Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-28@06:30:40 GMT

اعمال تمهیدات بهداشتی در حرم امام رضا(ع)+ تصویر

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۱۵۲۸۹

اعمال تمهیدات بهداشتی در حرم امام رضا(ع)+ تصویر

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب،  آستان قدس رضوی با شیوع موج جدید کرونا تمهیدات جدی و شدیدی برای رعایت دستور‌العمل‌ها و همچنین فاصله‌گذاری اجتماعی اندیشیده است.

توزیع ماسک و محلول ضد عفونی‌کننده دست و همچنین کیسه نایلون یک‌بار مصرف از جمله اقداماتی است که در این زمینه صورت می‌گیرد و هیچ زائری بدون ماسک حق تردد در صحن‌ها را ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا در کنار همه ورودی‌های حرم مطهر میز‌هایی تعبیه شده که به زائران ماسک، محلول ضد‌عفونی کننده و کیسه نایلونی می‌دهند. همچنین اگر زائران ماسک خود را دربیاورند فوراً از سوی خادمان به آنها تذکر داده می‌شود.



البته موضوع ضد عفونی دست فقط محدود به ورودی‌های حرم نیست و بسیاری از خادمان اسپری ضد عفونی کننده در اختیار دارند و در جای‌جای حرم اقدام به ضد‌عفونی کردن دست‌های زائران می‌کنند. همچنین در کنار همه شیر‌های آب صحن‌ها مایع دستشویی قرار گرفته و مرتب از زائران خواسته می‌شود دست‌های خود را بشویند.

در زمینه ضد‌عفونی دست و همچنین رواق‌ها و صحن‌ها آستان، در راستای تولید مواد ضدعفونی‌کننده هم گام‌هایی برداشته است.





قرار دادن مایع دستشویی در کنار شیر‌های آب

موضوع ضد عفونی کردن صحن‌ها و رواق‌ها از دیگر اقدامات این آستان نورانی است که این اقدام از روز‌های نخست شیوع کرونا در دستور کار قرار گرفت و در این راستا تجهیزات و ماشین‌الات مورد نظر خریداری و این اقدام روزانه و به صورت مرتب انجام می‌شود. در این راستا به جز استفاده از ماشین‌آلات خادمانی هم به صورت دستی اقدام به ضدعفونی و گند‌زدایی دیوار‌ها، درب‌ها، نرده‌ها، دستگیره‌ها و... می‌کنند.






از دیگر اقدامات این آستان در موضوع مبارزه با کرونا شست‌وشوی فرش‌ها است که در این باره قالی‌ها به صورت مرتب و هر چند روز یک بار از دور خارج شده و پس از شست‌وشوی کامل و ضد عفونی دوباره در چرخه استفاده قرار می‌گیرند، این کار به صورت هفتگی و گاهی دوبار در هفته انجام می‌شود. همچنین فرش‌های جدیدی هم در این زمینه به چرخه استفاده زائران افزوده شده است.

جمع‌آوری مهر‌های حرم و جایگزین کردن مهر‌های سنگی از دیگر اقدامات قابل تحسین آستان قدس در موضوع مبارزه با کرونا است. به این صورت که مهر‌هایی که از جنس خاک بودند جمع‌آوری و مهر‌هایی سنگی جایگزین آنها شدند و این مهر‌ها پس از هر نماز جمع‌آوری شست‌وشو و ضد عفونی می‌شوند. در واقع با این اقدام مهر‌ها هم به صورت یک‌بار مصرف درآمده و از یک مهر دونفر استفاده نمی‌کنند.





البته توصیه اکید مسئولان آستان به زائران این است که از مهر‌های شخصی استفاده کنند و اغلب زائران و مجاوران حرم نورانی امام رضا (ع) هم این امر را رعایت می‌کنند اما محدود زائرانی که مهر شخصی ندارند هم به این صورت مهر ضدعفونی شده و یک‌بار مصرف استفاده می‌کنند. البته چادر نماز و کتب قرآن و ادعیه از حرم جمع‌آوری شده و زائران باید با خود همراه داشته باشند.

موضوع فاصله‌گذاری اجتماعی دیگر موضوعی است که در کنار ضدعفونی و رعایت دستور‌العمل‌ها در آستان به دقت انجام می‌شود و در این زمینه تمهیدات خوبی اندیشیده شده است، از جمله رعایت فاصله‌گذاری در صحن‌ها و رواق‌ها این است ظرفیت‌های محدودی برای اماکن مختلف حرم در نظر گرفته شده و در صورت تکمیل این ظرفیت‌ها زائران به دیگر صحن‌ها و رواق‌ها هدایت می‌شوند البته به دلیل کاهش تعداد زائران در ایام اخیر این اتفاق به ندرت رخ می‌دهد. مشخص کردن مسیر تردد بر روی زمین و علامت‌گذاری برای رعایت فاصله هم دیگر اقدامی است که صورت گرفته است.



پهن کردن فرش‌ها به صورت شطرنجی از دیگر اقداماتی است که بر روی هر فرش یک نفر و یا یک خانواده باید مستقر شوند. در هنگام اقامه نماز جماعت هم فاصله‌گذاری به این صورت است که بر روی هر فرش چهار نفر در گوشه‌های فرش مستقر شده و بین فرش‌ها هم فاصله‌ای در نظر گرفته شده است. این اقدام در رواق‌ها با محدودیت‌های بیشتری صورت می‌گیرد و در برخی نقاط برروی هر فرش یک یا دو نفر مستقر می‌شوند آن هم با رعایت فاصله‌گذاری دقیق.

البته در رواق‌ها نماز جماعت برپا نمی‌شود و زائران به دلیل سرمای هوا به صورت محدود می‌توانند در چند رواق مستقر شوند. در رواق‌ها اقدامات برای تعویض‌فرش‌ها و توجه به استفاده از ماسک و ضدعفونی بسیار شدید‌تر صورت می‌گیرد و تهویه رواق‌ها هم با قوت بیشتری کار می‌کنند.



به هرحال خادمان آستان نورانی آقا علی‌بن موسی‌الرضا (ع) به منظور حفظ سلامت زائران که اغلب مجاور آن امام مهربان هستند به صورت شبانه‌روزی مشغول کارند و با همه این تمهیدات توصیه این عزیزان به زائران این است که تا حد امکان زیارت از راه دور را در دستور کار قرار دهند.

البته برای زیارت از راه دور اقدامات گسترده‌ای در حوزه رسانه صورت گرفته و شبکه‌های مختلف تلویزیونی و رادیویی به صورت مرتب با آین آستان ارتباط زنده برقرار می‌کنند تا عاشقان آن حضرت از راه دور به مولایشان سلام دهند. به جز شبکه‌های تلویزیونی از ظرفیت فضای مجازی، شبکه‌های اجتماعی و خبرگزاری‌ها هم به خوبی استفاده شده و تتصاویر حرم به صورت زنده در اختیار عاشقان امام رضا (ع) قرار می‌گیرد.













انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: دیگر اقدامات عفونی کننده فاصله گذاری جمع آوری ضد عفونی رواق ها فرش ها صحن ها مهر ها یک بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۱۵۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح همزمان چند پروژه بهداشتی در شهرستان فیروزکوه

به گزارش جام جم آنلاین تهران،  چندپروژه‌ بهداشتی از قبیل تجهیز و تکمیل پایگاه بهداشتی آل یاسین، مجموع تصویر برداری بیمارستان امام خمینی (ره)، مرکز سراج با حضور علیرضا زالی ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، فرماندار فیروزکوه، امام جمعه شهرستان ، معاونین فرمانداری فیروزکوه افتتاح شد.

در این مراسم رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران در خصوص افتتاح پایگاه بهداشتی آل یاسین در جمع خبرنگاران عنوان کرد: با توجه به تغییر در ساختار جمعیتی، این پایگاه نیاز به بهسازی و نوسازی داشت که خوشبختانه با کمک مسئولان محترم این شهرستان ظرفیت‌های این پایگاه ارتقا یافت.

وی در رابطه با مجموعه سیتی اسکن این بیمارستان اظهار داشت: مجموع سیتی اسکن بیمارستان امام خمینی در سال گذشته افتتاح شده بود ولی هم اکنون خدمات تصویربرداری به صورت یک بسته خدمتی کامل از نظر ابعاد و استانداردهای تصویربرداری افتتاح شد.

زالی اعتبار تخصیص یافته به این مرکز تصویری را بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان بیان نمود و گفت: با توجه به اینکه این شهرستان  در مسیر سه استان می‌باشد و در تصادفات جاده ای ، این دستگاه نوین رادیولوژی که با روش دیجیتال که اشعه کمترو دقت بالاتری  دارد بسیار مورد نیاز بوده،  افتتاح شده است.

این مقام مسئول در رابطه با مرکز سراج نیز بیان داشت: این مرکز جهت کاهش آسیب‌های روانی و اجتماعی  به صورت ساختارهای یکپارچه هستند ، سازمان‌های چند وجهی محسوب شده و امیدواریم با کمک مسئولین شهرستانی علی الخصوص فرماندار محترم  درمان کامل، غربالگری و پیشگیری در این مرکز صورت پذیرد.

وی در پایان در رابطه با جذب پزشکان متخصص در مراکز درمانی شهرستان ابراز امیدواری کرد و اذعان داشت: با ایجاد جذابیت‌های بیشتر برای شهرستان به کمک مسئولین شهرستانی و همچنین در نظر گرفتن سهمیه جداگانه‌ای برای این شهر انشالله در آینده نزدیک شاهد حضور  هر چه بیشتر پزشکان متخصص جهت ارائه خدمات به مردم عزیز این شهرستان خواهیم بود.

دیگر خبرها

  • از برنامه برای رفع نقاط پرتصادف تا تمهیدات تسهیل تردد زائران اربعین حسینی
  • جشن بزرگ «خدا قوت کارگر» در ورزشگاه امام رضا علیه السلام برگزار می‌شود
  • یک فروشگاه زنجیره‌ای در آبادان پلمب شد
  • حج را نمی‌توان با اعمال دیگر جایگزین کرد
  • حضور در جوار آستان مقدس رضوی بهترین خدمت فرهنگی است
  • بارش رحمت الهی در صحن و سرای پربرکت رضوی
  • دومین نشست کارگروه ملی امام رضا (ع) برگزار شد
  • اعمال محدودیت ترافیکی در جاده کرج- چالوس و آزادراه تهران - شمال
  • دومین نشست کارگروه ملی امام رضا(ع) برگزار شد
  • افتتاح همزمان چند پروژه بهداشتی در شهرستان فیروزکوه