Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیمان قجربیگی، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: باتوجه به افزایش تعداد بستری‌ها و فراگیر بودن آن در سطح کشور ممکن است به سختی بتوانیم داروها را تامین کنیم اگرچه خوشبختانه تاکنون در تامین دارو مشکلی نداشته‌ایم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پیمان قجربیگی در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت صبح قزوین، درباره محدودیت‌های دارویی در استان قزوین اظهار کرد: باتوجه به تحریم‌های ظالمانه محدودیت و کمبودهای دارویی، کشوری و سراسری است که با پیگیری‌های انجام شده توسط مسئولین استان و حوزه غذا و دارو با وجود سختی‌ها و مشکلات تاکنون اجازه نداده‌ایم که مردم برای تامین دارو در تنگنا قرار بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین با بیان اینکه مشکل کمبود دارو انکارناپذیر است، افزود: با توجه به نیاز سراسر کشور به برخی اقلام دارویی، ممکن است بیمار در همان روز نتواند دارو را از استان خودش تامین کند، لذا مجبور شود به استان‌های مجاور مراجعه کند که این موارد دلیل بر کمبود آن در سطح کشور نیست.

وی درباره کمبود داروی "سلسپت" برای بیماران کرونایی بیان کرد: باتوجه به پیگیری‌هایی که از روز چهارشنبه هفته گذشته برای تامین این دارو انجام شد خوشبختانه روز گذشته تاحدودی توانستیم نیاز استان را برطرف کنیم و میزانی از این دارو هم طی یکی دو روز آینده به استان قزوین تزریق خواهد شد و به دنبال این هستیم که این میزان را مستمر ادامه دهیم.

قجربیگی ادامه داد: اکنون این دارو در داروخانه هلال احمر موجود است و نیاز حدود یک هفته تا ۱۰روز استان تامین شده است که با ارائه نسخه در اختیار بیمار قرار می‌گیرد؛ با همکاری‌های انجام شده نهایت استفاده بهینه از انباشت دارو را فراهم کردیم تا بتوانیم نیاز مستمر را تامین و از محدودیت‌‎ها جلوگیری کنیم.

تاکنون هیچ کمبودی در تامین داروهای کرونا نداشته‌ایم

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین ابراز کرد: داروی فاویپیراویر و رمدسیویر مخصوص درمان بیماران بیمارستانی است که اکنون باتوجه به اینکه شمار بیماران کرونایی روز افزون شده و بیشتر بیمارستان‌ها را درگیر کرده، تامین این داروها مشکل است، اما خوشبختانه تاکنون هیچ کمبودی در تامین داروی بیماران کرونایی نداشته‌ایم.

وی اضافه کرد: هم اکنون طیف وسیعی از داروها برای درمان کرونا به کار گرفته شده و باتوجه به اینکه بیماری کرونا ناشناخته است دارویی مخصوص این بیماری در هیچ کجای جهان وجود ندارد؛ اما بر اساس پروتکل‌ها و دیدگاه‌های سطح جوامع علمی تنها چند داروی محدود برجسته شده و البته بقیه موارد هم از رده خارج نمی‌شوند.

قجربیگی بیان کرد: از آنجایی که ممکن است برخی بیماران نیازی به بستری نداشته باشند و براساس تشخیص پزشک لازم باشد روند درمان را در منزل طی کنند، می‌توانند با تجویز دارو از سوی پزشک از داروهایی که در سطح داروخانه وجود دارد برای درمان استفاده کنند که خوشبختانه در این زمینه هم هیچ محدودیتی وجود ندارد.

این مقام مسئول اضافه کرد: برخی داروهایی که گران قیمت است هم در بیمارستان‌ها برای بیماران بستری موجود بوده و تاکنون بیماری در این مورد با مشکلی مواجه نشده است، اما باتوجه به افزایش تعداد بستری‌ها و فراگیر بودن آن در سطح کشور ممکن است به سختی بتوانیم داروها را تامین کنیم اگرچه خوشبختانه تاکنون در تامین دارو مشکلی نداشته‌ایم.

وی تصریح کرد: با تلاشی که در سطح کشور صورت گرفته تاکنون در جریان تداوم دارویی مشکلی وجود نداشته؛ همچنین در مورد انسولین هم با پیگیری‌های صورت گرفته این دارو تامین شده اگرچه تا قبل از این هم انسولین ویالی از نوع قدیمی در داروخانه‌ها موجود بود هرچند از نظر ماهیت دارو تفاوتی وجود ندارد اما باتوجه به اینکه بیماران از انسولین قلمی(پن) استفاده می‌کنند از خرید آن استقبال نمی‌کردند.

