Web Analytics Made Easy - Statcounter

در یک دهه اخیر زنبورداری به صنعتی اقتصادی تبدیل شده که اگر از آن حمایت و به‌صورت جدی به آن توجه شود، ارزآوری بسیار خوبی برای کشور خواهد داشت؛ باوجوداین، چندسالی است که صنعت زنبورداری با مشکلات عدیده ای روبرو شده است که موفقیت های این صنعت را تحت تاثیر قرار داده است.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، زنبورداری و تولید عسل یکی از سخت‌ترین و درعین‌حال شیرین‌ترین مشاغل درکشور بوده و ایران با داشتن طبیعت زیبا، کوهستانی و گل‌هایی با خواص شفابخش به عنوان یکی از تولیدکنندگان اصلی عسل در جهان محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عسل به‌عنوان یک ماده غذایی بسیار غنی و انرژی‌بخش است که حدود ۸۰ درصد از قندهای ساده یا مونوساکاریدها ساخته‌شده و هر۱۰۰ گرم آن ۳۲۰ کالری ایجاد می‌کند. این مونو ساکاریدها به‌سرعت جذب می‌شوند و اثر انرژی‌بخش خود را آشکار می‌کنند و علاوه براینکه یک غذای کامل است یک اکسیر پرانرژی نیز به شمار می‌رود به‌طوری‌که سالیان سال به‌عنوان دارو برای درمان بیماری‌ها مورداستفاده قرارگرفته است.

مصرف عسل در عرض چند دقیقه به شخص نیرو می‌دهد و تحمل بافتی و قدرت‌ترمیم آن را افزایش می‌دهد که در حقیقت می‌توان عسل را اکسیر جوان‌بخشی و نیروبخشی عنوان کرد که در تمامی موارد به‌عنوان یک اهرم کمکی عمل می‌کند و چه در خواص درمانی و چه خواص توانمندی معجزه می‌کند.

 

* گرانی نهاده دامن زنبور داران را هم گرفت

در همین خصوص عفت رئیسی سرحدی، مدیرعامل سابق اتحادیه زنبورداران ایران و یکی از قدیمی ترین فعالین صنعت زنبورداری کشور با اشاره به اینکه متاسفانه گرانی نهاده ها و عدم تخصیص بودجه برای صنعت زنبورداری مشکلات زیادی را برای این صنعت به وجود آورده گفت:  متاسفانه صنعت زنبورداری کشوربه حال خود رها شده است.

وی افزود: صنعت زنبورداری صنعتی سبز و بی بدیلی است به همین دلیل تمام کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه برای پرورش زنبور عسل ارزش خاصی قائل هستند که این امر صرفا به دلیل نقش مصرف عسل در سبد خانوار نیست بلکه ریشه آن را باید در اهمیت بالایی که زنبور عسل در گرده افشانی و چرخه تولیدات کشاورزی، باغی، دامی، زراعی و حفظ محیط زیست و اکوسیستم دارد، جست.

این فعال صنعت زنبورداری با بیان این که زنبور عسل خود نهاده ای بسیاری از محصولات است، تاکید کرد: عمل گرده افشانی که توسط زنبور عسل انجام می شود باعث جابجایی لقاح و بارورشدن گلها و گیاهان می شود به طوری که با انجام این عمل شاهد افزایش چند برابری تولیدات کشاورزی هستیم؛ به عنوان مثال عمل گرده افشانی زنبور عسل سبب افزایش تولید ۴۵ درصدی دانه های روغنی(خصوصا کلزا)، رشد ۱۴۳ تا ۲۰۰ درصدی میوه های هسته دار و دانه دار(سیب و گیلاس) می شود.

رئیسی سرحدی افزود: طبق منابع جهانی قرار دادن ۵ کندو در یک هکتار سیب، راندمان  را از ۵ تن به ۱۲۰ تن افزایش می دهد، به همین دلیل است که باغداران کشورهای اروپایی و توسعه یافته در ازای گذاشتن کندوی زنبوردار به مدت دو تا سه هفته ۱۵۰ تا ۲۰۰ دلار پول پرداخت می کنند تا گرده افشانی به بهترین نحو ممکن در باغات صورت گیرد.


وی گفت: از طرف دیگر زنبور عسل با عمل گرده افشانی، زنبور عسل به حفظ منابع خاکی، جلوگیری از بیابان زایی، فرسایش خاکی می شود و تنوع زیستی خصوصا در حوزه گیاهان دارویی را به ارمغان می آورد.

مدیرعامل سابق اتحادیه زنبورداران ایران اذعان داشت: عمل لقاح و بارور شدن گیاهان ۱۰ درصد بوسیله باد و حشرات صورت گرفته و ۹۰ درصد آن توسط زنبور عسل انجام می شود، بنابراین چه زنبور عسل تولید عسل کند یا نکند باید برای پرورش آن به دلیل حفظ منابع کشاورزی و امنیت غذایی کشور همت کرد.

 

*رتبه یازدهم ایران در تولید عسل

رئیسی سرحدی افزود: سازمان فائو(سازمان خواربار جهانی) معتقد است یک سوم امنیت غذایی کشور به زنبور عسل بستگی دارد، اما در کشورمان هیچ مسئولیتی در قبال زنبور عسل وجود ندارد، به طوری که پس از ۲۰ سال تلاش و رایزنی بالاخره دفتر زنبور عسل بدون بودجه و بدون این که شخص متخصصی بر کرسی ریاست آن بنشیند، در وزارت جهاد کشاورزی تاسیس شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ایران در صنعت زنبور عسل از لحاظ کمی رشد داشته ولی از نظر کیفی همچنان با استانداردهای جهانی فاصله دارد، در رده بندی جهانی نیز به لحاظ تعداد کندو و کلونی ایران رتبه چهارم ولی به لحاظ تولید عسل رتبه یازدهم را از آن خود کرده است.

این فعال صنعت زنبورداری اذعان داشت: ۱۱۰ میلیون کندو در کشور وجود دارد که بایستی به طور متوسط از هر کندو ۱۴ کیلو عسل تولید شود ولی در سال جاری تولید کنندگان با مشقت فراوان تنها ۴ کیلو عسل برداشت کرده اند.

رئیسی سرحدی در خصوص مشکلات زنبوردارن نیز گفت: زنبور عسل نیاز به نهاده، دارو و مکمل دارد به همین دلیل باید از وزارت جهاد پرسید چرا با نرخ حمایتی برای تولید کنندگان دام و طیور نهاده در نظر می گیرد ولی به تولید کنندگان زنبور عسل توجهی نمی شود.

وی افزود: زنبورداران برای تغذیه زنبورهای خود در زمستان نیازمند مکمل های غذایی است، باید از این وزارتخانه پرسید چطور زنبورداران باید بتوانند با درآمد پایین مکمل، دارو و شکر با نرخ آزاد خریداری کنند؟ 

مدیرعامل سابق اتحادیه زنبورداران ایران با بیان آسیب پذیر بودن شغل زنبورداری گفت: علی رغم این که در سال جاری بارندگی های خوبی را در سطح کشور داشته ایم ولی یک مرتبه وزش یک باد داغ باعث شد زنبوردارن با وجود هزینه های بالا برای تولید عسل، برداشت خوبی نداشته باشند و هم اکنون نیز درگیر مسئله کوچ زنبورهای خود هستند به طوری که اگر کوچ صورت نگیرد به همان میزان شاهد کاهش تولیدات کشاورزی خواهیم بود.


رئیسی سرحدی در خصوص اقدامات دفتر زنبورعسل وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه زنبورداری و حل مشکلات زنبورداران اظهار نمود: متاسفانه در این دفتر تفکر سیستمی وجود ندارد به طوری که از محل این دفتر برای تمامی فعالان و اتحادیه های مربوط به زنبور عسل نامه ای ارسال شده که برای دریافت کپسول گاز باید نام نویسی کنند این در حالی است که فعالان این صنعت همیشه به راحتی کپسول را دریافت می کردند و بهتر بود این دفتر وضعیت سوخت ماشینهای زنبوردارن و مشکلات تامین نهاده آنها را سرو سامان می داد.

وی با بیان این که هم اکنون حدود یک میلیون نفر در کشور از صنعت زنبورعسل ارتزاق می کنند، گفت: دفتر زنبور عسل وزارت جهاد کشاورزی از بدیهی ترین نیازهای زنبوردان خبر ندارد، این در حالی است که مشکلات همانند گرانی و کمبود نهاده ها، گسترش توزیع عسل های تقلبی در بازار و استاندارد سازی عسل همچنان مغفول مانده است.

این فعال صنفی تاکید کرد: برندینگ عسل زمانی محقق می شود سازمان دامپزشکی و سازمان غذا و دارو بر بازار و تولید عسل نظارت داشته باشند، معتقدم که برندینگ عسل کار مردم است ولی دولت می تواند واحدهای تولید را به روز و به کسب و کار تولیدکنندگان کمک، زمینه صادرات عسل و واردات تجهیزآلات مورد نیاز زنبورداران را فراهم و زنبورداران را بیمه کرده تا این صنعت توسعه یابد.

رئیسی بیان داشت: در بحث برندینگ عسل نیز کارهای صورت گرفته لکن نمی شود مثل صنایع لبنی این بخش نیز دولتی شود و باید برای توسعه این امر بخش خصوصی قوی ورود کند چون دولت بر چیزی که خودش می خواهد نظارت کند نمی تواند برندش کند.

 

* مشکل اصلی عسل کشور نبود برند مطرح است

وی افزود: در حیطه صنایع تبدیلی، بسته بندی و برندینگ عسل کار خاصی و قوی ای صورت نگرفته است و از طرف دیگر عدم نظارت بر مواد غذایی و استاندارد سازی عسل، برندینگ عسل را سخت کرده است.

مدیرعامل سابق اتحادیه زنبورداران ایران در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص استانداردسازی عسل صادراتی نیز گفت: سازمان استاندارد پس از سالها رایزنی ۶ ماه قبل مشخصات عسل استاندارد را برای صادرات اعلام کرد و آن را به وزارت جهاد کشاورزی سپرد ولی این وزارتخانه تاکنون هیچ قدمی برای آن برنداشته است، اگر زنبورداران به جای وزارت جهاد کشاورزی زیر مجموعه بهشت زهرا هم بودند وضعیتی به مراتب بهتر از حال داشتند.

رئیسی سرحدی گفت: سرنوشت ۱۰۰ هزار زنبوردار کشور در دست مسئولی است که هنوز دستش به کندو نخورده و یک واحد هم در مورد پرورش زنبور عسل نخوانده است، این در حالی است که کارشناسان قابلی در این حوزه وجود دارند، مشکلات دو ساله زنبور دارن به دلیل ناوارد بودن همین مسئول مربوطه است.

*عسل باقیمت کمتر از ۱۰۰ هزار تومان تقلبی است

وی در خصوص رواج عسل تقلبی در بازارهای کشور نیز گفت: هم اکنون در بازار عمده فروشان عسل با قیمت ۲۵ الی ۴۵ هزار تومان به ازای هر کیلو به فروش می رود، در صورتی که هزینه تمام شده عسل طبیعی و تک گل ۷۰ هزار تومان بوده و با جمع هزینه های بسته بندی، کارتن، بیمه، لیبل، افت بسته بندی، هزینه آزمایش و مالیات باید عسل کیلویی ۱۰۰ هزار تومان به فروش برسد، بنابراین می توان گفت هر عسلی که زیر ۱۰۰ هزار تومان به فروش برسد تقلبی است.

این مقام صنفی اضافه کرد: در فروشگاههای زنجیره ای نیز که باید تولیدکنندگان ۵۰ درصد تخفیف به عنوان ورودی بدهند تا محصولشان به فروش برسد، در مواقعی که کالا به صورت شگفت انگیز و ویژه نیز به فروش می رسد باید ۳۰ درصد دیگر تخفیف بخورد بنابراین باید به عسل ارزان قیمت شک کرد، یک تولیدکننده واقعی عسل طبیعی هرگز با چنین قیمت های نمی توانند محصول خود را در فروشگاههای زنجیره ای عرضه کنند.

*عسل تقلبی بازار صادراتی را خراب کرد

رئیسی در خصوص صادرات عسل نیز گفت: کشورهای همسایه از جمله ترکیه عسل ایران را بسیار بی کیفیت می دانند به همین دلیل استقبال از عسل ایرانی نمی شود چون متاسفانه عسل تقلبی در بازار گسترش یافته و به دلیل ارزان قیمت بودن صادر می شود به همین دلیل مسئولین ترک بارها اعلام کرده اند باید عسل های ایرانی(چون بیشترشان دست ساز بوده و بیشتر حاصل عصاره شیره سیب زمینی(بادکا یا همان عسل قنادی) و شربت فروکتوز است) در از سطح بازار این کشور جمع آوری و در کشور ایران دفن شود.


وی افزود: به همین دلیل ساله به دنبال استاندارد سازی عسل در کشور بودیم چون صادرکنندگان عمدتا در چند سال گذشته عسل بی کیفیت و درجه سوم را به دیگر کشورها صادر می کردند و بازار این کشورها را نیز خراب کرده اند، به همین دلیل کشور ترکیه واردات عسل به صورت قانونی را ممنوع کرده است.

مدیرعامل سابق اتحادیه زنبورداران ایران اذعان کرد: با شیوع کرونا اما عسل بی کیفیت ایرانی در صنایع شیرینی و شکلات سازی و قنادی و نوشابه سازی ترکیه مصرف می شود و عسل با کیفیت ایرانی نیز به این کشور صادر و در آنجا بسته بندی شده و به نام این کشور در بازار خود و سایر کشورهای اروپایی عرضه می شود.


رئیسی افزود: اما در سالیان اخیر استاندارد سازی عسل اجباری شده است ولی با وجود این که ۶ ماه گذشته ولی وزارت جهاد کاری نکرده است به همین دلیل با وجود داشتن مشتریانی از کشورهای افغانستان، پاکستان و مالزی کشورمان عسلی صادر نمی کند.

این مقام صنفی در پایان با بیان این که رشد تولیدات عسل و زنبورداری صرفا برای بخش کشاورزی سودآور بوده است، گفت: زنبورداران از این رشد منتفع نشده اند و حتی در چند سال اخیر شوراهای ده و مردم علیه زنبورداری در این محل جبهه گرفته و طلب پول کرده اند که این رویه برخلاف سایر کشورهای جهان است بنابراین باید وزارت کشور به دهیاری ها و شوراها تذکر دهد.

منبع: رادار اقتصاد

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: زنبور داری عسل نهاده صادرات غیرنفتی وزارت جهاد کشاورزی صنعت زنبورداری همین دلیل گرده افشانی هزار تومان صنعت زنبور تولید عسل بسته بندی زنبور عسل ۱۰۰ هزار نیز گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۵۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنوشت توماج صالحی چه می‌شود؟ 

زی‌سان: خبر صدور حکم اعدام برای توماج صالحی طی دو روز گذشته در سطحی بی‎سابقه بازتاب داشته و با واکنش‌های گسترده‌ای همراه شده است. موج گسترده واکنش‌ها به صدور حکم اعدام برای توماج صالحی در دادگاه بدوی بیش از هر زمان دیگری نام این خواننده زیرزمینی را که در جریان ناآرامی‌های سال گذشته بازداشت شد را بر سر زبان‌ها انداخته است.

به گزارش «زی سان»، در چهارشنبه (۵ اردیبهشت) امیر رئیسیان، وکیل توکاج صالحی در گفتگو با «شبکه شرق» با اشاره به صدور حکم توماج صالحی، خواننده بازداشتی در ایران از سوی دادگاه انقلاب اصفهان اظهار کرد: «شعبه یک دادگاه انقلاب اصفهان، در اقدامی که در نوع خود بی سابقه است، حکم دیوان عالی کشور درباره پرونده سال ۱۴۰۱ توماج صالحی را اجرایی نکرد و با «ارشادی» خواندن این حکم و تاکید بر استقلال دادگاه بدوی، توماج صالحی را به اتهام افساد فی الارض، به اشد مجازات یعنی اعدام محکوم کرد.»

البته وکیل این خواننده جنجالی با بیان اینکه «حتما به حکم صادره برای توماج صالحی اعتراض خواهیم کرد»، گفت: «واقعیت آن است که حکم دادگاه بدوی دارای تعارضات حقوقی عیان است. تناقض با حکم دیوان عالی هم مهم‌ترین و در عین حال عجیب‌ترین بخش این حکم محسوب می‌شود. 

همچنین، رئیسیان درباره اخبار منتشر شده مبنی بر «عفو توماج صالحی» و «اعمال تخفیف در حکم او»، گفت: «همه این اخبار کذب است. حکم شعبه یک دادگاه انقلاب اصفهان، برای توماج صالحی، اعدام است.» اظهارات وکیل توماج در سطحی گسترده توجهات را به سوی خود جلب کرد. علاوه بر نشان دادن واکنش از سوی شخصیت‌های سیاسی و حقوق‌دان‌ها، هویت و کیستی این خواننده نیز به محل پرسش تبدیل شد. 

توماج صالحی کیست و اتهامات او چه بود؟

توماج صالحی یکی از خوانندگان زیرزمینی ایران است که در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ خبر صدور حکم اعدام برای او با حواشی فراوانی در فضای مجازی رو به رو شد. به گزارش «تابناک»، توماج صالحی خواننده رپ و اعتراضی در ایران است. ترانه‌های رپ او بیشتر ابعاد سیاسی و اعتراضی دارد و بعضاً در متن ترانه هایش توهین‌هایی را علیه مسئولان ارشد نظام مطرح می‌کند.

«ترکمنچای»، «سوراخ موش»، «نرمال» و «بازمانده» از جمله ترانه‌های اعتراضی منتشر شده از صالحی هستند که مورد توجه رسانه‌های معاند قرار گرفته اند.

صالحی در ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ به دلیل ترانه هایش بازداشت شد. او همچنین در ۸ آبان ۱۴۰۱ به دلیل انتشار فیلم‌های اعتراضی و تحریک جوانان به حضور در اعتراضات باردیگر بازداشت شد.

در همین رابطه خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، به‌نقل از سید محمد موسویان دادستان اصفهان، خبر بازداشت توماج صالحی را تأیید کرد و مدعی شد که او «در ایجاد اغتشاشات و دعوت و تشویق به اغتشاش و آشوب‌های اخیر در استان اصفهان و در شهرستان شاهین‌شهر نقش کلیدی داشته است».

قوه قضائیه احتمال تخفیف در حکم اعدام وجود دارد

بعد از اعلام خبر صدور حکم اعدام برای توماج صالحی، برای افکار عمومی مساله مهم این است که آیا این حکم قطعی و اجرا خواهد شد؟ در این زمینه باید توجه داشت که مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد: این حکم بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است. براساس حکم صادره از سوی دادگاه، به دلیل اظهار ندامت و پشیمانی و همکاری متهم، دادگاه وی را مستحق تخفیف دانسته به همین جهت در صورت فرجام خواهی احتمالی متهم و وکلای او و در صورت تایید حکم اعدام در دیوان عالی کشور، موضوع تخفیف مجازات در کمیسیون عفو و بخشودگی بررسی خواهد شد.

همین مرکز اعلام کرد: گفتنی است در صورت موافقت کمیسیون عفو و بخشودگی با تخفیف مجازات و طی همه فرایند قانونی، حکم توماج صالحی با یک درجه تخفیف به حبس طول المدت تبدیل و مجازات‌های تکمیلی در مورد متهم اجرا خواهد شد. قابل ذکر است سایر اتهامات این متهم نیز در حال رسیدگی قضایی است.

همه می‌دانند توماج اعدام نمی‌شود حتی قاضی‌ای که حکم را داده! / داستان آغاجری یادتان هست؟

در سطحی دیگر، برخی از چهره‌های سیاسی بر این باور هستند که به هیچ عنوان حکم اعدام برای توماج صالحی اجرایی نخواهد شد. 

عبدالله گنجی فعال رسانه‌ای اصولگرا در واکنش به این خبر در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: توماج صالحی حتما اعدام نمی‌شود، اما ظاهرا جمهوری اسلامی باید هزینه اعدام را پرداخت کند. حکم اعدام هاشم آغاجری یادتان هست؟ او هنوز استاد دانشگاه تربیت مدرس است. اما خرداد ۱۳۸۲ بیش از صد مجروح در زد و خورد‌های درون دانشگاهی داشتیم.

سیدعبدالجواد موسوی نیز در خبرآنلاین به موضوع حکم اعدام توماج صالحی پرداخت: اینکه توماج اعدام نمی‌شود را هر آدم نیمه‌عاقلی می‌داند. توماج اعدام نمی‌شود چنانکه هاشم آغاجری اعدام نشد. در ماجرای آغاجری هم، همه می‌دانستند خبری از اعدام در کار نیست. حتی آن کسی که حکم را صادر کرده بود. با این حال خبر آن حکم فقط و فقط حیثیت ایران را در جهان خدشه دار ساخت و اعصاب و روان جمع کثیری از جامعه را تا مدت‌ها بهم ریخت. حالا چرا آن حکم صادر شده بود؟

برای اینکه یک جناح سیاسی قصد کرده بود حال یک جناح سیاسی دیگر را بگیرد. چرا که آن یکی جناح سیاسی فکر می‌کرد این یکی جناح سیاسی زیادی یابو برش داشته و یکی باید حالی اش کند که حد و مرزش کجاست. احتمالا الان هم یک کسی فکر کرده حالا که قرار است طرح نور به صورت جدی اجرا شود باید از مخالفان زهر چشم گرفت. شاید هم عمدی است و ماجرا خیلی جدی‌تر از این حرف ها. یعنی یک نفر یا یک جریان تصمیم گرفته در هیئت یک انقلابی تمام عیار و به نام دفاع از اسلام و انقلاب بار دیگر مقدمات آشوب و بلوا را در این سرزمین به راه بیندازد.

