Web Analytics Made Easy - Statcounter

بعضاً شاهد مشکلاتی هستیم که هیچ ارتباطی با تحریم و تکانه‌های بین‌المللی ندارد و با اندکی تأمل می‌شود رد پای آنها را در نبود مدیریت و نظارت قوی دستگاه‌های اجرایی مشاهده کرد.

خبرگزاری میزان - اقتصاد کشور ما این روزها از بیماری‌های مختلفی رنج می‌برد؛ از رشد سرسام‌آور نقدینگی و تورم تا گرانی و بیکاری؛ و البته مشکلات ریز و درشتی که ریشه در همین مشکلات اقتصادی دارد و اگر تدبیری برای رفع این مشکلات اندیشیده شود آنها نیز مرتفع می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعضاً شاهد مشکلاتی هستیم که هیچ ارتباطی با تحریم و تکانه‌های بین‌المللی ندارد و با اندکی تأمل می‌شود رد پای آنها را در نبود مدیریت و نظارت قوی دسگاه‌های اجرایی مشاهده کرد؛ ردپایی که نیازی به چشم مسلح ندارد و با چشم غیرمسلح و البته رنج کشیده طبقه‌های مختلف مردم ایران اسلامی قابل تشخیص هست.

هرچند شعار این بود که «به عقب برنمی‌گردیم» اما برخی رخدادهای اقتصادی دقیقاً و تحقیقاً آدرس «بازگشت به عقب»  و بلکه پیش از آن! را تداعی می‌کند. مثلاً اخیراً شاهد هستیم برخی تولید‌کننده‌های سوءاستفاده‌کننده در اقدامی برخلاف انسانیت و قانون، خریداران روغن نباتی را وادار به خرید یک کالایی دیگر در کنار خرید این کالا می‌کنند!

مشکل از آنجایی آغاز شد که طبق خیلی از حوزه‌ها و موضوعات، ادعا شد با کمبود روغن نباتی در کشور مواجه هستیم؛ روغنی که یکی از قوت‌های غالب طبقه متوسط و متوسط رو به پایین جامعه است. پیرو طرح این ادعا، عرصه روغن نباتی در فروشگاه‌ها محدود شد و سپس خبر رسید که فروشگاه‌ها، شرط فروش روغن‌نباتی را منوط به خرید یک کالای دیگر در کنار خرید این کالای به ظاهر کم‌یاب کرده‌اند.

با کمی پرس‌وجو، کاشف به عمل آمد که فروشگاه‌های خُرد سطح شهرها خودسرانه این کار را انجام نداده و آنها نیز با پذیرش چنین شرطی روغن نباتی تهیه کرده‌اند از این جهت برای فروش آن، اقدام به کره‌گیری از آب گل‌آلود می‌کنند.

هرچند مسئولان مدتی است که ریشه اکثر مشکلات را به تحریم‌ها گره می‌زنند، اما بیشتر مولفه‌ها نشان دهنده خلاء در بحث مدیریت و مشکلات داخلی دارد. از پیاز کیلویی ۳ هزار تومان که از کشاورز خریداری می‌شود و با قیمت ۱۰ هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد گرفته تا گوجه کیلویی ۱۴ هزار تومان که این روز‌ها خبر ساز شده است و موضوع بی تدبیری مسئولان در کنترل چنین مشکلاتی را بیشتر نمایان می‌کند.

گرانی پوشک بچه، گوشت مرغ و تخم مرغ و کمبود روغن نباتی در بازار در کنار مشکلات اقتصادی مدتی است که اکثر مردم را درگیر کرده و با اینکه کمبودی در انبار‌ها نیست به بهانه‌های مختلف با قیمتی بالاتر به دست مصرف کننده می‌رسد.

بار‌ها این گزاره را از زیان مسئولان شنیده ایم که کمبودی در بازار نداریم. همین روز گذشته محسن زنگنه عضو کمیسیون «برنامه، بودجه و محاسبات» مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با میزان تصریح کرد: «در حال حاضر ما با کمبود کالا مواجه نیستیم و همه فروشگاه‌ها مملو از کالاست».

بیشتر بخوانید: افزایش قدرت خرید مردم؛ رهیافت طرح تأمین کالاهای اساسی

این در حالی است رئیس‌جمهور ۵ مرداد ۹۹ در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با بیان اینکه افزایش قیمت درمورد کالا‌هایی که در بخش دولتی و عمومی غیر دولتی تولید می‌شود به هیچ عنوان قابل قبول نیست، گفته بود: بخش عمومی باید در زمینه کنترل قیمت‌ها با تعریف فرایند تعیین قیمت‌ها و مقابله با گرانی پیشتاز باشد تا بتوانیم در شرایط جنگ اقتصادی و روز‌های سخت پدید آمده از معضل کرونا، فشار اقتصادی را بر مردم کاهش دهیم.

بیشتر بخوانید: برنامه‌های دولت برای برقراری ثبات در بازار ارز و کالا و کنترل گرانی

یکی از سوژه‌هایی که مورد تعجب همگان شده است، فروش برخی از محصولات در کنار اقلامی است که مدتی در بازار با کاهش عرضه مواجه شده است در این بین فروشنده سوپر مارکت در ازای خرید روغن نباتی محصول رب گوجه فرنگی را به اجبار به خریدار تحمیل می‌کند.

زمانی که این اقدام مورد انتقاد قرار می‌گیرد فروشنده اعلام می‌کند به دلیل اینکه کارخانه فروش محصول را به سوپرمارکت‌ها شرطی کرده ما مجبور به این کار هستیم.

فروشنده معتقد است در هنگام خرید هر کارتن روغن کارخانه شرطی را لحاظ کرده که یک کارتن رب گوجه فرنگی نیز باید به مغازه دار فروخته شود در غیر این صورت محصولی به مغازه دار تحویل داده نمی‌شود.

این موضوع یکی از عارضه‌هایی است که این روز‌ها مردم درگیر آن هستند و اگر مجبور به خرید محصول مورد نظر خود باشند باید هزینه اضافی برای محصولات کم فروش کارخانجات را نیز پرداخت کنند.

البته این که سوپرمارکتی‌ها نباید زیر بار چنین عملی بروند به کنار، اما محصولی، چون روغن نباتی قوت غالب اکثر مردم است و فروشنده مجبور به خرید و عرضه آن به مصرف کننده است حال باید روشن شود که کارخانجات با وجود داشتن کالا در انبار‌ها چرا از این موقعیت سواستفاده می‌کنند و فروش کالا‌های کم تقاضای خود را با چنین شگرد‌هایی بالا می‌برند.

در‌این بین ضعف نظارت دستگاه‌های اجرایی و ناهماهنگی ها نیز در آشفته بازار این روز‌های روغن نباتی که مسئولان قول متعادل شدن عرضه را داده اند بیش‌تر به چشم می‌خورد که باید توجه ویژه‌ای به آن شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب در بخشی از بیانات‌شان در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت سالروز ولادت پیامبر اعظم (ص) و امام صادق (ع) که هم‌زمان با سالروز ملّی مبارزه با استکبار جهانی هم بود، فرمودند:خیلی از مشکلات کنونیِ ما ربطی هم به تحریم و مانند این چیز‌ها ندارد؛ مربوط به خود ما است، مربوط به ناهماهنگی‌ها است. این گرانی‌های اخیر واقعاً توجیه ندارد؛ بسیاری از این گرانی‌های اخیر واقعاً توجیه ندارد؛ باید علاج بشود و قابل علاج است؛ بایستی مسئولین با هماهنگی علاج کنند. شما نگاه که میکنید، گرانی از گوشت قرمز و گوشت مرغ و گوجه فرنگی بگیرید تا پوشک بچّه [وجود دارد]؛ خب گرانی‌های اینها، گرانی‌های بی‌دلیلی است، هیچ استدلالی پشت این گرانی‌ها وجود ندارد؛ و جنس هم هست؛ هم وزارت صمت، هم مسئولین تعزیرات، هم بسیج، هم بعضی از دستگاه‌های دیگری که مرتبط با قضیّه هستند، [مثل]گمرک و دیگران، با همدیگر همکاری کنند و این مشکل را از جلوی پای مردم بردارند؛ همه‌ی این‌ها قابل کنترل است؛ بنابراین با مدیریّت هماهنگ دستگاه‌ها این مشکلات قابل برطرف شدن است.

بیشتر بخوانید: تحریم‌ها؛ بهانه‌ای برای کم‌کاری| گرانی‌ها محصول ناهماهنگی دستگاه‌های اجرایی

به هر روی تحمیل خرید یک کالا در کنار خرید اقلامی همچون روغن نباتی هیچ ارتباطی با تحریم و دشمنی دشمنان ندارد و تنها دلیلی که می‌شود برای آن در نظر گرفت «مدیریت ناکارآمد اجرایی» است که این روزها زندگی مردم را با سختی همراه کرده است.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اقتصادی کالای اساسی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی کالای اساسی روغن نباتی فروشگاه ها دستگاه ها گرانی ها روز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۸۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری منطقه ۲ شیراز ظرفیت اقتصادی ویژه‌ای دارد

مدیریت شهری در دوازدهمین ایستگاه بازدید‌های نظارتی خود به شهرداری منطقه ۲ شیراز رسید. در بازدید نظارتی مدیریت شهری در شهرداری منطقه ۲ شیراز مطابق سلسله بازدید‌های پیشین که با هدف تکریم ارباب رجوع، خدمت‌رسانی بهتر و ایجاد امیدآفرینی انجام شد، میز خدمت مردمی، گفت‌وشنود با مدیران و کارکنان منطقه و جلسه بررسی مسائل به منظور رفع موانع و پیشبرد امور انجام گرفت.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در این بازدید نظارتی اظهار کرد: شهرداری منطقه ۲ ویژگی خاص خود را دارد و علاوه بر نقاط قوت بسیار زیاد که قابل مقایسه با سایر مناطق نیست، این منطقه مسائل و مشکلات ویژه‌ای دارد که این موضوعات به بافت فرسوده و قدیمی بودن آن بر می‌گردد.

سید ابراهیم حسینی تصریح کرد: بخشی از این منطقه به عنوان شناسنامه شیراز است و ظرفیت اقتصادی ویژه‌ای دارد که در سایر مناطق نیست؛ از سوی دیگر با بخش‌های فرهنگی نیز این منطقه دارد و علاوه بر آن یک‌سوم دانشگاه فرهنگیان در این منطقه قرار دارد.

او با اشاره به اینکه شهرداری منطقه ۲ شیراز استعداد‌های خاص خود را دارد، ادامه داد: این درخواست را مطرح کردیم که معاونین شهردار شیراز بخش‌های مختلف آن را فعال کنند و آن را به شکوفایی برسانند.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در خصوص عملکرد اجرایی شهرداری در این منطقه گفت: اقدامات مدنظر و قابل پیگیری که از سوی شهرداری و ناظر شورای اسلامی شهر در این منطقه صورت گرفته است، رضایت بخش بوده و پیشرفت منطقه صعودی است و رضایتمندی مردم از مجموعه اقدامات بسیار بالاست. 

حسینی ضمن قدردانی از شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر شیراز، شهردار منطقه و کارکنان و یاوران شورا این منطقه، خاطر نشان کرد: با اقداماتی که در دستور کار است، افق مناسبی را در این منطقه شاهد هستیم و امید است شاهد شکوفایی و پیشرفت در این منطقه باشیم؛ چراکه این منطقه مستعد بهترین ارائه خدمات است.

رفع مسائل شهروندان مناطق در دیدار‌های چهره به چهره 

 شهردار کلان‌شهر شیراز نیز اظهار کرد: دوازدهمین مرحله بازدید از مناطق و برگزاری میز خدمت در شهرداری منطقه ۲ شیراز بود که این میز خدمت به اتفاق رئیس، ناظر و تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر شیراز و همکاران شهرداری در حوزه ستادی و برخی از معاونین در این منطقه برگزار شد. 

محمدحسن اسدی افزود: یکی از اهداف اصلی بازدید و سرکشی از مناطق برگزاری میز خدمت با حضور شهروندان مناطق است که شهروندان منطقه ۲ به جهت رفع مسائل و مشکلات خود تقاضای برگزاری میز خدمت و گفتگو با مدیران شهری را داشتند.

او عنوان کرد: در این بازدید که با مراجعین و شهروندان ساکن در منطقه دیدار داشتیم، درخواست‌های آنها مورد بررسی قرار گرفت؛ ضمن اینکه مسائل و مشکلات یاوران شورای محلات نیز بررسی شد.

شهردار شیراز افزود: بر اساس مسائل مطرح شده، ارجاعات و دستورات لازم صادر شد.

اسدی بیان کرد: در ادامه دیدار مستقیم و بدون واسطه با همکارانم در منطقه ۲ داشتیم که خوشبختانه با روحیه خوب و با نشاطی مشغول به کار و خدمات‌رسانی به مردم بودند.

این مقام ارشد مدیریت شهری شیراز به ارائه گزارش عملکرد اقدامات انجام شده و برنامه‌های پیش رو توسط شهردار منطقه ۲ نیز اشاره کرد.

