Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خرداد به نقل از ایرنا؛ سعید نمکی روز سه شنبه در حاشیه جلسه ستاد کرونا استان کرمانشاه در جمع خبرنگاران با اشاره به گام چهارم بسیج ملی مبارزه با کووید ۱۹ در کشور که شامل محله محور کردن و خانواده محور کردن مدیریت کرونا است، افزود: این حرکت بزرگ در سطح ملی که امروز از کرمانشاه و به صورت هماهنگ در سراسر کشور با لطف خداوند و با کمک سازمان بسیج، هلال احمر و سازمان های مردم نهاد و خیرین محلی به صورت محله محور و خانواده محور آغاز شده، به منظور موفقیت بیشتر در قرنطینه خانگی، قرنطینه در اماکنی به جزء خانه ها برای افرادی که بضاعت و ابزار ماندگاری در منزل را ندارند و حمایت هایی که در طول دوره قرنطینه توسط سازمان های حمایتی اتفاق خواهد افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او گفت: تسهیل امور بیمارستانی ما در کاهش مرگ و میرها، آغاز می شود و امیدواریم در آینده ای نزدیک بتوانیم با سعی و تلاش در کاهش موارد بستری و کاهش مرگ و میر و کاهش موارد شناسایی شده گام برداریم. اگر در روزهای گذشته و در روزهای آینده مواردی از افزایش آمار را گزارش می کنند، نشان از بیماریابی مستمر و فعال ما است. تردیدی نیست که در ماه های آینده کاهش قابل توجهی در خیز بیماری، موارد بستری و مرگ و میر مشاهده خواهیم کرد.
وی با اشاره به مساعدت های وزارت ارتباطات، استانداران، وزارت کشور، بسیج، هلال احمر، سازمان‌های مردم نهاد و از همه مهمتر رسانه ها در مسیر مبارزه با کرونا، گفت: یکی از اصلی ترین اقدامات ما در بسیج ملی مبارزه با کرونا اقناع افکار عمومی و افزایش آگاهی همگانی است که در این راستا همه هنرمندان، رسانه ها، اهل قلم و افراد شناخته شده باید با شیوه های ناب هنرمندانه کمک کنند.
وزیر بهداشت از رفع کمبود دستگاه اکسیژن ساز در اکثر استان ها خبر داد و گفت: توصیه اکید ما این است که مردم به تامین تجهیزات و تخت اعتنا نکنند و با این تصور که کمبود اکسیژن ساز و تخت و تجهیزات برطرف شده، رعایت پروتکل ها را پشت گوش نیندازند.
نمکی در ادامه افزود: امروز توفیق پیدا کردیم که در خدمت مردم غیور کرمانشاه باشیم و در معیت استاندار پرتلاش، صبور و پرکار استان و رییس محترم دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، سالروز زلزله را پاس بداریم و پروژه های بهداشتی و درمانی که در دوران سخت مدیریت کرونا همراه با تحریم های ظالمانه با موفقیت به نتیجه رسیده را به بهره برداری برسانیم.شکل گیری بیشترین زیرساخت های نظام سلامت در سال جاریوی افزود: امسال در پویش «ره سلامت» بیش از  ۱۰ هزار تخت بیمارستانی و صدها خانه بهداشت و مرکز جامع سلامت را افتتاح می کنیم و این اقدامات حاکی از آن است که امسال که سخت ترین سال جمهوری اسلامی ایران بود، بیشترین زیرساخت های نظام سلامت شکل گرفت.