناس مراجعه کنیم؟
  • آیت‌الله کعبی: طرح نور باید با قاطعیت تداوم پیدا کند
  • شهید مطهری روشن‌فکر، زمان‌شناس و مخاطب‌شناس بود
  • کرسی جامعه اهل سنت در مجلس خبرگان رهبری افزایش پیدا کرد
  • پیام مدیر حوزه علمیه یزد در پی درگذشت والده شهیدان نیرنگ (حق شناس)
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد