Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@08:39:25 GMT

لزوم پیوند کودکان با آموزش مجازی به عنوان یک نیاز

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۹۷۲۱۹

لزوم پیوند کودکان با آموزش مجازی به عنوان یک نیاز

ایسنا/فارس کرونا، به دلیل تاثیر مستقیم بر سبک زندگی در جوامع مختلف، ابعاد مختلف جامعه را دستخوش دگرگونی کرده و آموزش نیز یکی از مهمترین بخش‌هایی بوده که به دلیل شیوع این بیماری، تغییراتی را تجربه کرد. غیرحضوری شدن آموزش علاوه بر نیاز زیرساختی، نیازمند تغییر نگرش در جامعه است.

با شیوع کروناویروس، آموزش‌ها در تمام مراکز آموزشی، به غیرحضوری تغییر کرد؛ آموزش بر مبنای فضای مجازی به دلیل قطع ارتباط مستقیم بین دانش‌آموز با معلم و هم‌شاگردی‌ها از یک سو و درگیر شدن اعضای خانواده خصوصا والدین و نبود تجربه کافی و آماده و فراگیر نبودن زیرساخت‌های لازم، تبعات مختلفی را از افت تحصیلی، گرفتاری خانواده، مشکل انتقال مفاهیم خصوصا مفاهیمی که برای فراگیری آن نیازمند کار کارگاهی و عملی هستیم، کاهش سطح نظارت بر کمیت و کیفیت فعالیت آموزشی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. را به دنبال داشته است.

به گزارش ایسنا، اکنون که جامعه به اجبار باید با تغییر سبک آموزش همراه شده و خود را تطبیق دهد، قطعا نیازمند ایجاد تغییراتی در نگرش خانواده و فراگیران، محتوای آموزشی، آموزش دهنده و ... هستیم؛ تغییراتی که برای ایجاد و تثبیت آن زمان، شاخصی مهم به شمار می‌رود. یکی از مهمترین اصولی که برای دستیابی به سطحی مناسب از آموزش‌ها باید مورد توجه قرار گیرد، ایجاد پیوند بین گروه فراگیران خصوصا دانش‌آموزان دوره دبستان، با آموزش مجازی است.

یک متخصص روانپزشکی و رئیس بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری شیراز، در این زمینه به ایسنا گفت: در شرایط کنونی که مجبور به برگزاری کلاس‌ها به صورت آنلاین هستیم و تلفن‌های هوشمند جایگزین کتاب‌ها شده است، پدر و مادر باید بیش از پیش سطح مراقبت از کودکان را ارتقا داده و دانش خود در این زمینه را افزایش دهند؛ در این وضعیت بهتر است والدین برنامه‌های خود را بر اساس نیاز کودک زمانبندی کنند. 

دکتر لیلا رازقیان ادامه داد: برخلاف کلاس‌های حضوری بچه‌ها طی نشست‌های مجازی نمی‌توانند با دیگر دانش آموزان صحبت کنند و لازم است والدین از لحاظ روانشناختی برای این نوع محیط، کودک را آماده کرده و جنبه‌های مثبت کلاس مجازی را برای او توضیح دهند.

او ادامه داد: از سویی دیگر پدر و مادر باید هر از گاهی به کودک خود اجازه دهند تا از چت کردن با دوستان خود لذت ببرد تا در کلاس مجازی احساس تنهایی نکند. مدرسه مکانی مناسب برای یادگیری مهارت‌های اجتماعی است که با مجازی شدن کلاس‌های درس این یادگیری تضعیف شده و والدین می‌توانند با اجازه دادن به کودک برای تعامل آنلاین با دوستانش تا حدی فاصله اجتماعی را کاهش دهد.

به اعتقاد این روانپزشک، بعد از اینکه کودک یک کلاس آنلاین را تمام کرد، بهتر است از سوی والدین بازخورد مثبت دریافت کند و مورد تشویق قرار گیرد. برای مثال می‌توان به او اجازه داد ۱۰دقیقه با اسباب بازی مورد علاقه‌اش بازی کند. اگر کودک از وضعیت تدریس به صورت آنلاین واهمه دارد و یا تمرکز کافی ندارد، بهتر است از یک روانپزشک یا روانشناس کودک کمک بگیریم.

رازقیان خاطرنشان کرد: در زمان آموزش آنلاین والدین باید انعطاف پذیر باشند و محیط تدریس را برای کودک مناسب سازند و اضطراب کودک را کاهش دهند. والدین باید ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های استفاده از فضای مجازی را در این دوران به کودک بیاموزند.

او گفت: در حال حاضر با استفاده از فضای مجازی اطلاعات دیداری کودکان افزایش می‌یابد، اما اطلاعات و تجارب شنیداری و حرکتی آنها کند می‌شود و این امر نیاز کودک به آموزش توسط والدین را بیش از پیش می‌سازد.

رازقیان تاکید کرد: در حال حاضر که کودک اکثر آموزش‌هایش را به صورت آنلاین دریافت می‌کند، باید تفریح‌های مجازی مثل بازی‌های رایانه‌ای را به کمترین میزان برساند، چون در این صورت دچار عوارض فیزیولوژیک و خستگی جسمی می‌شود.

به گزارش ایسنا، در شرایط جدید که به واسطه تداوم شیوع کرونا، مجبور به تغییر سبک زندگی هستیم، باید متناسب با این سبک جدید، شیوه‌های فعالیت و تعاملات و ارتباطات خود را در سطوح مختلف تغییر دهییم.

آموزش، مهمترین اصل پایه‌ای برای توسعه جوامع محسوب می‌شود که با تغییر شیوه‌های آموزشی نیازمند ایجاد پیوندی مناسب بین معلم و دانش آموز با فضای مجازی هستیم؛ فضایی که شیوه‌های آموزشی در آن، ویژگی‌های خاص خود را دارد و برای کارآمد شدن باید این شیوه‌ها را به کاربران آموزش دهیم.

یکی از مشکلات مهم در آموزش مجازی، جدی نگرفتن کلاس درس از سوی دانش‌آموز و والدین است؛ خصوصا والدینی که تا قبل از این اشراف کافی بر روند فعالیت‌های تحصیلی فرزندان خود نداشته‌اند. حال آنکه امروز پدر و مادر به یکی از ارکان اصلی در آموزش تبدیل شده‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی كودكان فضای مجازی دوران کرونا فضای مجازی شیوه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۷۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اسپوتنیک، خانم لووا-بلووا، دادآور حقوق کودکان روسیه این موضوع را امروز چهارشنبه، ۲۴ آوریل اعلام کرد.

مذاکرات در شهر دوحه انجام شد و توافق شد که ۲۹ کودک به اوکراین و ۱۹ کودک به روسیه نقل مکان کنند.

کد خبر 847034 برچسب‌ها قطر کودکان خبر ویژه روسیه - اوکراین

دیگر خبرها

  • سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد
  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • تمهیدات حفاظتی کنکور اعلام شد | والدین داوطلبان مراقب باشند فریب نخورند | وسایلی که تا ۱۰ سال مجازات محرومیت از کنکور دارد
  • پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
  • ۱۷ هزار کودک بدون والدین در نوار غزه | شهادت ۳۰ کودک بر اثر گرسنگی
  • ۱۷ هزار کودک بدون والدین در نوار غزه/ شهادت ۳۰ کودک بر اثر گرسنگی
  • طنز در فضای مجازی با اقتصاد پیوند خورده است