نمکی بیان کرد: پیرو فرمایش مقام معظم رهبری و پیگیری رییس جمهوری، طرح جدید خودمان را برای مدیریت و کنترل کرونا که بر پایه محله محور و خانواده محور بودن است را آغاز می کنیم. کرمانشاه یکی از موفق ترین استان ها در اجرای طرح هر خانه یک پایگاه سلامت بود. طرحی که بنده از سال گذشته تقاضا کردم همکارانم برای خانواده محور کردن نظام سلامت آغاز کنند تا بتوانیم در هر خانواده یک سفیر سلامت (عمدتا بانوان به عنوان محور خانواده) داشته باشیم. در این راستا مشارکت گسترده بانوان را در عرصه نظام سلامت خواهیم داشت و می توان گفت ۲۰ میلیون سفیر سلامت از بین بانوان این مملکت به عنوان همراهان در نظام سلامت و در درون خانواده خواهیم داشت. این حرکت در کرمانشاه آغاز شده است.رفع کمبود دستگاه اکسیژن سازوی با بیان اینکه هرچه مردم بیشتر فاصله گذاری و پروتکل ها را بیشتر رعایت کنند با کاهش موارد ابتلا همراه خواهد بود، در خصوص تهیه دستگاه اکسیژن ساز، خاطرنشان کرد: به دلیل بار سنگین بیماری و مصرف بالای اکسیژن برای بیماران کرونایی، در مورد تامین دستگاه اکسیژن ساز در ماه های گذشته با مشکلات زیادی روبرو بودیم. چرا که بیماران مبتلا به کرونا در خارج از بخش ای سی یو در دقیقه حدود ۱۲ لیتر و درون بخش ای سی یو ۲۴ تا ۳۲ لیتر اکسیژن نیاز دارند و این مصرف بالای اکسیژن با ظرفیت های فعلی کشور همخوانی نداشت.
وی تصریح کرد: همکارانم در طول این چندماه تلاش کردند و خوشبختانه امروز مشکل کمبود اکسیژن در اکثر استان ها به حداقل رسیده است و معدود جاهایی است که هنوز با مشکل روبرو باشند؛ در هفته آینده و نهایتا ۲ هفته آینده نقطه ای در کشور نخواهیم داشت که کمبود اکسیژن ساز داشته باشد.
او گفت: اما توصیه اکید ما این است که مردم به تامین تجهیزات و تخت اعتنا نکنند و با این تصور که کمبود اکسیژن ساز و تخت و تجهیزات برطرف شده، رعایت پروتکل ها را پشت گوش نیندازند. مانند این است که ماشین های آتش نشانی به صف شده باشند و مردم بگویند حال که ماشین آتش نشانی حاضر است، خودمان را آتش بزنیم!وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در پایان بیان کرد: ما تا آخرین لحظه به هیچ شهروند ایرانی نخواهیم گفت که تخت خالی نداریم؛ محکم ایستاده ایم و به این تعهدمان وفاداریم. اما از مردم عزیز هم می خواهیم که رعایت حال همکاران ما را بکنند، همکاران ما روز و شب های سختی را می گذراند، گرچه شبانه روز تلاش می کند تا هیچ شهروندی بدون دریافت خدمت باز نگردد.۶۶ پروژه عمرانی حوزه سلامت با ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار امروز با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت سومین سالگرد زلزله ۲۱ آبان ۹۶ کرمانشاه در کرمانشاه به بهره‌برداری رسید. برچسب ها: وزیر بهداشت ، سعید نمکی

منبع: خرداد

کلیدواژه: وزیر بهداشت سعید نمکی دستگاه اکسیژن ساز کمبود اکسیژن خانواده محور وزیر بهداشت نظام سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۲۷۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رانندگی بعد از قلیان اکسیژن ممنوع!/ بیش از ۱۵ سال روی قلیان اکسیژن مطالعه شده است

اخیرا بحث عرضه نوعی خاصی از قلیان با عنوان «قلیان اکسیژن» در برخی کافی شاپ‌ها و قهوه‌خانه‌ها خبرساز شده؛ موضوعی که گویا در راستای اجرای طرح مطالعاتی وزارت بهداشت در ۱۰ استان کشور است؛ چراکه متخصصان و مسئولان سلامت همواره نسبت به شکستن قبح استعمال قلیان در میان خانواده‌ها و استعمال آن به صورت گروهی و سرگرمی و در نهایت هم افزایش چندین برابری مصرف آن در زنان و مردان و بروز عوارض قلبی و تنفسی ناشی از آن در سنین پایین‌تر، هشدار داده‌اند. 

قلیان  اکسیژن یا گازN۲O چیست؟

کیانوش جهانپور، سخنگوی پیشین وزارت بهداشت در مصاحبه با خبرنگار تحریریه جوان قدس در مورد ماهیت و آنچه قلیان اکسیژن خوانده می‌شود، گفت: سهم اکسیژن از ترکیب گازهای به کار گرفته شده قلیان اکسیژن حدود ۸۰ درصد است و نیتروژن می‌تواند به میزان ۵ درصد به ترکیب گازها اضافه شود. موضوع و نام قلیان اکسیژن غلط‌انداز و شبهه‌ناک است، نام اصلی آن N۲Oهست. عنوان قلیان اکسیژن باعث می‌شود افراد فکر کنند اکسیژن بیشتری دریافت می‌کنند، باید بگویم اینطور نیست. مدت هاست در کشورهای مختلف روی کاربردهای غذایی و دارویی این گاز مطالعه می‌شود.

جهانپور افزود: در کشورما هم بیش از ۱۵ سال است که روی گاز (N۲O) یا همان «قلیان اکسیژن» مطالعه می‌شود. این گاز مجوزهای اولیه را برای استفاده‌های پزشکی دریافت کرده بود ولی در کافی‌شاپ‌ها به صورت مجاز عرضه نمی‌شد. طبق شنیده‌ها در سال‌های اخیر وزارت بهداشت در قالب یک طرح آزمایشی، این محصول را جهت بررسی کاهش مصرف سایر محصولات دخانی عرضه کرده است اما تاکنون نتیجه قطعی آن مشخص نیست.

استفاده از گاز اکسیژن باعث عوارض عصبی می‌شود

وی در مورد ضررهای استفاده این گاز گفت: ممکن است این محصول موجب کاهش میل افراد به سایر محصولات دخانی شود، اما قطعا آسیب‌هایی هم دارد. یکی از بارزترین عوارض استنشاق این گاز تا امروز دفع و کاهش ویتامین‌ها ازجمله B۱۲، کم خونی، عوارض عصبی، لرزش دست، حالت خنده یا خلسه و کاهش فشار خون بوده است.

جهانپور با تاکید بر اینکه این قلیان به طور کلی عارضه مرگ را به دنبال ندارد، بیان کرد: عدم ترویج و تبلیغات این محصول از سمت وزارت بهداشت، عدم ارائه به سنین پایین و ارائه هشدارهایی چون عدم رانندگی بعد از استنشاق باید قبل از توزیع عمومی «قلیان اکسیژن» صورت بگیرد. افرادی که این محصول را استفاده می‌کننئ باید در نظر داشته باشند که تا چند ساعت پس از استنشاق این گاز از انجام فعالیت‌هایی چون رانندگی، استفاده از دوچرخه، اسکوتر، موتورسکلیت و یا کار با وسایلی که نیازمند دقت بالا و هوشیاری و خطر ساز است، خود داری کنند؛ زیرا ممکن است ضریب دقت و هوشیاری این افراد تا چند ساعت کاهش یابد.

وی افزود: استفاده از واژه «قلیان اکسیژن مجوزدار» ترویج تلقی شود. حتی اگر این محصول عوارض و پیامدهایش کمتر از سایر دخانیات و یا داروهای روانگردان باشد؛ قاعدتا سیاست ترویج، سیاست درستی نیست، یعنی نباید تبلیغ شود، زیرا مصرف تفننی آن هم آسیب‌هایی دارد و در کشور ما تبلیغات کالای آسیب‌رسان به سلامت ممنوع است.

سخنگوی پیشین وزارت بهداشت در پایان گفت: باید در ترویج یا تبلیغ «قلیان اکسیژن» احتیاط کرد ولی در عین حال ممنوعیت مطلق و عدم عرضه هم ممکن است این محصول را به زیر زمینی شدن ببرد که مشکلات، عواقب و پیامدهای بدی داشته باشد.

خدابخش حکیمی- خبرنگار تحریریه جوان قدس

 

دیگر خبرها

  • پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای
  • اقدامات ایجابی سلامت‌محور در فارس توسعه یابد
  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • سلامت از ارکان اصلی خوشبختی و بهروزی/ خانواده سلامت محور «زندگی زیسته» سالمی دارد
  • رانندگی بعد از قلیان اکسیژن ممنوع!/ بیش از ۱۵ سال روی قلیان اکسیژن مطالعه شده است
  • خوب و بد قلیان‌ اکسیژن
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • استرس یکی از مهمترین عوامل از بین رفتن آرامش در کانون خانواده است
  • آیا برنامه سلامت خانواده بهتر از پزشک خانواده است؟
  • آیا برنامه سلامت خانواده قوی تر از پزشک خانواده است