Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی سعیدی هنرمند طراح گرافیک درباره کپی‌برداری متعدد از آثارش به خبرنگار مهر گفت: خیلی از آثاری که در حوزه طراحی گرافیک انجام داده‌ام تا به امروز مورد سرقت هنری یا کپی‌برداری و سوءاستفاده قرار گرفته‌اند اما تاکنون به دلیل اینکه رسانه‌ای جز فیسبوک و اینستاگرام نداشته‌ام، نتوانستم به شکل گسترده به آن‌ها بپردازم و این سرقت‌ها را پیگیری کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معتقدم هر چه صدای اعتراض هنرمندانی که آثارشان مورد کپی یا الگوبرداری قرار می‌گیرد بلندتر باشد افرادی که سرقت هنری انجام می‌دهند کمتر به کپی روی می‌آوردند و در نهایت شاهد چنین اتفاقاتی در این عرصه نخواهیم بود.

وی بیان کرد: یکی از آثارم که بسیار مورد سرقت قرار گرفته، پوستر جشنواره «شمس تبریزی» است که به سفارش معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت کشور در سال ۱۳۸۶ طراحی شده است. این اثر در نمایشگاه‌های مختلف دنیا به نمایش درآمده و همچنین موفق به کسب مدال برنز از دوسالانه بین‌المللی پوستر تایوان نیز شده است.

سعیدی در ادامه گفت: از جمله مواردی که از این اثر کپی‌برداری شده، می‌توان به استفاده غیرقانونی این طرح روی جلد یک کتاب اشاره کنم و یا سرقت این طرح و انتشار آن روی کاشی که با شکایت من فروش و انتشارش متوقف شد. همچنین این اثر در یکی از سکانس‌های سریال نمایش خانگی «کرگدن» نیز مورد استفاده قرار گرفت و در مواردی دیگر این طرح در قالب‌های مختلف تبلیغاتی مانند ماگ، تیشرت و غیره استفاده شده که بر اثر تعدد این سرقت‌ها در جای‌جای ایران متأسفانه امکان پیگیری تک‌تک آنها برایم ممکن نبوده است.

نمایی از سریال «کرگدن» و تابلویی که از اثر مهدی سعیدی روی دیوار قرار دارد

وی با بیان اینکه عدم التزام به قانون کپی رایت در ایران تأسف‌آور است، افزود: از طرفی چون قانون محکم و الزام‌آوری در ارتباط با رعایت کپی رایت در ایران وجود ندارد در نهایت با یک عذرخواهی ساده انتشار اثر سرقت شده متوقف می‌شود که خود جای تأسف دارد.

این هنرمند در پایان تاکید کرد: در اینگونه موارد بحث اخلاقی و فرهنگی از اهمیت بیشتری برخوردار است و اگر این رفتار فرهنگسازی شود، دیگر شاهد سرقت‌های هنری از ایده‌ها و آثار دیگران نخواهیم بود.

استفاده از طرح گرافیکی مهدی سعیدی در قالب جلد کتاب و کاشی

مهدی سعیدی طراح گرافیک بین‌المللی، استاد مدعو دانشگاه تاوسن و عضو منتخب انجمن بین‌المللی طراحان گرافیک (AGI) ساکن آمریکا و متولد تهران است. او از تجربیات خود در زمینه طراحی گرافیک، تایپوگرافی و خوشنویسی برای تبدیل شدن حروف فارسی به اشکال مختلف استفاده می‌کند تا مفاهیم منحصر به فردی را در طراحی گرافیک ارائه دهد.

آثار سعیدی در بیش از ۲۸۰ نمایشگاه شناخته شده در سراسر دنیا به نمایش گذاشته شده است. وی در مسابقه‌های متعدد ملی و بین‌المللی به عنوان عضو هیئت داوران و همچنین در بیش از ۴۵ کنفرانس در سراسر دنیا به عنوان سخنران شرکت کرده است. در سال ۱۳۹۲، وی «اولین نمایشگاه بین‌المللی طراحی حروف» را به عنوان بخشی از سومین دوسالانه طراحان گرافیک ایران (سرو نقره‌ای) تأسیس کرد. طراحی پوستر، عمده‌ترین شاخه فعالیت این طراح گرافیک است و تاکنون ده‌ها جایزه مهم داخلی و بین‌المللی کسب کرده است.

کد خبر 5065402

منبع: مهر

کلیدواژه: مهدی سعیدی شمس تبریزی گرافیک کپی رایت فیلم کوتاه جشنواره فیلم کوتاه تهران شبکه پنج سیما فیلم سینمایی ویروس کرونا تئاتر ایران برنامه تلویزیونی حضور هنر ایران در جهان سیزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران موسیقی نواحی نقاشی رادیو نمایش برنامه رادیویی بین المللی مهدی سعیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۵۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» بر اساس کتاب شهید آوینی بررسی شد

به گزارش خبرنگار مهر، دوره تخصصی «تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» که به بررسی ۴۰۰ پوستر تاریخ گرافیک ایران در نیم قرن گذشته اختصاص داشت، عصر روز گذشته هشتم اردیبهشت ماه در مشهد به پایان رسید.

سیدمحمدرضا میری هنرمند طراح گرفیک که مدیریت این دوره را برعهده داشت، درباره این دوره به خبرنگار مهر گفت: در سال گذشته و طی چند دوره، به خوانش و شرح کتاب «انفطار صورت» شامل مقالات شهید سید مرتضی آوینی پیرامون گرافیک انقلاب پرداختیم و از این رهگذر، به تاریخچه گرافیک ایران پیش و پس از انقلاب، ادوار مختلف و فراز و فرودهای آن نگاهی مختصر انداختیم.

وی افزود: اما امسال در فرصتی فراخ‌تر و در دوره‌ای با عنوان «تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» قصد کردیم تا ۴۰۰ پوستر تاریخ گرافیک ایران را طی ۴ جلسه و در چهار دوره «پیش از انقلاب اسلامی»، «مبارزات و پیروزی انقلاب و دفاع مقدس»، «دو دهه پس از جنگ» و بالاخره دوره «پس از فتنه ۸۸ تا به امروز» با دقت ببینیم.

وی بیان کرد: در این دوره از حیث رویکرد محتوایی، نمادشناسی، خاستگاه و تاثیرات اجتماعی، تکنیک های اجرایی و … آثار را مورد بررسی قرار دادیم. همچنین، برای شرکت‌کنندگانی که مایل بودند، تمرین‌ها و پروژه‌های عملی پیشنهاد کردیم و در جلسه‌ای جداگانه به ارایه و نقد آنها پرداختیم.

میری در پایان اظهار کرد: این دوره از جلسات برای دانشجویان گرافیک و تصویرسازی، علاقه‌مندان به مباحث گرافیک انقلاب، طراحان جوان گرافیک و پژوهشگران و علاقه‌مندان به تاریخ انقلاب و هنر انقلاب کاربردی بود و استقبال خوبی نیز شد.

کد خبر 6090052

دیگر خبرها

  • استقبال کانون استان قزوین از برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • «تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» بر اساس کتاب شهید آوینی بررسی شد
  • تیتر خاص رسانه عربی درباره ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • تیتر خاص رسانه عربی در مورد ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • ماجرای بازیگرانی که مهاجرت کردند | وضعیت رفتگان اغتشاشات ؛ از تاکسی اینترنتی تا بازی تنها در حد چند دقیقه رقص!
  • مردِ شماره «۴۴» گرافیکِ ایران کیست؟
  • هفته گرافیک افتتاح شد
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد
  • ساز هنرمندان جنوب کرمان بر سکوهای بین‌المللی کوک می‌شود