Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب «ویرانی دروازه شرقی»، برای دهمین بار توسط مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به چاپ رسید.

به گزارش ایسنا، به دلیل استقبال گسترده و چشمگیر علاقه‌مندان و پژوهشگران عرصه دفاع مقدس و تاریخ جنگ ایران و عراق، کتاب «ویرانی دروازه شرقی» نوشته سرلشکر عراقی وفیق السامرائی برای دهمین بار توسط مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به چاپ رسیده و روانه بازار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وفیق السامرائی یکی از سرلشکران ارتش بعثی صدام بوده که در بیشتر زمان‌های جنگ هشت‌ساله ایران و عراق به‌عنوان مدیر امور ایران در اطلاعات کل نظامی رژیم بعثی مشغول به کار بوده و در واقع مغز متفکر ارتش عراق در امور اطلاعاتی و شناسایی عملیات‌ها بوده که بیشتر برنامه‌ریزی‌ها و ترفندها و حیله‌های نظامی رژیم بعثی، بر اساس تفکرات و ایده‌های وی شکل‌گرفته و به همین جهت نقش وی در راهبری عملیات‌های عراقی‌ها علیه ایران، به‌ویژه عملیات‌هایی همچون «کربلای ۴» و عملیات بازپس‌گیری فاو، محوری و سرنوشت‌ساز بوده است.

درواقع آنچه باعث استقبال و توجه فراوان فعالان و پژوهشگران دفاع مقدس به این کتاب شده است؛ این است که نویسنده این کتاب به‌عنوان کسی که خود در بطن و متن جنگ ایران و عراق به‌عنوان یک تئوریسین نظامی و اطلاعاتی حضور داشته، روایت کننده بسیاری از مطالب و موضوعاتی مهم، هیجان‌انگیز، محرمانه و واقعی است که می‌تواند برای هر محققی در این حوزه ارزشمند و مفید باشد و چاپ این اثر برای دهمین بار می‌تواند تائیدی بر این مدعا باشد.

نویسنده کتاب، اثر خود را در پنج فصل کلی ۱-جنگ ایران و عراق و علل و زمینه‌های تاریخی آن، ۲-بعد از جنگ با ایران تا اشغال کویت، ۳- اشغال کویت و جنگ عراق با متحدین با محوریت آمریکا، ۴- صدام و امنیت او در عراق، ۵- انتفاضه مردمی و مخالفان علیه صدام، به نگارش درآورده است.

وی در بیشتر فصول از نقش خود به‌عنوان مهره کلیدی ارتش بعثی صدام پرده‌برداری کرده و نکته مثبت اثر او بیان بسیاری از واقعیات در خصوص ضعف‌های شخصیتی، اخلاقی و مدیریتی صدام و تیم فکری و حاکمیتی وی می‌باشد. چراکه او علی‌رغم سال‌ها خدمت در دستگاه حاکمیتی صدام، با توجه به خیانت‌ها و ظلم صدام و همراهان او بر مردم کشور خود، سرانجام به‌عنوان یکی از مخالفین صدام و علی‌رغم داشتن پست مدیریتی بالا یعنی مدیرکل اطلاعات نظامی ارتش بعثی، سرانجام به‌صورت مخفیانه از بغداد گریخته و در جریان انتفاضه مردمی عراق علیه صدام به‌عنوان یکی از رهبران محوری انتفاضه مطرح می‌شود.

با توجه به ویژگی‌ها و محتویات این اثر، مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به‌عنوان یکی از نهادهای پژوهشی عرصه دفاع مقدس و تاریخ جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، بر آن شد اثر پیش‌گفته را برای کمک به جامعه پژوهشگران و فعالان این عرصه برای دهمین بار با طراحی جلد جدید چاپ و روانه بازار کند.

برای تهیه این کتاب اینجا را کلیک کنید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کتاب جنگ تحمیلی صدام مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برای دهمین بار ایران و عراق دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۸۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه

سیاست های ابهام برانگیز و دوپهلوی آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، به نقل از پایگاه خبری الجزیره، «صالحه علام»، نویسنده و پژوهشگر مسائل ترکیه در یادداشتی از سنگ اندازی آمریکا در توافق راهبردی عراق و ترکیه پرده برداشت.

روز دوشنبه سوم اردیبهشت ماه، محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق پس از بازگشت از آمریکا، میزبان رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه بود. در این سفر، 26 توافقنامه در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و توریستی به امضا رسید. پنج توافقنامه از 26 توافقنامه امضا شده، روابط راهبردی، همکاری بر سر مسائل نظامی، امنیتی، مبارزه با تروریسم و ساخت ابزارآلات جنگی را در بر می‌گیرد.

مذاکرات ترکیه و آمریکا

آمریکا در مذاکرات اخیر با مقامات امنیتی و دیپلماتیک ترکیه پیشنهاد مقابله مستقیم و غیرمستقیم با گروه‌های تروریستی مشترک (داعش و پ ک ک) را مطرح کرد. این پیشنهاد با مخالفت قاطع ترکیه روبرو شد.

آنکارا اعلام کرده همکاری با یک سازمان تروریستی برای مبارزه با یک سازمان تروریستی دیگر و یا همکاری موردی کشورهای هم‌پیمان با سازمان‌های تروریستی را نمی‌پذیرد. تضاد شدید میان آنکارا و پ.ک.ک که سال‌هاست جنگ شدیدی علیه ترکیه را از درون اردوگاه‌هایش در سوریه و عراق اداره می‌کند، باعث شده آنکارا استدلال‌های آمریکا را نپذیرد.

توافقات امنیتی و نظامی عراق و ترکیه نگرانی گروه‌های مختلف کردی از جمله گروه تروریستی پ.ک.ک و یگان‌های مدافع خلق (ی.پ.گ) را برانگیخته و باعث شده آمریکا نیز برای جلوگیری از مقابله جدی با این گروه ها به میدان بیاید. با این وجود آمریکا نگران پیامدهای احتمالی همکاری نظامی و امنیتی میان بغداد و آنکارا است که می‌تواند به حضور ی.پ.گ و پ.ک.ک در مرزهای عراق، سوریه و ترکیه پایان دهد.

در بهمن ماه سال گذشته «یاشار گولر»، وزیر دفاع و «متین گوراک»، رئیس ستاد کل ارتش ترکیه در سفر به بغداد، موفق به کسب رضایت مسئولان عراقی در رابطه با اعلام منع فعالیت پ.ک.ک در مرزهای عراق شدند. به همین دلیل روابط عراق و ترکیه از منظر امنیتی و نظامی بهبود یافت.

بنا بر ادعای رسانه های ترکیه، مطابق توافق دو کشور، به زودی عملیات نظامی به رهبری نیروهای نظامی ترکیه در عمق 30 الی 40 کیلومتری خاک عراق علیه نیروهای تروریستی مخالف دولت ترکیه آغاز خواهد شد؛ این موضوع مخالفت شدید آمریکایی ها را به همراه داشته است.

نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق

دلایلی که بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند

 

در همین راستا آنکارا اخیراً ابتکار جدیدی را آغاز کرده که عبارت از حل و فصل کردن پرونده تروریسم بدون مداخله واشنگتن است. سیاست دو پهلو و ابهام برانگیز آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. به نظر می‌رسد این تحولات سرآغاز تغییراتی مهم در سیاست های کشورهای عراق، سوریه و ترکیه در قبال گروه‌های کُردی فعال در این سه کشور خواهد بود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • افشاگری‌های عضو جدا شده از منافقین در دادگاه درباره همکاری های نظامی این گروهک با ارتش صدام
  • فیلم| افشاگری‌های عضو بریده منافقین در دادگاه: ۴۰۰ مستشار نظامی عراق در پادگان اشرف حضور داشتند!
  • وزیر دفاع ایران با کدام مقام نظامی خارجی دیدار کرد؟ +جزئیات
  • عملیات «وعده صادق» بخش کوچکی از توان نظامی ایران بود
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • حماسه‌سازی رزمندگان باعث ناکامی دشمن در جنگ تحمیلی شد
  • جزئیات سناریوی رژیم‌صهیونیستی برای حمله به رفح
  • آیا صدام حسین واقعا «دیوانه خاورمیانه» بود؟
  • ثبت سفارش کتاب درسی چگونه است؟
  • جزئیات دیدار و گفتگوی مقام بلندپایه نظامی ایران با وزیر دفاع بلاروس