Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه خوارزمی توسعه لجام گسیخته دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی را یکی از مهمترین آسیب های این حوزه عنوان کرد و گفت: در حال حاضر از سوی وزارت علوم، ماموریت ها و مسئولیت های مختلفی به دانشگاه ها واگذار شده، اما گاه موانعی برای حرکت در مسیر برنامه های دانشگاه ایجاد می‌شود که بهتر است اجازه دهند دانشگاه ها در حوزه ماموریت های خود به حرکت ادامه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، عزیزالله حبیبی در افتتاحیه چهاردهمین کنفرانس ارزیابی و تضمین کیفیت در نظام های دانشگاهی که امروز به صورت مجازی برگزار شد، اگر چنانچه علم به معنای واقعی و صحیح خود نقش ایفا کند قطعا هیچ گاه جنگ و نزاع ایجاد نمی شود و همواره بستر توسعه در جوامع مختلف فراهم است و ما در صحنه های بین المللی می توانیم از آن به عنوان ابزاری برای صلح در بین ملل مختلف استفاده کنیم. در واقع دانشگاه ها از قبل تا دهه اول انقلاب در حوزه تربیت نیروی کارشناس فعالیت کردند. در این زمینه موفقیت هایی نیز داشتند اما نقش اصلی و تاثیرگذار دانشگاه ها از دوران بعد از جنگ آغاز شد و تا کنون ادامه دارد.

وی در ادامه تصریح کرد: بعد از جنگ و طی دهه های اخیر دوره های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه های کشور ما توسعه پیدا کرد تا پاسخگوی نیازهای دیگر جامعه ایران از نظر رفع نیاز کشور به نیروی متخصص باشد و خوشبختانه این مسئولیت به خوبی در دانشگاه های مختلف نیز انجام شد.

رئیس دانشگاه خوارزمی همچنین خاطرنشان کرد: اما توسعه گسترده و لجام گسیخته دانشگاه ها به عنوان یکی از آسیب های کیفیت در نظام دانشگاهی کشور مطرح شد اما در حال حاضر وزارت علوم مسئولیت ها و ماموریت های مختلفی را متناسب با نیازهای جامعه و ضرورت پاسخگویی به این نیازها در عرصه ها و زمینه های مختلف به دانشگاه ها واگذار کرد که این نیازها در حوزه های علوم روانشناسی، پایه، مهندسی، فناوری های جدید و ... را شامل می شود و بنابراین گذاشته شده است که دانشگاه ها در جهت ماموریت ها و مسئولیت هایی که تعریف می شود و در حوزه تجاری سازی آن قدم بردارند.

دکتر حبیبی تاکید کرد: در چهارچوب مسئولیت ها و ماموریت های جدید دانشگاه ها این سوال همچنان باقی می ماند که آیا در نظام دانشگاهی ایران که بخش خصوصی و دولتی کیفیت وجود دارد یا نه؟ و این کیفیت در حوزه های آموزش و حتی پژوهش و به خصوص پژوهش های کاربردی به چه صورت است. بنابراین باید ما یک ماموریت چندگانه برای دانشگاه ها در حوزه تضمین این کیفیت تدوین کنیم.

رئیس دانشگاه خوارزمی همچنین خاطرنشان کرد: این سوال برای دانشگاه ها همواره باقی است که در حوزه تضمین کیفیت مطلوب در همه فعالیت ها چه الزاماتی را تدوین می کنند و باید در این زمینه متخصصین اقدامات اساسی را انجام و به یک پاسخ مناسب دست بیابند. چرا که رسیدن به ماموریت های تعریف شده بدون کیفیت امکانپذیر نیست و اگر قرار باشد ما در همین مسئولیت ها به خوبی نقش ایفا کنیم باید همه دست اندرکاران نظام دانشگاهی اجازه دهند دانشگاه ها در چهارچوب مسئولیت های خود گام بردارند. چرا که عوامل و برخی موضوعات بازدارنده ای وجود دارد که مانع رسیدن به هدف تعریف شده خواهد شد.

رئیس دانشگاه خوارزمی در پایان خاطرنشان کرد: این دانشگاه در خصوص قدم گذاشتن در بخش کیفیت، دوره های مهارت افزایی و اشتغال پذیری خاصی را تدوین کرده و از مراکز نوآوری این دانشگاه ها که از هسته های دانشجویی و دانش آموختگان تشکیل شده است حمایت می کند و با توجه به شرایط کرونایی اما یک موضوع مهمی است که باید از آن در کنار فعالیت و ماموریت های دیگر غافل نشویم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه خوارزمی رئیس دانشگاه خوارزمی دانشگاه ها مسئولیت ها ماموریت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۲۳۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از نشان نود سالگی دانشگاه تهران

دانشگاه تهران، امسال 90 ساله می شود و به همین مناسبت، برنامه هایی برگزار می شود.

لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران با عنوان «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد. رویدادهای این بزرگداشت، هشتم خرداد ماه ۱۴۰۳ افتتاح می‌شود و تا پایان سال ادامه دارد. 

 

  دانشگاه تهران در سال 1313 تاسیس شد. به نوشته دانشنامه ایرانیکا، دانشگاه تهران با ادغام دارالفنون، مدرسه علوم سیاسی، مدرسه طب، مدرسه عالی فلاحت و صنایع روستایی، مدرسه فلاحت مظفر (نخستین مدرسه کشاورزی در ایران)، مدرسه صنایع و هنر (مؤسس کمال الملک)، مدرسه عالی معماری، مدرسه عالی حقوق، و چند مرکز آموزش عالی دیگر تهران شکل گرفت.

دانشگاه تهران، هم اکنون یکی از بزرگترین دانشگاه های ایران به شمار می رود. با این حال اولین دانشگاه معاصر، مدرسه عالی دارالفنون است.

دانشگاه تهران دارای ۱۹ دانشکدهٔ مستقل، ۶ دانشکدگان با ۲۹ دانشکده وابسته، ۵ پردیس منطقه‌ای، ۱۳ مرکز پژوهشی و ۱۸ مؤسسهٔ پژوهشی و پژوهشکده است. 


سردر دانشگاه تهران

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مهمترین لحظه در تاریخ ورزش کشور همسایه؛ افغانستان یک گام تا انجام ماموریت غیرممکن!
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • کیفیت بخشی مدارس مهم‌تر از توسعه کمی آن‌ است
  • حوزه ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در قزوین احیا شد
  • خزعلی: دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • رونمایی از نشان نود سالگی دانشگاه تهران
  • توسعه همکاریهای موسسات آموزش عالی با فرمانداری ارومیه
  • لوگوی ۹۰ سالگی دانشگاه تهران منتشر شد