او گفت: عملکردها، مسائل، مشکلات و موضوعات گفته‌شده مورد بررسی قرار گرفت و راهکار‌های پیش رو تبیین شد. 

شهردار شیراز ضمن اظهار خرسندی از عملکرد شهرداری منطقه ۲ بیان کرد: جلسات بسیار خوبی از سال گذشته تاکنون به صورت مستمر توسط مدیریت ارشد شهری برگزار شده و از مزایای خوب این دیدارها، بی‌واسطه و چهره به چهره بودن آن است و که در وهله نخست باعث رضایتمندی مراجعین و شهروندان است و بعد از آن مشکلات همکاران خودمان به واسطه این دیدار‌ها به حداقل ممکن رسانده می‌شود.

استقبال شهروندان از میز‌های خدمت 

نایب رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این بازدید تصریح کرد: در بازدید‌های انجام شده، استقبال بسیار خوبی از سوی مردم صورت گرفت و در این میز خدمت‌هایی که برگزار می‌شود، دیدار و گفتگوی بی واسطه مردم با اعضای شورا و مدیران شهری فراهم می‌شود.

محمدتقی تذروی خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری چنین نشست‌هایی، ارتباط چهره به چهره با مردم است و در موضوعاتی که نیاز است شهردار شیراز دستورات را مستقیم اعلام کند، این اقدام صورت می‌گیرد تا مشکلات شهروندان حل و فصل شود. 

او اضافه کرد: در بسیاری از مواقع مردم با حضور خود در میز خدمت‌ها، بسیاری از مشکلات و موضوعات را اطلاع‌رسانی می‌کنند. 

عضو و ناظر شورای اسلامی شهر در شهرداری منطقه ۲ شیراز ضمن قدردانی از یاوران شورای این منطقه که مسائل و مشکلات را با شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر مطرح داشتند، گفت: مسائل و مشکلاتی که از سوی شهروندان در این منطقه مطرح می‌شود، یقینا در برنامه‌ریزی برای آینده و تخصیص بودجه، تاثیرگذار خواهد بود. 
 
تذروی همچنین با قدردانی از شهردار منطقه ۲ شیراز اضافه کرد: در اوایل این موضوع را شاهد بودیم که مراجعات مردمی بسیار زیاد بود، اما با دیدار چهره‌به. چهره و رفع مشکلات شهروندان در این منطقه، مراجعه شهروندان نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است و این موضوع نشان از اثرگذاری ارتباط مردمی بین مسئولین و مردم است.

مشارکت مردم در حوزه مدیریت شهری

نایب‌رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و هوشمند‌سازی شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این بازدید اظهار کرد: نخستین میز خدمت در سال جاری در منطقه ۲ برگزار شد.

محمود صفایی ابراز امیدواری کرد: حضور شهردار شیراز و سایر مدیران شهرداری و رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر منجر به کاهش، رفع مشکلات و مسائل مطرح شده از سوی شهروندان این منطقه شود. 

او ادامه داد: شهروندان در این منطقه مسائل عمده‌ای مطرح کردند که اغلب موضوعات در خصوص زمین و تملکات بود. 

نایب‌رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و هوشمند‌سازی شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: برخی از یاوران شورای اسلامی شهر موضوع خدمات زیربنایی را در محلات خود مطرح کردند و دستورات لازم از سوی شهردار شیراز و رئیس شورای اسلامی شهر شیراز ابلاغ شد. 

صفایی خاطرنشان کرد: برخی از مشکلات شهروندان در این میز خدمت رفع شد و برخی از مسائل دیگر مقرر شد در جلساتی که در شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز برگزار می‌شود، پیگیری شود. 

او ابراز امیدواری کرد: همچون سال گذشته جلسات میز خدمت به صورت مستمر با حضور مدیران شهری و مردم برگزار شود تا علاوه بر رفع مشکلات شهروندان، مشارکت مردم در حوزه مدیریت شهری تداوم یابد.

ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری به شهرداری منطقه ۲ شیراز 

رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز نیز در دوازدهمین بازدید نظارتی با حضور در شهرداری منطقه ۲ شیراز اظهار کرد: این منطقه یکی از مناطقی است که بیشترین تعداد محلات محروم را دارد و در سطح محلات برای احصا و رفع مشکلات همواره از یاوران شورا و رابطین و ظرفیت آنها استفاده شد و کار محرومیت‌زدایی در این منطقه از محلات از مردم محله برای مردم محله اولویت‌بندی می‌شود. 

