Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- گردشگری داخلی و خارجی با به صفر رسیدن میزان گردشگر همچنان در رکود به سر می‌برد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، در حالی رکود شدید صنعت گردشگری وارد نهمین ماه خود می‌شود که همچنان نه گردشگری به کشور وارد می‌شود و نه از کشور خارج می‌شود. صنعتی که قرار بود از نظر سودآوری جایگزین نفت شود و بتواند ارزآوری خوبی داشته باشد این ‌روزها جز ضرر عایدی دیگری ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها نه تنها از سود گردشگری خبری نیست بلکه بسیاری از فعالان این حوزه ناچار به خروج از حوزه فعالیت خود شدند و به این نتیجه رسیده‌اند که با ادامه رکود و بیکاری به صنف‌های دیگری روی آورند.

در ابتدای شیوع کرونا با دستور ستاد ملی مقابله با کرونا، فعالیت تورهای گردشگری تا اردیبهشت‌ماه تعطیل شد اما بعد از آن‌ها ترس از کرونا باعث شد تا استقبال چندانی از این تورها نشود، موضوعی که براساس صحبت‌های وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی 900 هزار نفر را به طور مستقیم و دو برابر این تعداد را به شکل غیرمستقیم بیکار کرده است.

مناطق گردشگری فارس سرپا نیستند

مصیب امیری مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس نیز با اشاره به پیش‌بینی خسارت 10 هزار میلیارد ریالی بیماری کرونا به بخش گردشگری استان گفت: خسارت‌های وارده به تأسیسات گردشگری استان از آژانس‌های مسافرتی گرفته تا هتل‌ها در سه‌ ماهه اول شیوع کرونا حدود 6 هزار میلیارد ریال بود و با توجه به اینکه هنوز این ویروس وجود دارد پیش‌بینی می‌شود این میزان خسارات تا پایان امسال به بیش از 10 هزار میلیارد ریال برسد.

به گفته مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس در حالی بسیاری از مناطق گردشگری به‌ جز همان مدتی که از ابتدای سال تعطیل بودند، بازگشایی شدند و به‌طور متوسط در حال خدمت‌رسانی به مسافران هستند، ولی چون حجم گردشگران بسیار اندک است فقط توانسته‌اند خود را سرپا نگه دارند.

کاهش رزرو هتل‌ها و تورهای گردشگری و بیکاری راهنمایان گردشگری و مشاغل وابسته به صنعت گردشگری تنها بخشی از ضرر این صنعت پر رونق است که این روزها به بالاترین حد از رکود رسیده است. این شرایط همچنان ادامه دارد و نشان می‌دهد که این صنعت با تهدیدهای گذشته روبه‌رو است.

کرونا تمامی بخش‌های گردشگری را فلج کرده است

موید محسن‌نژاد معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان فارس در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به اینکه کرونا همه بخش گردشگری را فلج کرده است بیان کرد: در این شرایط نوع گردشگر عوض شده است و از گردشگر تفریحی و توریستی به گردشگر تجاری و اداری تبدیل شده است به این معنا  که سفر و جابه‌جایی برای انجام کارهای اداری و غیره است نه تفریح.

«دلال‌بازی» از معضلات اساسی توسعه گردشگری در آذربایجان‌ غربی استتوجه ویژه به گردشگری سبب رونق شهر قم می‌شوداقتصاد جدید گردشگری با ایجاد اقامتگاه‌های بومگردی در عنبران تعریف شده است

وی گفت: از شیوع کرونا تاکنون هیچ گردشگر خارجی نداشته‌ایم و همچنان پروازها و ارتباطات قطع بوده و آنچه که وجود داشته است گردشگرانی بودند که صرفاً برای تجارت یا کار سفر کرده‌اند.

محسن‌نژاد با تاکید به جایگزینی گردشگرانی مانند گردشگری سلامت در این شرایط گفت: عمده گردشگران سلامت از کشورهای عمان و عراق هستند که در این مدت هم حضور داشتند.

گردشگری داخلی جایگزین گردشگری خارجی شود

رونق گردشگری داخلی مورد دیگری بود که معاون گردشگری میراث فرهنگی فارس به آن اشاره و افزود: موضوع دیگر گردشگری داخلی است که مورد تاکید است و در توسعه آن با توجه به ظرفیت‌های ناشناخته‌ای که در هر استان و شهرستان وجود دارد، باید تبلیغات داشته باشیم.

