Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‎ها- شهرستان نهاوند با مساحت ۱۵۳۵ هکتار و جمعیتی افزون بر ۱۸۷ هزار نفر دارای ۷۱ هزار هکتار اراضی دیم و آبی است که سالانه نزدیک به ۴۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی و باغی را تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی می‌کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از نهاوند، این شهرستان به دلیل آب‌وهوای معتدل کوهستانی و وجود صدها سراب چشمه و رودخانه پرآب مهم‌ترین قطب تولید محصولات کشاورزی باغی و دامی است به‌طوری‌که تنوع محصولات کشاورزی مهم و ضروری مانند دانه‌های روغنی و چغندرقند جایگاه ویژه‌ای در این شهرستان دارد که تنها سالانه بیش از 183 هزار تن انواع چغندرقند و تخمه آفتابگردان روغنی و آجیلی در این شهرستان تولید و به کارخانه‌ها تحویل داده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کریم حاج‌بابا علی مدیر جهاد کشاورزی نهاوند در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در نهاوند اظهار داشت: نزدیک به یک دهه است ادوات کشاورزی مکانیزه و پیشرفته روز دنیا با همکاری این اداره و توسط کشاورز خوش‌ذوق نهاوندی حاج قربان کیانی وارد مزارع شهرستان نهاوند شده است و روزبه‌روز نیز درحال‌توسعه است.

وی گفت: امسال سطح زیر کشت چغندرقند در نهاوند 3 هزار هکتار است که متوسط تولید از هر هکتار بین 60 تا 70 تن است که آقای حاج قربان کیانی کشاورز نمونه نهاوند با تولید 165 تن در هکتار به‌صورت 100 درصد مکانیزه رکورد کشوری این محصول را شکست.

بابا علی نهاوند را یکی از مراکز اصلی کشت و تولید چغندرقند در استان همدان دانست و افزود: در سال زراعی جاری 3 هزار هکتار از اراضی زراعی نهاوند، استان همدان زیر کشت چغندر قرار دارد که پیش‌بینی می‌شود از این میزان حدود 180 هزار تن چغندرقند برداشت و تحویل کارخانه‌ها شود.

مدیر جهاد کشاورزی نهاوند تصریح کرد: این شهرستان به‌واسطه وجود شرایط جغرافیایی و آب مناسب از عمده مراکز تولید و کشت چغندر در سطح استان است به‌گونه‌ای که از هر هکتار زمین زیر کشت به‌طور متوسط بین 60 تا 70 تن محصول برداشت و تحویل پنج کارخانه طرف قرارداد شامل کارخانه‌های قند قزوین، بنیاد و نقش‌جهان اصفهان، لرستان و همدان می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی نهاوند گفت: همچنین کشاورزان نهاوندی با 1400 هکتار سطح زیر کشت آفتابگردان روغنی و آجیلی بیش از 2400 تن محصول تولید کرده‌اند که کمک زیادی به خودکفایی تولید روغن در کشور می‌کند.

شهرک‌های صنعتی فرآورده‌های دریایی و کشاورزی در استان بوشهر ایجاد شودابلاغ تصمیم مهم دولت توسط نهاوندیان به 2 وزیر/ مسئولیت تنظیم بازار محصولات کشاورزی بین جهاد کشاورزی و صمت تقسیم شد + سندافشاگری عضو کمیسیون کشاورزی مجلس از تخلف آشکار در توزیع نهاده‌های دامی / باز هم پای امضای طلایی در میان است


وی بیان کرد: محصولات مهم و ضروری موردنیاز کشور در بخش دانه‌های روغنی و چغندرقند در نهاوند به‌صورت تمام مکانیزه کاشت داشت و برداشت می‌شوند.

حاج‌بابا علی افزود: همچنین تا دو ماه آینده بهترین و بزرگ‌ترین گلخانه مدرن هیدروپونیک به روش کشورهای اروپایی در شهرستان نهاوند با کاشت فلفل دلمه‌ای صادراتی به بهره‌برداری می‌رسد که پیش‌بینی تولید ما 400 تن در هر هکتار است.

به گزارش تسنیم، عمده‌ترین محصولات تولیدی بخش کشاورزی این شهرستان می‌توان به گندم، جو، ذرت، کلزا، آفتابگردان، گشنیز، چغندرقند، لوبیا، نخود، خیار، سیب، هلو و شلیل، انواع آلو، گردو و گیلاس اشاره کرد.

انتهای پیام/741/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: محصولات کشاورزی جهاد کشاورزی زیر کشت هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۴۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد

رحیم الهیاری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی ایلام اظهار کرد: مبارزه شیمایی در سطح حدود ۲۱۲ هزار هکتار از مزارع استان علیه علف‌های هرز، ۹۴ هزار هکتار علیه آفات و ۵۷ هزار هکتار علیه بیماری‌ها از جمله زنگ زرد انجام شده است.

وی افزود: این میزان عملیات مبارزه با آفات در سطح مزارع استان، با تلاش مستمر شبکه‌های مراقبت و اطلاع رسانی به موقع به طُرق مختلف از جمله استفاده از ظرفیت فضای مجازی، نصب بنر، ارسال پیامک انبوه، صدور اطلاعیه، بروشور و پوستر‌های آموزشی - ترویجی با هدف ترغیب کشاورزان به انجام به موقع مبارزه شیمیایی با عوامل خسارت‌زا در اراضی زراعی انجام شد.

الهیاری ادامه داد: در سال زراعی جاری، برای کاهش خسارت ناشی از عوامل خسارت‌زای محصولات زراعی بخصوص گندم، ۲۶ گروه، در قالب شبکه‌های مراقبت و پیش آگاهی، متشکل از کارشناسان حفظ نباتات و حوزه تولیدات گیاهی شهرستان‌ها و مدیریت حفظ نباتات استان، مزارع را پایش و به محض مشاهده عوامل خسارت‌زا شامل آفات، بیماری و علف‌های هرز، با اطلاع‌رسانی گسترده به کشاورزان، مانع از بروز خسارت به این قشر زحمتکش و آسیب پذیر می‌شوند.

وی اضافه کرد: با وجود بارندگی‌های فراوان زمستان و بهار و مهیا شدن شرایط برای بروز و اپیدمی بیماری‌های قارچی مخصوصاً زنگ زرد در مزارع غلات، با مشارکت کشاورزان و اجرای توصیه‌های فنی کارشناسان حفظ نباتات استان، بیماری خطرناک زنگ زرد و سایر بیماری‌های قارچی به شکل مطلوب و رضایت بخشی کنترل شده و از بروز خسارت به کشاورزان و کاهش تولید جلوگیری به عمل آمد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان ایلام یادآور شد: با توجه به اینکه استان ایلام و شهرستان دهلران به عنوان پنجره ورودی زنگ زرد به کشور شناخته می‌شود، اما کنترل به موقع این بیماری مانع از توسعه زنگ زرد شد.

به گفته وی پیش بینی می‌شود باتوجه به عملیات‌های به موقعی نظیر پایش، مراقبت و مبارزه در گندم‌زار‌های استان، نه تنها کاهش عملکرد در مزارع گندم رخ ندهد بلکه عملکرد مساوی و حتی بیشتر از سال گذشته در استان داشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۰۰ درصدی کشت کلزا در شهرستان نهاوند
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان
  • هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • سند تک برگ اراضی به کشاورزان بوشهر تحویل داده شد
  • افزایش ۱۰۰ درصد کشت کلزا در شهرستان نهاوند
  • تخریب دو ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی نهاوند