Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزشی وزارت علوم اشتغال دانش آموختگان را از چالش های بسیار مهم کشور در شرایط فعلی کشور و دانشگاه ها عنوان کرد و گفت: دانشگاه ها باید هم‌راستا با سیاست های وزارت علوم، برنامه ها و سیاست های مشخص و مدونی در حوزه ارتقاء و افزایش مهارت دانشجویان تدوین و اجرایی کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر علی خاکی صدیق در افتتاحیه چهاردهمین کنفرانس ارزیابی و تضمین کیفیت در نظام های دانشگاهی که امروز در دانشگاه خوارزمی به شکل مجازی برگزار شد به اهمیت پاسخگویی دانشگاه ها در بحث اشتغال پذیری اشاره کرد و گفت: دانشگاه های ما در چند دهه گذشته تغییرات بنیادی در عرصه اهداف، وظایف و انتظارات تجربه کردند اما شاید در همه زمان ها موضوعی که مورد تاکید ویژه نظریه پردازان عرصه آموزش عالی، سیاستگذاران و مدیران دانشگاه ها واقع شده است مسئولیت پذیری اجتماعی است که همواره به طور ضمنی در طول این چند دهه گذشته به صورت صریح مورد بحث قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه تصریح کرد: دانشگاه های ما همواره در برآوردن نیازهای جامعه موفق بودند. از این رو همواره در کانون توجهات مردم، کارفرمایان و مسئولین بودند و ذینفعان همواره به دانشگاه های موفق توجه داشتند، بطوریکه در نظام رتبه بندی کنونی اخیر علی رغم تمامی انتقادات و ایراداتی که به آن وارد است دانشگاه های برتری که معرفی شده اند اکثرا در برآورده کردن مسئولیت اجتماعی موفق عمل کردند.

معاون آموزشی وزارت علوم خاطرنشان کرد: البته در عرصه کلان مسئولیت پذیری اجتماعی یک مفهومی کلی است و این موضوع در تعامل با دانشگاه ها و ذینفعان و تبیین کنش بین این دو عامل تعریف می یابد. این تعامل و همکاری بین دانشگاه و ذینفعان کنونی آن در ارتقاس کیفیت تمامی فعالیت های دانشگاه ها به ویژه آموزش نقش مهمی دارد و آموزش موثر در کنار پژوهش و فناوری و سایر فعالیت های دانشگاهی در حال حاضر نیز در تمام دانشگاه ها حرف اول را در اولویت ها می زند.

دکتر خاکی صدیق تاکید کرد: اگر دانشگاه های خوب کشور و دنیا را نگاه کنیم مشاهده می کنیم که آموزش های آنها نسبت به سایر دانشگاه ها آموزش نافع و موثر است که این موضوع با راه اندازی رشته های جدید، بازنگری رشته های تحصیلی از نظر محتوا و ساختار، به روز رسانی روش های تدریس، بکارگیری فناوری های نوین و بهبود فرآیندهای آموزش و یادیگری محقق خواهد شد و هدف نهایی آن نیز تربیت نیروهای انسانی با توانایی ها و مهارت های مورد نیاز جامعه و توانمندی و چالش های علم و فناوری از جهت دیگر است.

وی تاکید کرد: موضوع اشتغال و دستیابی دانش آموختگان به شغل مورد نظر از جدی ترین چالش های نظام های آموزش عالی محسوب می شود. در سال های اخیر موضوع اشتغال پذیری دانش آموختگان در وزارت علوم به عنوان یکی از سیاست های اصلی مطرح شد و جزء برنامه کاری معاونت آموزشی محسوب شد. یک نظریه این است که ما اشتغال پذیری دانش آموختگان را به عنوان محور اصلی سیاست های آموزش عالی در اقتصادهای پیشرو و دانش بنیان قرار بدهیم. چرا که از طریق مجموعه مهارت های ضروری شایستگی لازم را برای فعالیت های ضروری ایجاد می کنیم بنابراین بحث مجموعه مهارت ها نیز در اینجا اهمیت پیدا می کند.

به گفته وی، اشتغال پذیری در واقع به مفهوم آمادگی برای انجام دادن کار یعنی دانش، مهارت ها و نگرش هایی که بلافاصله پس از فارغ التحصیلی به فرد کمک می کند در هنگام اشتغال در بازار کار باقی بماند. دانش آموخته دانشگاهی باید بتواند مهارت هایی را که در طول دوران تحصیل به دست آورده را به کار بگیرد. به همین جهت کارفرمایان باید متمایل به جذب دانش آموختگان شوند.

معاون آموزشی وزارت علوم ادامه داد: نوع نگاه و سیاست وزارت علوم به موضوع اشتغال پذیری این است که مهارت نقش تعیین کننده ای در اشتغال دانشجویان و دانش آموختگان دارد مدیران دانشگاه ها نیز باید در راستای سیاست های کلان وزارت علوم و به منظور حرکت به سمت پاسخگویی برای نیازهای اجتماعی برنامه ریزی هایی را انجام بدهند. در این زمینه ما از مهر ماه سال 97 آئین نامه ارتقای توان اشتغال پذیری دانشجویان را برای دانشگاه ها ارسال کردیم و به مرحله اجرا گذاشتیم.جامعه هدف آن نیز دانشجویان دوره کارشناسی پیوسته بوده اند که در تمام زیرگروه های آموزشی و دانشگاه های دولتی این اولین گام موثری بود که در مهر 97 مسئولین وقت به اجرا گذاشته و عملیاتی کردند و قبل از آن برنامه مدونی در این زمینه نداشتیم.

خاکی صدیق در پایان تاکید کرد: در حال حاضر اغلب دانشگاه ها پس از دو سال از ابلاغ آئین نامه فوق به این موضوع پاسخ مثبتی دادند و تلاش های مثبتی نیز در این زمینه انجام شده و دانشگاه هایی نظیر دانشگاه صنعتی اصفهان طرح موثری در حوزه کارآفرینی تدوین کرده اند و دانشگاه های خوارزمی، علامه و دانشگاه های دیگر نیز طرح های مختلفی در حوزه های خود انجام دادند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اشتغال دانش آموختگان معاون آموزشی وزیر علوم دانش آموختگان اشتغال پذیری دانشگاه ها وزارت علوم مهارت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۲۸۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسالت فنی‌وحرفه‌ای، ترویج مهارت‌آموزی است

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه رسالت ما ترویج مهارت‌آموزی است، گفت: تلاش ما بر این بوده است که گروه‌های مختلف جامعه را تحت پوشش آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای قرار دهیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، سیدنورالله هدایت، امروز_ یکشنبه، شانزدهم اردیبهشت_ در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: اداره کل آموزش فنی‌وحرفه‌ای کهگیلویه و بویراحمد در برنامه ابلاغی سال ۱۴۰۲، شامل ۱۰ برنامه و ۱۴۷ شاخص حوزه‌های آموزشی در بخش‌های دولتی و خصوصی، پژوهش، سنجش و تعیین صلاحیت حرفه‌ای، مشاوره و رهگیری، کاربینی، درآمدهای اختصاصی، فرهنگی و سایر حوزه‌ها موفق به کسب رتبه برتر شد.

وی با بیان اینکه رسالت ما ترویج مهارت‌آموزی است، افزود: تلاش ما این بوده است که در همه جای استان، هم‌راستا با طرح ملی نهضت مهارت‌افزایی در گام دوم انقلاب با مشارکت بخش‌های دولتی، خصوصی و خیران مهارتی، گروه‌های مختلف جامعه را در گروه‌های هدف شامل شاغلان بنگاه‌های اقتصادی، سربازان وظیفه، ساکنان مناطق روستایی و عشایری، ساکنان سکونتگاه‌های غیررسمی، زنان سرپرست خانوار، زنان خانه‌دار، دانش‌آموزان، دانشجویان، افراد دارای معلولیت، آسیب‌دیدگان اجتماعی و خانواده‌های آنان، کودکان کار و خیابانی و مشمولان بیمه بیکاری ضمن ارائه آموزش‌های مبتنی بر نیاز بازار کار، تحت پوشش آموزش‌های فنی و حرفه‌ای قرار دهیم که خوشبختانه در سال ۱۴۰۲ این اتفاق بر اساس سند تحول دولت مردمی در حوزه اشتغال و کارآفرینی به واقعیت پیوست.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: این موفقیت حاصل تلاش همه همکاران در اداره کل آموزش فنی‌وحرفه‌ای استان، مراکز آموزشی مستقر در شهرستان‌ها، مؤسسان آموزشگاه‌های آزاد، شرکای اجتماعی و از همه مهم‌تر همراهی و همکاری مسئولان استانی و ستادی در رٲس استاندار استان به جهت حمایت از برنامه‌ها و موضوعات محوری این اداره کل بوده و بدون شک کسب این عنوان متعلق به خانواده بزرگ مهارتی استان است.

