Web Analytics Made Easy - Statcounter

این کتاب ۶۹ صفحه ای با شمارگان ۶۰۰ جلد در سال ۸۴ توسط اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان و همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی به چاپ رسیده است.
پژوهش منطقه حفاظت شده حرا ۱۱ بخش دارد و به موضوعاتی از قبیل استراتژی های بقاء و توسعه جنگل های حرا، ساختارهای اکولوژیک و فرآیندهای پایداری مانگروها(حرا)، موقعیت جغرافیایی، اقلیم آب و هوا، مشخصات پدولوژیک منطقه، پوشش گیاهی و اجتماعات جانوری به همراه تصویرهای رنگی پرداخته و خلاصه کتاب نیز به زبان انگلیسی در پایان آورده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در مقدمه این کتاب آمده است: منطقه حفاظت شده حرا که در تنگ خوران، بین جزیره قشم، سواحل حوزه بندر خمیر در مصب و دلتای رودخانه مهران قرار گرفته از سال ۱۳۵۱ انتخاب و تحت حفاظت قرار گرفته است.
جنگل های حرای این منطقه در اراضی خیس، گلی و تالاب های گستره جزر و مد این دلتا به صورت نامنظم و با انبوهی متفاوت پراکنده اند. بالا آمدن و فرونشینی آب دریا در سواحل که بطور موزون و مستمر هر روز انجام می شود از جمله عوامل تعیین کننده در شکل گیری تنوع حیات این اکوسیستم است.
هر چند جنگل های حرا توده خالص و یکدستی هستند که هیچگونه تنوع گیاهی در آن ها دیده نمی شود ولی در مقابل از تنوع جانوری بسیار بالایی برخوردارند و این تنوع قبل از هر چیز بخاطر موقعیت گذرگاهی یا اکوتونی این جنگل هاست.
نویسندگان این کتاب، جنگل های حرا را به عنوان اکوسیستم های ویژه جنوب ایران در نوار ساحلی خلیج فارس و دریای عمان، همچنین کانون بی مانند تنوع زیستی برای همگان و نسل های آینده معرفی کرده اند.
بخش هایی از کتاب
اجتماعات جانوری منطقه حفاظت شده را می توان شامل ۲ بخش آبی و درختان حرا دانست ولی در هر حال غالبا بین عناصر تشکیل دهنده این دو گروه از نظر تشکیل شبکه های غذایی ارتباطی تنگاتنگ دیده می شود. گروه قابل توجهی از بی مهرگان دریایی و مناطق بین جزر و مدی و مصبی در این منطقه گرد آمده و زندگی می کنند.
همچنین گروه قابل توجهی از مهره داران شامل انواع ماهیان و مارهای دریایی از جمله جانوران آبزی منطقه حفاظت شده حرا هستند. در کنار این مجموعه گروه بزرگی از پرندگان مهاجر و گونه های معدودی از پستانداران را نیز می توان در این ناحیه یافت که عمدتا وابسته به درختان حرا و جزایر گلی مجاور آن ها می باشند. گروهی از موجودات در شبکه های غذایی دریازیان نقش موثری ایفا می کنند و بخشی دیگر ارتباط غذایی تنگاتنگی با پرندگان دارند.
در قسمت دیگری از این کتاب آمده است: جنگل های مانگرو رویشگاه و زیستگاه منحصر به فردی هستند. قرار گرفتن آن ها در مرز آبی و خشکی این امکان را به وجود می آورد که این جنگل ها زیستگاه مشترکی برای زیستمندان خشک زی و دریازی به وجود آورند. جانوران خشک زی اغلب در بخش هوایی درختان زندگی می کنند در حالی که زیستمندان واقعی دریا در بخش تحتانی آن قرار می گیرند.
جنگل های مانگرو ترکیب شگفت انگیزی از زیستمندان را در گذر از خشکی به دریا و برعکس درخود جای داده اند. جانوران خشکی زی که سطح فوقانی جنگل های مانگرو را اشغال می کنند، هیچگونه سازگاری ویژه ای را به خود تحمیل نکرده اند، گرچه در جزر پایین ممکن است از زیستمندان دریایی نیز تغذیه کنند.
این جنگل ها در واقع تالاب هایی هستند که به طور مداوم در برابر تغییرات جریان آب شور و شیرین قرار دارند و گرچه در مقابل شوری بسیار مقاومند اما به آب شیرین دائمی نیاز مبرمی دارند. جریان آب شیرین مداوم آن ها را با اکوسیستم های زمینی مرتبط می سازد.

برچسب‌ها کتابخانه ایرنا جنگل هرمزگان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کتابخانه ایرنا جنگل هرمزگان کتابخانه ایرنا جنگل هرمزگان اخبار کنکور منطقه حفاظت شده حرا جنگل های حرا جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۱۰۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچگونه قطع درختان جنگلی در فندقلو اتفاق نیفتاده است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود قلیزاده اظهار کرد: قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد و ما برای بازدید خبرنگاران از این منطقه آماده برگزاری تور رسانه‌ای هستیم.

وی خاطرنشان کرد: درختان جنگلی فندقلوی نمین سالیان سال مورد حفاظت ماموران یگان حفاظت قرار دارد و تصاویر منتشر شده از درختان جنگلی قطع شده مربوط به منطقه سوهای نمین نیست.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: اخیرا تصاویر قطع درختان جنگلی منطقه سوهای نمین در برخی از کانال‌های مجازی با عنوان نابودی درختان جنگلی فندقلو منتشر شده است که بعد از بررسی کارشناسی و پایش منطقه مورد ادعا، مشخص شد هیچ گونه قطع درختان در این منطقه رخ نداده است.

قلیزاده ادامه داد: ادعای قطعی درختان جنگلی و انتشار تصویر هوایی آن از سوی کانال‌های مجازی مربوط به حوزه استحفاظی گیلان است و مربوط به محدوده جنگلی فندقلو در استان اردبیل نیست.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل بیان کرد: برای اثبات واقعیت و رد ادعای کانال‌های مجازی مبنی بر قطع گسترده درختان جنگلی آماده برگزاری تور خبری با حضور خبرنگاران هستیم تا وضعیت موجود جنگل فندقلو به صورت شفاف به مردم اطلاع‌رسانی شود.

قلیزاده تصریح کرد: از انتقاد و نقد سازنده رسانه‌ها استقبال می‌کنیم و معتقدیم با نقد سازنده و پویا می‌توان مشکلات و کاستی‌های موجود را برطرف کرد.

وی اظهار کرد: آماده برگزاری تور خبری با حضور خبرنگاران هستیم تا وضعیت موجود جنگل فندقلو به صورت شفاف به مردم اطلاع‌رسانی شود.

کد خبر 6097904

دیگر خبرها

  • استفاده از فلزیاب جرم است؟
  • رونمایی از ۸ کتاب کودک نوشته دانش‌آموزان سما
  • رونمایی از ۸ کتاب کودک نوشته دانش‌آموزان دبستان دخترانه سمای عالیشهر
  • دستگیری دو جستجوگر مسلح گنج در گرمدره
  • ۳ حفار غیرمجاز در حوزه میراث‌فرهنگی در آمل دستگیر شدند
  • دستگیری ۳ حفار غیر مجاز در شهرستان آمل
  • هیچگونه قطع درختان جنگلی در فندقلو اتفاق نیفتاده است
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • حفاری ۱۵ متری در منزل شخصی و دستگیری ۳ نفر