سیده مریم حسینی افزود: نیاز است از سوی مدیریت شهری به صورت ویژه به این منطقه نگاه شود و این موضوع با درنظر گرفتن بودجه و کارمندانی که دغدغه رفع مشکلات مردم را دارند مدنظر است.

او خاطرنشان کرد: کارمندان شهرداری منطقه ۲ در این منطقه همواره معتقد هستند نهایت رأفت قانونی در برخورد با شهروندان در این منطقه صورت می‌گیرد تا مشکلات آنها رفع شود و این اقدام به معنای نگاه یک شهروند به شهروند دیگر نه نگاه یک مسئول به یک شهروند است. 

رئیس کمیته محرومیت زدایی شورای اسلامی شهر شیراز ابراز امیدواری کرد: با تنوع فعالیت‌هایی که در این منطقه صورت می‌گیرد روزبه‌روز در رفع محرومیت برای مردم این منطقه گام‌های بیشتری برداریم.

ایجاد پرچم سومین حرم اهل‌بیت (ع) در شهرداری منطقه ۲ شیراز

شهردار منطقه ۲ شیراز نیز در این بازدید نظارتی از دیدار چهره به چهره شهردار کلان‌شهر و رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر شیراز با مردم شریف این منطقه خبر داد.

محمد مقدس‌زاده گفت: این بازدید منجر به تسهیل در تصمیم‌گیری‌های مثبت و تأثیرگذار در جهت احصای نیاز‌های مردم و ایجاد انگیزه و نشاط اجتماعی و امیدآفرینی در بین مردم شد.

او اظهار کرد: در شهرداری منطقه ۲ ظرفیت‌های مختلف فرهنگی، سرمایه‌گذاری، اقتصادی، عمرانی، خدمات شهری و زیست محیطی وجود دارد.

شهردار منطقه ۲ شیراز با اشاره به ظرفیت مذهبی این منطقه بیان کرد: اقدامات خوبی در این راستا انجام که برای نخستین بار پرچم سومین حرم اهل‌بیت علیهم السلام طراحی، قرارداد آن منعقد و در حال اجراست.

مقدس‌زاده با توجه به ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری عنوان کرد: قراردادی به اعتبار ۱۴۰۰ میلیارد تومان جهت اجرای پروژه بنکداران در نقطه‌ای کم‌برخوردار تعریف، طراحی و قرارداد منعقد شد. 

او با توجه به پهنا و وسعت منطقه ۲ گفت: از میدان امام حسین (ع) تا پل شهدای نیروی دریایی در کمربندی، پروژه‌های متفاوتی از قبیل ساماندهی بولوار خلیج فارس، پروژه آبش خاتون با زیرساخت‌های گردشگری در چهارراه دفاع مقدس و ساماندهی خیابان لطفعلی‌خان زند از معابر کهن شهر شیراز در دستور کار شهرداری منطقه ۲ قرار گرفته است.

شهردار منطقه ۲ شیراز گفت: در راستای اجرای پروژه‌های بزرگ توسط این منطقه با مصوبه شورای اسلامی شهر شیراز، بولوار ۴۵ متری محراب جهت تأمین دسترسی و اتصال بلوار مدرس به کمربندی با دارابودن زیرگذر زیرسطحی در دستور کار قرار گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • مولدسازی دارایی‌ها سیاستی کارآمد برای حل مشکلات محلات کم‌برخوردار ارومیه
  • شوراها پل ارتباطی مدیریت اجرایی و مردم هستند
  • دستگاه‌های نظارتی مشکلات شرکت پیش فروش خودرو را هشدار می‌دادند
  • تغییر زیاد در مدیریت شهری آسیب‌ جدی به شهر وارد می‌کند
  • شوراها بی‌واسطه‌ترین حلقه ارتباطی مردم و حاکمیت هستند
  • ممنوعیت خرید و فروش اراضی شهرک‌های صنعتی قبل از اخذ پایان‌کار
  • راهنمایی مدیریت مالی بهتر در «دخل و خرج»
  • ممنوعیت هرگونه خرید و فروش اراضی شهرک‌های صنعتی
  • ممنوعیت هرگونه خرید و فروش اراضی شهرک‌های صنعتی قبل از اخذ پایان کار و اتمام سالن تولید
  • شهرداری منطقه ۲ شیراز ظرفیت اقتصادی ویژه‌ای دارد