Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-27@10:11:35 GMT

بورس با تحقق چهار شرط صعودی خواهد شد

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۰۸۱۹۴

بورس با تحقق چهار شرط صعودی خواهد شد

فرارو- در حالی که جو بایدن نیز به عنوان رئیس جمهور منتخب آمریکا معرفی شد و بازارهای سرمایه‌ای همچون سکه، ارز، طلا و خودرو نیز با ریزش قیمتی همراه شد، اما بورس همچنان به سقوط آزاد خود ادامه می‌دهد، در این رابطه برخی از کارشناسان معتقدند تاثیر انتخابات آمریکا بر روی سهام بسیار کم است و تا زمانی که ریسک‌های موجود در بازار از بین نرود، بورس متعادل نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش فرارو، برخی از کارشناسان معتقدند عنصر مهمی که هنوز در بورس وجود ندارد، اعتماد عمومی سهام‌داران به وضعیت کلی بازار است که باعث شده با هر رنگ مثبتی عرضه‌ها شدت بگیرد. از نطر بنیادی و قیمتی واقعا به محدوده‌ای رسیده‌ایم که فروش در بسیاری از نماد‌ها معنی ندارد، ولی جو بی‌اعتمادی موجود باعث شده سها‌م‌داران از هر فرصتی برای خروج از بازار استفاده کنند که البته این مسئله بیشتر حالت روانی دارد تا منطقی.
اثر انتخایات آمریکا بر روی بورس کوتاه مدت است
همایون دارابی کارشناس بازار سهام در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه تاثیر نتیجه انتخابات آمریکا بر روی بورس، روانی و کوتاه مدت است، گفت: زمانی که یک رویدادی به مانند انتخابات آمریکا برگزار می‌شود، اثر آن بر روی بازار سهام، تنها چند روز است، زیرا روندی که در بلند مدت تاثیر اصلی را می‌گذارد، مولفه‌های اقتصادی است که باید آن‌ها را مورد رصد و تحلیل قرار داد، تا بتوان تصویر درستی از آینده بازار ارائه داد.
وی افزود: در حال حاضر ریسک‌های داخلی که بر روی بازار وجود دارد، اجازه نمی‌دهد که اصلاح بورس به پایان برسد، این در حالی است که تاثیر انتخاب بایدن را باید به صورت کلان در رابطه با بازار نفت، کامودیتی‌ها و یا اقتصاد چین ارزیابی کرد که می‌تواند، بلند مدت باشد، اما در مورد تاثیرش بر روی بورس این امر مقطعی خواهد بود، از سوی دیگر در حال حاصر هیجان بر بورس حکمفرما است، به طوری که امروز یک سهم صف خرید است، اما فردا برای آن صف فروش تشکیل می‌شود، بنابراین تا زمانی که منطق بر بازار حکمفرما نشود، این هیجانات اجازه ثبات و تعادل به بورس را نخواهند داد.
دارابی با تاکید بر اینکه برای بازگشت بورس به روند صعودی باید چند اقدام از سوی دولت انجام شود، اظهار داشت: اولین اقدام تعیین تکلیف نرخ سود بانکی است، طی دو هفته اخیر این زمزمه بسیار قوی در بازار سهام شنیده می‌شد که قرار است نرخ بهره افزایش پیدا کند، اما این مسئله تکذیب شد، هرچند که هنوز سایه این موضوع بر سر بازار قرار دارد، این درحالی است با توجه به انتخاب بایدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا و تعدیل انتظارات تورمی، حداقل در کوتاه مدت باید پرونده افزایش نرخ سود را بسته شده فرض کرد، از سوی دیگر دولت باید در این زمینه موضع خود را شفاف اعلام کند، تا بازار بورس تکلیف خود را با این موضوع بداند.
این فعال بازار سهام یادآور شد: به طور کلی نرخ بهره در اقتصاد ایران بسبار بالا است و بسیاری از بنگاه‌ها برای تامین مالی باید هزینه هنگفتی را بپردازند، اما اگر این نرخ کاهش پیدا کند، چند مزیت به وجود می‌آید، اول اینکه هزینه تمام شده تولید کالا کاهش می‌یابد و از آن طریق حاشیه سود شرکت‌ها افزایش می‌باید، دوم هم اینکه میزان تولید در کشور با رشد همراه می‌شود که این مسئله به نفع اقتصاد ملی است و می‌تواند نرخ رشد را مثبت کند، سوم اینکه اشتغال زایی افزایش می‌یابد، زیراکه درآمد و میزان تولید بنگاه‌ها و کارخانجات افزایش پیدا کرده و طبعا آن‌ها باید با تمام ظرفیت به تولید بپردازند و دست آخر نیز صادرات افزایش پیدا می‌کند و درآمد‌های ارزی نیز با رشد همراه می‌شود.
دولت باید دست از قیمت گذاری دستوری بردارد
وی دومین موضوعی که دولت باید در مورد آن اقدام کند را کنار گذاشتن قیمت گذاری دستوری دانست و بیان داشت: در حال حاضر قیمت گذاری دستوری در بازار خودرو، کاری با این صنعت انجام داده که خودروسازان هر سال با زیان هنگفتی روبرو می‌شوند، ایران خودرو در حالی که ابتدای سال برای خروج از زیان دهی یک افزایش سرمایه سنگین از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها انجام داد و از خطر ورشکستگی نجات یافت، اما به شش ماه نکشید که به دلیل قیمت گذاری دستور، در پایان تابستان ۱۰ هزار میلیارد تومان زیان شناسایی کرد.
دارابی اضافه کرد: یعنی هر چقدر هم شرکت تولید و فروش داشته باشد، باز هم زیان شناسایی می‌کند، این مسئله در مورد صنعت فولاد نیز وجود داشت که با اعتراضاتی که انجام شد، دولت از این کار دست برداشت، اما به طور کلی تا زمانی که دولت اقدام به دخالت در بازار‌ها می‌کند و قیمت‌ها به صورت دستوری تعیین می‌شود، شرکت‌های بورسی با زیان روبرو خواهند شد.
این فعال بازار سهام ادامه داد: سومین اقدامی که دولت باید در راستای کمک به بازار سرمایه انجام دهد، تعیین ناظر و رگولاتوری برای صنعت پالایشگاهی است، در حال حاضر در گزارش‌های شش ماه شرکت‌های پالایشگاهی آن‌ها فاقد قیمت و ارزش فروش هستند که این مسئله در تحلیل وضعیت آن‌ها مشکل ایجاد می‌کند و همین مسئله با توجه به اینکه این صنعت یکی از صنایع مهم بورسی است موجب می‌شود، ریسک خرید سهام این شرکت‌ها بالا برود، به طوریکه امروز مشاهده می‌کنیم، علیرغم اینکه بسیاری از صنایع لیدر گاهی تحرکاتی در آن‌ها رخ می‌دهد، اما نماد‌های پالایشگاهی روزهاست که قفل در صف فروش هستند.
وی گفت: یکی دیگر از اتفاقاتی که باید رخ دهد تا بازار متعادل شود، خروج نقدینگی از بازار‌های مختلف و ورود آن‌ها به بورس است، طی چند ماه گذشته بعد از آنکه بورس به اصلاح عمیق فرو رفت و در مقابل نیز بازار‌های مواری از جمله طلا، ارز، مسکن و خودرو با افزایش دیوانه واری روبرو شدند، انتخاب بایدن باعث می‌شود، آن‌ها با ریزش روبرو شوند و یا به مانند مسکن به رکود بروند، بنابراین نقدینگی از آن‌ها خارج می‌شود، در چنین شرایطی اگر این پول‌ها به بورس سرازیر شود، سهام نیز می‌تواند بعد از چهار ماه اصلاح یک روند رو به بالا را شروع کند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: ویروس کرونا برگشت بورس ریسک های بورس سرمایه گذاری در بورس بازدهی بورس قیمت گذاری بازار سهام شرکت ها بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۰۸۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس تغییر جهت داد

