Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-28@10:26:43 GMT

آفتاب رایگان پشت ابرهای گران

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۱۴۷۴۹

آفتاب رایگان پشت ابرهای گران

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرگزاری صداوسیما، استان سمنان به واسطه قرار گرفتن بر روی کمربند خورشیدی سالانه از حدود سه هزار ساعت آسمان صاف و آفتابی برخوردار است، نعمتی که می‌توان از آن برای تولید برق استفاده کرد. بر اساس آمار اداره کل هواشناسی سمنان ، این استان در حداکثر دریافت انرژی خورشیدی، بیش از ۳۳۷ ساعت آفتابی در تیرماه و در حداقل میزان ، ۲۰۰ ساعت آفتابی در اسفنده ماه دارد که این ارقام نشان می‌دهد ظرفیت نیروگاهی مطمئنی برای تولید برق در سمنان نهفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 با این همه هم اکنون فقط  ۱۰۰ کیلووات برق تجدید پذیر در استان سمنان تولید می‌شود که این رقم چندان قابل قبول نیست.

بخش خصوصی؛ مشتری نیروگاه‌های انرژی پاک

۲سال پیش اولین نیروگاه خورشیدی مگاواتی استان سمنان در روستای صیدآباد دامغان شروع بکار کرده است. این نیروگاه شامل چهار هزار و ۱۰۴ پنل خورشیدی پلی کریستال و ۱۸ اینورتور است که در زمینی به مساحت ۲۰ هزار و ۱۵۰ متر مربع ساخته شده است و ظرفیت تولید سالانه حدود ۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات ساعت برق را دارد. بر اساس برنامه‌ریزی‌ها تولید ۳۰ مگاوات برق با ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در این استان هدف گذاری شده و علی اکبر صباغ، مدیرعامل برق منطقه‌ای سمنان هم گفت: هم اکنون در این استان ۶ مگاوات برق با انرژی تجدیدپذیر تولید می‌شود و ۲۰ مگاوات نیروگاه نیز در حال ساخت است. برای فراهم کردن زمینه صدور پروانه احداث نیروگاه خورشیدی ، ۱۱ مورد واگذاری زمین و صدور مجوز زیست محیطی و طرح اتصال به شبکه برق در این استان در حال طی کردن روند اداری است.

ابرهای گرانی چهره خورشید را پوشانده اند

محمدرضا شفیعی، کارشناس واحد جلب مشارکت و توسعه مولدهای مقیاس کوچک شرکت توزیع برق استان سمنان گفت: با وجود مزیت‌های اقتصادی تولید برق با انرژی خورشیدی در استان سمنان، استفاده از آن به صورت عموم و مردمی وجود ندارد. شرکت توزیع برق برای گسترش استفاده از صفحات خورشیدی، قرارداد ۲۰ ساله خرید تضمینی برق را با مالکان می‌بندد ؛ یعنی تا ۲۰ سال برق تولیدی مازاد سلول‌های خورشیدی از مالکان خریداری می‌شود اما از آنجایی که تامین تجهیزات این صفحات سخت و قیمت یک صفحه یک کیلو واتی طی ماه‌های اخیر چند برابر شده و استفاده از این صفحات برای مردم مشکل است و بهره برداری خانگی آن صرفه اقتصادی ندارد. 

آب داغ با ثروت آفتاب

پیشروترین منطقه استان سمنان در استفاده از گنجینه آفتاب ، روستای قلعه بالا از توابع بخش بیارجمند در شهرستان شاهرود است؛ جایی که مردمانش نه برای تولید برق بلکه برای گرم کردن آب از انرژی خورشیدی استفاده می‌کنند. قلعه بالا گاز نداشت؛ به علت سخت گذر بودن و مسیر طولانی روستا تا مرکز بخش و شهرستان انتقال سوخت مایع به منطقه هم با مشکلات فراوانی همراه بود و از سوی دیگر اهالی نمی‌خواستند از چوب‌های مناطق اطراف روستا برای تامین سوخت استفاده کنند، این موضوعات فرصتی شد که آفتاب ، قدرت انرژی خود را در قلعه بالا به نمایش بگذارد.