محسن‌نژاد عنوان کرد: از جمله برنامه‌هایی که می‌توان در توسعه گردشگری داخلی مدنظر داشت افزایش تعطیلات پایان هفته است که اگر تعطیلات دو روز شود و گردشگران بتوانند در خود استان‌ها مسافرت داشته باشند در نتیجه سفرهای درون استانی توسعه پیدا می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه تعطیلات زمستانه هم می‌تواند به حوزه گردشگری داخلی کمک کند خاطرنشان کرد: به ویژه در شرایط بحرانی فعلی و با توجه به شیوع کرونا توسعه گردشگری داخلی می‌تواند جایگزین یکسری گردشگری خارجی باشد.

محسن‌نژاد با بیان اینکه بسته‌های سفر داخلی باید توسط دفاتر مسافرتی به مردم فروخته شود، تصریح کرد: در عین حال گردشگری داخلی نیز افزایش داشته و زمانی که سفرهای خارجی بسته و گران باشد قطعاً مردم به سفرهای داخلی رو می‌آورند و به نوعی آژانس‌ها تعریف‌های بیشتری از سفرهای داخلی دارند.

تعطیلی دفاتر خدمات مسافرتی و بیکاری گسترده شاغلان در این بخش

اما بیکاری بخش مهمی از آسیب کرونا به حوزه گردشگری است و در این شرایط بسیاری از دفاتر خدمات مسافرتی یا تعطیل شده‌اند و یا اینکه با کاهش شدید نظر و فعالیت دارند. همچنین بسیاری از راهنمایان گردشگری با ادامه شرایط کرونایی به مشاغل دیگری روی آورده‌اند.

محمود فخری رئیس هیئت مدیره انجمن دفاتر مسافرتی و خدمات گردشگری استان فارس با اشاره به بیکاری گسترده نیروی شاغل در حوزه گردشگری گفت: در شرایطی که وضعیت تورهای داخلی و خارجی صفر است و هیچ گونه ورودی و خروجی نداریم نمی‌توان انتظاری برای ادامه فعالیت آژانس‌های مسافرتی داشت.

وی تاکید کرد: در این حالت بسیاری از فعالان از این حوزه خارج شده‌اند و به صنوف دیگری روی آورده‌اند.

فخری با اشاره به اینکه بخش زیادی از نیروی دفاتر خدمات مسافرتی را بانوان تشکیل می‌دهند، خاطرنشان کرد: در این حالت با بیکاری گسترده بانوان روبه‌رو هستیم که هر روز شغل خود را از دست می‌دهند.

رئیس هیئت مدیره انجمن دفاتر مسافرتی و خدمات گردشگری فارس حمایت از بخش‌های گردشگری و دفاتر مسافرتی را از ضرورت‌های اصلی دانست و افزود: این در حالی است که دولت حمایت‌های لازم را از بخش گردشگری نداشت و منجر به فشار مضاعف بر این بخش شد.

تاکنون جمع کل خسارت ناشی از کرونا در حوزه گردشگری و صنایع دستی 118 هزار و 298 میلیارد ریال برآورد شده است که میزان این خسارت در فارس 10 هزار میلیارد ریال بوده است.

انتهای پیام/424/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گردشگری و صنایع دستی هزار میلیارد ریال دفاتر مسافرتی گردشگری داخلی حوزه گردشگری استان فارس شیوع کرونا محسن نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۹۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هواشناسی ایران / رگبار شدید باران در ۲۴ استان

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، سازمان هواشناسی با صدور نارنجی‌رنگ با اشاره به تشدید فعالیت سامانه بارشی آورده است: وقوع رگبار شدید باران، رعدوبرق، وزش باد شدید، در برخی نقاط گردوخاک و رخداد تگرگ سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در ایلام، کرمانشاه، شمال خوزستان و غرب لرستان، چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت) در کرمانشاه، ایلام، خوزستان، لرستان، غرب همدان، جنوب مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، جنوب و غرب اصفهان، نیمه جنوبی فارس و بوشهر، پنج‌شنبه (۱۳ اردیبهشت) در خوزستان، لرستان، نیمه غربی کردستان، کرمانشاه، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، بوشهر، فارس، هرمزگان، نیمه غربی کرمان، یزد و جنوب مرکزی و جمعه (۱۴ اردیبهشت) در اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، زنجان، کرمانشاه، لرستان، ایلام، خوزستان، همدان، مرکزی، اصفهان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، نیمه غربی سمنان و ارتفاعات و دامنه استان‌های البرز و تهران پیش‌بینی می‌شود.