کمبودهای دارویی به صورت کشوری است

قجربیگی افزود: یک شرکت تعهد کرده بود که بنا دارد انسولین‌های ویالی را مونتاژ کند اما چون به تعهداتش عمل نکرده بود در مقطعی دچار مشکل شدیم که رفع شد و اکنون بین ۱۵ روز تا یک ماه آینده در شهرستان‌ها قابل تامین است و بنا داریم مستمر شود که خوشبختانه مطلع شدیم که واردات آن آغاز شده و جایگزین خواهد شد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به توزیع انسولین در برخی داروخانه‌ها گفت: البته انسولین در داروخانه‌های خاصی که اکثرا شبانه روزی و برخی روزانه هستند، عرضه می‌شود تا بتوانیم مشکلات کمبود دارویی را کنترل کنیم؛ چراکه باتوجه به ارز دولتی به راحتی قابلیت قاچاق و خروج از سیکل را دارد لذا برای جلوگیری از این روند مجبور هستیم این اقلام را به داروخانه‌های خاص و منتخب عرضه کنیم.

وی با بیان اینکه کمبودهای دارویی به صورت کشوری است، ادامه داد: کمبود خاصی در حوزه دارو نداریم و باتوجه به وضعیت موجود بسیاری از داروها تحت نظر سازمان غذا و دارو در حال توزیع است؛ درحالیکه در گذشته داروخانه‌ها مجاز بودند در حد نیاز، دارو را عرضه کنند اما با توجه به شرایط، بسیاری از داروها تحت کنترل قرار گرفتند تا فضا برای بیماران واقعی فراهم شود و بتوانیم مصرف بهینه داشته باشیم.

قجربیگی در پایان درباره توزیع واکسن آنفلوانزا گفت: مرحله دوم واکسن آنفلوانزا در حال پیگیری است، اما باتوجه به اینکه در سطح کشور توزیع نشده، تاکنون در داروخانه‌ها نیز توزیع نشده و اگر واکسنی مبنی بر واکسن آنفلوانزا در داروخانه توزیع می‌شود مورد تایید نیست چون سیستم رسمی کشور هیچ واکسنی را توزیع نکرده است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: واکسن آنفلوانزا تامین دارو داروخانه ها سطح کشور نداشته ایم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۰۳۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا

آژانس دارویی اتحادیه اروپا به‌روزرسانی واکسن‌های کرونا را به منظور هدف قرار دادن سویه JN.۱ توصیه کرده است.

به گزارش ایسنا، سویه JN.۱ با خانواده سویه XBB که توسط واکسن های به روز شده قبلی هدف قرار گرفته بود، متفاوت است و اکنون موارد ابتلا به آن در جهان از انواع XBB پیشی گرفته است.

بنابر اعلام مرکز اطلاع رسانی آژانس دارویی اتحادیه اروپا، شواهد نشان می‌دهد هدف قرار دادن سویه JN.۱ به حفظ اثربخشی واکسن ها با ادامه تکامل سارس-کوو-۲ کمک می‌کند.

ویروس کرونا هنوز هم ماهانه باعث مرگ هزاران نفر می‌شود.

بیشتر بخوانید:

کرونا در جهان؛ جدیدترین سویه‌های در گردش در ماه‌های اخیر

این آژانس می‌گوید می‌خواهد با سازندگان واکسن ملاقات کند و درباره چگونگی ساخت نسخه‌های جدید این واکسن برای برنامه واکسیناسیون امسال مشورت نماید.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در تاریخ جمعه ۵ مه ۲۰۲۳ به‌ طور رسمی پایان وضعیت اضطراری کووید ۱۹ در جهان را اعلام کرد. این سازمان در ژانویه ۲۰۲۰، شیوع ویروس کرونا را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی و نگرانی بین‌المللی اعلام کرده بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • داروخانه در توزیع اینترنتی دارو مسوول است
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است
  • انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است 
  • توهین دو وزیر به خرد بدنه دارویی نظام‌سلامت
  • عین‌اللهی: با اولویت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان کمبود دارو را جبران می‌کنیم
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا