Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-05@21:59:52 GMT

ظهور و سقوط ترامپ

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۹۴۹۱۲

ظهور و سقوط ترامپ

بهروز بهزادی؛ حملات تروریستی یازدهم سپتامپر به برج‌های دوقلوی تجارت جهانی در نیویورک و در پی آن ائتلاف‌سازی جهانی و حمله به افغانستان و سپس یک سال بعد به عراق، باعث شد.. بسیاری از جوانان امریکایی در کسوت نظامی‌گری در افغانستان و عراق درگیر جنگی شوند که میلیارد‌ها دلار هزینه روی دست امریکا گذاشت. دلار‌هایی که هزینه می‌شد و جوانانی که کشته یا معلول می‌شدند موجی از نارضایتی در جامعه امریکایی ایجاد کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موج تنها چیزی که می‌خواست تغییرات اساسی در آن جامعه بود.

در پایان دوران ریاست جمهوری جرج بوش پسر، باراک اوباما یک سناتور ضدجنگ که در سنا به درخواست جنگ جرج بوش رای منفی داده بود خود را کاندیدای ریاست جمهوری کرد. او در برابر مک کین، نظامی محبوب امریکایی قرار گرفت. شعار‌های مک کین در فضای ضدجنگ آن روز هواخواهی نداشت، ولی شعار تغییر باراک اوباما با استقبال رای‌دهندگان به ویژه جوانان روبه‌رو شد و اوباما توانست به ریاست جمهوری امریکا برسد. در دوران اوباما آنچه الوین تافلر وعده آن را داده بود، یعنی موج سوم مدتی شروع شده بود.

تمدن صنعتی در برابر دوران فراصنعتی قرار گرفت و عقب‌نشینی را شروع کرد. امریکا سرمایه‌گذاری‌ها را به سیلیکون ولی، کامپیوتر‌های پیشرفته، چیپ‌های کامپیوتر، موبایل و هوش مصنوعی و سایر گجت‌ها معطوف کرد. بسیاری از صنایع بزرگ به خارج منتقل شدند، معادن زغال‌سنگ تعطیل شد و شماری از کارگران سنتی بیکار شدند. کانون‌های قدرت باید از نظر جغرافیایی جابه‌جا می‌شد و مفهوم قدرت هم دچار تغییر. حوزه‌های مختلف که تا آن زمان نیاز به صنایع داشتند، نیازمند دانایی شدند. در جامعه امریکا کسانی بودند که زندگی‌شان به صنایع انرژی‌بر وابسته بود و به همین جهت علیه موج فراصنعتی به مبارزه برخاستند.

مساله دیگر اینکه برخی سفیدپوستان امریکایی هنوز نمی‌توانستند یک سیاهپوست را به عنوان رییس‌جمهور خود بپذیرند و حساب‌شان را از باراک اوباما جدا می‌کردند. این عده عمدتا سفیدپوستان بومی و کمتر تحصیلکرده بودند. در پایان دو دوره ریاست جمهوری اوباما، دونالد ترامپ بر این موج سوار شد. قول داد که به صنایع انرژی‌بر توجه کند، تولید نفت را افزایش دهد، معادن زغال‌سنگ را دوباره فعال کند و... این‌ها باعث شد موج‌هایی از سفیدپوستان برای ترامپ سینه بزنند و پشت او حرکت کنند در این حرکت شعار‌های عوامفریبانه نیز کارساز بود. جلوگیری از ورود مهاجران جنوبی (مکزیکی‌ها و شماری از دیگر کشور‌های امریکای‌جنوبی)، مهاجران سایر نقاط دنیا و اشاراتی بر اینکه امریکا اول است، در خفا می‌خواست بگوید سفیدپوستان اول هستند و به این ترتیب جامعه را دو پاره کرد و خود به کاخ سفید رفت.

بقیه ماجرا روشن است. او نه تنها با حزب دموکرات و رسانه‌ها در داخل درافتاد بلکه با دنیا نیز درافتاد. به ایران، چین، روسیه، اروپا، امریکای جنوبی و حتی کانادا و... که شرح آن بسیار است، چهره‌ای نامتعادل از خود بروز داد و دنیا بر او پشت کرد ولی هنوز در داخل طرفداران خود را داشت، کرونا گرچه از ملت امریکا بسیار قربانی گرفت ولی باعث رویگردانی شماری از مردم از ترامپ شد، چراکه بیش از جان مردم به گردش اقتصاد می‌اندیشید. همین کار بود که در انتخابات اخیر او را در مقابل جو بایدن دموکرات بر زمین زد. البته قصه ترامپ ادامه خواهد داشت. موج طرفداران اکثرا پوپولیست او دنباله‌روی او خواهند بود و شاید برای سال‌ها ترامپیسم در سیاست امریکا مطرح باشد و اگر دموکرات‌ها در این دوره نتوانند مشکلات را حل کنند، شاید دوباره ترامپ یا ترامپی دیگر سر بلند کند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کرونا قیمت دلار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دونالد ترامپ ریاست جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۴۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویری از حمل پرچم جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه دولتی امریکا

پرچم ایران در تجمع حمایت از فلسطین در دانشگاه دولتی ارواین کالیفرنیا به اهتراز درآمد. این تصویر را خبرگزاری آمریکایی Getty Images به اشتراک گذاشته است.

دیگر خبرها

  • جلوی سقوط آزاد کاهش جمعیت گرفته شد
  • ظهور شیوه عجیب در معاملات مسکن در ایران | علت چیست؟
  • شیب سقوط آزاد کاهش موالید کم شده | 76 هزار ماما داریم و فقط 7 هزار پروانه فعال مامایی
  • تصویری از حمل پرچم جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه دولتی امریکا
  • وظیفه شیعیان در دوران غیبت زمینه‌سازی و آماده کردن شرایط برای ظهور امام زمان(عج) است
  • بیداری نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی به داخل دانشگاه‌های آمریکا رسید
  • (عکس) طرح نور باید باشد تا ظهور
  • چند آموزه‌ مهدوی در دعای عهد و ندبه‌ ی امام صادق (ع)
  • برخورد با بی‌حجابان یا دولتمردان؟
  • اصلاحات امام زمانی؛ برخورد با بی‌حجابان یا دولتمردان؟