شاخص کل بازار سرمایه که روز گذشته ۱۳ هزار واحد کاهش داشت امروز تغییر جهت داد و افزایشی شد.

به گزارش ایسنا، شاخص کل بازار سرمایه امروز (چهارشنبه) ۱۰۶۹ واحد رشد کرد و در کانال دو میلیون ۳۰۴ هزار واحدی ایستاد. شاخص هم وزن نیز ۰.۶۱ درصد رشد کرد و در کانال ۷۶۳ هزار واحدی ایستاد.

در این بازار ۳۵۳ هزار معامله به ارزش ۷۹ هزار میلیارد ریال انجام شد و اغلب نمادهای بازار در دامنه مثبت معامله شدند.

نمادهای فملی، شبندر، فایرا و جم بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بازار سرمایه داشتند و باعث رشد بازار سرمایه شدند. در مقابل نمادهای پارسان و فولاد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بازار سهام برجای گذاشتند.

شاخص کل فرابورس هم امروزرشد کرد و در کانال ۲۵ هزار و ۶۰۵ واحدی ایستاد.

در معاملات امروز بازار سهام، گروه خودرو بیشترین حجم معاملات را داشت و گروه فلزات اساسی نیز پس از خودرویی ها بیشترین حجم معاملات را از آن خود کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دارندگان سهام عدالت برای دریافت سود عجله کنند / فرصت یک هفته‌ای برای دریافت معوقات سود سهام عدالت
  • آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست
  • افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!
  • بورس امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت | جیب دارندگان سهام عدالت پرپول می‌شود
  • با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید
  • بورس تغییر جهت داد