هرچه هست نتیجه اش همان چیزی می‌شود که قبلا شد. در ماجرای آغاجری تندرو‌ها پایکوبی‌ها کردند که آفرین به اقتدار نیرو‌های انقلابی. از آن طرف هم اصلاح‌طلب‌ها این فرصت را مغتنم شمرده و تا توانستند به بهانه نقد خشونت و ریشه یابی تکفیر و ارتداد، دخل طرف مقابل را آوردند. آغاجری به زندگی طبیعی اش برگشت، اما در قامت یک قهرمان. کسی هم به روی خودش نیاورد که جدی جدی اگر طرف حکمش اعدام بوده پس چرا به این راحتی از خیر جرمش گذشتید؟

اصلا آغاجری جرمی هم مرتکب شده بود؟ این وسط تنها چیزی که مهم نبود آبرو و حیثیت کشور بود. کشوری که قرار بود با انقلابش راهی جدید در دنیای متجدد و متحجر بگشاید و طرحی نو درافکند با یک رای ناصواب تبدیل شده بود به یک کشوری که سخن گفتن و پرسش از عقاید رسمی و حکومتی در آن ممنوع بود و تفتیش عقاید در آن امری رایج. کشوری که به جای پاسخگویی به پرسش و یا شبهه افکنی یک استاد دانشگاه بلافاصله حکم به اعدام او می‌دهد. این داستان غمبار یک بار دیگر دارد تکرار می‌شود. چه می‌توان گفت جز: بیچاره ایران. بیچاره مردم. بیچاره مردم ایران.

واکنش حقوق‌دان‌ها به حکم اعدام توماج صالحی

برخی از حقوق‌دانان نیز در دو روز گذشته به صدور حکم اعدام برای توماج صالح در دادگاه بدوی واکنش نشان داده‌اند. 

محسن برهانی حقوقدان و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در مورد حکم اعدام توماج صالحی در شبکه اجتماعی ایکس/ توئیتر نوشت: «به نظر من قطعاً حکم اعدام #توماج_صالحی در دیوان عالی کشور نقض خواهد شد. اما ضروری است دستگاه قضا چاره‌ای بیندیشد در خصوص برخی شعب مجازات‌گرا که اینگونه سخاوتمندانه احکام سنگین صادر و برای مردم و کشور و سیستم قضایی هزینه تولید می‌کنند. خوانندگی و افساد فی الارض؟!»

کامبیز نوروزی حقوق‌دان نیز در گفتگو با خبرآنلاین می‌گوید: من تصورم این است واحتمال می‌دهم که حکم توماج در دیوان نقض می‌شود. اینطور که یکی از وکلای توماج صالحی گفت حتی فرصت ایشان در دادگاه خیلی کم بوده که بخواهد از خودش دفاع کند.

نوروزی گفت: اینکه اتهامات توماج صالحی چطور منجر به فساد فی‌الارض و صدور حکم اعدام شده را باید دادگاه رسیدگی کننده پاسخ دهد. وقتی سیاست درامر قضا مداخله داشته باشد تبعیض هم نتیجه آن خواهد بود. او ادامه داد: امیدوارم امیرحسین مقصودلو (تتلو) هم با مجازات سنگین روبرو نشود. ولی مسئله این است که درفرایند‌های قضایی چندگانگی دیده شده مثلا درحوزه مطبوعات بعضی از روزنامه‌نگار‌ها با ساده‌ترین مطالب بازداشت و محکوم شدند.

tags # توماج صالحی سایر اخبار اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ شهاب سنگی که دایناسورها را منقرض کرد به کجای زمین خورد و آن روز چه اتفاقی رخ داد؟ (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • بیرانوند به بازی سپاهان هم نمی‌رسد؟
  • حمله خرس خرابکار به کندو‌های زنبورداران در بانه (فیلم)
  • توقف واردات گوشت مرغ؛ خرید هیچ محدودیتی ندارد
  • متعهد به خرید داخلی مرغ از مرغداران
  • نهاده‌های مورد نیاز مرغداران تامین شد
  • افزایش ۲۷درصدی خرید مرغ مازاد مرغداران/ کریدورهای صادراتی فعال شود
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • خرید روزانه هزار تن مرغ از مرغداران داخلی
  • تولید ۱۲۵۰۰ تن عسل در استان فارس
  • سرنوشت توماج صالحی چه می‌شود؟