بیشتر بخوانید: هواشناسی ایران / احتمال طغیان رودخانه‌ها و سیلاب در ۱۴ استان کشور

در این شرایط جوی لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی دور از انتظار نیست.

سازمان هواشناسی نسبت به احتیاط در سفرهای بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ، اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی از جمله حمل سریع محصولات قابل برداشت به نواحی امن، محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش توصیه می‌کند.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی‌رنگ دیگری آورده است: وزش باد شدید با بیشینه سرعت ۳۲ نات و بیشینه ارتفاع موج در مناطق ساحلی ۱ تا ۲ متر و در مناطق دور از ساحل بیش از ۲ متر سه‌شنبه در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر در خلیج فارس، چهارشنبه در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های بوشهر و هرمزگان در خلیج فارس و پنج‌شنبه در شرق خلیج فارس و تنگه هرمز و دریای عمان پیش‌بینی می‌شود.

بر اثر این مخاطره جوی اختلال در ترددها و فعالیت دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک و قایق‌های صیادی و تفریحی، خطر غرق‌شدن شناورها به‌ویژه شناورهای سبک و نیمه‌ سنگین، خطر غرق‌شدن شناگران در مناطق تحت تأثیر وجود دارد. به توصیه سازمان هواشناسی اجتناب از ترددهای دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک و قایق‌های صیادی و تفریحی در مناطق تحت تأثیر، ممنوعیت شنا، اتخاذ تمهیدات لازم جهت پیشگیری از هرگونه خسارت احتمالی دردستور کار قرار گیرد.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار زرد رنگ با اشاره به تداوم فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های محلی در برخی استان‌ها آورده است: وقوع رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید، در برخی نقاط گردوخاک و احتمال تگرگ سه‌شنبه در خوزستان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، نیمه غربی کردستان، جنوب غرب آذربایجان غربی، شمال غرب فارس و غرب اصفهان، چهارشنبه در جنوب آذربایجان غربی، کردستان، همدان، نیمه جنوبی مرکزی، نیمه غربی اصفهان، فارس، نیمه غربی کرمان، غرب و شمال هرمزگان و نیمه غربی یزد و پنج‌شنبه در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، اصفهان، کرمان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سمنان، سیستان و بلوچستان، تهران، قم، قزوین، همدان، زنجان و مرکزی پیش‌بینی می‌شود.

حاکمیت این شرایط جوی جمعه در تهران، البرز، قزوین، سمنان، قم، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، فارس، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، گیلان، مازندران و گلستان و شنبه در اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، همدان، خوزستان، غرب اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، مرکزی، سمنان، تهران، البرز، قزوین و زنجان دور از انتظار نیست.

در این وضعیت آب و هوایی احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، احتمال تگرگ، وزش باد نسبتا شدید، لغزندگی و کاهش دید بویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب پذیر و محصولات باغی و زراعی وجود دارد.

سازمان هواشناسی نسبت به احتیاط در سفرهای بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش توصیه می‌کند.

در هشدار نارنجی ‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود. هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229033 برچسب‌ها هواشناسی

دیگر خبرها

  • استقبال بازدیدکنندگان داخلی و خارجی از غرفه صنایع‌دستی فارس در نمایشگاه ایران اکسپو
  • ۵۰ واحد مسکونی در خراسان جنوبی بر اثر سیلاب اخیر خسارت دید
  • هواشناسی ایران / رگبار شدید باران در ۲۴ استان
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز دوشنبه دهم اردیبهشت
  • خسارت سیل به زیرساخت‌های خراسان جنوبی تشریح شد
  • خسارت سیل در خراسان جنوبی چند میلیارد تومان بود؟
  • شکارچیان غیر مجاز ۱۱ میلیارد ریال به محیط زیست درگز خسارت زدند
  • برخورد قاطع با تور‌های گردشگری غیرمجاز در کردستان
  • خسارت هزار و ۴۷۰ میلیارد ریالی بارش‌های بهاری در خراسان رضوی
  • هشدار هواشناسی برای ۱۳ استان