Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-29@06:46:57 GMT

واکنش عربستان به ازسرگیری صادرات نفت ایران

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۲۴۶۶۶

صراط: وزیران نفت کشور‌های منطقه خلیج فارس که از سران اوپک هستند، از پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا استقبال و اعلام کردند روابط میان کشورهایشان محکم خواهد ماند و تسهیل تنش‌های تجاری واشنگتن با چین، ممکن است تقاضای جهانی برای نفت را تقویت کند.

به گزارش ایسنا، شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی در کنفرانس مجازی ADIPEC گفت: مایلم به دولت جدیدی که در انتخابات اخیر آمریکا پیروز شد، تبریک بگویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صرفنظر از آنچه اتفاق می‌افتد، ما ۸۰ سال یا بیشتر با یکدیگر همکاری داشته ایم. وی در ادامه افزود: عربستان سعودی و دولت بایدن اهداف مشترک کاهش آلایندگی انرژی را دارند.

شاهزاده عبدالعزیز درباره احتمال بازگشت آمریکا به برجام و در نتیجه ازسرگیری صادرات نفت ایران گفت: اوپک به مدیریت هر وضعیتی که پیش بیاید، خواهد پرداخت. همان طور که ما در وضعیت مشابه قبلی درباره لیبی و ایران انجام دادیم. انعطاف پذیری اوپک پلاس یک موضوع تضمین شده است.

سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات متحده عربی هم گفت: انتظار دارد خروج دونالد ترامپ، دولتی را در آمریکا ایجاد کند که در زمینه تجارت موضع معتدلتری دارد و این امر افزایش تقاضای جهانی برای نفت را تسهیل می‌کند.

مزروعی گفت هر گونه کاهش در تنش میان آمریکا و چین در زمینه تجارت، تقاضا برای نفت را تقویت خواهد کرد و به نوبه خود باعث رشد بیشتر در چین می‌شود و رونق بیشتر تجارت بین المللی را در پی دارد.

بایدن وعده داده است آمریکا را به پیمان تغییرات جوی سازمان ملل متحد برگرداند که ترامپ از آن خارج شده بود، اما مزروعی گفت: وی تصور نمی‌کند چنین اقدامی تاثیر کوتاه مدت بر بازار نفت داشته باشد.

در این بین، محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک گفت: وی انتظار دارد آمریکا در گفت و گوی نفت جهانی مشارکت کند. بارکیندو گفت: مذاکرات جهانی در چهار سال گذشته کامل نبوده و آمریکا مکان ویژه‌ای در میز مذاکرات در خصوص گذار انرژی جهانی دارد.

دبیرکل اوپک برای درک بهتر دینامیک‌های بازار در گذشته چندین بار با تولیدکنندگان شیل آمریکا دیدار کرده است.

بر اساس گزارش پلاتس، صنعت انرژی آمریکا از ده‌ها تولیدکننده مستقل تشکیل شده و این کشور بعید است به اوپک ملحق شود، اما ترامپ امسال پس از جنگ قیمت کوتاه مدت میان عربستان سعودی و روسیه، نقش مهمی در بازگرداندن سران اوپک پلاس به پای میز مذاکره و توافق آن‌ها با کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکه در روز ایفا کرد.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: صادرات نفت وزیر نفت اوپک صراط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۲۴۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟

منابع آگاه در ابوظبی می‌گویند امارات عربی متحده دیگر به ضرورت کاهش تولید اوپک پلاس باور ندارد و به دنبال افزایش تولید است.

به گزارش ایسنا، در حالی که بازار جهانی نفت، مشتاقانه منتظر تصمیم آینده اوپک پلاس و تغییر بالقوه در استراتژی کاهش تولید فعلی است، بیشتر نگاه‌ها به سمت عربستان سعودی یا مدیران آرامکو دوخته شده است. با این حال، یک بازیگر جدید وجود دارد که در حال حاضر به تغییر چشمگیر استراتژی تولید بدون تائید اوپک، اشاره می‌کند.

منابع آگاه در ابوظبی می‌گویند با توجه به نوسانات فعلی بازارهای نفت و افزایش تقاضا، امارات عربی متحده، دیگر نسبت به ضرورت کاهش تولید اوپک پلاس باور ندارد. همزمان، منابع آگاه در شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک)، به افزایش تولید قریب‌الوقوع اشاره کرده اند. افراد مطلع در داخل این شرکت فاش کرده اند ادنوک سرگرم بررسی افزایش تولید به حدود ۴.۸۵ تا ۴.۸۷ میلیون بشکه در روز است که استراتژی فعلی اوپک را نقض می‌کند. این حرکت تعجب آور نیست، زیرا ادنوک، سرمایه‌گذاری هنگفتی را در توسعه ظرفیت تولید خود انجام داده که تاکنون، به دلیل پایبندی امارات به تصمیمات اوپک، محدود شده است.

طبق اظهارات منابع رسمی، ظرفیت کل تولید در حال حاضر ۴.۵ میلیون بشکه در روز است اما انتظار می‌رود که افزایش یابد و احتمالا به زودی به ۵ میلیون بشکه در روز می‌رسد. هدف تولید ۴.۸۵ میلیون بشکه در روز در فاصله مه تا ژوئن سال ۲۰۲۴، نرخ بالایی است اما شدنی است.

ادنوک یا امارات عربی متحده، به وضوح نیاز به این افزایش تولید یک‌جانبه را می‌بینند. آنها خود را به عنوان یک شرکت بزرگ بین‌المللی ملی نفت با هدف رقابت با هفت شرکت بزرگ نفت جهان معرفی می‌کنند. سلطان الجابر، مدیرعامل ادنوک، نیاز به تغییر را درک کرده  و برنامه‌هایی را برای خرید دارایی‌های بالادستی و پایین دستی دنبال می‌کند.

با وجود پیامدهای احتمالی تصمیم یک‌جانبه ابوظبی در اوپک، بازیگران مهم در بازار بین‌المللی نفت، ممکن است رویکرد عدم مداخله را در پیش بگیرند. صندوق بین‌المللی پول بر ضرورت حجم تولید و درآمد بیشتر در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا تاکید کرده است. عربستان سعودی، به خصوص برای نیازهای بودجه‌ای دولت خود، به قیمت بسیار بالاتر نفت نیاز دارد.

طبق داده‌های صندوق بین‌المللی پول، عربستان سعودی برای تامین مالی بودجه خود، به قیمت نفت حدود ۹۶.۳۰ دلار در هر بشکه، نیاز دارد. این ارزیابی بر اساس تولید فعلی حدود ۹.۳ میلیون بشکه در روز نفت خام توسط این کشور است.

 صندوق بین‌المللی پول در گزارش چشم انداز منطقه‌ای خود اعلام کرد که قیمت سربه سر فعلی حدود ۲۱ درصد بیشتر از پیش‌بینی قبلی این وام دهنده در اکتبر سال ۲۰۲۳ است. در آن زمان، عربستان سعودی هنوز حدود ۱۰ میلیون بشکه در روز تولید می‌کرد. قیمت سربه سر جدید، بسیار بالاتر از قیمت جهانی نفت در حال حاضر است.

ابوظبی قصد بهره برداری مالی از سرمایه‌گذاری‌های خود را دارد و در صورت تسهیل محدودیت عرضه نفت در ژوئن، به خرید خود در بخش‌های بالادستی و پایین دستی نفت و گاز با بودجه افزایش یافته، ادامه می‌دهد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، همه نشانه‌ها حاکی از فشار برای تغییر استراتژی اوپک، به خصوص از سوی ابوظبی است. بازیگران بازار باید به دقت سیگنال‌های امارات را دنبال کنند زیرا فرمان کنترل اوپک ممکن است از دست ریاض خارج شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکنش همتی به برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران/ دنبال اصلاح شیوه حکمرانی باشید
  • عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد
  • واکنش رونالدو به ششمین پیروزی متوالی النصر
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • ایران به عضویت سازمان جهانی ارزیابی و انطباق درآمد
  • عضویت ایران در سازمان جهانی ارزیابی و انطباق
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح