Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی آذرکیش مدیرکل دفتر فنی حرفه ای و کاردانش آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرنگار مهر، در خصوص تشکیل کلاس های بچه های هنرستانی در روزهای کرونایی گفت: در حال حاضر بیشتر خبرها مربوط به شیب تند شیوع بیماری کرونا در کشور است و دغدغه ها و نگرانی هایی که برای سلامت بچه ها و جامعه وجود دارد. منتها در حوزه هنرستانی راهنمای جریان تربیت و یادگیری در شرایط کووید ۱۹ را ۲۳ مهر ماه به تمام مدارس کشور ارسال کردیم و در آن ۵ الگو را برای متوسطه اول و دوم نظری و متوسطه دوم فنی حرفه ای و کاردانش ابلاغ کردیم و به این ترتیب مدارس یکی از ۵ الگو را با تصویب شورای مدرسه می توانند انتخاب کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: البته انتخاب الگوها بر اساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر امکان بازگشایی و یا عدم بازگشایی مدارس تعیین می شود. در حال حاضر به نظر می رسد شرایط برای آموزش حضوری مانند اوایل سال تحصیلی تنها در برخی جاها مهیاست.

مدیرکل دفتر فنی حرفه ای و کاردانش آموزش و پرورش بیان کرد: دروس عملی هنرستان در شرایطی که اصناف و کسب و کارها و فعالیت های اجتماعی در حال انجام است فعال خواهد بود و دروس غیرکارگاهی مثل شایستگی های غیرفنی و دروس عمومی بچه ها نیز در بستر شاد و مدرسه تلویزیونی تدریس می شود.

آذرکیش با اشاره به اینکه در حال حاضر آموزش دروس کارگاهی در هنرستان های کشور فعال است، گفت: هفته گذشته استنباط خود من این بود که در شهر نوشهر هنرستان ها تعطیل باشند اما در بازدیدی که داشتم مشاهده کردم در آنجا هنرستان ها فعال هستند البته نمی توانم بگویم در تمام کشور کلاس های کارگاهی دایر است، وقتی ستاد کرونا برای ۴۳ شهر محدودیت های شدید اعلام می کند قاعدتاً مشمول دروس کارگاهی می شود.

وی در پاسخ به این سوال که بسیاری از دانش آموزان هنرستانی ابراز می کنند بیشتر از سایر دانش آموزان متوسطه دوم از جریان آموزش دور مانده اند و همین مساله باعث بروز آسیب های روحی برای آنان شده است و همچنین کیفیت آموزش های غیرحضوری بیان کرد: مطمئناً این را همه به آن واقف هستیم که هیچ چیز جای آموزش حضوری را نمی گیرد. وقتی یک بیماری واگیر شیوع پیدا می کندو یا در اثر سیل و زلزله آموزش تحت تاثیر قرار می گیرد قاعدتاً کیفیت عادی را ندارد. در حال حاضر نیز کرونا تاثیرش را در آموزش دانشگاهی و مدرسه‌ای در تمام دنیا گذاشته است، منتهی تلاش آموزش و پرورش این بوده که روش های مختلف را برای ارتقا کیفیت آموزش استفاده کند. برای همین ما در شبکه شاد هم آموزش برخط (آنلاین) داریم و هم آموزش آفلاین و اگر هنرجویی بگوید در تلویزیون نتوانست برنامه‌ای را ببیند همان محتوا را مجدداً در شاد بارگذاری می کنیم بیش از ۵۰۰ کانال برای رشته های فنی حرفه ای و کاردانش در شبکه شاد ایجاد کرده ایم و در حال توسعه آن هستیم.

آذرکیش گفت: در حال حاضر ۲۰۰ رشته در هنرستان ها وجود دارد که دروس عمومی پایه شایستگی های غیرفنی برای بچه ها مشترک است و برای رشته های متفاوت کانال های اختصاصی ایجاد شده یا هنرستان ها گروه هایی را ایجاد کردند.

وی ادامه داد: ما تمهیدات خود را برای هر میزان تعطیلی که در پیش باشد در نظر گرفتیم. اگر بیش از دو ماه یا حتی بیش از چهار ماه نتوانیم کارگاه ها را برگزار کنیم از آنجا که هر هفته بچه های فنی حرفه ای دو روز کارگاه می رفتند و بچه های کاردانش سه روز پس از تعطیلات و در صورت امکان بازگشایی ما چند هفته به صورت پیوسته کارگاه ها را برگزار خواهیم کرد تا بچه ها عقب نمانند. حتی آیین نامه این اجازه را به ما می دهد دروسی که می ماند در تابستان ارائه شود و یا در پایه های بعدی دانش آموزان همزمان این دروس را بگذرانند.

آذرکیش بیان کرد: بعضی هنرستان های ما مثل کشاورزی یا دامداری فضاهای بزرگی دارند و با الگوهایی که معرفی کردیم با توجه به اقتضائات هنرستان ها دروس کارگاهی در آنها تعطیل نیست اما در بعضی رشته ها همانطور که گفتم این توانایی هست که بعداً به صورت فشرده و تجمیعی کارگاه ها را برگزار کنیم.

وی در پایان گفت: اینکه دوران کرونا باعث آسیب های روحی به دانش آموزان شده است قابل کتمان نیست همانطور که باعث آسیب روحی به کل جامعه شده است. امیدواریم هر چه زودتر این دوران سپری شود و جریان عادی آموزش برقرار شود.

کد خبر 5067145 آزاده سهرابی

منبع: مهر

کلیدواژه: ستاد ملی مقابله با کرونا ویروس کرونا ویروس کرونا شهرداری تهران شورای شهر تهران ترخیص موتورسیکلت وزارت آموزش و پرورش سازمان تامین اجتماعی کمیته امداد امام خمینی میراث فرهنگی شورای شهر مدیریت بحران شهر تهران قوه قضاییه دستگیری سارق آلودگی هوا فنی حرفه ای و کاردانش دانش آموزان حال حاضر هنرستان ها کارگاه ها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۱۱۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله علم‌الهدی:تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود/ ترویج حجاب، نیازمند مزج اجتماعی و منطق تبیین

به گزارش قدس خراسان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آیت الله علم الهدی، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با شورای معاونین و رؤسای نواحی آموزش و پرورش استان که به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری و روز معلم، به میزبانی دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: یکی از تکالیف بزرگ آموزش و پرورش در استان این است که جریان تعلیم و تربیت به صورت همزمان مدیریت شود. امروزه اگرچه برنامه‌هایی با اهمیت و مؤثر در دستورکار قرار می‌گیرد اما هنوز هم این ظرفیت وجود دارد که به‌موازات رویکردهای آموزشی، در عرصه پرورش و تربیت نیز اقداماتی انجام شود که جامعه مخاطب آن به طور مستقیم، متوجه فرزندان دلبند ما در مدارس باشد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: این یک حقیقت است که تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود. بر همین اساس، توجه کنید در فرآیند گزینش آموزش و پرورش عناصری برگزیده شوند که جوان، متدین، توانمند و دلسوز نسل آینده ساز این کشور باشند زیرا اینها عهده‎دار تربیت فرزندان مردم هستند. علاوه بر این، در فرآیند گزینش باید به موضوع بازنشستگی دبیران و فرهنگیان نیز توجه ویژه صورت بگیرد تا چالش‌هایی همچون کمبود معلم در مدارس، دوباره تکرار نشود.

ترویج حجاب، نیازمند مزج اجتماعی و منطق تبیین

وی خاطرنشان کرد: یکی از عرصه‌هایی که باید از سطح آموزش و پرورش موردتوجه قرار بگیرد، مسئله حجاب است. باید فضایی ایجاد شود تا بتوان مساله حجاب و فرهنگ عفاف را از سطح مدارس و دبیرستان‌ها در دل و ذهن دختران عزیز دبیرستانی نهادینه شود. این‌ها آینده‌ساز کشور و امانت مردم هستند بنابراین با مزج اجتماعی و منطق تبیین، می‌توان حجاب را به صورت ایجابی از سطح دبیرستان‌ها فرهنگ‌سازی کرد.

گفتنی است؛ در ابتدای این دیدار، جمعی از اعضای شورای آموزش و پرورش استان به ارائه گزارشی از برنامه‌های فرهنگی تربیتی در سال تحصیلی جاری و انعکاس چالش‌های موجود پرداختند.

دیگر خبرها

  • بازگشایی نمایشگاه خوشنویسی مشق همدلی در قم
  • مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • برگزاری آزمون استخدامی «معلم پرورشی» و «ورزش»؛ فردا جمعه/ ۱۹ هزار مربی اول مهر وارد مدارس می‌شوند
  • آیت‌الله علم‌الهدی:تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود/ ترویج حجاب، نیازمند مزج اجتماعی و منطق تبیین
  • تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود
  • ۱۴۰ نیروی فنی جذب هنرستان‌های زنجان می‌شوند
  • ۳۷۰۰ برنامه ویژه بزرگداشت هفته معلم در هرمزگان اجرا می‌شود
  • ۱۱ اردیبهشت؛ برگزاری مرحله دوم آزمون پایش عملکرد یادگیری دبیرستانی‌ها
  • آغاز عملیات اجرایی هشت مدرسه و بهره‌برداری از یک هنرستان در بوشهر