Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، یکی از بخش هایی که در قالب یادداشت های توضیحی گزارش صورت مالی شرکت های دولتی، توضیحاتی درباره آن ارائه می شود، تطبیق بودجه مصوب با عملکرد این شرکت هاست.

* حدود 90 درصد درآمدها و هزینه‌های شرکت ملی نفت، ارقام حسابداری هستند

براساس صورت مالی شرکت ملی نفت ایران در سال 1397، مجموع درآمدهای این شرکت در سال مذکور، بالغ بر 491 هزار و 294 میلیارد تومان بوده که بیش از 96 درصد آن یعنی بالغ بر 474 هزار و 340 میلیارد تومان ناشی از درآمد فروش داخلی و صادرات نفت خام و میعانات گازی توسط این شرکت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس گزارش مذکور، مجموع هزینه های شرکت ملی نفت ایران در سال 97 هم بالغ بر 474 هزار و 392 میلیارد تومان بوده که حدود 92 درصد آن یعنی 436 هزار و 130 میلیارد تومان ناشی از بهای تمام شده نفت خام و میعانات گازی تولیدی (سهم دولت) بوده است.

اعداد فوق نشان می دهد که حدود 92 درصد از درآمد فروش داخلی و صادرات نفت خام و میعانات گازی توسط شرکت ملی نفت ایران، سهم دولت (دولت و صندوق توسعه ملی) است. این موضوع بدین خاطر است که براساس قوانین، 85.5 درصد از درآمد صادرات نفت خام و میعانات گازی و همچنین فروش داخلی میعانات گازی به سایر شرکت ها (به غیر از پالایشگاه‌ها) توسط شرکت ملی نفت ایران، سهم دولت است. از طرف دیگر، صورت مالی شرکت ملی نفت ایران در سال 1397 نشان می‌دهد که 96.6 درصد درآمد این شرکت بخاطر فروش داخلی نفت خام و میعانات گازی به پالایشگاه ها، سهم دولت بوده است. البته مستندات قانونی این بخش از تقسیم درآمد شرکت ملی نفت ایران نامشخص است.

به گزارش فارس، جزئیات درآمدها و هزینه های شرکت ملی نفت ایران نشان می دهد که حدود 90 درصد ارقام مذکور که ناشی از درنظرگرفتن کل درآمد ناشی از فروش داخلی و صادرات نفت خام و میعانات گازی (هم سهم دولت و هم سهم شرکت ملی نفت ایران) جزو درآمدهای این شرکت و کاهش سهم 92 درصدی دولت از این درآمدها (436 هزار و 130 میلیارد تومان) در بخش هزینه‌هاست، به صورت حسابداری است و در واقع، مبلغ مذکور در عمل جزو درآمدهای حاصل شده این شرکت نیست و توسط این شرکت خرج نمی شود یعنی دارای ماهیت هزینه و درآمد واقعی نیستند.

 * جزئیات درآمدهای شرکت ملی نفت در سال 97

براساس این گزارش، جزئیات درآمدهای شرکت ملی نفت ایران در سال 97 به شرح زیر است:

* جزئیات هزینه های شرکت ملی نفت ایران در سال 97

براساس این گزارش، جزئیات هزینه های شرکت ملی نفت ایران در سال 97 به شرح زیر است:

*شرکت ملی نفت ایران در سال 97 سودده بوده است

با توجه به جدول فوق، شرکت ملی نفت ایران در سال 1397 سودده بود و میزان سود قبل از کسر مالیات آن که با کسر کردن هزینه ها از درآمدها بدست می آید، بالغ بر 16 هزار و 902 میلیارد تومان بوده است.

جزئیات تقسیم سود شرکت ملی نفت ایران در سال مذکور در جدول زیر آمده است:

*جزئیات منابع و مصارف سرمایه گذاری شرکت ملی نفت ایران

براساس این گزارش، جزئیات بودجه سرمایه ای 53 هزار و 876 میلیارد تومانی شرکت ملی نفت ایران در سال 1397 که شامل منابع و مصارف سرمایه گذاری این شرکت در این سال بوده، مطابق با جدول زیر است:

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شرکت ملی نفت ایران دولت صندوق توسعه ملی بودجه سرمایه ای تاریکخانه شرکت های دولتی صورت های مالی شرکت های دولتی شرکت ملی نفت ایران در سال 97 صادرات نفت خام و میعانات گازی هزینه های شرکت ملی نفت ایران شرکت ملی نفت ایران در سال 1397 میلیارد تومان فروش داخلی سهم دولت هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۲۱۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام بانک ها بیشترین سود را داشتند

امتداد - مجموع سود ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ بانکهای بالا که به ترتیب از بیشترین سود تا کمترین درج شده اند بالغ بر ۵۵ هزارمیلیاردتومان (همت) است.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، در این گزارش به توصیف و تحلیل سود و زیان ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ مرتبط با هفت بانک بورسی ملت، پاسارگاد، اقتصاد نوین، تجارت،سامان،صادرات و پارسیان می پردازیم.

مجموع سود ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ بانکهای بالا که به ترتیب از بیشترین سود تا کمترین درج شده اند بالغ بر ۵۵ هزارمیلیاردتومان (همت) است.

بانک ملت با ۲۷ همت سود ۹ ماهه حدود ۴۹ درصد از سود مجموع هفت بانک را به خود اختصاص داده است.

پاسارگاد با ۱۷ همت ،اقتصادنوین ۹ همت ، تجارت ۶ همت ، سامان ۴ همت ، صادرات ۲ همت سود و پارسیان با هشت همت زیان که تنها بانک زیانده در بازه ۹ ماهه است در رتبه های بعدی از حیث قدرمطلق سود و زیان هستند.

نرخ بازده درآمدها که نشان می دهد به ازای هر ۱۰۰ واحد از مجموع درآمدها چه میزان سود خالص ایجاد می شود در بانک پاسارگاد ۵۸ درصد ، سامان ۴۹ درصد ، اقتصاد نوین ۴۷ درصد ، ملت ۴۳ درصد ، تجارت ۲۱ درصد و صادرات ۱ درصد می باشد بانک سامان به دلیل زیان ۹ ماهه بازدهی از درآمد ندارد.

در بانکهای ملت و پاسارگاد حدود ۸۶ درصد از درآمدها ناشی از درآمد تسهیلات است سهم درآمد تسهیلات از کل درآمدها در بانک اقتصاد نوین ۶۳ درصد ، صادرات ۵۰ ، سامان ۴۸ درصد و تجارت ۴۵ درصد است.

 

بنابراین ترکیب منابع دو بانک ملت و پاسارگاد از حیث منابع وکالتی و مالکیتی در وضعیت بهینه قرار دارد.

کم خرج ترین بانک ها

تجزیه هزینه های هفت بانک نشان می دهد سهم هزینه های اداری و تشکیلاتی از کل هزینه ها در بانک پاسارگاد ۳۹ درصد و از این حیث کم خرج ترین بانک در بین هفت بانک از نظر هزینه های اداری ، پرسنلی و تشکیلاتی است این شاخص در:

بانک اقتصاد نوین ۴۲ درصد پارسیان ۶۴ درصد ملت ۷۵ درصد صادرات ۷۷ درصد تجارت ۷۹ درصد و سامان ۸۱ درصد است.

اینکه سامان با توجه به تعداد شعب و تجهیزات و پرسنل اصلا در حد ملت و صادرات و تجارت نبوده اما بیشترین وزن هزینه اش ، اداری و پرسنلی است محل تامل است.

ضمنا میانگین سهم هزینه تامین مالی در هفت بانک از کل هزینه ها معادل ۹ درصد است در بانک پارسیان سهم هزینه تامین مالی از کل هزینه ها ۲۲ درصد و بسیار بیشتر از میانگین هفت بانک و بانک سامان با سهم زیر یک درصدی از این حیث مطلوبترین حالت را دارد.

طبق گزارش اخباربانک، میانگین سهم هزینه مطالبات از کل هزینه ها در مجموع هغت بانک معادل ۱۳ درصد می باشد.

در بانک ملت سهم هزینه مطالبات از کل هزینه ها چهار درصد و در بانک اقتصاد نوین سهم هزینه مطالبات از کل هزینه ها ۳۱ درصد به ترتیب کمترین و بیشترین سهم را دارند این شاخص در:

بانک تجارت ۱۱ درصد پارسیان ۱۲ درصد صادرات ۱۳ درصد سامان ۱۶ درصد و پاسارگاد ۲۲ درصد است.

البته باید گفت ممکن است کم بودن سهم این هزینه در برهی بانکها بدلیل عدم ثبت کافی هزینه مطالبات باشد که گزارش حسابرسان نیز معمولا موید این نکته است.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • خداحافظی دکتر کورش پرویزیان با بانک پارسیان/ دکتر جواد شکرخواه مدیرعامل بانک پارسیان شد
  • کدام بانک ها بیشترین سود را داشتند
  • آمار مرگ و میر در ایران؛ فوت مردان بیشتر از زنان
  • غول داروسازی آمریکا بیش از ۲هزار نفر را اخراج می‌کند
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • غول داروسازی آمریکا بیش از ۲ هزار نفر را اخراج می‌کند
  • بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال ۲۰۱۵
  • پرهزینه و زیان‌ده؛ پول قرارداد پرداخت بازیکنان استقلال و پرسپولیس از جیب کارگران و بازنشستگان!
  • سود شرکت ایلان ماسک نصف شد​