امروز بیش از ۸۰ درصد ساکنان روستای قلعه بالا ، آبگرمکن‌های خورشیدی دارند. اهالی روستا از آبگرمکن ها راضی‌اند ، ۱۰ سالی است بدون اینکه ریالی پول نفت و گاز برای گرم کردن آب بپردازند، شبانه روزی آب گرم دارند. قلعه بالا روستایی گردشگر پذیر است و همه اقامتگاه های بوم گردی آن مجهز به آبگرمکن خورشیدی است

در کنار این مواهب اما حسن کیقبادی دهیار روستا؛ گلایه هم داشت و گفت: در ابتدای بهره گیری از انرژی خورشیدی ، بنیاد مسکن و محیط زیست و منابع طبیعی برای خرید و نصب این آبگرمکن‌ها حمایت‌های تسهیلاتی و کمک هزینه‌های مناسبی را اعطا می کردند اما در سه سال گذشته با قطع شدن این حمایت‌ها و افزایش هزینه‌ها ، انگیزه روستاییان برای استفاده از آبگرمکن ها کم شده است. امروز به رغم بهره‌مندی روستای قلعه بالا از گاز طبیعی ، روستائیان برای کاهش هزینه‌ها و جذابیت برای گردشگران هنوز از آبگرمکن‌های خورشیدی استفاده می‌کنند و در صورت حمایت مسئولان امکان بهره‌مندی کامل روستاهای منطقه خارتوران بیارجمند از این فناوری وجود دارد.

آفتاب مجانی ؛ افزایش ۷ برابری قیمت آبگرمکن

«روستاییان حق دارند؛ فکر کن می‌توانستی آبگرمکنی یک میلیون تومانی بخری که سوخت آن هم مجانی باشد اما الان برای خرید همان آبگرمکن باید هفت و نیم میلیون تومان بپردازی "
این حرف یکی از ۲ تولیدکننده آبگرمکن‌های خورشیدی در ایران است، کارخانه ای که سال ۹۱ ، سالانه هزار و ۳۰۰ دستگاه آبگرمکن خورشیدی تولید می کرد ولی امروز این تعداد به ۳۰۰ دستگاه رسیده است.

آقای اصابتی علت این کاهش چشمگیر تولید را افزایش هزینه‌ها و کم شدن قدرت خرید دانست و افزود: عمده مشتریان ما از روستائیان بودند ولی هم اکنون تامین هزینه خرید آبگرمکن خورشیدی نسبت به گازی و نفتی بسیار مشکل است. من وام بانکی نمی خواهم اما از مسئولان می خواهم برای خرید آبگرمکن، مثل گذشته به روستاییان وام بدهند تا با افزایش درخواست خرید، تولید من هم رونق بگیرد. کسب و کاری که ظرفیت و توان تولید آن پنج هزار دستگاه آبگرمکن خورشیدی در سال است.

اگر به این موضوع توجه کنیم که تولید برق به شیوه سنتی سبب اتلاف سوخت فسیلی و آب شده و علاوه بر ایجاد آلودگی زیست محیطی در مسیر انتقال و توزیع تلفاتی بیش از ۲۰ درصدی دارد، لزوم استفاده بیشتر و بهتر از انرژی خورشیدی را در استان سمنان درک خواهیم کرد. توسعه انرژی‌های نو، جزو اولویت‌های هشت‌گانه اقتصادی برای ایجاد اشتغال و رونق کسب و کار در استان است.

کد خبر 563740 برچسب‌ها استان سمنان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان سمنان آبگرمکن خورشیدی انرژی خورشیدی استان سمنان آبگرمکن ها تولید برق قلعه بالا هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۱۴۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گوشت اینگونه ۶۳.۵ درصد گران شد

نگاهی به سیر صعودی قیمت در بازار گوشت قرمز از اواخر بهار سال گذشته تا امروز، وضعیت صنعت دامپروری کشور را بیشتر توضیح می‌دهد.

به گزارش مهر، نرخ شقه گوسفندی در هفته دوم فروردین سال گذشته هر کیلوگرم ۳۷۰ هزار تومان بود و این عدد در هفته پایانی اسفند با افزایش ۶۳.۵ درصدی به ۶۰۵ هزار تومان رسید.

این عدد در هفته پایانی فروردین بین ۶۲۰ تا ۶۵۰ هزار تومان متغیر بوده و باید دید تا پایان سال، قرار است این بازار چه وضعیت قیمتی به ثبت خواهد رساند.

کاهش مصرف

در حالی که به گفته فعالان بازار سرانه مصرف گوشت قرمز کاهش بسیاری داشته و بخشی از مشتریان به سمت بازار گوشت مرغ سوق پیدا کرده‌اند، رئیس سازمان دامپزشکی مصرف سرانه گوشت قرمز هر ایرانی را ۷ کیلوگرم عنوان کرد. پیش‌تر (سال ۱۴۰۲) مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور این عدد را ۶ کیلوگرم اعلام کرده بود. افشین صدر دادرس گفته بود طی چند سال اخیر با افزایش قیمت گوشت مصرف سرانه هر ایرانی از ۱۲ کیلوگرم به حدود ۶ کیلوگرم رسیده است.

وضعیت نجومی نرخ این کالای اساسی در سال ۱۴۰۲ که جهش‌های قیمتی را تجربه کرد قطعا سرانه مصرف را در سال ۱۴۰۲ دستخوش تغییرات بیشتر کرده است.

برنامه‌های روی زمین‌مانده

متولیان بخش دولتی و خصوصی برای ساماندهی بازار گوشت، پیشنهاد‌های متعدد داشته‌اند که یکی از این پیشنهاد‌ها با توجه به کمبود نقدینگی و کشتار دام‌های مولد، واردات دام پایه پروار بود. به گفته دامداران حدود ۴ ماه زمان نیاز است تا گوشت دام پایه پروار آماده توزیع در بازار شود.

این موضوع تا امروز هنوز محقق نشده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در این خصوص گفت: مجوز واردات دام پایه پروار از برخی کشور‌ها از سوی سازمان دامپزشکی صادر شده و در این خصوص مشکلی وجود ندارد. واردکنندگان و بخش خصوصی برای این امر باید اقدام کنند که استقبال نشده است.

این کشور‌ها شامل روسیه، گرجستان، قزاقستان، اروگوئه، استرالیا، نیوزلند و برزیل است. البته قرار گرفتن برزیل در فهرست موجود با ارسال اطلاعات درخواستی ایران از سرویس دامپزشکی این کشور خواهد بود.

اما سرپرست معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی درباره عدم واردات دام پایه پروار، دی ماه سال گذشته گفته بود، معاونت تخصصی در حال برنامه ریزی است که چه حجمی دام پایه پروار نیاز به واردات دارد. محدودیتی هم برای منابع ارزی وجود ندارد و با توجه به تولید دام پروار در داخل، میزان کسری در حال برآورد است که بر اساس آن تأمین ارز شود.

در نهایت گویا صرفه اقتصادی در واردات دام آماده کشتار و گوشت گرم و منجمد است.

عرضه ۳۰ هزار تن گوشت در نیمه دوم سال

بخشی از نیازمندی بازار گوشت قرمز به وسیله جامعه عشایر تأمین می‌شود. این عدد حدود ۲۵ درصد است. رئیس پیشین سازمان امور عشایر، مهر سال گذشته از آمادگی جامعه عشایر برای افزایش تولید گفته بود. سیاوش احمدی قائد با اشاره به طرح تولید قراردادی گوشت دام تاکید کرد: عشایر برای تولید قراردادی یک میلیون و ۴۰۰ هزار رأس دام ظرفیت دارند.

در این خصوص فضل خرم، مدیرعامل اتحادیه دامداران متحرک ایرانیان هم اظهار کرده، سال گذشته با حمایت دولت با وجود تمام تنگناها، قرارداد تأمین ۱۲۲ هزار تن نهاده دامی در ازای تولید قراردادی گوشت قرمز با جامعه عشایری منعقد شد.

وی اضافه کرد: تاکنون ۹۵ هزار تن نهاده دامی در ازای تولید قراردادی گوشت قرمز در اختیار جامعه عشایری کشور قرار گرفته و با توجه به انعقاد قرارداد تولید قراردادی ۵۰۰ هزار رأس دام، از اواخر خرداد دام تولیدی عشایر روانه بازار می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه دامداران متحرک ایرانیان تصریح کرده، مرحله بعدی تولید قراردادی دام از سوی عشایر اواخر تیر منعقد می‌شود که گوشت تولیدی آن در ماه‌های آذر، دی و بهمن عرضه خواهد شد.

وی ابراز کرد: امسال برای ۱.۵ میلیون رأس تولید قراردادی دام با عشایر قرارداد منعقد می‌کنیم و ۳۰ هزار تن گوشت قرمز در نیمه دوم سال به بازار عرضه می‌شود.

با توجه به نزدیکی اعیاد قربان و غدیر خم (۲۸ خرداد و ۱۵ و ۱۶ تیر) نهاد‌های متولی باید برای تأمین بازار تدابیر لازم را اندیشیده تا همچون سال گذشته شاهد سیر نجومی قیمت‌ها در سال جاری نباشیم.

دیگر خبرها

  • قصه دو زار و ده شاهی کرایه تاکسی‌ها به تاریخ پیوست
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • اوقات شرعی نهم اردیبهشت در سمنان
  • گوشت دوباره گران می‌‌شود؟
  • آغاز نهضت تولید محصول سبز با برق سبز در مه‌ولات
  • گوشت اینگونه ۶۳.۵ درصد گران شد
  • اوقات شرعی هشتم اردیبهشت در سمنان
  • آغاز نهضت تولید سبز با برق سبز در شهرستان بردسکن
  • دلیل اهمیت تقویم اقتصادی فارکس
  • اوقات شرعی هفتم اردیبهشت در سمنان