وی تصریح کرد: اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان هم‌گام با برنامه‌های سند تحولی دولت مردمی و ظرفیت‌های اشتغال ایجاد شده، بستر لازم را فراهم کرده‌اند تا از همه ظرفیت‌ها و منابع در جهت اثربخشی آموزش‌های مهارتی و توسعه همه‌جانبه استان استفاده کنند.

هدایت با بیان اینکه الگوهای هدف‌گذاری شده در جهت اثربخشی و بهره‌وری بیشتر در مباحث آموزش‌های مهارتی در سال‌جاری مورد تأکید است، خاطرنشان کرد: فعالیت و مأموریت ما بر مبنای اثربخشی آموزش‌های مهارتی در توانمندسازی نیروی انسانی به‌ویژه در مناطق محروم، کاهش بیکاری و بسترسازی برای ایجاد اشتغال پایدار، ارتقای شاخص امید به زندگی، کاهش بزهکاری و سایر آسیب‌های اجتماعی، تأمین نیروی انسانی ماهر و مورد نیاز بازار کار، کاهش حاشیه‌نشینی در حومه شهرها، توسعه اقتصادی، توسعه آموزش‌های مهارتی متناسب با قابلیت‌ها، مزیت‌ها و ظرفیت‌های استان، اجرای حرفه‌های تولیدمحور و دانش بنیان و توسعه مدل‌های کارآفرینی در آموزش‌ها است.

وی افزود: با ابتکار، نوآوری و خلاقیتی که در همکاران سراغ دارم و از همه مهم‌تر همکاری و همراهی شرکای اجتماعی و مسئولان استانی، می‌توانیم در جهت جامه عمل پوشاندن به منویات مقام عظمای ولایت و سند ابلاغی دولت مردمی و روی آوردن به روش‌ها و مدل‌های جهشی و تحولی در خدمت به مردم به عنوان ولی‌نعمتان انقلاب و به‌ویژه جوانان برومند خطه پایتخت طبیعت ایران زمین گام‌های مؤثر و مفیدی را برداریم.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: بی‌شک موفقیت این اداره کل در عرصه مهارت‌آموزی گامی در جهت توسعه آموزش منطبق بر نیاز بازار کار به جوانان علاقمند به فن و حرفه است که علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار و رفع بیکاری، تأمین امنیت روانی و اجتماعی را در پی خواهد داشت.

کد خبر 750793

دیگر خبرها

  • مُلک و مِلک مولود مانای معلم است
  • ارائه دروس مهارتی و اشتغال پذیری به دانشجویان از مهر ۱۴۰۳
  • نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی در شیراز برگزار می‌شود
  • امضای تفاهم‌نامه و رونمایی از پوستر برگزاری آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی
  • رسالت فنی‌وحرفه‌ای، ترویج مهارت‌آموزی است
  • بیش از ۵ هزار نفر در خوزستان آموزش‌های مهارتی را در محیط کار واقعی فرا گرفتند
  • دستگاه‌ها به مسئولیت‌ در قبال آموزش و پرورش عمل نمی‌کنند
  • امضای تفاهم‌نامه آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی در شیراز
  • ایفای مسئولیت اجتماعی صنایع برای واحد تجاری، جامعه و محیط سودمند است
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان